lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-06-2019, 15:55   #1321
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,701
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am pus 1.1.1.1 si 9.9.9.9 pentru a scapa de reclamele din youtube de pe android TV si Android normal (altfel ramaneam pe default) fiindca la mine merge tot timpul youtube-ul in casa.

In ultima vreme au inceput sa intre iar reclame in draci decci trebuie sa caut altele ori am probleme la DNS-uri in el.

Am dat jos adineauri DDNS-ul lor.

LE: ahh... inteleg acum ce zici din print-ul tau, insa nu inteleg diferenta

Last edited by agarici cu pedale; 27-06-2019 at 15:59.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 16:02   #1322
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,698
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

La PPPoE ce DNS-uri ai? Cele RDS? Baga cloudflare ca de acolo-i buba. Se bat cap in cap
PE dhcp lasa default, fara DNS.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 16:15   #1323
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,701
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

ping www.google.ro
invalid value for argument address:
invalid value of mac-address, mac address required
invalid value for argument ipv6-address
while resolving ip-address: could not get answer from dns server

ping www.google.ro
SEQ HOST SIZE TTL TIME STATUS
0 216.58.214.227 56 57 15ms
1 216.58.214.227 56 57 15ms
2 216.58.214.227 56 57 15ms
3 216.58.214.227 56 57 15ms
4 216.58.214.227 56 57 17ms
sent=5 received=5 packet-loss=0% min-rtt=15ms avg-rtt=15ms max-rtt=17ms


the fun part... modificand pe acolo ceva nimor crapa iar DNS-ul... same story... errror pe DNS no ping din el in net (eu pe el sunt conectat direct de la munca si nu iau DC deloc deci problema e in retea).... 5 minute later isi revine fara sa-i mai fac nimic... oh well...
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 16:16   #1324
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,701
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

La POE am debifat "Use peer DNS"
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2019, 02:35   #1325
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,701
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pare'se ca am rezolvat problema, am avut putin timp de router si l-am pus pe dinamic din nou. Aparent aveam un bug pe default route distance, era pus pe 0 si default e 188.
Insa cum rahat ar trebui sa setez router-ul ca sa stau cu DNS static fara sa am probleme de genul.

?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2019, 16:12   #1326
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,372
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

RouterOS 6.45.1 released, diferite fixuri de securitate.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2019, 21:02   #1327
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 299
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.pcgarage.ro/routere-wire...less-80211ax/?
ma uitam la routerele wifi 6 pt hype-ul de la AMD.
Nu te poti apropria de ele.
cine ma ajuta cu o recomandare de router pana in 1.000 ron pt un amic?
multumesc anticipat.

edit: copiat torenti via rds si browsereala , acoperire 3 camere la bloc plus cablu.
un pic de securitate e de apreciat in mediul ostil din ziua de azi.
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.

Last edited by labuser; 08-07-2019 at 21:04.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2019, 14:46   #1328
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 188
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Personal, am un Asus AC87U, caruia i-am pus Merlin(https://www.snbforums.com/forums/asuswrt-merlin.42/ / https://www.asuswrt-merlin.net/features). Merge fara probleme si customizabilitate mare, plus poti pune pe el adblock si stie multe.
Stau la casa, pereti mai grosi, acopera cu brio toata casa, doua camere una dupa alta si in gradina de dupa.


In 1000 RON, gasesti si AC88U, poate la vreo promotie.
AC87U e vreo 800~ something ron. Eu l-am luat cu 600 RON de Black Friday
__________________
Arcaș īn World of Warcaft

Last edited by sebid2k3; 09-07-2019 at 14:50.
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 18:22   #1329
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,698
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
https://www.pcgarage.ro/routere-wire...less-80211ax/?
ma uitam la routerele wifi 6 pt hype-ul de la AMD.
Nu te poti apropria de ele.
cine ma ajuta cu o recomandare de router pana in 1.000 ron pt un amic?
multumesc anticipat.

edit: copiat torenti via rds si browsereala , acoperire 3 camere la bloc plus cablu.
un pic de securitate e de apreciat in mediul ostil din ziua de azi.
ER-X plus Ubiquiti AC-LR

__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 19:08   #1330
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,701
Mentioned: 103 Post(s)

PC-ul meu



Default

O sa-mi pun hAP-AC_ul in mod AP si trebuie sa-mi iau router nou. Nu stiu inca ce router. Tentat maxim sa iau Ubt.
Sau
Sa-mi iau doar un AP ubiquity si gata.

Net-ul e de 500 ca de 1000 nu am router.
Mi-a cam trecut damblaua cu mikrotik-urile.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 20:21   #1331
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,455
Mentioned: 267 Post(s)


Default

O baza de date(de 1gb sa zicem) trebuie accesata prin share(windows), simultan, de 2 locatii diferite, banuiesc ca singura solutie e VPN.
Serverul VPN cat si celalalte pc-uri vor fi pe RDS(ab business/home). Pot sa apara probleme in accesarea si modificarea bazei de date in timp real ?
Chestia asta am incercat-o pe lan si a functionat, adica chiar daca se faceau modificari simultan nu erau probleme.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 21:03   #1332
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 501
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Cred ca merge și port forward simplu, deși e mai puțin secure.


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2019, 23:10   #1333
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 744
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca datele alea sunt importante, atunci port forward iese din discutie categoric. In ambele cazuri vei avea nevoie de un serviciu Dynamic DNS care sa ruleze pe serverul DB. Asta daca nu ai abonament de net cu IP static.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2019, 11:16   #1334
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 188
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

RDS oferă DNS gratuit de tip go.ro, daca e isp-ul asta.
__________________
Arcaș īn World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 11:25   #1335
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,991
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am un hap lite care nu doreste update ca nu are spatiu...


Sent from my SM-G973F using Tapatalk
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 12:36   #1336
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,041
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi si tu ce ai pe la Files. poate ai back-upuri sau cine scrie ce rezultate si loguri de la scripturi.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 14:48   #1337
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,991
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am 2 backupuri de 64kb.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 14:57   #1338
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,041
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

ciudata treaba.
Presupun ca l-ai inchis si redeschis 9vreun cache ceva pe acolo).
Sau salveaza config, reset, load config si vezi pe urma daca merge.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 15:57   #1339
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,991
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu



Default

I-am tras 2-3 restarturi. Nu ii pot da reset complet pentru ca este in romania si am acces la el prin vpn.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2019, 23:27   #1340
coroianu67
Senior Member
 
coroianu67's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 441
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu ca jocurile online folosesc protocolul UDP .Stiu bine sau nu?
Vreau sa potolesc entuziasmul junioarei mele in privinta jocului vietii(Fortnite).
Ma folosesc de un wdr 3600N pentru a restrictiona accesul pe domeniu sau protocol.
Doresc sa las acces jocului un timp oarecare zilnic si ma intreb cum....
La capitolul asta sunt noob....help....
coroianu67 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,381
Threads: 21,811
Posts: 654,239
Total Online: 427

Newest Member: DailyKode

Latest Threads
- by LAB501
- by Brunch
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.