lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-04-2020, 15:18   #1481
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 630
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

pt laptopul meu am drivere realtek
-de la windows
-de la acer
-de la realtek
pe care le folosesc ?
ar trebui sa folosesc un utilitar gen iobit driver booster?
multumesc pt intelegere !
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 15:46   #1482
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,515
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

cel care-ti merge mai bine.
sunt anti softuri ca driver booster.

de regula daca genericul face fite, iau pe cel de la producatorul de laptop, daca problema persista iau de la producatorul de chipset
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 21:31   #1483
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 91
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Question

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
UBNT am luat doar din doua locuri: senetic si vexio pt ca garantia la amandoi o efectueaza direct in polonia si au timp mic overall de regula am primit direct produs nou cand au fost probleme, restul de magazine o ard in service-urile noastre de rahat gen depanero and CO si nu e tocmai OK, in ultima vreme vexio sunt promitatori. Chiar daca gasesc mai ieftin undeva tot de la astia doi iau.
Camere nu am folosit dar intentionez sa pun mana pe cateva si un NVR.
Controler-ul lor in tin pe masina docker facut in gheto sinology.
Cam asa a iesit shopping listul:
1x EdgeRouter X SFP (ER-X-SFP)
1x UniFi Switch 8 150W (US-8-150W)
3x UniFi AP AC LR (UAP-AC-LR)
1x UniFi Cloud Key Gen2 Plus (UCK-G2-Plus)
3x UniFi Protect G3 Bullet Camera (UVC-G3-BULLET)
3x Unifi Protect G3 FLEX Camera (UVC-G3-FLEX)
1x UniFi Cable, Cat6, CMR (UC-C6-CMR)

Va scriu m-am gandit sa fie asa, orice parere e bine-venita:

1. PoE
- prefer sa elimin adaptoare PoE din ecuatie fiindca sunt cabluri in plus, si nu cred ca se poate face power cycling ca din switch cu UniFi Network Controller
- sunt 10 dispozitive ce necesita PoE
- 4 dintre aceste dispozitive necesita neaparat 802.3af, restul merg si cu 24V pasiv
- ER-X-SFP ofera PoE pasiv pe toate 5 porturile, fata de 1 in cazul ER-X; pacat ca nu pot folosi portul SFP in loc de ONT pentru netul de la Digi
- US-8-150W ofera 802.3af pe cele 8 porturi (fata de US-8-60W care doar pe 4; plus ca asta are si SFP)
=> 11 porturi in total (ca se pierd cate unul pentru a conecta routerul cu switchul), deci ramane unul liber pentru un dispozitiv/switch in viitor; LE: sau 13 porturi PoE daca conectez routerul si switchul prin fibra (exista SPF Direct Attach Copper cable care nu necesita modul si merge pana la 8 metri)

2. Cloud Key Gen2 Plus
- ruleaza UniFi Protect si UniFi Network Controller
- UniFi Network Controller s-ar putea instala pe orice alt dispozitiv
- UniFi Protect pentru camerele video nu se poate instala pe alte dispozitive, este un leak la o versiune mai veche, de test, ce ruleaza pe x86, dar nu este viabila. Altfel as fi luat un HP Microserver Gen8...
- UniFi Video se poate instala, la fel ca Network Controller, pe orice dispozitiv, dar este depasit/inlocuit de Protect

3. UniFi Cable, Cat6, CMR
- 700 lei rola de 305m
- cred ca s-ar putea inlocui cu ceva Cat6 mai ieftin?

4. UniFi AP AC LR
- ar putea sa ajunga 2, in loc de 3
- chiar daca am dispozitive MIMO 3x3 (ceea ce ar fi plus la UAP-AC-PRO), nu vad deocamdata vre-un use-case in care sa simt nevoia de 1300 Mbps fata de 867 Mbps pe WiFi (pentru downloaduri in viitorul probabil voi avea un NAS, wired)

Pareri?

Last edited by Jozsi; 01-05-2020 at 20:51.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 21:36   #1484
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,491
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cat 6 gasesti mai ieftin. Cat6A e mai scump. Eu mi-am luat Cat6 pentru niste trasee pe care vreau sa le fac prin pod :

https://conectica.ro/retelistica/rol...pc-6004-sol100

Nu stiu sa fie astia de la Ubiquiti cine stie ce pe camere. Acolo Hikvision si Dahua sunt regi.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 21:51   #1485
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,505
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

yup, niste camere hikvision / dahua + orice PC + https://blueirissoftware.com (mai sunt vreo 2 optiuni) si merge peste orice Ubiquiti. Si sunt 100% ca nu faci nimic cu camerele alea decat in ecosistemul Ubiquiti (gen sa le legi la alt DVR).

Ramai pe Ubiquiti cu wifi, aia chiar fac bine. Restul nu prea
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 21:55   #1486
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 91
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

La casa de la tara am Netgear Arlo Pro 2 (inregistreaza orice miscare gratuit in cloud pe ultimele 7 zile; poate inregistra continuu daca platesti subscription), dar e neplacut sa tot incarci bateria, si nu mi-am batut capul sa caut o solutie de alimentare prin microUSB pentru camera exterioara, pacat ca nu are PoE (se conecteaza prin WiFi). Plus Ubiquiti G3 pare sa aibe calitate mai buna la imagine. Nu m-ar deranja sa fiu locked-in in ecosistemul lor.

Imi aduc aminte de Hikvision/Dahua din era CCTV, trebuie sa fac putin sync-up sa vad cu ce se mananca in 2020.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 22:20   #1487
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,237
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Ia-ti cablu Schrack Cat 6A (SFTP).
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2020, 22:39   #1488
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,491
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
yup, niste camere hikvision / dahua + orice PC + https://blueirissoftware.com (mai sunt vreo 2 optiuni) si merge peste orice Ubiquiti. Si sunt 100% ca nu faci nimic cu camerele alea decat in ecosistemul Ubiquiti (gen sa le legi la alt DVR).

Ramai pe Ubiquiti cu wifi, aia chiar fac bine. Restul nu prea
Eu sunt dependent de camere. Nu le-am putut accesa vreo cateva zile ca imi taiasera astia cablul care merge in pod si parca imi lipsea ceva Un DVR / NVR e foarte ieftin (~400 RON) si mai fiabil decat un PC, plus ca ai mai putina bataie de cap.

Am 8 camere Hikvision si o camera wifi PTZ PNI pe care am luat-o la super oferta. Nu e rea , dar nu are calitatea imaginii de la Hikvision. Dar e mult mai versatila (tilt / pan/ zoom optic) si mi-e utila in curte, ca se ascund cainii in toate unghiurile moarte
ktf is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 14:31   #1489
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,505
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

DVR inseamna sa scoti la internet firmware-ul chinezului + appu lui pe telefon si daca inca nu te-ai prins de ce e asa ieftin ...
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 17:00   #1490
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,128
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca nu le dai drumul afara (deci aplicatia nu o poti folosi) din firewall si intri doar cu vpn acasa/onsite + browser, nu ai treaba.
Sa vedeti AC-urile samsung astea smart cate date cara
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 09:02   #1491
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,505
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Am gasit commentu asta intr-un thread despre noua camera pt raspberry. NU am testat / googleuit extra daca are cineva chef sa confirme.

Quote:
FYI Ubiquiti G3 cameras and their Unifi Video server (available for Windows and Linux) can be run 100% on prem with no cloud interaction. Oh sure they will try to trick you into getting a login on their online system, going as far as making it look like you need it to activate the server and connect cameras to it, but you don't have to. Just say no or skip that step.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 12:59   #1492
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 91
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Yep, UniFi Video merge (un Raspberry Pi 3 B+ duce 4 camere), deocamdata, doar cu noul UniFi Protect incearca sa faca lock-down.

Deci in varianta "exploratorie" se poate merge doar cu un UAP si o camera G3 Bullet (ca suporta si 24V pasiv nu doar 802.3af), si UniFi Controller + Video instalati pe o masina locala.

Intre timp exploram ideea sa merg pe UniFi Dream Machine Pro in loc de EdgeRouter X SFP + Cloud Key Gen2. Nu apare la distribuitor local pe site, am intrebat, 400 euro + TVA + shipping fata de 349 euro + TVA + FREE shipping direct de la Ubiquiti Store Europe...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 21:32   #1493
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,128
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Ia-ti cablu Schrack Cat 6A (SFTP).
Asta trebuie impamantat, nu (router sau patch pannel)?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 22:36   #1494
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 630
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

caut un router gigabit , ma gandesc sa folosesc open wrt sau pfsense.

foloseste cineva router cu custom firmware ? puteti sa ma ajutati cu o recomandare ?

multumesc
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:21   #1495
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,128
Mentioned: 632 Post(s)

PC-ul meu



Default

Euam pus Merlin pe.toate asus-urile prietenilor. Altceva nu am butonat custom.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2020, 23:48   #1496
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,588
Mentioned: 272 Post(s)


Default

Cel mai ieftin e Archer C6
Eu folosesc 1043nd cu openwrt, fara probleme, dar n-am setat pe el chestii mai complicate decat port forward.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 00:13   #1497
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 630
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din astea ce merita luat ? am pus filtru dupa Archer .. merge pus si filtru pe Tp-Link
https://openwrt.org/toh/views/toh_av...*%7E%5D=Archer
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 01:03   #1498
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,515
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

ar merge mai repede un asus, nu m-am mai jucat cu merlin de multi ani si cu DDWRT dar erau peste orice oferea producatorul. atentie la revizii ca nu toate suporta custom.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 18:09   #1499
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 630
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu

Default

lan-ul ramane la 100Mbps desi pe alt sistem cu acel cablu arata 1Gbps.
am incercat orice, setari de la auto-negociation la drivere, restart, actualizari samd.
idei, solutii ?
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 20:41   #1500
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,870
Mentioned: 235 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce lungime are cablul? Eu pateam sa negocieze cand 100 cand 1000 am schimbat cablul si acum am constant 1000.
vibeup is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,825
Posts: 682,535
Total Online: 1043

Newest Member: Brorius

Latest Threads
- by Arise
- by Tile
- by Monstru
- by gogusrl

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.