lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-09-2015, 11:06   #21
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,173
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Maimuta din mine iti multumeste in avans.
+1
PSS is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2015, 14:08   #22
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

And is down again... a tinut 12 zile...

Deci colegul avea dreptate ca o sa crape din nou, il folosesc intens, gen 30 de utlizari zilnice... l-am formatat de 4-5 ori pana acum, am si instalat si OS-uri cu el, nici o problema pana acum.

Deci metoda functioneaza dar are "timer de folosire" ca sa zic asa si nu iti poti pune baza in el... ramane la decizia fiecaruia daca merita sa o faci sau nu, poate la folosiri light merge brici sau nu, oricum fizic pe el cand l-am desfacut se vede ca arata cam usor topite cateva circuite integrate si mai mult ca sigur problema se datoreaza hardware dar chiar si asa e o metoda okeish pentru stick-urile iesite din garantie, o sa-l trimit la ei ca inca mai are garantie doar ca au sediu in [email protected] cei de la likeit.

LE: voi face tutorialul cand il voi repara din nou, zilele astea cu tot cu poze.

Last edited by agarici cu pedale; 16-09-2015 at 14:15.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 13:43   #23
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,173
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am reusit sa stric 3 stick-uri intr-un port USB frontal care defapt era conectat la conectorul iEEE 1394a in loc de USB pe placa de baza... se mai poate face ceva sau TO THE GARBAGE?
CHIP GENIUS nu le vede... help
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 13:55   #24
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sorry, no...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 13:58   #25
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,173
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

[emoji22]
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 13:59   #26
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Trebuie desfacut si verificate rezistentele de protectie, ori asta inseamna sa stii schema ori sa stii electronica aplicata.
Daca poti sa le desfaci usor, fara sa spargi carcasele (cauta neaparat tutoriale pe youtube/google), vezi ce memorii folosesc si ce controler.
Se cauta datasheet si acolo ai pinii pe care se face hard reset. Asta ar mai fi o sansa, mica...
LE: Pai sunt impuscate controller-ele
Daca ai date ffff importante, cauta un meserias care dezlipeste memoriile RAM si recupereaza informatia RAW, desi parca vad urme de impuscatura si pe una dintre memorii...

Last edited by kobro; 04-06-2017 at 14:34.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 14:10   #27
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,173
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

time to buy some flash drives XD

ca idee stick-urile aveau pe ele imagine iso win, kituri programe si hdd regenerator deci n-am pierdut nimic important
ma oftic totusi ca unul dintre ele era Silicon Drive de 16gb foarte performant pentru vremea lui, il am din 2008

Last edited by PSS; 04-06-2017 at 14:13.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2017, 14:35   #28
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu te mai intereseaza, poate mi le lasi mie sa incerc sa le resuscitez, ca material didactic
LE: Si fii mai atent la pin headers, fratele meu...

Last edited by kobro; 04-06-2017 at 14:40.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 02:06   #29
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,232
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
desi parca vad urme de impuscatura si pe una dintre memorii...
Cred ca e doar fum de cand a puscat controllerul, daca la a 3-a poza te referi. Daca n-are informatii importante pe ele e phutere de mama cu schimbat ala. Chiar daca faci rost de controller si reusesti sa dezlipesti/lipesti cu aer cald inapoi, cred ca au mai murit si niste rezistente/condensatori SMD pe traseu.

Ca "material didactic" sunt faine sa-ti faci mana, asa, de exercitiu.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 02:17   #30
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nici o sansa saalea , i mean to expensive and complicated.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 13:10   #31
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie să găsești respectivul controller și să îl înlocuiești. Eu pot să fac asta cu pistolul de lipit, dar e de preferat o stație.

Partea proastă e că pe lângă controller posibil să pice și un convertor linear ceva, un condensator, o rezistență, în chipul ăla nu cred că intră 5V, poate intră 3.3V sau 1.8V.

Și cireașa de pe tort... să zicem că schimbi chipul, mai mult ca sigur ăla trebuie rescris cu un soft nou (reprogramat), de unde ei respectivul soft?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 15:09   #32
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta e o problema si daca nu e chipul ars , adica ma refer la fw corupt, care face usb-ul invizibil sau neformatabil.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2017, 10:59   #33
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde de soft ca se gasesc unele dar sansele sunt minime, cand am deschis aici threadul, am resoftat controler-ul de 3 ori de atunci pana acum si inca merge "decedatul", partea proasta e ca gasesc din ce in ce mai greu softul de fabrica de rescris cipurile astea
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2017, 14:21   #34
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,608
Mentioned: 480 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă chip-ul e gol, scris cu FF cap coadă, nu ai ce să rescrii la el pentru că nu există nimic ca USB pentru bootstrapping.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vreau sa "trimit"un telefon in garantie,"cum fac"... kppus Telefoane mobile si alte gadgeturi 17 23-07-2015 23:20
Stick USB cu "probleme" Seatpower Periferice 22 05-05-2015 17:14
[Review]Western Digital WD5000AADS sau "cel mai verde dintre verzi" iulli User test & review 12 29-11-2010 14:16
[OCClub.ru] Video "AMD Phenom II 1090T hits 6,3GHz" slamms Overclockers unite 12 10-05-2010 16:47

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,855
Posts: 608,289
Total Online: 374

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by Monstru
- by Shory2k
- by Bogd4n

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.