lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-09-2018, 23:05   #341
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,219
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

sunt singurul deranjat de preturile fantastice la generatia 3xx de placi INTEL ? Adica variantele B360 ~500lei mi se par de prost gust, iar H370 la 6-700 . Asa de rupti am ajuns ?! Sper sa nu se cumpere ca sa mai scada preturile odata.
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2018, 21:25   #342
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 1,121
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si placile AMD ti se par mai ieftine sau ce ?! Cam acelasi pret e si la AMD, tot pe la 500 lei te atingi de ceva calumea, in rest doar panarame la preturi mai mici.
__________________
- USER OFFLINE -
R2Strike is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 13:34   #343
crysty
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Vinju Mare, judetul Mehedinti
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce placa de baza pe am4 Ómi recomandați Ón jur de 400 de lei, pt un 2200g momentan dar vreau sa Ómi iau un procesor mai bun Ón viitor pe acest socket.

Trimis de pe al meu PRA-LX1 folosind Tapatalk
crysty is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 14:12   #344
faraverete
Member
 
faraverete's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Cluj-Napoca
Posts: 204
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.pcgarage.ro/placi-de-baz...b450-tomahawk/
Nu stiu daca gasesti pe altundeva, dar placa asta e best all round price/value
__________________
The only limit is your own imagination
faraverete is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 15:22   #345
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,713
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu

Default

Doar ca, cu un procesor mai bun in viitor, cu acel MSI va putea face un overclock ... mai naspa (MSI nu au V core over/under voltage pe AM4 ci doar valori fixe de voltaj si frecventa in caz de overclock).

Daca nu se face overclock e ok MSI pe AM4. Altfel recomand Asus, Gigabyte sau ASRock.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 15:48   #346
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 97
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Iata ce placa de baza am cumparat pentru ai mei parinti (o sa le pun un Ryzen 1500x pe ea):
https://www.emag.ro/placa-de-baza-gi.../pd/D5TDXSBBM/
Singurul dezavantaj major ar fi ca are doar 4 porturi SATA. Un dezavantaj minor pentru APU este ca nu are port VGA in cazul in care ai un monitor vechi. Nu stiu cum arata BIOS-ul, dar are cleme normale de prindere RAM (am eu ceva probleme cu prinderile intr-o parte).
Habar n-am cum este la overclocking, dar nu cred ca poate/stie foarte mult pentru ca are alimentarea entry-level pentru procesor (chiar daca are un radiator pe acolo).
Pretul este bun, placa de baza costa 300lei, fiind redusa la emag. Pana la 400lei poti sa mai cumperi un SSD de 120GB pentru torrente de exemplu.

Last edited by dic1; 21-11-2018 at 15:50.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 16:07   #347
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,922
Mentioned: 1070 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

VRM-ul este destul de slab, dar la quad core ar trebui sa mearga un pic de OC.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 22:06   #348
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 135
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Iata ce placa de baza am cumparat pentru ai mei parinti (o sa le pun un Ryzen 1500x pe ea):
https://www.emag.ro/placa-de-baza-gi.../pd/D5TDXSBBM/
Singurul dezavantaj major ar fi ca are doar 4 porturi SATA. Un dezavantaj minor pentru APU este ca nu are port VGA in cazul in care ai un monitor vechi. Nu stiu cum arata BIOS-ul, dar are cleme normale de prindere RAM (am eu ceva probleme cu prinderile intr-o parte).
Atentie ca racirea este subdimensionata la chipset la toate placile de baza Gigabyte D3SH, radiatorul sta pe la 55-65 C, nu prea il poti atinge cu degetele.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2018, 23:52   #349
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,427
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

55-65 de grade Celsius e nimica toată.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 09:43   #350
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 97
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Criterii: am cautat la oferta un model cu chipset B350/B450, 4 sloturi de memorie, radiator peste mosfeti si 6 porturi SATA. Acum, am ales acest Gigabyte care are doar 4 porturi SATA pentru ca are prinderi clasice la modulele de RAM.
Va fi utilizata cu un Ryzen 1500x TDP 65Watt, cooler si frecvente stock. Ca memorii o sa fie vechiul kit 2133MHz (automat va fi consum mai mic din partea infinity fabric pentru ca va rula la 2133MHz, nu la peste 3000MHz). Asa ca nu imi fac probleme de VRM.
Sistemul va fi utilizat de parinti pentru office (excel), internet, mailuri si ceva multimedia (filme, poze, muzica), fara pretentii. Ei vor trece de la un Athlon64 x2 din 2009, 4GB RAM si HDD la Ryzen, 16GB RAM cu SSD. Sunt convins ca va fi un "uau!" pentru ei.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 11:23   #351
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 595
Mentioned: 29 Post(s)




Default

Si eu is convins ca va fi wow. Nu neaparat pe parte de procesare (probabi ca merge chiar underclock/undervolt), dar SSD-ul schimba totul.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 21:43   #352
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 275
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

O intrebare, Thermalright Ultra 120 actual pe Q6600, ar merge cu adaptorul type A pe AM4 sau cu Bolt universal BTKt ? Merci.
Ares is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 22:34   #353
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 135
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Ares View Post
O intrebare, Thermalright Ultra 120 actual pe Q6600, ar merge cu adaptorul type A pe AM4 sau cu Bolt universal BTKt ? Merci.
Nu ai nevoie de adaptor daca ai vechea prindere pe AMD cu partea de sus in cruce, care are bratele mobile.

De la AM2/AM3 la AM4, cei de la AMD au schimbat numai pozitiile gaurilor (sa le dea o paine producatorilor de coolere), dar ele se afla pe acelasi cerc. Am verificat pe vechiul sistem 1800X + CH6 cu un True Black Edition (cel mult e nevoie de niste distantieri sa nu indoi tablele bratelor in cele 4 puncte de strangere).

Pui partea de sus a vechii prinderi AMD pe noul backplate AM4 si merge, suroabele sunt identice.

Last edited by DavidMMM; 22-11-2018 at 22:37.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 22:45   #354
crysty
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Vinju Mare, judetul Mehedinti
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dupa ce am citit sfaturile voastre, si am mai cautat si cateva review-uri as alege https://www.pcgarage.ro/placi-de-baz...450-gaming-k4/ Ce parerea aveti despre aceasta placa?
crysty is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 22:46   #355
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 275
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Problema este ca nu mai am prinderea AMD, am doar ce este pe Q6600, probabil mai era ceva cutie dar de 10 ani nu mai stiu pe aunde ar fi.
Ares is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2018, 22:53   #356
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,423
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merge, am eu kit-ul : http://www.shop4pc.ro/kit-adaptor-mo...t-p-47195.html

Last edited by kobro; 22-11-2018 at 23:01.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 00:15   #357
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 275
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kobro il folosesti sau il vinzi, nu il gasesc pe stoc kitul acela. Mai este un kit A, ce ai tu este BTK.
Ares is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 00:48   #358
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,423
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu il vand, il utilizez. Daca tii neaparat, fa comanda la shoppc. Mie mi l-au adus in 10 zile, parca.
As regreta sa renunt la acest cooler , mai ales dupa niste emotii cu un AIO...
Parca mai avea cineva aici la vanzare: https://forum.lab501.ro/showthread.p...t=thermalright
Daca nu, incearca pe site USA, e gratis dar platesti transport. Din EU e mai scump.

Bei o bere pentru mine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2018-11-22_235906.jpg
Views:	45
Size:	23.1 KB
ID:	64593   Click image for larger version

Name:	2018-11-22_235958.jpg
Views:	46
Size:	99.9 KB
ID:	64594  

Last edited by kobro; 23-11-2018 at 01:00.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 09:50   #359
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,713
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Gigabyte, cel putin pana la B450 Pro nici macar nu au voltaj fix in bios, ceea ce mi se pare oribil, ca la offset placa da cat vrea ea si nu ai cum sa reglezi, iar sporul de voltaj e dat in functie de frecventa setata.
Am Msi pe AM4 de cand au aparut si mi se par foarte echilibrate pentru ce ofera, reglaj ventilatoare perfect din bios (nu conteaza ca-s cu 3 sau 4 pini), reglaj frecventa procesor si memorii, test memorie in bios samd.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2018, 10:37   #360
Ares
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Cluj Napoca
Posts: 275
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu intentionez sa cumpar Gigabyte Aorus B450 Pro pentru un proiect la birou, faptul ca nu are Vcore manual, doar offset si cu ultimul bios, F3b este aiurea dar probabil cu Ryzen 1700x nu vor fi probleme, nu cred ca voi overclocka procesorul.
Ares is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placi de baza pentru Intel Monstru Placi de baza 2792 11-01-2019 23:41

 
Forum Stats
Members: 8,110
Threads: 20,147
Posts: 614,760
Total Online: 259

Newest Member: dreamy62

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.