lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-02-2017, 12:29   #1
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,466
Mentioned: 25 Post(s)




Default What does this button do....

hmmm

Sunt interesat de extinderea numarului de porturi SATA ( eventual RAID 1) pe un sistem
asa ca am pus mana pe un controller RAID de pe ebay

insa nu ma pricep isa evaluez ce am luat ( in cazul in care e functional)

cine arunca o privire peste poze si-mi spune cu ce se mananca?

Google Drive Photos
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2017, 12:51   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

nasol ca suporta doar sata 2 si ai nevoie de adaptor de la sas la sata.
ceva de genu https://www.startech.com/Cables/Driv...e~SAS8087S4R50
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2017, 13:42   #3
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,466
Mentioned: 25 Post(s)




Default

cablul inclus e doar SAS?
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2017, 18:51   #4
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,466
Mentioned: 25 Post(s)




Default

in poze apare si cablul inclus
un capat se introduce in placa RAID, celalalt capat pare sa aiba 4 conectori care arata similar cu cei SATA

Informatia de mai sus e confuza.
Din ce reusesc sa aflu pe net, pare sa suporte discuri SATA direct pe cablul pe care il are.
Device-ul pare functional, imi apare un meniu la boot si au fost instalate drivere in windows.

Poate cineva sa ma lamureasca precis in privinta cablurilor?
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 10:59   #5
jondak
Member
 
jondak's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salut,

din poze placa pare a fi LSI L1-01104-05 Megaraid RAID SAS Controller

Cablul din poze este un Intel D33289-003 60cm 4-Lane Mini SAS to 4x SAS/SATA Cable

Din ce vad placa are un conector intern SAS SFF8087 x4 care se potriveste cu cablul tau din poze care are un contector SAS SFF-8087 la 4 Sata.

Din ce vad placa ta suporta doar 3 Gb/s per port si nu este specificat daca suporta hdd mai mari de 2 tb, se spune ca suporta doar arrayuri mai mari de 2 tb.

De asemenea din cate stiu unele placi raid au probleme cu trimiterea datelor SMART catre sistemul de operare, rezolvarea ar fi flashuirea placi in modul IT si facut RAID software din sistemul de operare.

Last edited by jondak; 03-03-2017 at 11:05.
jondak is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 11:30   #6
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,466
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Multumesc!
Multe informatii.
Pare prea vechi si limitat pentru ce am vrut eu sa-l folosesc.
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 13:21   #7
jondak
Member
 
jondak's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salut,

Eu mi-am comandat Dell Perc H310 de pe ebay pentru proiectul meu de NAS. Din ce am citit pe forumuri si documentatia lor suporta hdd de 8 tb ( testate pe lime tech) si 6 Gb /s.

Ai mai putea incerca si un IBM ServeRAID M1015. Ambele placi au 2 porturi SFF-8087 si sunt in jur de 65 $ pe ebay aduse din Germania.

Ambele placi de mai sus sunt LSI9240-8i rebranduite.
jondak is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 19:08   #8
mascotzel
Ancient friend
 
mascotzel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,466
Mentioned: 25 Post(s)




Default

ok,
vad pe ebay UK ca sunt la preturi rezonabile
Multumesc!
__________________
pensionar...ciocu' mic
mascotzel is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 11:59   #9
jondak
Member
 
jondak's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Vezi sa iei de un vanzator din UE ca sa nu platesti si taxe de import si transport exorbintante.
jondak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,901
Posts: 609,424
Total Online: 355

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by ibm390s
- by gogusrl
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.