lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-07-2018, 12:16   #701
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,108
Mentioned: 260 Post(s)


Default

powerline ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 22-07-2018, 12:51   #702
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 361
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Cel mai bine dezactivezi wifi la wdr3600 si conectezi un AP pe un port de lan.
Ca si AP as recomanda un UAP-AC-LR.
AP-il ala o sa acopere tot apartamentul fără probleme chiar daca il ții in living.


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is online now   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 01:01   #703
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Powerline nu cred ca ma ajuta fiind un apartament cu 2 circuite separate - prize si lumini (stanga dreapta) separate . Routerul fiind in stanga circuitelor iar camerele cu probleme pe dreapta circuitelor .

Ca sa rezolv problema incerc maine cu DIR 842 (upgrade 3x5dBi de la 2x3dBi) si un RE/AP TPlink AC la jumatatea traseului.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 03:36   #704
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 654
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deja s-a zis de prea multe ori mai sus...cumpara un AP serios.
Nu conteaza numai gain-ul antenelor, ci si cum au fost gandita, electronica din AP si mai ales softul.

Degeaba incerci tot felul de sisteme mesh and stuff, nu sunt decat o noua modalitate de a scoate niste bani de la consumatori.
E test pe smallnetbuilder cu sisteme mesh, doar cateva dintre ele chiar merita banii si aia in conditii destul de restranse.

La tine wdr3600 e pozitionat relativ central, daca dezactivezi wifi din el si pui un AP ok tot acolo langa el, o sa mearga brici.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 14:46   #705
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,535
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

In materie de AP-uri Ubiquiti nu are egal ca pret performanta. Nu mai cumparati porcarii!
Antenna design si software-ul fac diferenta colosala.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 15:42   #706
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Caut ubiquiti-ul AP . Sa vedem ce stie sa faca ...
Acum intrebare de amator ... voi ziceti sa dezactivez WiFi-ul la router ? Eu ma gandeam sa folosesc AP-ul ca extender .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 15:59   #707
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,562
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

dezactiveaza
si asa ai probabil destule ssid-uri prin zona, nu are rost sa te bruiezi singur.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 16:19   #708
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,108
Mentioned: 260 Post(s)


Default

@ingerulol tu cate echipamente ai in posesie pana la urma ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 16:44   #709
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Unhappy

Am vorbit cu baietii mei - specialisti (nu dati ochii peste cap va arat imediat)
Am echipamente la dispozitie -
Huawei HG8121H (GPON cu Wifi) in bridge
TPLink WDR3600 - router PPPOE conectat pe cablu CAT6 gigabit mufat la priza
Dlink DIR842 (router de teste - deci al meu)
TPLink repeater AC750 RE200 (de teste tot al meu)
USB AC51
USB T2U
USB TENDA U6
USB TPLINK 727N
2 antene cu cablu 5dBi (azi le-am luat de la biro`)

Baietii mi-au facut o schita ... din pacate nici cu mama UBIQUITI-ului nu scap . Imi trebuie minim 2 . Sunt peretii prea strong .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	152c9532-868c-4d03-9cd4-fa459d820393.jpg
Views:	48
Size:	170.9 KB
ID:	63398  
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 16:57   #710
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,535
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by ingerulol View Post
Caut ubiquiti-ul AP . Sa vedem ce stie sa faca ...
Acum intrebare de amator ... voi ziceti sa dezactivez WiFi-ul la router ? Eu ma gandeam sa folosesc AP-ul ca extender .
Nu ai de ce. Cu unu de ala acoperi 180m. Eu stau la casa si am semnal peste tot in 2.4. Daca vreau 5G tre sa mai adaug cel putin inca unul. Am semnal si in curte.
Smecheria la AC-LR e antenna design care e foarte importanta dincolo de castigul ei; firmware-ul e custom OpenWRT based, closed source.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 23-07-2018 at 17:00.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 17:58   #711
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Voi vedeti desenul ala ?! Este facut pentru AC-LR . Deci avem acelasi semnal gain ca pe routerul de acum . Deci NU . O sa incerc cu elementele din dotare ca acum am mai multe si fac mai multe combinatii intre ele sa vedem ce rezolv.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2018, 21:37   #712
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,632
Mentioned: 483 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din ce am studiat zilele astea cea mai bună soluție pare să fie un amplificator/booster pe 2.4GHz.

Astea două se pare că emit aproximativ 1W, poți īncerca să vezi ce efecte au, īn cel mai rău caz īți crește īncă un cwoi.

https://m.banggood.com/Turbowing-RY-...l?rmmds=search

https://m.banggood.com/FPV-2_4G-2W-2...t_warehouse=CN


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 11:44   #713
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 654
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Amplificarea semnalului este cea mai proasta solutie pt wi-fi daca nu discutam de conexiuni point to point cu antene directionale.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 11:53   #714
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,632
Mentioned: 483 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poți elabora și de ce?
Eu aș testa un booster din ăla și cu antene diverse.
A venit cineva ieri la mine să īi repar un router Asus, de curiozitate m-am uitat la antene și erau toate quarter wave-length.
Aș pune doar de test și half wave lenght, cu și fără boostere să văd dacă schimbă ceva.

Eu prefer să pun un router/ap acolo unde am nevoie, dar uneori chiar nu este posibil...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 11:58   #715
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,562
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Chiar nu se poate trage un cablu cu POE slim?
Imi este imposibi sa cred asta.
Prin plinta, cu pozitionarea AP-ului la nivelul podelei si tot e mai bine decat ce ziceti voi aici.

Ceva de genul: https://conectica.ro/fisiere/produse...016_m_0_hi.jpg (exista si plat)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 24-07-2018 at 12:07.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 12:05   #716
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,632
Mentioned: 483 Post(s)

PC-ul meu



Default

Există și extendere... [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 12:53   #717
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,535
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Amplifici degeaba daca receptorul nu transmite cel putin in jumatate pe cat primeste, nu ai constanta. Nu faci decat sa ai mai mult noise aiurea cu amplificarea.
Cea mai buna varianta ar fi sa ai un AC-LR Wired si al doilea un AC-lite de exemplu, sa fie pe sistem wireless uplink. Costa putin dar cand nu poti trage cabluri (ca in situatia mea) e cea mai buna solutie dintre toate.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 12:56   #718
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,196
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Problema cea mai mare o reprezinta baile . Semnalul are de penetrat 4 pereti de rezistenta . Constructia blocului este cu normele de dupa cutremuri , cu rost seismic si tot ce trebuie . Am fier in pereti ce n-am vazut in viata mea, iar betonul este din ala amestecat cu pietris de sar scantei cand bagi bormasina in el.
Baile sunt aduse pe sus cu peretii turnati din fabrica, deci intre sufragerie si dormitor avem perete rezistenta sufragerie, perete baie o parte , perete baie cealalta parte , perete rezistenta dormitor.

Atenuarea masurata este -18dBm(cam 10-12 are unul uzual de beton armat) pentru fiecare parte de perete - 36 - aproape -40 dupa totalul celor 4pereti .
Am reusit aseara combinarea antenelor 5dBi cu fir , una la centrul sufrageriei si alta in holul mic (la 1m de router) si cu RE200 am reusit constant 30Mbps in fiecare dintre cele doua dormitoare cu probleme. Semnalul este bun acum , nu scade sub 4 linii .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 13:03   #719
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asa... si in locatia asta tu vrei sa pui TPlink si alte echipamente mediocre? Sau mesh pentru ca e la moda.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2018, 13:11   #720
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 654
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Poți elabora și de ce?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Wi-fi e bidirectional, adica si device-ul pe care il folosesti trimite, si problema este ca acel device are putere limitata cat si antene relativ mici.

In plus, ii bruiezi pe altii degeaba, in wi-fi ai domeniu de coliziune. De aia toata ap-urile puternice sunt folosite cu antene directionale sau cel mult sectoriale pentru transmisii pe distante lungi cum ar fi in cazul WISP.

Era un articol pus mai sus legat de echipamentele ubiquiti, si zicea care este strategia, cat mai multe AP-uri cu putere de emisie cat mai mica si device-urile fac roaming intre ele.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,053
Threads: 19,871
Posts: 608,605
Total Online: 332

Newest Member: matzero

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.