lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-04-2018, 16:03   #1
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,358
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default Recomandare stocare externa

Caut ceva pentru stocare externa, am nevoie, deoarece deja hardul de 2 tb ii aproape plin si in plus vreau ca pozele, filmarile cu familia, documente sa le stiu ca fiind acolo, undeva safe.
Un NAS ii deja overkill pentru ce am nevoie, dar din ce am citit pot pune un hard extern la router si sa aiba aceeasi utilitate cel putin in casa?
Buget ~300-400 lei
Multumesc in avans!
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 21:05   #2
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,305
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

La 105 Euro ai un WD MyCloud 4TB Recertified - https://www.wdc.com/en-ie/products/w...TL0040HWT-EESN

Parerea mea este ca merita.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 21:29   #3
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 923
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

cum sunt NAS-urile recertified de la WD ? @ithanium2 - ai idee ?
ingerulol is online now   Reply With Quote
Old 01-04-2018, 21:59   #4
UEL
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 54
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Astea de la WD nu erau cu probleme?
https://www.csoonline.com/article/32...s-devices.html
UEL is online now   Reply With Quote
Old 02-04-2018, 14:36   #5
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,297
Mentioned: 465 Post(s)

PC-ul meu



Default

S-a rezolvat prin update de firmware.
Oricum nu prea e problema daca ai router in fata. Cand le ai direct in internet era buba parca.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2018, 18:59   #6
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,358
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai, un nas ar fi fain, pentru ca astfel pot sa pun pe el direct de pe telefon.
Dar momentan nu pot, abia la vara schimb iar provider-ul si voi avea un router la care pot sa pun nasul.
So, what hard extern should i buy?
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 07:36   #7
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,305
Mentioned: 56 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
cum sunt NAS-urile recertified de la WD ? @ithanium2 - ai idee ?
Personal nu stiu, dar sunt destul de multi utilizatori pe forum care au si nu am observat sa se planga de ele.

Eu doar ce am dat comanda de unul.


Si, Mihai...faptul ca acum nu ai internet suficient de bun ca sa faci upload de pe telefon, nu e un motiv suficient de bun. Alt aspect, HDD-urile externe eu unul nu le vad foarte fiabile, iar tu vrei backup. Mai bine iei un HDD normal si un rack.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 09:07   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,297
Mentioned: 465 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Ncmihai View Post
So, what hard extern should i buy?
Nope.
Alea sunt pt m utare date de colo-colo, nu pentru stocare. Risti sa ramai fara date.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 10:35   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 10,924
Mentioned: 436 Post(s)

PC-ul meu



Default

NAS-urile se conectează īn rețea la fel cum se conectează un calculator sau un laptop (nu prin wireless). Dacă nu ai rețea, īți faci... cumperi un router sau switch ieftin și bagi NAS-ul īn el.
NAS-ul este gigabit, așa că ar trebui să īți faci rețeaua doar pe gigabit.

Comparativ cu prețul de 105 euro cāt este un NAS, un router sau switch le poți lua cu banii de semințe, deci nu acolo este problema.

Atenție la transport, cei la WD trimit prin UPS, ăștia nu stau prea bine cu livrările īn Romānia, tu parcă stăteai la cocoșeii zgribuliți din vale, dacă vrei să și ajungă coletul ăla la tine ar trebui să fii sigur că dai de curier. Să ai telefon, adresa să fie clară pentru că pe ăia īn cam doare īn bască.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 04-04-2018, 11:23   #10
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,358
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Then i got to wait, momentan am un router (mai degraba modem) de la vodafone.
La vara sanse sa schimb iara netul, iar de data asta fibra.
Iar cu transportul nu am probleme.
@ithanium2 si asta ar merge, dar din cate mi-ati spus pana acum si un nas chiar bun pentru ce am nevoie, deoarece urmeaza sa shimbam enorm prin casa, ii completez pc-ul lui frate-miu, un smart box sau ceva in viitor, etc.

Si da backup, pentru ca de exemplu, ai mei o sters din greseala o groaza de documente de la procese.
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Probleme SSD / HDD / stocare alex17 GTX Memorii & stocare 35 12-04-2016 11:00
Baterie externa iPhone 5 g_icebox Telefoane mobile si alte gadgeturi 2 15-05-2014 11:13
Stocare mobilă Neo Memorii & stocare 10 22-10-2013 04:27
placa de sunet externa claus Cutia de sub birou 9 13-02-2012 21:32
Stocare externa - N.A.S. sau Rack legat la portul USB al routerului... Bobby Periferice 11 09-12-2011 11:08

 
Forum Stats
Members: 7,625
Threads: 18,549
Posts: 578,508
Total Online: 383

Newest Member: Wrggcbsx

Latest Threads
- by Vespa
- by piticu

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.