lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-02-2015, 23:49   #21
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Parametrii la HDD nu s-au schimbat insa nici nu l-am folosit prea mult de atunci (deconectat).

Am facut cerere pentru Pick-Up and Return. Sa le mentionez si faptul ca am facut secure erase si nu ajuta? Ma gandesc sa ii faca si ei, vad ca dispar bad-urile si mi-l trimit inapoi...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	22-February-2015_11-26.png
Views:	460
Size:	102.7 KB
ID:	47729  
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2015, 01:31   #22
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

5320 fata de 5268, nefolosindu-l e cam mult, acuma ce sa zic, īncearcă sa repari starea sectorului realocat, īnsă cu asa modificări pe partea asta de spin-up, care arata ca e o problema mecanica, la pornire, practic la un moment dat nu o să-l mai "vada" BIOS-ul și pa...pa datele, nu-i de joaca.... Iar cu ssd-ul spune-le adevărul, ca ai făcut secure erase și la scurt timp s-a īnrăutățit treaba....pune-le link către forum [emoji14]
Bafta!
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2015, 11:19   #23
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am trimis SSD-ul la garantie. Astept raspuns din partea lor. Daca nu il pot repara, in mod normal ti-l inlocuiesc cu acelasi produs nu? Pot refuza acest lucru pe motiv ca in realitate nu mai e acelasi produs pentru care am platit? (datorita trecerii pe memorii asyncron, viteze reduse la jumatate, etc). Nu vreau stornarea banilor, ci doar posibilitatea sa achizitionez alt SSD mai performant tot de la ei. Ce sa le zic?
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 08:51   #24
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Salut, daca nu-l repara, ti-l storneaza, modelul tau nu se mai produce, poti cere cu diferenta ceva de 240/256 gb , etc
Bafta!

Sent from my Redmi Note using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 16:14   #25
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by reflavius View Post
modelul tau nu se mai produce
-> Kingston V300 pe stoc. Tocmai de asta am intrebat ce sa le spun pentru ca cei de la Kingston nu au schimbat denumirea produsului.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 22:48   #26
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

S-ar putea sa prinzi unul cu performante bune. Eu, din 2 bucati V300, unul l-am nimerit lent si unul foarte bun.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 10:37   #27
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca se poate as vrea sa evit si sa iau direct ceva mai performant. Pana la urma e win-win. E mai bine si pentru mine si pentru ei daca iau ceva mai scump.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 16:52   #28
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Well, nu asta e garantia. Cel mai probabil iti va da alt SSD. Mici sanse sa-ti dea bani daca exista SSD-ul pe la furnizori.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 18:47   #29
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

"Va informam ca situatia produsului dumneavoastra inregistrat in service Depanero cu fisa numarul *** a fost finalizata cu statusul: INLOCUIT LA SERVICE AUTORIZAT. "

Am sunat si la ei le-am explicat situatia insa mi-au zis ca e prea tarziu ca deja e la coletarie si urmeaza sa fie expediat.

Last edited by alex17 GTX; 04-03-2015 at 18:51.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2015, 19:57   #30
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu rezolvau altceva oricum, stai linistit.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2015, 10:53   #31
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Macar mi-au trimis unul bun.

Am pus una si cu cel vechi (verde). Difera putin vitezele, in special la 512K Write si la 4KQD Read.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Crystal 2.PNG
Views:	419
Size:	163.4 KB
ID:	47871   Click image for larger version

Name:	old.jpg
Views:	394
Size:	30.1 KB
ID:	47872  

Last edited by alex17 GTX; 05-03-2015 at 11:01.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2015, 12:01   #32
cheloo12
Senior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Timisoara
Posts: 373
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by reflavius View Post
5320 fata de 5268, nefolosindu-l e cam mult, acuma ce sa zic, īncearcă sa repari starea sectorului realocat, īnsă cu asa modificări pe partea asta de spin-up, care arata ca e o problema mecanica, la pornire, practic la un moment dat nu o să-l mai "vada" BIOS-ul și pa...pa datele, nu-i de joaca.... Iar cu ssd-ul spune-le adevărul, ca ai făcut secure erase și la scurt timp s-a īnrăutățit treaba....pune-le link către forum [emoji14]
Bafta!
Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Se repare cu ce? ca si idee ce este scris in SMART nu o sa dispara de acolo printr-o minune, exista posibilitatea cel putin la Seagate sa cureti SMART-ul dar doar daca ai cunostintele si tool-urile necesare pt asa ceva iar curatarea lui nu inseamna ca va rezolva si problema care tot acolo va ramane. Hdd-ul este posibil sa mai functioneze mult si bine in starea asta doar ca trebuie urmarite valorile respective sa nu creasca. Referitor la HDD Regenerator sau alte tool-uri de genul lui posibil sa faca mai mult rau decat bine. HD Tune mai are prostul obicei sa interpreteze aiurea valorile din SMART, incearca cu mai multe soft-uri si vezi daca toate iti afiseaza aceleasi valori.

Last edited by cheloo12; 05-03-2015 at 12:26.
cheloo12 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2015, 14:38   #33
alex17 GTX
Ancient friend
 
alex17 GTX's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: OC Club
Posts: 362
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

HDD-ul nu ma intereseaza atat de mult. Am mai explicat in cateva posturi anterioare de la ce a fost problema. A mers flawless in alt pc pana sa faca cunostiinta cu chipset-ul meu. Incompatibilitate - > probleme - > update firmware -> problem solved. Oricum nu prea il folosesc si daca o sa il folosesc o sa il tin pentru download.
alex17 GTX is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 01:08   #34
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,624
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am si eu o intrebare de n00b:

Am un PC cu 2 HDD WD Raptor 150Gb in RAID 0. Windows-ul e pe RAID. Vreau sa pun un SSD in sistem, dar sa pastrez RAID-ul 0 pentru storage, nu o sa fie stocat nimic important acolo, doar ceva filme la care se uita ficamea si niste jocuri pe care le mai joc eu ocazional. Se poate ce vreau eu? In BIOS, la S-ATA mode e RAID, evident.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 09:41   #35
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da. Nu bagi SSD-ul in nici un RAID si gata. Daca SSD-ul nu e vizibil, faci RAID 0 doar cu SSD-ul respectiv - depinde de controller.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2016, 12:00   #36
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,559
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Am si eu o intrebare de n00b:

Am un PC cu 2 HDD WD Raptor 150Gb in RAID 0. Windows-ul e pe RAID. Vreau sa pun un SSD in sistem, dar sa pastrez RAID-ul 0 pentru storage, nu o sa fie stocat nimic important acolo, doar ceva filme la care se uita ficamea si niste jocuri pe care le mai joc eu ocazional. Se poate ce vreau eu? In BIOS, la S-ATA mode e RAID, evident.
Merge fara probleme (eu am doua ssd-uri care nu sunt in raid si un raid 1 de hdd-uri; pana acum ceva vream am avut chiar raid10 langa ele).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDD extern pt. stocare & back-up 4 TB Bobby Memorii & stocare 44 01-08-2014 01:21
Stocare mobilă Neo Memorii & stocare 10 22-10-2013 05:27
Un mic sfat la capitolul stocare? MazuX Memorii & stocare 12 18-07-2010 00:20
Ce metoda de stocare recomandati? sevenrulz Memorii & stocare 4 08-01-2010 23:27

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,861
Posts: 608,361
Total Online: 315

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by LAB501
- by Boggy
- by Monstru
- by ryo
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.