lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-01-2019, 18:21   #2941
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 54
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Placa lui War are support nativ pt. M2 pcie x4 doar cu proc. 40 lanes.
Altfel, cu proc cu 28 lanes slotul M2 merge doar SATA prin x99.
Iar war din ce inteleg eu si-a pus doar un singur ssd M2 NVMe pcie x4 prin controller.

Sustin in continuare ca ar trebui sa mearga totul bine daca controlerul ar fi in slotul PCIEx16_3, iar secong gpu in PCIEx16_4. (Asa arata ca ar trebui configurat in User Manual, logica din spate doar Asus o stie.)
@war Daca tot vrei sa schimbi platforma si sa le dai, poate cand o sa le demontezi faci o incercare de curiozitate.

Last edited by Stecheru; 25-01-2019 at 18:29.
Stecheru is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 19:21   #2942
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

@Stecheru nu e adevărat, am deja un SSD nVME pe slotul plăcii de bază, merge perfect. Am un Patriot Hellfire de 240 GB pe care am OS și aplicații.
Am mai pus un SSD Samsung 970 Pro de 1 TB pe controller. În manual scrie că pentru SLI trebuie să am plăcile video pe sloturile PCIEx16_1 și PCIEx16_3. Așa le și am. Și merg toate cu procesor cu 28 lanes.

Teoretic ar trebui să am alocarea așa:

4 PCI Express Lanes pentru SSD-ul de pe placa de bază
8 PCi Express Lanes pentru prima placă video (PCIEx16_1) (@ 2.0)
8 PCi Express Lanes pentru a doua placă video (PCIEx16_3) (@ 2.0)
4 PCI Express Lanes pentru controller-ul din PCIEx16_4 (@ 2.0)

Deci 24 lanes din 28 posibile. Presupun că restul sunt alocate pe undeva (USB-uri? Nu am idee).

Practic am așa:

2 PCI Express Lanes pentru SSD-ul de pe placa de bază (tocmai ce am testat și merge și ăla la 2X)
8 PCI Express Lanes pentru prima placă video (PCIEx16_1) (@ 2.0)
8 PCI Express Lanes pentru a doua placă video (PCIEx16_3) (@ 2.0 care scade la @ 1.1)
2 PCI Express Lanes pentru controller-ul din PCIEx16_4

Deci 20 lanes alocate cu totul.

Chestia dubioasă e că în UEFI îmi arată așa:



Și Windows nu e de acord for whatever reason și mi le alocă aiurea, și nu știu cum să-l oblig să mi le aloce cum trebuie.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 19:28   #2943
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,011
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Man, de ce nu iei tu un SSD de 2TB si ai rezolvat problema?

Il partitionezi cum ai nevoie si aia e, nu te mai doare capul cu controllere, lasi si placile video la 8x si termini bilciul...
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 20:08   #2944
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Am și SSD de 2 TB dar e SATA.
Motivul pentru care îmi doream două SSD-uri nVME este ca pe unul să am OS + aplicații, iar pe celălalt jocuri pe care le joc des. În felul ăsta, dacă am vreo problemă cu OS-ul sau ceva aplicație pe el care face figuri, îi ard un format și restore din imaginea inițială, treabă de 10 minute.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 21:37   #2945
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Lanes-urile alea 28, tu le ai pe diverse sloturi fizice PCI Express, dar ele sunt în modul shared.

Adică două sloturi fizice PCI Express au unele trasee shared.

De exemplu... vorbim de lanes alea 28. Numai plăcile video dacă ar merge ambele x16 nativ cât au ele te-ar duce la 32. 32 > 28.

Tu trebuie să faci lanes aggregation exact pe ce ai liber în lanes și pe traseele fizice.


Mai citește o dată:
Procesor cu 28 Canale-
3 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16, x16/x8, x8/x8/x8) *2
1 x PCIe 2.0 x16 (maxim x4) *3
2 x PCIe 2.0 x1 (maxim x1) *3


1* Slot-urile PCIe x16_1 şi PCIe x16_4 împart aceeaşi lăţime de bandă. Slot-ul PCIe x16_4 poate funcţiona cel mult în modul x8.
2* În cazul utilizării unui procesor cu 28 canale, slot-ul PCIe x16_3 poate funcţiona cel mult în modul x8.
3* PCIe x16_2 împarte lăţimea de bandă cu USB 3.1 şi PCIe x1_2. În mod implicit, slot-ul PCIe x16_2 funcționează în modul x1.
4* M.2 împarte lățimea de bandă cu U.2, numai un dispozitiv poate fi activat o dată.



Chiar dacă faci upgrade la CPU pentru moar lanes, sau schimbi platforma cu totul în viitor pentru și mai multe lanes, posibil tot să nu îți meargă cum vrei tu, dacă nu face lanes aggregation corect. Chiar trebuie studiat...
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 25-01-2019 at 21:46.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 22:24   #2946
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,011
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Am și SSD de 2 TB dar e SATA.
Motivul pentru care îmi doream două SSD-uri nVME este ca pe unul să am OS + aplicații, iar pe celălalt jocuri pe care le joc des. În felul ăsta, dacă am vreo problemă cu OS-ul sau ceva aplicație pe el care face figuri, îi ard un format și restore din imaginea inițială, treabă de 10 minute.
Pai treaba asta o poti face si daca partitionezi SSD-ul...

Formatezi numai partitia care te "deranjeaza".

In fine, tu stii, insa te complici aiurea, daca era sistemul meu demult procedam asa mai ales ca Iubitel are preturi f bune la SSD-uri NVMe...
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 22:34   #2947
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Da man, am citit și răs-citit.
După cum am mai zis... Am device-uri în PCIe x16_1, PCIe x16_3 și PCIe x16_4.
Dacă PCIe x16_1 și PCIe x16_4 împart aceeași lățime de bandă, iar PCIe x16_3 merge la maxim x8, atunci, conform manualului, ar trebui să meargă maxim x8/x8/x8. Eu am x8/x8/x2. Bașca SSD-ul M.2 de pe placa de bază, care brusc merge la x2 și el.

Repet: conform manualului, ar trebui să meargă. Conform UEFI (vezi poza), ar trebui să meargă. Dar ceva bubă tot este.

Mă gândeam să îi ard o instalare de Windows pe un SSD separat și să văd ce se întâmplă cu el fresh.
@DjLeco vreau să mențin SSD-urile separat, una la mână. A doua, am deja hardware-ul. E greu de priceput sau ce?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by war4peace; 25-01-2019 at 22:37.
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 23:01   #2948
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,011
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chill man, era doar un simplu sfat.

Spor!
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 23:18   #2949
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Omule, SSD-ul M.2 de pe placa de bază este tot pe PCI Express. Și ăla ocupă lanes, atât doar că se înfige în alt fel de socket fizic, dar legăturile electrice sunt tot de PCI Express.

În funcție de ce mai ai acolo, adică în funcție de cum se leagă alea în plus, gen USB sau SATA iar este posibil să mai pierzi niște lanes.

Știi plăcile alea de extensie pe PCI Express care îți dau încă 4 porturi SATA sau alte porturi USB3.0? Alea ocupă și ele lanes. Evident că și ce ai tu embedded, nativ, pentru SATA și USB (adică controllerul lor) se poate conecta tot prin interfață PCI Express.

Device Manager, apoi meniul View > Devices By Connection

Apoi click pe ACPI și deschide PCI Express Root Complex și uită-te acolo să înțelegi cam ce comunică pe interfața PCI Express.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 23:26   #2950
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Iacă-tă-le...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	PCI Express.png
Views:	50
Size:	53.3 KB
ID:	65170  
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2019, 23:50   #2951
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, mă doare capul de ce ai tu acolo.

Hai să facem altfel, să ne uităm în AIDA64, Motherboard > Chipset > PCI Express Controller.

Ai legături probabil și prin Southbridge și prin Northbridge. Vezi ambele.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 00:04   #2952
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Uhhh... nu le văd.
Am atașat și raportul complet despre hardware, din nefericire nu sunt expert în a-l interpreta.
Mulțumesc mult pentru ajutor! Mai învăț și eu ceva util

SPOILER:

Code:
Field	Value
North Bridge Properties	
North Bridge	Intel Broadwell-E IMC0
Intel Platform	Lituya Bay
Supported Memory Types	DDR4-1333, DDR4-1600, DDR4-1866, DDR4-2133, DDR4-2400 SDRAM
Maximum Memory Amount	96 GB
Revision	00
Process Technology	14 nm
VT-d	Supported
VT-x	Supported
VT-x3	Supported
Trusted Execution Technology (TXT)	Not Supported
Trusted Execution Technology – Server Extensions (TXT-SX)	Not Supported
Extended APIC (x2APIC)	Supported
	
Memory Controller	
Type	Quad Channel  (256-bit)
Active Mode	Dual Channel  (128-bit)
	
Memory Timings	
CAS Latency (CL)	15T
RAS To CAS Delay (tRCD)	17T
RAS Precharge (tRP)	17T
RAS Active Time (tRAS)	35T
Row Refresh Cycle Time (tRFC)	525T
Command Rate (CR)	2T
CAS To CAS Delay (tCCD)	Same Bank Group: 6T, Diff. Bank Group: 4T
RAS To RAS Delay (tRRD)	Same Bank Group: 7T, Diff. Bank Group: 7T
Write Recovery Time (tWR)	18T
Read To Read Delay (tRTR)	Different Rank: 6T, Different DIMM: 6T
Read To Write Delay (tRTW)	Same Rank: 12T, Different Rank: 13T, Different DIMM: 13T
Write To Read Delay (tWTR)	Same Rank: 23T, Different Rank: 7T, Different DIMM: 7T, Same Bank Group: 11T, Diff. Bank Group: 5T
Write To Write Delay (tWTW)	Different Rank: 8T, Different DIMM: 8T
Read To Precharge Delay (tRTP)	14T
Four Activate Window Delay (tFAW)	31T
Write CAS Latency (tWCL)	14T
Write CAS To CAS Delay (tCCDW)	Same Bank Group: 6T, Diff. Bank Group: 4T
Additive Latency (tAL)	0T
CKE Min. Pulse Width (tCKE)	8T
Refresh Period (tREF)	11440T
Burst Length (BL)	8
	
Error Correction	
ECC	Not Supported
ChipKill ECC	Not Supported
RAID	Supported, Disabled
ECC Scrubbing	Not Supported
	
Memory Slots	
DRAM Slot #1	16 GB  (DDR4 SDRAM)
DRAM Slot #2	16 GB  (DDR4 SDRAM)
	
Chipset Manufacturer	
Company Name	Intel Corporation
Product Information	http://www.intel.com/products/chipsets
Driver Download	http://support.intel.com/support/chipsets
BIOS Upgrades	http://www.aida64.com/bios-updates
Driver Update	http://www.aida64.com/driver-updates
Code:
Field	Value
North Bridge Properties	
North Bridge	Intel Broadwell-E IMC1
Intel Platform	Lituya Bay
Supported Memory Types	DDR4-1333, DDR4-1600, DDR4-1866, DDR4-2133, DDR4-2400 SDRAM
Maximum Memory Amount	96 GB
Revision	00
Process Technology	14 nm
VT-d	Supported
VT-x	Supported
VT-x3	Supported
Trusted Execution Technology (TXT)	Not Supported
Trusted Execution Technology – Server Extensions (TXT-SX)	Not Supported
Extended APIC (x2APIC)	Supported
	
Memory Controller	
Type	Quad Channel  (256-bit)
Active Mode	Single Channel  (64-bit)
	
Error Correction	
ECC	Not Supported
ChipKill ECC	Not Supported
RAID	Supported, Disabled
ECC Scrubbing	Not Supported
	
Chipset Manufacturer	
Company Name	Intel Corporation
Product Information	http://www.intel.com/products/chipsets
Driver Download	http://support.intel.com/support/chipsets
BIOS Upgrades	http://www.aida64.com/bios-updates
Driver Update	http://www.aida64.com/driver-updates
Code:
Field	Value
South Bridge Properties	
South Bridge	[ TRIAL VERSION ]
Intel Platform	Lituya Bay
Revision / Stepping	05 / B1
Package Type	836 Pin FC-BGA
Package Size	25 mm x 25 mm
Process Technology	32 nm
Core Voltage	1.05 V
TDP	6.5 W
	
High Definition Audio	
Codec Name	Realtek ALC1150
Codec ID	10EC0900h / 10438699h
Codec Revision	1000h
Codec Type	Audio
	
PCI Express Controller	
PCI-E 2.0 x2 port #1	Empty
PCI-E 2.0 x2 port #5	In Use @ x2  (ASMedia ASM1142 USB 3.1 xHCI Controller)
	
Chipset Manufacturer	
Company Name	Intel Corporation
Product Information	http://www.intel.com/products/chipsets
Driver Download	http://support.intel.com/support/chipsets
BIOS Upgrades	http://www.aida64.com/bios-updates
Driver Update	http://www.aida64.com/driver-updates
Attached Files
File Type: zip Aida64Report.zip (81.4 KB, 7 views)
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 00:28   #2953
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 434
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
Banuiam ca ala asta te referi, dar am vrut sa fiu sigur.
Asta am facut aseara, am scos tot de pe ea si o las pana diseara cand ajung acasa.
Nu mai stiu exact procedura de update de bios, stiu ca am facut-o la vremea ei, dar nu mai tin minte cum, tre sa mai sap, ca asta e urmatorul pas pe care vreau sa-l incerc. Daca nu merge nici asa, tre sa gasesc pe cineva care stie sa scrie epromul ala.
Multam!
N-a mers nici asa
In continuare cod 8.8. care din ce am inteles e bios corupt.
Daca nu mai aveti niciun sfat de ce sa-i fac, stiti unde as putea rescrie eprom-ul ala, sau pe cineva care repara?
Multam!
__________________
I7 4790k, ArcticLiquidF 240, AsRock Extreme4, 32Gb HyperXFuryBlue, SFLeadex750w,GTX1080ti, Phanteks Eclipse P400S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 00:53   #2954
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,114
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi de exemplu:

PCI-E 2.0 x2 port #5 In Use @ x2 (ASMedia ASM1142 USB 3.1 xHCI Controller)

Later edit: Nu, aici greșesc. Lanes ai separat pe southbridge/northbridge/legate direct în CPU.


Mai am o idee, dar nu știu dacă vorbesc prostii.

Poate controller-ul pe NVME are alocată o anumită lățime de bandă, ai două SSD-uri deci x2 la fiecare. Ești sigur că atunci când scoți plăcile (din socket sau error 43) SSD-urile merg la x4?
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 26-01-2019 at 01:37.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 11:16   #2955
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,126
Mentioned: 544 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
În felul ăsta, dacă am vreo problemă cu OS-ul sau ceva aplicație pe el care face figuri, îi ard un format și restore din imaginea inițială, treabă de 10 minute.
Ai facu vreodata asta? a mersa sa joci sau sa rulezi aplicatiile de pe ssd-ul 2?
Ca eu am facut restore la ssd-ul cu OS, dar nu prea au mers aplicatiile instalate pe ssd2.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 11:50   #2956
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 417
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

z77a-gd80
gigabyte pb500 500w

bag mufa 24pin, bag aia de 8 pin pe placa , conectez ssd porneste si se inchide inatant
idei, solutii?

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk
cerulliber is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 12:49   #2957
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,011
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un posibil scurt pe undeva, mai ales daca ai cooler cu backplate (am patit-o odata ca backplate-ul desi avea o talpa de cauciuc, sa atinga pe un pin de la o bobina din VRM, pinul strapunsese talpa din cauciuc si atingea de metal, rezolvat cu 4 distantiere din textolit de 2mm grosime puse intre MB si backplate), sau procesor pus prost in socket, pini indoiti.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 26-01-2019 at 12:56.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 13:25   #2958
cerulliber
Senior Member
 
cerulliber's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
Location: Bucharest, Romania
Posts: 417
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

procesor ok,cooler stock pini ok toate componentele separat merg bine.

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk
cerulliber is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 13:26   #2959
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,711
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Poate controller-ul pe NVME are alocată o anumită lățime de bandă, ai două SSD-uri deci x2 la fiecare. Ești sigur că atunci când scoți plăcile (din socket sau error 43) SSD-urile merg la x4?
Nu am două SSD-uri pe același controller. Unul este cel din placa de bază, celălalt este de pe slotul PCI Express X16_4. Fiecare are câte un SSD.

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Ai facu vreodata asta? a mersa sa joci sau sa rulezi aplicatiile de pe ssd-ul 2?
Ca eu am facut restore la ssd-ul cu OS, dar nu prea au mers aplicatiile instalate pe ssd2.
Pe SSD-urile separate am jocurile de la Wargaming (Tanks, Planes, Warships) și bibliotecile cu jocuri Steam și GOG. Instalezi Steam/GOG, adaugi folderele cu jocurile și merge. Pentru cele de la Wargaming, instalez Wargaming.net Game Center și îi spun unde se află jocurile. Aplicații foarte mari care să depindă de OS nu am, alea încap lejer pe SSD-ul de 240 GB.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2019, 14:27   #2960
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,011
Mentioned: 125 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by cerulliber View Post
procesor ok,cooler stock pini ok toate componentele separat merg bine.

Placa de baza, posibil scurt in blocul VRM.

Daca ii dai drumul doar la MB, fara cpu, fara ram, fara placa video, fara nimic montat pe ea, doar placa "chioara", pleaca?
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 26-01-2019 at 14:30.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,183
Threads: 20,528
Posts: 622,925
Total Online: 299

Newest Member: bucovina

Latest Threads
- by valor
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.