lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-06-2020, 13:32   #1
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 183
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default Smart tv vs NonSmart tv + Amazon Fire TV Generatia a 3-a cu Alexa Voice Remote

Buna ziua tuturor.

Am nevoie de putin ajutor, caci nu stiu ce sa ma fac...
Prietena vrea un tv "mare si frumos, da nu prea scump, si destept!"...
Ma gandisem sa ai fac un setup compus dintr-un Philips Ambilight 4k din care sa folosesc doar Tv, sa-l conectez la un Amazon Fire TV Generatia a 3-a cu Alexa Voice Remote, si sa-i mai bag si un sound-bar ceva + un Kit 2 becuri LED PHILIPS Hue, 10W (60W), E27, Lumina RGB + Bridge.

sau....un smart TV...

Ceva sugestii?

Multumesc.

Last edited by firewind; 10-06-2020 at 13:37.
firewind is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2020, 13:50   #2
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,575
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

@firewind Depinde de situatie, eu sunt mega multumit de FireTV 4K in combinatie cu TV orice tip de TV, se misca excelent de rapid.

Daca vrei ceva out of the box si fara batai de cap dar mai slowpoke poti lua un TV Smart direct, daca iei ceva direct cu android vs smart propriu, vei avea suport pe aplicatii chiar daca android-ul ramane neactualizat. FireTV-ul e un fork de android curat deci valabil si la la asta la fel. In schimb FireTV-ul are reclame pe prima pagina la serviciile lor gen Prime etc.


LE: totusi nu uita ca un tv cheap = imagine mai proasta decat unul out of the box mai scump, iti recomand ceva IPS daca nu ai unghiuri bune in casa iar daca vizualizezi direct in fata lui si foarte putin stanga dreapta VA e candidatul ideal fiindca obtine un negru superior IPS_ului, IPS_ul la randul lui are glowing si uneori chiar si bleeding.

Last edited by agarici cu pedale; 11-06-2020 at 11:51.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2020, 15:36   #3
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 639
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Evit un topic nou
-transformare TV dumb īn smart pt 1080p și conectare tastatura și mouse wireless pe usb
Variante:
Google chromecast 3 180 ron
Amazon fire TV stick și telecomanda
Roku express
Idei, opinii?
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2020, 18:50   #4
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,575
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde ce vrei la final dar daca TV_ul dumb e naspa nici nu te vei bucura de Hardware-ul din solutia aleasa indiferent care e ea fiindca astea stiu HDR, Dolbi Vision si multe altele.

Smart standalone, best experience DPMDV si snapy as fuck = FireStick 4K (daca vrei sa fie futureproof altfel FHD e suficient doar daca-l prinzi la un pret bun chiar si SH). Telecomanda e excelenta total, are si micorofon pe ea pt navigare mult mai light. La baza e un fork de android tv deci poti pune cam orice pe el fara mare bataie de cap.

Daca esti dependent maxim de telefon poate Chromecastul se muleaza mai bine dar fara telefon nu poti sa-l utilizezi.Pretul ala e mare DPMDV pentru un lucru atat de simplu, maybe SH better?
Tine cont ca la varianta asta nu stiu daca poti rula KODI sau alte apk-uri similare prin el, adika apk-uri care nu stiu sa faca cast sau care nu sunt gandite pentru touch ci pentru interactiuni remote. @mbc aka Cristian Tabără iti poate da mai multe detalii ca el e expertul in Chromecast.

ROKU sau alte lucruri de genul iar sunt super misto ca au android tv pur, practic e ca un TV cu android normal doar ca mai puternic dar am auzit de multe ori la useri chiar si pe aici ca au probleme banale care nici nu ar trebui sa existe in prima faza si still no fix deci pentru mine e dealbreaker acest aspect si am trecut demult de pasul in care mesteream la ele.

Am incercat in trecut diverse variante cu raspbery, egreat si android box-uri si alte nebunii custom DIY, apoi am trecut la Sony cu Android si mi s-a schimbat totul, nu mai mesteream deloc si totul era ata doar ca LAG in interfata dar nu ma deranja deloc si aici m-am oprit ca e ce trebuie. Apoi anul trecut cautam pentru parinti o solutie out of the box excelenta fara bataie de cap, il folosesc zilnic si absolut zero probleme pana la ora actuala. Din cauza asta Firestick-ul mi-a depasit asteptarile vs Android TV nativ din televizor, defapt VS orice. Mi-au trecut prin mana Firestick-uri 4K doar 6 bucati, 2 la mine 4 la parinti si rude iar faptul ca e un fork light de android m-a cucerit instant viteza lui si calitatea + ca il bagi in buzunar si ai plecat cu el oricunde. Pe scurt simplu de tot e simplu, rapid si exact ce trebuie din orice punct de vedere, e singurul produs caruia nu ii mai trebuie absolut nimic, nu am nici un repros si consuma 2.5W in load.

LE: daca ai si un NAS gen xpenology sau ce vrei tu, il adaugi in KODI ca path si rulezi direct de pe el continut + tragi subtitrarile tot cu KODI din 3 click-uri.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2020, 19:00   #5
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,218
Mentioned: 770 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-am idee de Chromecast 3, insa Firestick 4K e fenomenal. Am luat un Tesla de 49" acum ceva vreme din cauza panoului bun in gama lui de pret (1600Ron), si era destul de dumb(deh, nu le poti avea pe toate in banii aia). Cu Firestick 4K am un pachet imbatabil in 1750Ron.

I-am dat sa rontaie 4K HEVC HDR 10 bit la 100mb/s prin Kodi de pe NAS si era pe la 60-75% load pe CPU. Singura, dar singura problema, e ca, cu Kodi + addons + alte mici programele deja ramane fara spatiu. Kodi are 1gb in contextul actual. Trebuie sa intru in el cu un file explorer sa vad unde e problema.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 15-06-2020 at 19:05.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2020, 23:32   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,840
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu

Default

Firestick 4K recomand si eu. Ca proprietar direct si inca un coleg, care imi multumeste si mereu ca i l-am dat.
Boggy, nu ai probleme cu incarcarea pe wifi?! Ceva amanunte despre ce router folosesti? Ca eu nu reusesc sa vad 4k nici pe 8bit la rata mai mare de 60-80mb/s ca face caching destul de des.
Mersi.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2020, 23:55   #7
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,218
Mentioned: 770 Post(s)

PC-ul meu

Default

Archer C6, nimic special. 300mbps testat cu Anality, sau cum naiba se cheama app-ul ala de speed test de pe store-ul lor. Inainte aveam 40mbps cu wr1043nd v2. Din cauza Firestick-ului am facut upgrade la router. Incarca instant tot, absolut nicio problema cu wifi-ul.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2020, 09:35   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,575
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Firestick 4K recomand si eu. Ca proprietar direct si inca un coleg, care imi multumeste si mereu ca i l-am dat.
Boggy, nu ai probleme cu incarcarea pe wifi?! Ceva amanunte despre ce router folosesti? Ca eu nu reusesc sa vad 4k nici pe 8bit la rata mai mare de 60-80mb/s ca face caching destul de des.
Mersi.
Depinde foarte mult de bitrate si de ce pretentii ai. Poti sa te uiti fara nici o greata la bitrate mai mic daca reteaua nu tine si depinde mult de panelul TV_ului, daca nu e HDR si 10 biti atunci nu ai de ce sa iei content pe masura. Problema de regula nu e neaparat device-ul ci conexiunea dintre router si device-uri fiindca unele negociaza pe 2x2 dar nu pot tine viteza constanta mai mare de 1x1, asta e motivul principal pentru care am trecut de la wifi mikrotik la ubiquity LR. Vorbind strict de NAS si KODI pe LR am viteza constanta mult mai mare, la mikortik fluctua rau chiar daca negocia bine cu TV-urile Sony.

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
N-am idee de Chromecast 3, insa Firestick 4K e fenomenal. Am luat un Tesla de 49" acum ceva vreme din cauza panoului bun in gama lui de pret (1600Ron), si era destul de dumb(deh, nu le poti avea pe toate in banii aia). Cu Firestick 4K am un pachet imbatabil in 1750Ron.

I-am dat sa rontaie 4K HEVC HDR 10 bit la 100mb/s prin Kodi de pe NAS si era pe la 60-75% load pe CPU. Singura, dar singura problema, e ca, cu Kodi + addons + alte mici programele deja ramane fara spatiu. Kodi are 1gb in contextul actual. Trebuie sa intru in el cu un file explorer sa vad unde e problema.
Intradevar spatiul e mic, defapt la multe device-uri spatiul e mic dar atata timp cat ai Netflix, HBO Go, KODI si youtube deja ai cam totul necesar si astea intra lejer. N-am reusit sa-l fac sa guite de spatiu, nici macar habar nu am cata memoria are sincer sa fiu =)) Tin KODI clean as fuck doar cu addons de subs si atat + ceva custom settings pentru autoscan si alte nimicuri. Am renuntat demult la addons pe kodi de cand face xpenology-ul totul automat.

Last edited by agarici cu pedale; 16-06-2020 at 09:46.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2020, 15:56   #9
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,840
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu

Default

Router-ul este clar partea slaba, desi este o coaja dual band 833MHz setat pe canal fara interferente. La teste da bine, dar nu ma ajuta asta
Uite un material care imi face probleme:
SPOILER:

Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 98.3 Mb/s

Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main [email protected]@High
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Bit rate : 89.4 Mb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 2 160 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.450
Video Bitrate........: 89.4 Mbps (Avg)
Resolution...........: 3840 x 2160
Color................: 10 bit
FPS..................: 23.976
kobro is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2020, 16:13   #10
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,218
Mentioned: 770 Post(s)

PC-ul meu

Default

E variable bit rate, poate sa fie si la 20mbps in unele zone, si sa creasca la 150 de ex in altele (depinde cat are setat maxim in encode la max bitrate).

Verifica cu asta: https://www.videohelp.com/software/Bitrate-Viewer-2
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2020, 19:07   #11
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 639
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mulțumesc celor care au raspuns
Pt cei cu flexibilitate exista oferta la Telekom cu chromecast 3 dar fără canalul TLC de la 7.5 ron/luna
In condițiile astea se poate face un pachet pt părinți și bunici.
Eu cred ca o sa merg pe varianta chromecast 3 simpla
Nu am nevoie de 4k cānd netflix prime și YouTube transmite și sd.
Nu rulez kodi.
O fi amazon 4k/cube superior, dar nu ma īncāntă compania și nu vreau Alexa.
Sper sa fie și altora de ajutor informația.
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2020, 19:12   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,840
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sincer, nu m-am gandit ca poate sari de 100-120. In plus, am luat de pe http://jell.yfish.us/ teste pana-n 100 Mbps si sughite la fel.
M-a mancat in gaoaza sa-i dau jos lui fi-meu seria Star Wars si am inceput direct cu stangul, l-am dat jos pe acesta...
Ghinion.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 19:34   #13
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 118
Mentioned: 1 Post(s)


Default

am luat si eu un fire 4k .
am bagat in tv ,pornit ,facut ultimul update.
am bagat contul de netflix merge f bine .
am vrut sa vad ceva 8k pe youtube si imi apare ceva legat de cont adress bla bla.
am conpletat adresa tot nu mere.trebuie musai sa bag si datele de card chiar daca e free?
nu pot instala nici downloaderul pt ca cere ceva de adressa
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG-20200703-WA0003.jpg
Views:	50
Size:	137.4 KB
ID:	69784  

Last edited by snapisrl; 03-07-2020 at 19:37.
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 19:54   #14
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,518
Mentioned: 667 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ți-ai făcut contul direct din telefon? Nu de pe desktop?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 19:59   #15
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 118
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Ți-ai făcut contul direct din telefon? Nu de pe desktop?


Sent from my iPhone using Tapatalk
am bagat contul care il aveam cand am facut pt kindle nu e ok ?
dar nu am bagat nici un card.
numa desktop mie greu de pe tel.
momentan doar netflixul merge.
as vrea si kodi si altele un iptv etc

Last edited by snapisrl; 03-07-2020 at 20:02.
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 21:13   #16
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,963
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Default

Zice ca nu ai adresa pentru factura chiar daca este 0 valoarea... o prostie. Baga in amazon o adresa de livrare.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2020, 18:10   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,575
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie setata adresa 1 click in contul amazon + o adresa de livrare, asa e politica lor, fara asta nu poti face cumparaturi chiar daca sunt gratis.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2020, 19:17   #18
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 118
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Trebuie setata adresa 1 click in contul amazon + o adresa de livrare, asa e politica lor, fara asta nu poti face cumparaturi chiar daca sunt gratis.

am rezolvat merci.
exista ceva iptv gratis ? )
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2020, 19:40   #19
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,575
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu



Default

in trecut foloseam dar tot ce e gratis nu rezista si e durere de cap.
ori ceva platit ori nope.
daca ai digi au ei in cont, trebuie activat si pusa apk dar daca apk nu e gandit pentru android tv nu poti umbla in el pentru ca e optimizata pentru touch.

am ramas in urma rau cu asta.
apoi mai e KODI, in el poti pune orice, e cam unlimited pe multe lucruri.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2020, 10:25   #20
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 118
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
in trecut foloseam dar tot ce e gratis nu rezista si e durere de cap.
ori ceva platit ori nope.
daca ai digi au ei in cont, trebuie activat si pusa apk dar daca apk nu e gandit pentru android tv nu poti umbla in el pentru ca e optimizata pentru touch.

am ramas in urma rau cu asta.
apoi mai e KODI, in el poti pune orice, e cam unlimited pe multe lucruri.
am inteles ma instalat si kodi dar nu stiu ce e cel mai bun addon de pus pe el.
cele esentiale cu de toate )
am pus The Crew dar parca nu e tot ce trebuie.
snapisrl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Smart Home - Alexa / Google Home, etc. Boggy Zona libera 12 06-03-2019 15:54
alimentare cooler 2 fire la mufa 4 fire pablo Racire 4 25-04-2014 09:06

 
Forum Stats
Members: 8,706
Threads: 22,952
Posts: 685,869
Total Online: 990

Newest Member: kdn

Latest Threads
- by matose
- by Kspic
- by Tile
- by Arise

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 02:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.