lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > User test & review
Connect with Facebook

User test & review Teste si articole facute de catre voi


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-02-2015, 13:31   #1
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default Nexus player honest review

Userii de pe forum ma stiu ca sunt greu de multumit asa ca review-ul asta (primul pe care il fac) o sa cam fie in ton...
In sfarsit mi-a venit si mie Nexus Player-ul si am reusit sa il butonez un pic. O sa revin cu pareri pe masura ce il folosesc zilele astea.
Mi l-a adus o cunostinta din SUA iar pretul final a fost 157$: 99$ player + 39$ contoler + 10$ shipping+7$ taxe, care converit in lei a iesit 500 lei (player + controlerul de gaming) un pret care desi e bun, si asa mi se pare cam mare pentru ce ofera.

Outside the box:
- telecomanda aia mica si idioata (idioata din cauza ca face atat de putine lucruri) e din plastic de 2 lei, cred ca si la egreat era plastic mai calitativ. Am pus 2 baterii mai folosite in ea (ce am avut la indemana seara) si am vazut ca se cam intrerupea. O sa incerc cu baterii noi sa vad. Deci telecomanda asta e un soi de "aproape mai bine nu ar fi". Dupa ce am folosit de un an un tv LG care are Magic Remote, nu pricep cum mintile luminate de la Google nu au venit cu o telecomanda care sa aiba rol de air mouse. Cat de greu era sa aiba giroscop sau ce naiba trebuie si sa se miste un cursor pe ecran, dupa cum misti mana ? Nu exista termen de comparatie intre ergonomia si placerea de a folosi un air mouse si banale telecomanda Nexus, unde tot clicaiesti sa ajungi unde trebuie, pana te saturi. Pe langa asta, in aplicatiile care nu sunt facute pentru android TV, pur si simplu nu ai ce sa faci cu ea. De ex in Chrome daca reusesc sa deschid o pagina, nu am cum sa selectez link din rezultatele Google de ex. Trebuie sa vad daca exista posibilitatea de a avea ceva telecomanda 3rd party care sa ajute la folosirea decenta. Practic in android tv, sa ai un cursor pe ecran usor de controlat, oarecum echivala cu singe touch la tableta, mai bine zis, puteam juca o gramada de jocuri cu mouse-ul, exact ca pe tableta. Jocuri gen Where's My Water s-ar fi pretat perfect. Dar nu, hai sa facem o platforma limitata unde userul tre sa apese left/right/ok/left/right/ok/left/left/left/left pana ajunge unde vrea.

- Controlerul zici ca e din alt film, materiale de calitate, se simte bine in mana, butoanele se apasa usor, joystickurile merge bine. Nimic de obiectat

- Nu are buton de power off. Practic, pentru ce sa aiba? In gandirea Google toate trebuie sa fie on all the time, ce daca folosesc playerul 2 ore pe zi, el sa stea acolo in standby si sa ma astepte ca o nevasta ascultatoare. Da, am inteles asteapta Cast, dar macar la Chromecast era pe On doar cand era tv-ul pornit (fiind alimentat de la un port usb al tv-ului)

- chargerul are mufa din aia rotunda, nu mini usb. Pai de ce sa poti folosi si alt charger de prin casa? Nuuuu...

- nu a venit cu cablu HDMI, noroc ca am avut unul pe acasa

- nu au pus port USB, ci doar mini usb. Din cate am vazut cu un cablu USB OTA poti pune un HUB Usb si apoi sa legi stick/mouse/tastatura/nic. Seriously? Deci hai sa facem un player cat mai mic ca nah, frumusetea e importanta si apoi daca userul vrea mai multe sa faca un strugure de stickuri si huburi si adaptoare ca sa aiba functionalitatea dorita. Bai nene, cat de greu era sa puna acolo 2-3 mufe usb ?

In the box:
Am fost intampinat de android TV pe care nu il mai vazusem. Dupa bootare s-a conectat la reteaua wifi. Zicea ca daca vreau sa introduc mai usor user name si password pentru Google account sa intru pe o pagina web. Evident linkul ala imi dadea in browser 404. Dupa ce am introdus userul, s-a blocat la parola cand tastam.... Reset si si-a revenit.
Hurray, s-a configurat. Primul lucru, cum aveam Plexe Server pe PC, am instalat app Plex, care cere Plex Pass, care e monthy subscription pe bani. Nu ca ar fi o avere, insa puteau macar sa lase sa mearga o zi, sa vada omu e ok, nu e ok. Am renuntat la Plex si am rasfoit un pic Google Play. Bai nene, sarac rau de tot, o mana de apps, jocuri ceva mai multe insa unele chiar costisitoare. Am instalat la fiimea aia mare Asphalt plus inca vreo 2 jocuri mai mici. Cand sa pun pentru mine Modern Combat surprise: out of space. Ma uit, din aia 8 GB internal, vreo 5 sunt folosibili. Nici aici nu pricep logica, adica hai sa punem 5 GB, vindem si controler de gaming si omu o sa isi instaleze 1 joc sa se joace, ca daca deja vrea 2-3 nu mai are spatiu. Nu stiu daca merge sa instalez joc pe usb stick, dar cum e acum, e nasoala situatia. Cum era seara am zis ca pun de-un film. Cum plex nu m-a ascultat, am zis sa incerc XBMC/Kodi. Instalarea care ma gandeam ca e usoara, nu a fost chiar asa, dar dupa ce m-am dumirit ce si cum, a mers ok. Practic, de pe PC am instalat EFS Explorer care e misto facut ca permite un fel de FTP intern, dupa ce am activat asta, pe pc am intrat pe adresa de ftp data si am copiat apk-ul.
XBMC e foarte evident ca nu e facut cu gandul la android, adica arata din alta lume si cu rahatul ala de telecomanda dau left/right/ok pana ma satur, sa ajung prin setari si ce filme vreau. Am facut un Share pe PC cu niste filme si le-am adaugat in XBMC. Le-a indexat destul de rapid si pot zice ca mi-a placut cum se misca. Am testat doar pe un film mic, o sa vad un 3d daca merge sau nu. Nu am reusit sa fac subtitrarea sa afisez diacritice desi m-am jucat prin setari cu central/western european. Poate ii trebuie un reset? Nu stiu, ce stiu e ca se simte lipsa unui air mouse si in xbmc.

Legat de jocuri, o sa butonez cateva sa vad dar ce am incercat (vedeti in screenshot) mai agata pe ici pe colo.

Concluzie:
Daca reusesc sa imi fac xbmc sa mearga cum trebuie isi va atinge scopul pentru care l-am luat. E un device banal, limitat, neimpresionant, greu de folosit care pare nefinisat pe partea de software. Daca ii punea 16 GB internal macar sau niste porturi USB sau o telecomanda mai buna era o alegere interesanta. Cast-ul merge bine de pe android, macar atat sa faca bine
Mai revin cu pareri dupa ce il mai butonez.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20150205_101837.jpg
Views:	604
Size:	441.4 KB
ID:	47515   Click image for larger version

Name:	IMG_20150205_101737.jpg
Views:	563
Size:	483.7 KB
ID:	47516  
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2015, 13:53   #2
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,033
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Pentru XBMC foloseste Yatse (on your phone)
E mult mai usor de controlat interfata
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2015, 18:03   #3
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,847
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mai bine ca LG Smart TV sau mai prost?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2015, 18:28   #4
Steve-o
Ancient friend
 
Steve-o's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: la bloc
Posts: 5,710
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai bine īți cumpărai un Rpi 2 și băgat un OSMC pe el și erai $ef, la un sfert din preț. Pe un quad de 900Mhz și 1GB de pe noul Rpi eu zic că o să te descurci fenomenal. Playerul īl poți controla prin HDMI-CEC, teoretic ar trebui să-ți suporte televizorul așa ceva. Pi-ul cu OSMC știe așa ceva.
__________________

Last edited by Steve-o; 05-02-2015 at 18:34.
Steve-o is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2015, 19:06   #5
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nexusul era luat din decembrie, asa ca nu stiam de Rpi2. Da probabil in viitor o sa iau si un Rpi2. Deja fata mai mare s-a indragostit de el, ii place jocul cu mingea aia blanoasa si Minion Rush. O sa mai fac sideload la cateva cand se plictiseste.

Cat despre Smart LG... la LG-ul meu 55LA690, partea de smart e o gluma proasta. In ultimele luni am folosit clientul de plex (http://playz.sithari.com.au/) care odata pornit video, face redarea cu playerul incorporat LG. Nu zic cat de slow si naspa se misca, delay-uri de secunde bune la scroll printre posterele cu filme. XBMC pe android se misca mult mult mai bine. Vad ca XBMC are o gramada de addons, o sa incerc sa vad ce si cum.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 11:13   #6
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Small update, am reusit sa fac diacriticele sa mearga, setand Central European. Am facut asta si inainte dar se pare ca trebuie repornita app sa mearga. Am incercat pe wifi un 1080p cu sunet DTS si a mers fara probleme pe wifi.

Incepe sa imi placa tot mai mult Kodi, mi se pare ca are o subtitrare foarte ok facuta, o avea antialiasing dar nici playerul integrat LG/Samsung nici Plex nu avea un scris asa placut.

Ca viteza Kodi se misca mai mult de cat aceptabil. Am incercat si un film 3d SBS si desi l-a rulat corect, nu punea subtitrarea bine. Am vazut ca sunt ceva setari pentru video, si o sa incerc sa vad. Isi ia notele de pe imdb si asta imi place. Am incercat diferite moduri de afisare a listei cu filme si unde era poster fain si detalii nu arata nota, unde era nota, nu erau destule detalii Trebuie sa vad daca sunt skinuri.

Azi o sa incerc sa fac sideload la cateva jocuri sa vedem daca merg cu controlerul.

Intrebare: stiti vre-un air mouse/tastatura/telecomanda care merge sa misti cursorul pe ecran si sa mearga ca si un mouse ?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Last edited by alinescoo; 06-02-2015 at 15:28.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 16:21   #7
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un mic update: am reusit sa pun mouse pe el si merge destul de bine navigarea prin meniu. Kodi recunoaste mouse-ul si clickurile. Cat despre jocuri, ce am incercat: Monster's U nu recunoaste clickul, iar Where's My Water e afisat culcat (ma gandesc ca jocul e fortat in portrait) si la fel, nu recunoaste clickup pe butoane.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 16:23   #8
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Sunt o grămadă pe ebay /Amazon care merg prin wifi sau Bluetooth.
Ai kbd qwerty și air mouse all-in-one.

Sent from Z1C while Tapatalking...
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 17:26   #9
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,877
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am asa ceva la tv box: http://abox.ro/tastaturi-air-mouse-m...op-qwerty.html
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 17:43   #10
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,033
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Stiu ca ma repet, dar de ce te-ai complica cu tastatura, mouse sau telecomanda, cand poti foarte simplu sa folosesti Yatse
Parca aveti smartphones. Well use the damn things
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 17:47   #11
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

XBMC merge ok cu telefomanda default, nu e grozav dar e acceptabil, problema e ca as fi vrut ca in games sa se foloseasca mouseul. Aia mica are o gramada de jocuri pe tableta si am incercat sa fac sideload la ele. Partea proasta e ca efectiv jocul nu detecteaza click-ul de la mouse, deci e useless si daca am un air mouse, daca google nu a implementat un soi de touch on click.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2015, 22:42   #12
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

New update:
- azi m-am uitat la un review la WD MyCloud, am facut cu search voice direct din telecomanda si mi-a afisat video-urile de pe youtube. Merge ok, desi cred ca mai am de lucrat la accent. Partea proasta, fiind obisnuit cu chromecast-ul am stins tv-ul si am mers de acasa. Dupa vreo 2 ore cand am revenit si l-am pornit, playerul rula al nu's catelea video din youtube.. se pare ca face autoplay. Deci daca il lasam pana maine, rula ca prostu. Multumesc google ca nu ati pus buton de power off
- nu stiu daca e de la HDMI cable insa la Chromecast mi-a aparut chestia cu Simplink la LG. Adica daca ma uit la tv, pe antena, daca dau cast la ceva de pe telefon, face switch tv-ul automat. Ei bine, la nexus nu face asta...
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 01:24   #13
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,847
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Trebuie activat prima data simplinkul din televizor pe portul cu pricina si dupa aceea din setarile playerului. E posibil ca playerul sa nu stie.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 08-02-2015, 23:05   #14
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

E activat din TV, dar vad ca probabil playerul nu stie.

Ca bila alba, am vazut ca pot din settings sa pun limba pe romana, adica pot sa apas butonul de voice de pe remote si sa zic "cantece pentru copii" iar el cauta rapid si afiseaza content-ul de pe youtube. Elimin astfel Cast din youtube de pe phone, care il foloseam zilnic pentru cantecele la copile.

Am inceput sa joc Leo's fortune. E un joc misto, se misca bine. Am pus si Dispicable me, ala cu minioni insa dupa ce face loading, imi cere sa enter age... si al naibii am tot clicait si incercat toate combinatiile, dar nu reusesc nici cum sa fac sa apara keyboard-ul, deci nu merge pornit. Google iarasi valideaza cu fundu aplicatiile pentru android TV.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2015, 12:15   #15
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cica playerul stie HDMI-CEC, ma miram sa nu stie ca doar si Chromecast avea. Acum intrebarea mea este, oare cablul HDMI trebuie sa fie de un anumit fel sa fie device-ul recunoscut ca si Simplink compatible. Ma gandesc ca si cablul are ceva smecherie, avand in vedere ca Chromecast merge bine mersi pe acelasi TV. Am folosit un cablu de la playerul Egreat luat acum cativa ani buni.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2015, 11:34   #16
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Revin cu un update: dupa ce am luat un cablu nou de 10 lei confirm ca merge CEC. Chiar daca tv-ul e stins, cand fac un cast la video, porneste tv-ul si face switch pe HDMI-ul playerului. De asemenea, telecomanda LG merge cu playerul pentru chestiile basic: left/right/up/down/ok/back.

Jocul cu minionii nu mai cere age, probabil or fi facut un update la el. Merge ok acum.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2015, 12:57   #17
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,645
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pus pozele personale pe NAS iar pentru vizualizarea lor am facut sideload la QuickPic care stie sa citeasca prin Samba. Merge bine din cate am testat pana acum
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google Nexus 4 Review LAB501 Articole 306 19-11-2014 00:25
Samsung Google Nexus 10 Review LAB501 Articole 29 13-03-2013 21:52
MP3 Player Creative Zen Stone Plus with speaker 4GB black Review crysty95 User test & review 29 23-09-2009 18:06

 
Forum Stats
Members: 7,838
Threads: 19,088
Posts: 590,154
Total Online: 387

Newest Member: fleursdeprestiges

Latest Threads
- by mbc
- by ibm390s

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.