lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-01-2020, 16:58   #60901
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,778
Mentioned: 158 Post(s)

PC-ul meu



Default

Azi am facut o miscare la Telekom... , dupa ce am avut o mica discutie aprinsa pe partea de internet (am ramas fara de cateva ori)le-am spus ca mute echipamentul lor in mode bridge
Dupa modemul lor am conectat un Tp-Link Archer AC1200 si pot sa spun ca am constatat urmatoarele

1--timp de raspuns la incarcarea paginilor , si asta este foarce ciudat , normal nu ar fi trebuit sa conteze.

2--upload-ul cu 100Mbps mai mult . Si aici e ciudat eu avand contarct de1000Mbps Down /500Mbps UP , ajuns acum cu upload la 600Mbps.
Al treilea lucru castigat a fost 1ms 50% din timp cu RCS-RDS acum fata de 2ms cat aveam inainte , bine din 10 incercari 1-2 pe speed test erau cu 1ms dar nu mai mult , in general fiind la 2ms 80%

Inca nu -mi dau seama in jocuri daca a scazut latenta , stiam eu ca NAT dublu creste latenta dar nici chiar asa incat la paginile de net sa se cunoasca in halul asta . Daca stiam treaba asta faceam de mult miscarea.

Si ca bonus dupa scandal am primit ip cu 92.85.xxx.xxx.Ce pot sa zic , me happy

E cam chinuit tp-link-ul asta dar a fost in teste ceva timp si nu am avut probleme cu stabilitatea.

Acum pot face port forward mai usor , o retea virtuala si cloud direct din router
Am testat putin cu un stick de 128GB functia de cloud si un fel de allshare pentru tv direct din router prin rj45 infipta in el . totul ok chiar daca tv-ul asta este unul vechi non smart si fara pretentii.
Pe port-ul usb din router se face citire cu 8-9MB/s dar nu mai mult , oricum ajunde pentru filme de pe stick

[IMG][/IMG]

Cam atat poate el , pe cablu direct in pc aveam 930Mbps...si cam tot atat upload cat e in poza
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 17-01-2020 at 17:13.
polter is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 19:18   #60902
Fab
Senior Member
 
Fab's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,080
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Pai ce pagube au fost si care este suma exacta?

Toata lumea injura Euroins dupa care isi face RCA la ei "pentru ca e mai ieftin si ce-mi pasa mie ca și asa nu eu beneficiez de polita".
Nu ma pus kaka ăla pentru pagubă, ci pentru faptul că "se ia īn calcul", pentru despăgubire, " nivelul de trai din Romania" ! Să mă șpi pe ei!!!
Fab is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 20:00   #60903
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu īnțeleg de aici că ai cerut despăgubiri pentru numărul de zile și īntārzierile pentru pentru perioada īn care ai avut mașina indisponibilă/nereparată.
Iar ei au fost drăguți și ți-au acceptat cererea, doar că ți-au calculat la salariul mediu pe economie, iar cumva ție ți s-a părut suma jignitoare...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 20:15   #60904
Fab
Senior Member
 
Fab's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,080
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu este vorba de mine. Pur și simplu euroins sunt de kakao.
Explica-mi cum e treaba cu nivelul de trai?

Last edited by Fab; 17-01-2020 at 20:17.
Fab is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2020, 23:22   #60905
Selky
Senior Member
 
Selky's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,363
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

imltho

Service-ul A iti ofera piesele la 1500 lei, la care se adauga 5 ore de manopera, de 1250 lei.
Service-ul B iti ofera bara la 2000 lei, la care se adauga 8 ore de manopera, de 2500 lei, pentru ca poate si clienti destui.
Tu te-ai dus la service-ul B pentru ca e mai aproape si lucreaza mai repede.
Daca ai fi fost vinovat de producerea accidentului si ti-ai fi platit singur reparatiile probabil te-ai fi interesat si la un al 2lea service si l-ai fi ales pe acela, vazand diferenta enorma (cel putin procentual) de pret.
Dar service-ul B obtine un profit nejustificat de mare, pe spatele firmelor de asigurari.
Iar euroins au pus piciorul in prag, satui sa ofere asigurarea la pret de 3 ori mai mic decat alti competitori si despagubiri la acelasi nivel.
__________________
Zice lumea că sunt rasist. Nimic mai fals! Nu voi condamna niciodată un om doar pentru că face parte dintr-o etnie īn care se comportă toți la fel.
Selky is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2020, 01:16   #60906
Fab
Senior Member
 
Fab's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,080
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu

Default

Superb!
Fab is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2020, 23:26   #60907
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,643
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Mda ... @Selky au pus piciorul in prag , dar cum .
Nimeni nu spune ca in Romania dupa revolutie, nu a existat firma de asigurari care sa fi dat faliment sau care sa fi avut pierderi . Toti au fost pe plus , inclusiv DELTA si Delta Addendum (pentru cine nu a auzit cautati pe net).
Marjele sunt imense, cele mai ieftine asigurari aduc 20 mil EUR / an venituri , iar cheltuieli consistente la inceput si marginale pe parcurs. Daca ei vor sedii la centru, n-au decat .

Euroins are mega sediu la pipera pe care nu-l poate plati relaxat, de aici si problemele (o parte mica evident).


Si da, service-urile sunt niste smechere, si au ridicat preturile , pentru ca sunt clienti, deci cerere, astfel oferta fiind mica = crestere de preturi. Prea multe masini, prea multe rable care stau prin service-uri samd . Toate necesita reparatii pe langa alea care au nevoie de tinichigerie si remodelaj dupa accidente . Sunt patit - stiu .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 15:15   #60908
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,341
Mentioned: 604 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca vrea cineva, am un Router Ubiquiti EdgeRouter Pro 8 porturi de vanzare.
Garantie pana in 11.2020.
Ca pe aria de publicitate nu prestez
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 16:12   #60909
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,952
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu



Default

Interesanta jucaria, how much, ma tenteaza dar nu sunt sigur daca sa-mi schimb ER-X ca e ok.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 21:01   #60910
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,341
Mentioned: 604 Post(s)

PC-ul meu



Default

@agarici cu pedale
Habar nu am sincer.
Tu cu cat l-ai vinde?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 20-01-2020 at 14:01.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 14:33   #60911
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,655
Mentioned: 747 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se da un HP TouchSmart Elite 7320 All-in-One PC cu un HDD de 1TB in el. E al unor oameni mai in varsta care m-au intrebat daca pot sa-l fac mai rapid, si le-am zis ca le caut SSD. Acum, avand doar un singur slot de HDD, si operatiunea facandu-se la ei acasa, o sa trebuiasca sa clonez OS-ul pe SSD-ul nou, care va fi bagat intr-un rack USB 3.0.

Macrium Reflect Free imi permite sa fac mutarea asta de pe intern pe USB? N-am mai lucrat cu el pana acum dar pare cea mai ok varianta de a face migrarea.

Cand se termina procesul, mutat SSD in interior, iar HDD-ul pus intr-un rack extern conectat la USB 3.0.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 14:41   #60912
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,739
Mentioned: 251 Post(s)




Default

Eu folosesc acronis, nu te ar ajuta, numai ca trebuie back-ul apoi recovery...
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 14:42   #60913
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,245
Mentioned: 212 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cumpara un ssd samsung si ai de la ei migration tool care merge fara probleme. Eu am un rack pe usb cu 2 porturi care stie si clonare
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 15:18   #60914
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,655
Mentioned: 747 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am si eu rack cu clonare, dar din pacate nu merge asa pentru ca vreau sa clonez doar partitia de Windows, dupa ce-o curat. Au doua partitii, una de 250gb, ailalta de 700gb. Pe aia de 250gb sunt si inutilitati pe care o sa le trec pe aia mare, de stocare, inainte de clonare.

Acronis am si eu pe stick, o sa incerc si asa, buna idee. Nu stiu de ce nu mi-a trecut prin cap, in mintea mea trebuia instalat inainte. Plus ca Acronis nu te limiteaza ca spatii exacte, atat timp cat ai facut partitia mai mare decat datele efective aflate in backup te lasa sa muti.

Migration tool-ul ala de la Samsung stie sa migreze pe USB? Ca aici e problema principala la mine, nu vreau sa dau de limitatea asta, neavand locuri interne extra de HDD/SSD.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 15:22   #60915
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,245
Mentioned: 212 Post(s)

PC-ul meu



Default

Stie pe usb.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 15:35   #60916
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,739
Mentioned: 251 Post(s)




Default

Daca vrei Acronis Bootable Media 17750 zi-mi. L-am folosit de multe ori diferite laptopuri si a mers.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 16:09   #60917
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,655
Mentioned: 747 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc amandurora, o sa incerc cu Acronis si daca nu vrea, cu Samsung-ul.

Am Acronis 2020, o sa incerc cu el initial.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 16:21   #60918
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

Macrium Reflect ar trebui să meargă, dar ca să meargă operațiunea brici, cel mai bine scoți ambele device-uri și folosești un laptop sau un calculator cu USB3, sau cel mai bine cu SATA-SATA nativ. Dacă ce au ei este cu USB 2.0 va merge lent...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 16:27   #60919
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,655
Mentioned: 747 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are USB 3.0 dracia aia pe el, am verificat spec sheet-urile si pozele de service. N-am laptop ca ar fi fost fain cum zici tu. Yes, 2020, n-am laptop, ha-ha. )
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2020, 16:36   #60920
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

E suficient... bootezi cu stick cu acronis/paragon/macrium reflect și clonezi de pe HDD pe SSD.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,448
Threads: 22,165
Posts: 663,037
Total Online: 873

Newest Member: sevrajjj

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.