lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-08-2009, 16:28   #1
Raptor
Senior Member
 
Raptor's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 356
Mentioned: 0 Post(s)


Default Mici intrebari de OC

1. Ce e mai bine, strap de 333 si performance level 9 sau strap 400 si PL 8?

2. E mare diferenta intre 5-5-5-12 si 5-5-5-15?

3. Cum pot controla latentele pe care Everest le raporteaza ca "DIMMX Clock Fine Delay"? E vreo problema daca doua cate doua nu sunt identice? Caz real: 1T-5T-1T-4T. Le-am avut la un moment-dat 4T-0T-4T-0T si nu stiu de ce s-au modificat si cum pot sa le fac sa fie iar asa.
__________________
show version | include ([0-9]*)(_\1)+
Raptor is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 18:35   #2
eXactMat
Member
 
eXactMat's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Unknown
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nici intre 4-4-4-12 si 5-5-5-15 nu e diferenta mare, cu atat mai putin intre 5-5-5-15 si 5-5-5-12.

Last edited by eXactMat; 21-08-2009 at 18:37.
eXactMat is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 19:02   #3
razvy_10
Senior Member
 
razvy_10's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 820
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am si eu o dilema de care vreau sa scap odata pentru totdeauna de ea, ce influenteaza mai mult performantele, latenta sau frecventa, am acest kit de memorii -> https://www.pcgarage.ro/memorii/mush...l-channel-kit/ (1333MHz si CL9), cum e mai bine, sa le las asa sau sa le pun la 800MHz CL6 ?

____________________________________________
Puteti sa faceti sticky acest topic ca o sa fie util
razvy_10 is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 19:32   #4
Triplu_Z
Subzero Wins
 
Triplu_Z's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: OC Club
Posts: 2,998
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu



Default

Simplu ... fa un test cu everest si/sau SuperPi si vezi cu ce setari ai cel mai bun rezultat.
Atat timpii de acces cat si latimea de banda afecteaza performanta , ideea e sa folosesti cea mai mare frecventa cu cele mai mici latente ( cazul ideal ) dar tot trebuie testat.
Oricum ar fi ... 800 CL6 sigur nu e o solutie in aceasta ecuatie

@raptor La tine e putin diferit.Fa un sPi cu ambele setari cu restart intre teste.Teoretic diferentele de performanta sunt minime.Dar nu se stie cum reactioneaza placa de baza la schimbarea acelei valori folosind CL 5.
__________________


Quote:
DICE = Doing Incredibly Crazy Experiments
Triplu_Z is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 20:30   #5
eXactMat
Member
 
eXactMat's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Unknown
Posts: 78
Mentioned: 0 Post(s)


Default

In general frecventa > latenta.

Adica DDR800 CL4 < DDR 1066 CL5.
eXactMat is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 21:31   #6
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

Raptor, nu stiu ce chipset are placa ta de baza, dar o sa iti fie cam greu sa poti activa PL8 cu CL5 .

Cea mai buna solutie e sa testezi, in functie de procesor, BIOS, combinatii de FSB si divizori de memorii poti sa ai rezultate mai bune cu una sau cu alta din setarile respective. Oricum, diferentele de performanta date de memorie in daily use sunt inobservabile.
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 21:51   #7
Raptor
Senior Member
 
Raptor's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 356
Mentioned: 0 Post(s)


Default

X48 (Rampage Formula) si merge activat PL8. PL7 in schimb n-a mers dar nici n-am vrut sa ridic VNB peste 1.55V.
__________________
show version | include ([0-9]*)(_\1)+
Raptor is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2009, 21:54   #8
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Conteaza foarte mult si frecventa FSB-ul pentru ca, de regula, la un FSB mai mic latentele interne ale NB sunt mai stranse si performanta creste semnificativ. Trebuie testat pentru ca mama omida nu e inca pe forum ca sa ne prezica
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 22:23   #9
Stefun
Senior Member
 
Stefun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Pentru un chip din seria E8x00, respectiv 45nm, care ar fi un vcore OK 24/7?
__________________
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."
Oscar Wilde
Stefun is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 22:26   #10
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Atat timp cat ai 20* pana in TJMax, oricare. Cu cat e mai mic cu atat mai bine. Maxim e 1.375 sau ceva gen, deci...
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 22:37   #11
Stefun
Senior Member
 
Stefun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Eu nu prea mai am incredere in diodele pentru masurarea temperaturii de pe al meu 8200.
Adica din moment ce in camera sunt 23 de grade, iar mie imi reporteaza o temperatura de 19C pe un procesor aircooled nu prea pot sa am incredere.
Pe core-uri am ~40C, iar in full load aproape 58C.
__________________
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."
Oscar Wilde
Stefun is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 22:56   #12
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Depinde ce progam folosesti ptr temperaturi. Daca Realtemp iti arata asa prostii, e senzoru' stricat pe cpu, destul de des patesc asta e8xxx. Daca te uiti cu aberatia de Everest... nu e bai, testeaza cu RealTemp ori CoreTemp.
Cat despre vcore, cu cat e mai mic cu atat mai bine.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 23:02   #13
Stefun
Senior Member
 
Stefun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)


Default

La mine citirile sunt la fel si in coretemp si in real temp si in everest si in smart guardian (ala de la DFI).
E nasol ca am nevoie de 1.42V pentru 4GHz stabil.
1.39V e ok pentru prime95 8K, 16K, 32K, 1024K, dar crapa destul de repede la 10K.
1.4V la fel ca mai sus.
1.42V e rock stable, dar imi e putin frica sa-l tin chiar asa 24/7.
__________________
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."
Oscar Wilde
Stefun is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 23:04   #14
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca temperaturile nu depasesc sa zicem 75*, ca sa ai si tu o fereastra de 25* pana la TJMax, e foarte bine. Chiar daca voltajul e mare, o sa-ti imbatraneasca procesorul la modu' ca nu te mai tine 10 ani ci decat 6. Ce pacat
Oricum, chiar iti trebuie 4000 ptr daily-use? Nu de alta, dar eu stateam pe e8400 cu 3000 si 0.98v. Si niciodata n-am sperat la mai mult.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 23:25   #15
Raptor
Senior Member
 
Raptor's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 356
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Chestia asta cu imbatranirea prematura cred ca este exagerata. Am un AMD Athlon XP (core Barton) care merge la 2.5 GHz cu 1.96 V din 2004 in continuu - 100% load 24/7. Default are 1.65 V, deci o crestere de 19% a voltajului.
__________________
show version | include ([0-9]*)(_\1)+
Raptor is offline   Reply With Quote
Old 18-10-2009, 23:43   #16
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Procesoarele de la Intel pe 45nm sunt mai sensibile.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 00:39   #17
Stefun
Senior Member
 
Stefun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)


Default

E posibil ca prin ajutarea skew-urilor (100-200 ps) sa mai pot scade ceva din vcore?

LE : intrebarea de mai sus nu prea are sens.
Am cam ramas impotmolit la 1.42V pentru stabilitate la 500MHz FSB. Nu reusesc sa reduc deloc. Cu cat reduc mai mult cu atat mai repede iau eroare la prime95 la small fft de 10k, chiar daca 8k,32k,1024k e perfect stabil.
Mai citisem si pe XS ca cica testul de 10k e cel mai stresant pentru un wolfdale.
Heh, mai multe pretentii nu pot sa am de la un biet E8200, din primele batch-uri aparute la noi.

Si inca ceva. De ce cateodata (OCed la 4 GHz), cand rebootez, raman blocat la C1, dar un simplu reset rezolva problema, postez si e totul stabil.

E8200 | DK P45 T2RS+ | Team Xtreem Dark 1066 CL5
__________________
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."
Oscar Wilde

Last edited by Stefun; 20-10-2009 at 06:02.
Stefun is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 03:28   #18
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default FSB Ep45-UD3R

A reusit cineva sa treaca de 500 Mhz (frecventa FSB) pe EP45-UD3R? Daca da imi poate vinde cateva ponturi. Cum memoriile pe care le folosesc sunt la 1066 CL5 prea mult peste 533 nu o sa ma duc... sau ar trebui sa imi mai bat capul si sa mai incerc?

Acum ca m-am mai trezit... imi dau seama ce intrebare am pus... ) daca a reusit cineva... erati un cerc de pictura voi de fapt si va mai jucati din cand in cand cu OC-ul... dar timid, nimic exagerat..
Era noapte, eram obosit... si nu m-am gandit nici la FSB-ul maxim acceptat de porccesorul meu... Dar oricum ma bufneste rasul cand vad postul asta

Last edited by DanutzuAC; 22-10-2009 at 13:42. Reason: mi-am mai revenit, eram pe semne obosit
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 20:38   #19
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,344
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Am o problema... Imi poate da cineva sfaturi privind procedura cea mai corecta pentru determinatea FSB-wall-ului pentru un E7200 pe o EP45-UD3R? Am incercat sa bootez cu multiplicator 6 pentru procesor (6xFSB) si nu vrea sub nici o forma, doar cu 7. Pana acum am pornit sistemul cu maxim 470 o sa mai incerc cu un 500 dupa ce termin cu mesajul... problema e ca la CPU am lasat voltajele pe auto si mi-a votat niste scoruri enorme... daca pricep eu corect ce raporteaza ET6... ca sa ma fac inteles atasez si o captura de ecran... astept un mesaj. Moroc cu frigul din casa...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.JPG
Views:	319
Size:	239.4 KB
ID:	2916  
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 22-10-2009, 21:29   #20
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu la primul run dat pe ud3r am dat 500 fsb. Nu stiu, poate am fost eu norocos... Cat de intrebarea ta, da... am prins eu 608fsb pe un dual-core si 532fsb pe un quad core. Daca reusesti sa bibilesti si intelegi placa asta, o sa ai numai rezultate frumoase.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,458
Threads: 22,215
Posts: 664,224
Total Online: 455

Newest Member: The Big Traveller

Latest Threads
- by MazuX
- by Monstru
- by Arise
- by nicum

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.