lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old Yesterday, 22:48   #56621
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,431
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce naiba ii portul SD pus prin pci e pe laptop, cāțiva mb in plus la viteza? Mi se pare mult mai logic să īl poți folosi și pentru alte lucruri, pentru a boot-a de pe el de exemplu.
Am făcut un card cu Linux, dar bios-ul nu īl vede, pentru cu pci e, singura soluție, adaptor pe usb, spunea un tip pe google, portul ăla cere să fie folosit (


Help:
Nu m-am mai ocupat de pc-ul d'acasa de luni de zile, mai mult de 6 cānd vine vorba de curățat, iar de curānd, ai mei mi-au spus că merge 3 minute și se oprește, prima oara ma gāndeam că īi de la temperatura, cānd stăteam pe el mai aveam ocazii cānd ajungea la 90 de grade, acum că īi curățat, schimbat pasta, tine mai puțin de un minut, chestia ii că nu sunt de fata, asta īmi relatează tata, mă gāndeam că poate face scurt ceva, dat apoi mi-a venit īn minte un lucru, a īnceput să facă urat de la ultimul update major din Windows, știam că mai are vreo 20 de gb liber īnainte să merg la liceu, am reușit pānă la urmă prin TeamViewer sa ștergeți vreo 100 de GB și la fel face, pānă ajung acasă vreau sa īmi fac o idee de la ce ar putea fi, windows sau ceva hardware?
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 22:55   #56622
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,251
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă se oprește după 3 minute, atunci cred că e ceva hardware problema.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 23:35   #56623
Sunshine
Senior Member
 
Sunshine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucuresti
Posts: 284
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mie īmi sună a shutdown din cauza temperaturii (posibil picioruș cooler Intel stock crăpat dacă este cazul) sau BSOD din cauza memoriei.
Am mai prins și sursa cu defect și așa se manifesta, ca și cum după un timp (relativ variabil dar nu am prins niciodată mai mult de 15 min) intra īntr-o protecție.
Sunshine is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:17   #56624
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,911
Mentioned: 256 Post(s)


Default

Care e cea mai buna/safe solutie de extindere a partitiei C ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old Today, 12:31   #56625
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,132
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu cred ca iti doresti sa ai un shutdown in timpul extinderii fiindca se corup TOATE datele si sunt aproape imposibil de recuperat.
De dorit sa faci imagine pe alt hdd si sa repartitionezi hdd gazda dupa nevoi. Imaginea se poate pune pe noua partitie chiar daca este mai mare. Acronis rulzzz.
kobro is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:44   #56626
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,332
Mentioned: 468 Post(s)

PC-ul meu



Default

YOLO.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old Today, 12:46   #56627
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,230
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

La extindere nu se muta nimic. Problema e in momentul in care reduci D.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old Today, 15:07   #56628
booster
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Piatra Neamt si Cluj-Napoca
Posts: 1,078
Mentioned: 44 Post(s)


Send a message via Yahoo to booster
Default

Din intamplare ar fi cineva din Sibiu dispus sa ma cazeze si pe mine in noaptea de joi spre vineri?

Multumesc mult.
__________________
[email protected] GHz 1.2V,Custom Loop,Asus Maximus VII Gene,8Gb Corsair Vengeance ,Zotac 1070 AMP! Extreme,SSD OCZ Vertex 3,WD 250gb,WD 500gb,Toshiba DT01ACA300 3TB,Haf 922,Corsair VX550, DELL U2312HM,3xscythe slip stream 1900rpm,CM MegaFlow 200mm,fan controller Scythe KazeQ
booster is offline   Reply With Quote
Old Today, 16:39   #56629
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,911
Mentioned: 256 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
La extindere nu se muta nimic. Problema e in momentul in care reduci D.
shrink pot sa fac din disk management, 10-20gb merg rapid gen secunde
doar ca de acolo nu merge extend C
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; Today at 16:56.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old Today, 17:43   #56630
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,132
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am intampinat problema asta la redimensionarea partitiei la un hdd.
Nu cred sa aiba spatiu nealocat pe partitia "din dreapta". Deci trebuie sa faca micsorarea partitiei sa faca rost de spatiu care sa fie distribuit catre C. Daca ai volum mic de transferat nici nu se cunoaste. Insa la volum mare si date sensibile toata lumea recomanda BACKUP inainte de astfel de operatiuni .
LE: C e partitie primara. Necesita mai multe operatiuni sa distribui spatiu de pe partitia extinsa pe cea primara. Orice operatiune de acest gen prezinta riscuri .

Last edited by kobro; Today at 17:47.
kobro is offline   Reply With Quote
Old Today, 17:48   #56631
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,911
Mentioned: 256 Post(s)


Default

Ok, acum revenind la dilema mea, cu (soft) sa extind C ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old Today, 17:50   #56632
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,230
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

True Image, Macrium Reflect, GParted, poti chiar si din windows sa faci resize.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old Today, 17:54   #56633
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,911
Mentioned: 256 Post(s)


Default

Y U NO comprende ca din win nu merge la C ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old Today, 17:59   #56634
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,230
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Boss, cum sa extinzi cand tu nu ai spatiu liber? Trebuie prima data sa micesti D-ul, dupa aceea vei avea optiunea sa maresti C-ul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old Today, 18:01   #56635
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,911
Mentioned: 256 Post(s)


Default

1001 MB acolo in dreapta ce sunt ? nopti ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old Today, 18:08   #56636
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,132
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai eu cu cine vorbeam?
kobro is offline   Reply With Quote
Old Today, 18:19   #56637
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,132
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce vad eu, tu ai un SSD cu 2 partitii primare dar 1 singur sistem de operare. Nu tinem cont de cele 2 partitii de 450MB si 100MB. Nealocat ai 1GB, presupun pentru overprovisioning, dar este prea putin.
Va trebui sa faci micsorarea partitiei D(SSD Storage) prin alocare de spatiu in partea dreapta, la vecinatatea cu C. Dupa care extinzi C cu spatiul alocat din D.
Instaleaza unul din acele programe sau MiniTool Partition Wizard, AOMEI Partition Assistant, EaseUS partition manager. Au interfata grafica si help. Toate iti dau voie sa jonglezi cu operatiunile dupa cum doresti, salvand un batch care va intra in executie odata cu apasarea butonului Apply. Sa zici cat dureaza si ce cantitate de date este "miscata".
Succes

Last edited by kobro; Today at 18:22.
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,941
Threads: 19,453
Posts: 598,482
Total Online: 337

Newest Member: Matt2234

Latest Threads
- by Kspic
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.