lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-01-2018, 17:45   #1
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default Problema Asrock P67 pro

Va salut,

In urma unui Clear Cmos din jumper, nu mai pot seta multiplicatorul mai sus de 38 in bios, am sapat putin pe internet si am vazut ca din cauza fw Intel ME, am gasit un tutorial insa este prentru ASUS http://www.overclockers.com/forums/s...rupted-ME-area


Exista posibilitatea sa rescriu acest FW, fara a comanda un alt cip de bios?

Detin placa de baza Asrock P67 pro, cu ultimul bios 2.25B + i7 2600non K.


Last edited by walkman; 03-01-2018 at 17:54.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 19:11   #2
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,706
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

In principiu FW update se face odata cu bios update.
Cauta treaba asta mai indeamanuntit. Eventual un bios mai vechi facut fortat si apoi din nou ultimul bios. Eu am patit asa la o Asus.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 19:31   #3
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din ce m-am documentat, fw Intel Me e locked pe asrock si degeaba rescriu BIOS-ul ( am si incercat)


Acum intrebare: daca rescriu un BIOS mai vechi, brick sau booteaza?
walkman is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 20:10   #4
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,706
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta zic eu, am scris un bios mai vechi, updatat fortat si apoi din nou ultimul.

Nu mai stiu exact daca pe o asus sau asrock, stiu ca era o problema, generalizata.
Parca aveam i7 3770K pe vremea aia.

Incearca si cu cablul alimentare+bateria scoasa+clear cmos din jumper, si cu o sirmulita care sa tine la baterie, contactii in scurt pe soclu, astfel incit sa fii sigur ca nu mai poate exista nimic ce sa mai poate alimenta ceva pe placa.

Minim 30 min.
Apoi reconfigurat biosul din nou.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 03-01-2018 at 20:12.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 20:37   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,522
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa rescrii biosul facand un stick bootabil cu rufus si foloseste utilitarul FPT cu argumentul -savemac. Ala face overwrite la tot si posibil sa scapi de problema, dar e si riscant ca poti brickui placa si nu recomand daca nu ai dual bios sau jucarii pentru reflash hardware.
Ai aici utilitarul pt flash care se poate folosi atat din windows cat si ca mediu bootabil via DOS cu rufus si Legacy Mode in bios. flashul se face de genul FPT -F bios.bin -SAVEMAC
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 03-01-2018 at 20:55.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 21:15   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca dai codul de pe chip, poate iti gasesc/gasim unul identic pe care-l scrii cu noul BIOS si-l pastrezi pe-al tau asa cum e acum.
Pana la urma e 50 de lei o rescriere de BIOS, nu-i asa scump
kobro is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 21:22   #7
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,232
Mentioned: 677 Post(s)

PC-ul meu

Default

+1 la ce zice Kobro, mi se pare cea mai safe varianta. Scoti chipul vechi si il bagi pe asta nou cu tot ce trebuie pe el. Si apoi mai ai si de schimb in caz ca vrei sa faci experimente.

Sau iei unul deja flash-uit cu ultima versiune de BIOS pentru placa ta, de-aici: https://www.ebay.com/itm/BIOS-CHIP-A...8AAOSw9NdXuN~r

Olanda, vine in 3-5 zile si costa 42Ron.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 03-01-2018 at 21:24.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 21:53   #8
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Well,

Am 'primit' freeze mai devreme, porneste 5 secunde si reporneste. Bine ca m-am jucat PUBG lol.

Cred ca a crapat.

Multam oricum pentru reply-uri. In cel mai bun caz, incercam varianta lui Bennedict. Placa e prea veche ca sa bag bani in ea.


Edit: a repornit, hmmm.
@Bennedict , dumb Q:
Pe site-ul Asrock bios-ul este sub forma de exe, cum il pot converti in bin?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Last edited by walkman; 03-01-2018 at 22:04.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 10:37   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,522
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aveau un ftp cu bin-uri dar vad ca nu mai este functional. Am sa incerc sa-ti gasesc un bin pentru flash. @walkman Ti-am pus aici ultimul bios in format .BIN modat cu toate modulele EFI actualizate si ultimele microcode-uri pentru CPU. il copii asa cum este si ii dai flash dupa nume. Daca nu vrea ii faci rename in bios.bin si executi comanda listata de mine in postul anterior "FPT -F bios.bin -SAVEMAC".
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 04-01-2018 at 12:12.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 11:39   #10
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ok, merci.

Ajung diseara, imi fac treaba pe PC si rescriu Bios-ul.

Revin cu update.

PS1: In ambele cazuri, rescrierea o fac din dos, cu terminatia -savemac, nu?

PS2. Este varianta pentru P67 Pro, nu? Cea Pro3 difera.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Last edited by walkman; 04-01-2018 at 11:42.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 11:45   #11
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,522
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, e P67Pro. Foloseste rufus sa creezi un DOS boot stick, copii fpt ul cu totul si biosul ca bios.bin in folder apoi din dos mergi in folder si scrii FPT -F bios.bin -SAVEMAC

LE: Dupa cum bine stii operatiunea implica risc de brick-uire! Daca esti dispus sa-ti asumi s-ar putea sa castigi daca nu oricum e naspa ca tre sa cauti alt placa de baza.

Pt DOS disk faci asa
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 04-01-2018 at 11:49.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 11:51   #12
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, nu-i problema daca o brickuiesc, se intampla si reprezinta un motiv sa trec pe z370.



Sent from my SM-G935F using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 12:35   #13
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu cred ca ai "norocul" asta
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 13:58   #14
Viewstar
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 212
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am si eu o problema asemanatoare cu a mea Asrock P67Pro3. Bine, am tot avut probleme de-alungul timpului cu ea, probabil si din cauza ca am platit 100ron pe ea acum 3 ani. Mi-am schimbat vechiul i5-3470 cu un i7-2600K aseara si observat ca orice as modifica in bios, nu imi salveaza practic ci doar vizual. Gen, mi-au ramas setarile vechi de cand aveam i5-ul, 40x multi si altele. Chiar daca setez multi la 50, ddr freq la 3000, etc, in bios imi va arata ce am modificat dar in windows procesorul va functiona doar la 4000mhz si [email protected] Ma rog, nu prea am ce sa ii mai cer dupa atat timp...
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 14:07   #15
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,522
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Viewstar pune biosul asta pentru placa ta si problema va fi rezolvata.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 14:55   #16
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 851
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta se pare că a fost buba la aceste placi de baza, cum am mai zis am avut și eu P67Pro3 și am pățit ceva asemănător, salvarea a venit tot de la Bennedict cu acel bios, de atunci a mai mers perfect placa până am făcut upgrade la Z270,
Danos is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 15:23   #17
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Posibil, insa la o scurta cautare, e plin internetul, indiferent de chipset.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
walkman is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 15:30   #18
Viewstar
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 212
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Viewstar pune biosul asta pentru placa ta si problema va fi rezolvata.
Daca e cumva acelasi bios recomandat de tine acum circa un an tot aici pe forum, intr-un topic asenanator, atunci pe acesta il folosesc de atunci...doar ca acum am si problema aceasta cu setarile de bios, nu doar error code 10, cea veche.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 15:52   #19
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,522
Mentioned: 57 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fa-i un reflash cu FPT exact cum i-am precizat colegului.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2018, 21:48   #20
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,364
Mentioned: 42 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din pacate, am apucat sa rulez comanda insa fara succes, probabil n-am facut eu ceva bine.

Intre timp, m-am jucat ceva PUBG si s-a oprit iar in timpul jocului, dupa care a repornit. A mai facut asa si zilele trecute.

Acum se blocheaza in desktop la 30 de secunde dupa boot.

E timpul pentru upgrade.

Multumesc tuturor pentru reply-uri, aventura cu p67 se opreste aici.
walkman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AsRock Z97 Xtreme 6 - problema port USB 3.0 fubu Placi de baza 2 20-11-2015 00:03
Problema Asrock Z87 Extreme 3 bmf Procesoare si chipseturi 6 19-01-2014 12:12
Problema overclock Asrock Z77 Pro3 ktf Overclocking & benchmarking 13 11-10-2012 15:20
Problema ASRock 970 Extreme3 VladuZ1338 Placi de baza 3 17-07-2012 12:27
Problema ASRock M3A770DE Zarzarel Placi de baza 4 04-10-2011 14:53

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,855
Posts: 608,289
Total Online: 385

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by Monstru
- by Shory2k
- by Bogd4n

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.