lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-10-2018, 14:42   #821
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,067
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Synology are Link Aggregation pe unele modele . Este simplu de setat din UI, dar cum zicea Alex mai sus, iti trebuie si un router / switch care sa faca lucrul asta.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 15:09   #822
Sandy20
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Dar ati testat concret si a mers?

De exemplu ma gandeam la un NIC quad port si la un Synology mai vechi, DS1515+, tot quad port.
Oare chiar merge sa urci in el cu mai mult de 1Gbps de la un singur PC, presupunand ca ai avea si switch-ul corespunzator?

In trecere, un product manager de la Synology mi-a raspuns ca nu se poate, insa nu imi dadea impresia a fi prea tehnic.

10Gbe, nu a devenit mainstream, ba chiar costa enorm daca nu produci bani cu ele, ca sa-ti recuperezi investitia.

LE: Nu as vrea sa experimentez, as vrea sa merg la sigur. Un NAS de genul ala costa vreo 2000lei la SH, o placa de retea quad, alti 2-400lei.
Cam usturator pentru un experiment.

Last edited by Sandy20; 18-10-2018 at 15:11.
Sandy20 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 15:26   #823
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,067
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=106576

"Synology themselves replied to my query and also confirmed that the DS1515+ even with all four ports on LAG can only ever produce transfer rates consistent with a 1-gigabit connection to a single client."

Din ce vad eu, link aggregation mai degraba merge la ei ca sa sustina mai multi clienti gigabit simultan de pe NAS, mai degraba decat livrarea a 4x gigabit speed la un singur client. Asta a facut test cu 4 NIC-uri pe acelasi PC si rezultatele sunt... dezamagitoare.

https://forum.synology.com/enu/viewt...p?f=14&t=96522
ktf is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 15:38   #824
Sandy20
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Good find.
Multumesc.

Se pare ca nici pe FreeNAS nu se poate chestia asta:

https://forums.freenas.org/index.php...ossible.11648/
Sandy20 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 16:31   #825
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 635
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Totul pana la urma se rezuma la modul de functionare al retelelor.
Teoretic poti transmite frame-uri paralelizat, practic la layerele superioare unde sunt despachetate in date este problematic sa obtii viteze de x ori mai mari.

10gbit este scump inca, dar gasesti o groaza de piese ieftine pe ebay. Din ce am inteles ai nevoie de viteze mari doar pe un pc, din moment ce nu ai mentionat de nici un switch.

Cu placi 10gbit poti folosi foarte simplu un cablu DAC care face legatura intre cele 2 placi direct, fara sa mai ai nevoie de switch 10gbit care este cea mai scumpa piesa si nici de sfp-ethernet adapters.

Dar in cazul asta nu vad rostul unui NAS.
Ai un PC pe care creezi media cu dimensiuni foarte mari si vrei backup rapid?
Sau la ce vrei sa il folosesti?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 17:31   #826
Sandy20
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Dap, stocare de continut multimedia si backup rapid pentru 1-2 desktop-uri, 1-2 laptopuri[aici cat duce WiFi-ul], telefon, etc.
Deocamdata incerc sa fac un mic research, sa vad care sunt optiunile disponibile.
4Gbps ar fi fost relativ ieftin, ca sa fie luat in considerare, chiar daca nu era o treaba vitala pentru moment.
Sandy20 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 17:37   #827
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Cu vreo 50 USD poti sa ai 10Gbps intre doua deviceuri.
https://www.ebay.com/itm/MNPA19-XTR-...e/273128261660
LACP ul nu iti face banda mai mare intre doua deviceuri.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 18:14   #828
Sandy20
Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Foarte buna oferta. Multumesc.
Sandy20 is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2018, 22:39   #829
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,390
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

mda... și aveți discuri să transfere la viteza aia, vă jucați cu transfer de pe ssd pe ssd?
Cele care au două porturi eth sunt pentru fail-over, nu pentru dublarea vitezei, iar cānd ai mai mulți clienți pe aceeași țeavă...
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2018, 00:20   #830
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
mda... și aveți discuri să transfere la viteza aia, vă jucați cu transfer de pe ssd pe ssd?
Cele care au două porturi eth sunt pentru fail-over, nu pentru dublarea vitezei, iar cānd ai mai mulți clienți pe aceeași țeavă...
Streaming de content 4K de pe un PC pe celălalt cu encodare pe al doilea, īți trebuie un SSD NVMe de 120 GB pe al doilea PC pentru buffering, pe primul nimic.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2018, 13:46   #831
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,390
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īnțeleg să ai nevoie de viteze amețitoare pentru o bază de date de logging, așa scapi de a mai face una tampon și așa să mai trebuiască īncă un alt utilitar care să le sincronizeze... dar fiecare cu stolu' lui.

Chiar, pentru a folosi mai multe SSD-uri M.2, parcă procesoarele Ryzen, gen 2, au 20 PCIe 3.0 lanes, la care se adaugă pānă la 8 PCIe 2.0 din chipset... iar Intel, spre exemplu i7 8700 are doar 16.
Din astea eu īnțeleg, īn cazul meu, avānd un M.2 970 EVO de 500GB instalat, că placa video merge la transferul x12 PCIe lanes?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2018, 18:48   #832
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,449
Mentioned: 63 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Nu stiu de ce, dar incepand de ieri ceva se intampla cu routerul meu...de 3 ori mi-a picat conexiunea la internet. Inculpatul este un TP-Link Archer C7 v2.0.

Practic am adaugat un smart TV in "ecosistem".

Ecosistemul arata ceva de genul:
- Router de la UPC, setat in modem mode
- Router principal Tplink Archer C7
- Router secundar ceva Tplink Archer C2...e folosit doar 1-2 ore odata pe luna pe post de repeater pentru un PC care e prea departe de routerul principal. (Nu a fost cazul acum)
- conexiuni wired: un NAS, consola Xbox si un laptop.
- conexiuni wireless: 1 telefon mobil, un PC, un laptop (ocazional) si smart TV.

Initial pentru cele conectate wired aveam DHCP address reservation...acum am pus si la celelalte sa vad daca de acolo este problema.

Pareri?
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2018, 17:00   #833
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,067
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

CRS305 este un switch compact, puternic, avānd patru sloturi SFP+ de 10 Gbps. Dispozitivul are un port Ethernet de cupru de 1 Gbps pentru gestionare și două mufe DC pentru redundanță de alimentare. Dispozitivul este o carcasă metalică foarte elegantă și compactă, fără ventilatoare, pentru funcționarea silențioasă. Sistem de operare (Dual boot): SwOS /RouterOS Level5.

620 RON.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 00:34   #834
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Īntre următoarele adaptoare Wireless, pe care l-ați lua?
1. Adaptor wireless D-link, AC1900 Dual-band, 1300/600Mbps, USB 3.0
2. Adaptor wireless ASUS USB-AC68, USB, Dual-Band, 802.11ac
3. Adaptor Wireless TRENDnet, USB, Dual Band AC1900
4. Adaptor wireless TP-LINK AC1900, Dual Band, Super Speed USB 3.0
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 00:53   #835
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,485
Mentioned: 1045 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asta pare cea mai normala: https://www.emag.ro/adaptor-wireless.../pd/DBVC12BBM/
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 10:49   #836
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Mulțumesc. Īmi place și D-Link-ul ăla ca design, dar am nevoie de ceva care să capteze bine semnalul, avānd īn vedere că trece prin pereți.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 15:26   #837
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,390
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default


De ce nu cumperi un repeater pe care īl bagi īn priză?
https://www.emag.ro/range-extender-w.../pd/DTTT5MBBM/
https://www.emag.ro/range-extender-w.../pd/D29CZ3BBM/
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 25-10-2018 at 15:36.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 17:52   #838
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Și să scot din el cablu RJ45 pentru PC? Pot să īncerc și asta. Dar din cāte īnțeleg, trebuie să cumpăr o pereche de repeatere, unul pentru router și unul pentru camera īn care vreau semnalul puternic. Așa mai bine iau un adaptor wireless direct.

Problema ma mine e acel dongle ieftin și vechi pe care īl folosesc momentan. știe doar 802.11n. Se conectează la router doar cu 72 Mbps, acesta din urmă fiind la 5m distanță fără obstrucții (e o ușă deschisă īntre ele).

Code:
Protocol:	802.11n
Security type:	WPA2-Personal
Network band:	2.4 GHz
Network channel:	13
IPv4 address:	10.10.1.114
IPv4 DNS servers:	10.10.1.1
Manufacturer:	Realtek Semiconductor Corp.
Description:	Realtek RTL8188SU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter #2
Driver version:	1086.51.328.2013
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 18:09   #839
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,390
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Extenderul se conectează direct la router, fără alt echipament/kit.
Am crezut că ai placă wireless, așa cu extender foloseai cea integrată.
Pentru PC eu am luat de pe ebay:
https://www.ebay.com/itm/450Mbps-PCI...72.m2749.l2649

Cam așa sunt vitezele cu placa de rețea de mai sus pe PC cu abonament RDS 500:
Click image for larger version

Name:	ebay_wireless_card.png
Views:	26
Size:	32.0 KB
ID:	64255
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 25-10-2018 at 18:20.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 18:38   #840
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,015
Mentioned: 216 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Nu vreau s-o bag īn PC. Dacă o bag īn PC, acoperă parțial una din plăcile video și cānd mă uit prin geam īn unitatea centrală, văd un ass-ugly PCI Express LAN card. Am și eu piticii mei
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 7,992
Threads: 19,640
Posts: 603,335
Total Online: 429

Newest Member: flowreanu

Latest Threads
- by Otman
- by Monstru
- by Bogd4n
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.