lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-08-2010, 17:24   #1
andreijurj
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: BH
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation Nu stiu unde e problema?

Salut!

Mi-am cumparat si eu un comp cu urmatoare configuratie:
placa de baza - Asrock 890fx deluxe3 AM3
memorii - adata 1600+ mhz 2*2gb
hdd - wd sata 3 1tb
placa video - sapphire 5870
procesor - phenom II x6 1055t
sursa - cm 750GX
cooler - coolit eco alc
carcasa - cm 690 II advanced
so - win7 x64
driver placa vid - 10.7

si imi apare urmatoarea problema:
in timpul jocurilor (uneori la nici 5 minute dupa ce intru in joc) gen dirt2, shift, starcraft 2, monitorul ecranului (monitor cu tub ca nu mai mia ramas bani de unul nou) uneori se face complet negru alteori imi arata mesajul out of range si in boxe se aude un bazait insuportabil, dupa care compu nu mai raspunde la nicio comanda, fiind nevoit sa ii dau restart.

chiar si in timpul 3dmark vantage am avut aceasta problema in timpul testarii gpu.

in schimb am rulat testul de stabilitate furmark si nu s-a intamplat nimic.

am instalat ultimele drivere disponibile pe siteurile producatorilor. am incercat si cu versiuni de driver mai vechi la pl. video (10.4, 10.3), dar nu s-a rezolvat nimic.
am jucat odata dirt 2 in fereastra sa monitorizez temperaturile cand imi apare eroarea dar ele se incadrau in limitele normale(35C procesor, 40C placa video)

am pus memoriile sa ruleze la latenta si frecventa specificata de producator, am rulat memtest86+ si nu a dat nicio eroare, am dat update la bios la ver 1.80, dar nu s-a produs nicio schimbare in bine.
tot primesc mesajul "Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered" dupa care freeze si crash, uneori si bosd.

am inlocuit hd5870-ul cu nvidia 9600 gso dar cand intru in nfs shift imi da urmatorul mesaj:
"Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered." acum nici nu mai apuc sa intru in jos ca imi si apare artefacte pe ecran si se blureaza imaginea , fiind necesar resetul sistemului.

am pus placa in al doilea slot pci-e dar nu s-a schimbat nimic
multumesc anticipat oricarui se ofera sa ma ajute
andreijurj is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 11:06   #2
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 633
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salut! Doar o idee. Īnainte de a suspecta alte componente. Sau a te grăbi spre garanţii .
Dacă poţi īmprumută un monitor LCD (sau mergi cu unitatea la un prieten) pentru a verifica dacă problema apare din cauza monitorului. Eventual īncearcă şi cu alte rezoluţii sau altă rată de refresh pentru monitorul CRT (default ar fi 60 Hz- ai putea īncerca succesiv pānă la 85 Hz şi cu diferite rezoluţii). Şi să nu ai overclocking la placa video.

Last edited by attlantis; 21-08-2010 at 13:44.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 17:24   #3
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,234
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schimba kitul de Windows 7, nu vreau sa cobesc dar multe din variantele cumparate sunt de tot rahatul. O varianta ar mai fi sa instalezi doar driverul video, fara CCC si celelalte gadgeturi si nu iti recomand 10.7, ci mai degraba 10.5. De asemenea update la DirectX 11 este obligatoriu.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2010, 12:49   #4
andreijurj
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: BH
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat un lcd dar nu s-a rezolvat problema. Monitorul a intrat in standby in timp ce in boxe se mai auzea zgomote din timpul jocului.
am sa incerc sa testez placa video in alt comp si sursa la fel. am sa revin cu rezultatele
andreijurj is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2010, 15:20   #5
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 633
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Mai īncearcă şi versiunea de driver 10.5. Cum ţi-a sugerat Jocker. Doar driverul.

http://support.amd.com/us/gpudownloa...?&lang=English

Problema mai apărea şi la alte plăci şi cu anumite drivere. Poţi căuta pe forumul AMD.

Sapphire a mai scos firmware-uri mai noi pentru a rezolva problema. Vezi dacă găseşti o versiune mai nouă de firmware la tine. Īnsă atenţie la update-ul de firmware a-l plăcii video. Trebuie o altă placă video pentru a realiza aceasta. Dacă n-ai mai īncercat mai bine laşi pe altcineva.
Dacă testezi şi cu o altă sursă şi face la fel, eventual apelezi la service pentru placa video. Să-ţi facă ei update-ul de firmware. Asta dacă găseşti unul mai nou.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2010, 19:48   #6
marian57
Senior Member
 
marian57's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 283
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Pai a inlocuit placa video,upgrade-ul care l-a facut este de vina.Blocheaza la 100 din bios la PCIE clock.

Last edited by marian57; 24-08-2010 at 19:53.
marian57 is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2010, 08:54   #7
attlantis
Senior Member
 
attlantis's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 633
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am schimbat cāndva o placă video pe motiv de incompatibilitate cu o anume placă de bază. Deşi placa funcţiona ok pe alte două plăci de bază. Dar se mai comporta ciudat şi pe altele de la cei din service. Dacă funcţionează ok pe altă placă de bază nu-l īncāntă cu nimic. Totuşi trebuie verificat. Ca şi probat cu altă sursă. E ciudat şi faptul că face nazuri şi cu nvidia 9600 gso. Mai are cāteva verificări de făcut.
attlantis is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2010, 14:00   #8
andreijurj
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: BH
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

poate fi o problema daca priza la care ii conectat pc-ul nu are impamantare?
asta am descoperit azi
andreijurj is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2010, 14:27   #9
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Eu am avut problema asta de la memoriile unui 5770 (overclockate) si de la 9600 gt-ul meu care de fapt are racire pasiva si la momentul in care l-am luat aveam des surprize, pana i-am pus un vent sa sufle in cooler. Dar la tine posibil sa fie si o problema de driveri, etc...
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 17:12   #10
andreijurj
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: BH
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema au fost memoriile.....
cel putin asa au spus cei de la garantie. Am rulat deja o serie de teste si problemele par sa fi disparut. Oricum va multumesc pentru ideile acordate
andreijurj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unde si cum va petreceti sarbatorile? DiaboRO Zona libera 26 17-09-2010 20:47
De unde pot cumpara sonde ? Vladutz20 Racire extrema 15 19-06-2010 23:36
De unde se pot achizitiona in RO Gskill Eco ddr3? hardcore Memorii & stocare 14 09-01-2010 16:07
As lua dar nu stiu ce ?!? Anxiety Notebooks & netbooks 41 04-01-2010 10:47
Nu stiu ce sa aleg! :-( Hemisphere Placi de baza 17 15-11-2009 20:29

 
Forum Stats
Members: 8,335
Threads: 21,532
Posts: 646,795
Total Online: 593

Newest Member: gigel_t

Latest Threads
- by Kspic
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.