lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-08-2017, 23:09   #1
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default DDR4 + X99 (Asus X99 A II)

Zilele trecute am achiziţionat încă un kit de DDR4 2x 16 GB 3000 MHz. Le-am băgat în sistem alături de alt kit identic şi... pe profile-ul XMP nu bootează.

Am dezactivat XMP şi le-am crescut frecvenţa "de mână" la 100x28, cu voltaj 1.35V. Sunt stabile la frecvenţa asta dar aş vrea să le duc la 3000 MHz. Din păcate cu 1.35V şi 100x30 nu bootează.

Să măresc voltajul? Dacă da, care este maximul de voltaj la care pot duce memoriile "în siguranţă"?
RAM overclocking n-am mai făcut din vremea unchiului Barton... recte sunt praf la cunoştinţe.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 01:57   #2
zamoldac
Senior Member
 
zamoldac's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Bucuresti
Posts: 563
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Voltajul maxim safe pentru DDR4 este 1.45v, daca nu ma insel exista chiar kit-uri care vin din fabrica la 1.4v (Gskill parca).

Also verifica cu thaiphoon burner daca sunt chiar identice, kit-urile intre ele.
Poate te limiteaza si imc-ul/mb la 4 sloturi ocupate. (vezi config-uri similare ce setari ruleaza la ram)

Cand zici ca sunt stabile la 2800Mhz cu 1.35v la ce te referi, cu ce ai testat?
zamoldac is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 03:40   #3
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Man, ai dreptate...
Un kit e Micron, celălalt Hynix. 'Mi-aş pla în Corsair să-mi bag.

Diferenţele sunt:

Code:
Manufacturer             Hynix			 Micron Technology
Part Number              H5AN8G8NMFR-TFC	 MT40A1G8WE-093E
Die Density      	 8 Gb M-die (25 nm)	 8 Gb B-die (20 nm)
Ambele kit-uri cumpărate la distanţă de 3 luni între ele. Chiar nu mă aşteptam.
Attached Files
File Type: zip RAM Difference.zip (7.2 KB, 35 views)
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 12:54   #4
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

De-aia exista versiuni, trebuia sa ceri aceeași versiune...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 13:17   #5
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si daca sunt identice, nu iti garanteaza nimeni ca merg in quad channel daca sunt gandite pentru dual channel. Poate certificarea pentru dual channel este 3000 (de aici si XMP-ul) iar pentru quad este 2800.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 13:49   #6
meseriasugt
Senior Member
 
meseriasugt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 801
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Inainte sa cumperi kiturile ai cautat pe site la producatorul de memorii daca suporta placa ta de baza si la ce frecvente au fost testate ?
meseriasugt is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 22:01   #7
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Oameni buni kiturile sunt absolut identice ca și cod și versiuni. Adică partea disponibilă cumpărătorului înainte de achiziție.
Problemă e că amicii de la Corsair au schimbat chestii în spate, chestii care nu sunt reflectate în informațiile disponibile.

Oricare dintre cele două kit-uri merge separat la 3000 cu XMP. Împreună nu merg.

Sincer e aiurea să fii nevoit să vinzi în pierdere un kit ca să ai quad channel. Cel mai mult mă deranjează schimbările pe șest din spate.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 22:11   #8
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,640
Mentioned: 643 Post(s)

PC-ul meu

Default

Le-ai luat de la sediu, sau prin livrare? Vorbeste cu oamenii de la Shop4PC (Parca de-acolo ziceai ca le-ai luat) si spune-le de problema, poate te ajuta sa le dai inapoi si sa-ti gaseasca identice cu cele din sistem.

Si eu luasem un cooler de la PCGarage de la sediu, m-am dus peste 2 zile sa-l duc inapoi si mi-a zis "nu se poate da inapoi decat la livrare prin curier. Vi-l iau acum ca retur, dar sa tineti minte pe viitor".

Asta ca sa nu vinzi in pierdere.

Sau si mai si, contacteaza Corsair in seara asta cu un mail si vezi ce raspuns primesti maine. Poate ti le schimba ei direct.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 23:11   #9
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Oameni buni kiturile sunt absolut identice ca și cod și versiuni. Adică partea disponibilă cumpărătorului înainte de achiziție.
Problemă e că amicii de la Corsair au schimbat chestii în spate, chestii care nu sunt reflectate în informațiile disponibile.

Oricare dintre cele două kit-uri merge separat la 3000 cu XMP. Împreună nu merg.

Sincer e aiurea să fii nevoit să vinzi în pierdere un kit ca să ai quad channel. Cel mai mult mă deranjează schimbările pe șest din spate.
Eu le-as trimite un email la Corsair. 90% iti zic sa trimiti kitul nou sau vechi la ei in "garantie" si iti trimit echivalentul inapoi. Asta daca nu e situatia pe care ti-am zis-o eu. Pentru ca daca nu exista kit quad channel care sa fie alcatuit din modulele alea, aici ai gresit tu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 23:25   #10
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca vii la workshop, poate intrebi pe cei de la Corsair despre politica de utilizare a IC diferite pentru acelasi model de RAM, foarte deranjanta mai ales pentru RAM vechi ... @mbc are dreptate, deschide tichet si te lamuresti cu ei.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 23:48   #11
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Le-ai luat de la sediu, sau prin livrare?
Un kit e luat acum câteva luni de la evomag, celălalt e adus din USA de un prieten, l-a cumpărat de pe Newegg.

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pentru ca daca nu exista kit quad channel care sa fie alcatuit din modulele alea, aici ai gresit tu.
OK, hai să lăsăm deoparte întrebarea dacă merg quad-channel sau nu.
Rămâne întrebarea "de ce două produse aparent identice, imposibil de diferenţiat fără să le montezi în PC şi să rulezi soft specializat pe ele, au hardware diferit sub capotă?".
Asta mă roade pe mine acum.

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Daca vii la workshop, poate intrebi pe cei de la Corsair despre politica de utilizare a IC diferite pentru acelasi model de RAM, foarte deranjanta mai ales pentru RAM vechi ... @mbc are dreptate, deschide tichet si te lamuresti cu ei.
Cu siguranţă îi întreb, dar dacă vine un distribuitor care altceva decât "nu ştiu" nu poate zice, şi nu îl blamez, că n-are de unde să ştie, e cam degeaba, nu?

Anyway creez un tichet.

LE: am creat tichetul. Aparent există un "lot code" pe ambalaj, dar care nu îţi spune nimic din punct de vedere tehnic. Am căutat un pic să văd dacă există informaţii online legate de acest lucru dar încă nu am găsit. Mai scormonesc...
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by war4peace; 21-08-2017 at 00:02.
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 00:01   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Esti sigur-sigur ca nu sunt versiuni diferite ?
Ar trebui sa scrie pe eticheta versiunea si pe baza ei se stie ce tipuri de IC s-au folosit...
LE: Apropo de ock, vezi ca nu doar tensiunea memoriilor trebuie ridicata, ci si a chipsetului care le gestioneaza.

Last edited by kobro; 21-08-2017 at 00:03.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 02:49   #13
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Măi treaba e aşa...
Mă uit online pe store-ul X, văd memorii Corsair cu un cod de-ăla lung cât Chine, în cazul de faţă "CMK32GX4M2B3000C15". Mă uit la caracteristici în magazinul online, le văd pe alea care sunt. Fast-forward 3-4 luni, caut alt kit identic. Mă uit pe magazinul online, caut codul "CMK32GX4M2B3000C15", găsesc, compar caracteristicile, sunt identice, cumpăr, iacă memoriile nu sunt identice. Online nu se vede lot code-ul şi chiar dacă s-ar vedea, nu există nicio metodă să determini caracteristicile ascunse pe baza lot code-ului.

Deci eu, client care cumpără online, nu am nicio metodă să diferenţiez aceste două kit-uri. A, că ajung la mine, le bag în PC şi rulez utilitare pe ele, aia e altă treabă.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 02:51   #14
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Măi treaba e aşa...
Mă uit online pe store-ul X, văd memorii Corsair cu un cod de-ăla lung cât Chine, în cazul de faţă "CMK32GX4M2B3000C15". Mă uit la caracteristici în magazinul online, le văd pe alea care sunt. Fast-forward 3-4 luni, caut alt kit identic. Mă uit pe magazinul online, caut codul "CMK32GX4M2B3000C15", găsesc, compar caracteristicile, sunt identice, cumpăr, iacă memoriile nu sunt identice. Online nu se vede lot code-ul şi chiar dacă s-ar vedea, nu există nicio metodă să determini caracteristicile ascunse pe baza lot code-ului.

Deci eu, client care cumpără online, nu am nicio metodă să diferenţiez aceste două kit-uri. A, că ajung la mine, le bag în PC şi rulez utilitare pe ele, aia e altă treabă.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 22:35   #15
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Mi-au răspuns cei de la Corsair:

Quote:
Hello,

Our apologies for the inconvenience that our memory are made from multiple suppliers, thus it's never recommend mixing kits since sometimes different IC chips from different manufacture could cause unexpected compatibility issues like this. We suggest returning both kit to us and exchange them with 64GB kit to avoid compatibility issues.

CMK64GX4M4B3000C15
http://www.corsair.com/en-eu/vengean...4gx4m4b3000c15

Our apologies for any inconvenience. Please attach the following:
-A photo/screenshot/PDF of the receipt/invoice to the ticket so that we can validate the warranty.
-The lot code of the unit.
The attachment area is at the bottom of this screen. Afterwards, please respond back with a ticket comment so that we know the requested files have been attached, thank you kindly.
Trebuie să-l rog pe amicul meu din USA să-mi trimită o poză după factura respectivului kit şi să aflu unde anume trebuie trimise memoriile.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 22:52   #16
meseriasugt
Senior Member
 
meseriasugt's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 801
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Macar sunt cu obraz si nu se p**a pe RO, succes!

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk
meseriasugt is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 23:01   #17
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu ti-am zis
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 23:25   #18
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Da, au fost foarte finuţi la faza asta.
Acu' mă gândesc că poate ar fi mai uşor să vând kit-urile şi să pun diferenţă pentru un kit de 64 GB de-ăsta, că dacă mă costă 60-70 EUR transportul dus-întors şi stau 3 săptămâni fără RAM... nu merită
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 24-08-2017, 10:28   #19
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,104
Mentioned: 46 Post(s)


Default

Platesti doar dus. Cu posta romana am trimis recent un colet pana olanda si m-a costat 48 RONi. A ajuns in 7-8 zile, dintre care a stat in RO vreo 5-6.

Sent from my R5 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus X99-A cu DDR4 2800 Chipicao Placi de baza 4 19-11-2014 12:12

 
Forum Stats
Members: 7,694
Threads: 18,784
Posts: 582,985
Total Online: 508

Newest Member: bambusyo

Latest Threads
- by Gabi76
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.