lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-05-2018, 18:24   #981
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

avea @kretu77 intr-o vreme cateva
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 19:11   #982
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,922
Mentioned: 99 Post(s)

PC-ul meu



Default

@kretzu77

Aşa.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 21:43   #983
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

@vladco, sa-l stapanesti sanatos.
@agarici cu pedale, nope, nu mai am. Le-am dat pe toate pe olx.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 18:37   #984
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 86
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ioi, acum vad ca este un thread pentru microservere

Sunt si eu stapan din 2016 al unui Microserver, un G2020 / 10 GB RAM pe care il folosesc ca NAS, are vreo 4 TB, ruland FreeNAS pe el, share-uri samba, plex, couchpotato+transmission.

Ma gandeam in curand sa montez un Xeon pentru transcodare 4k, am avut un 1265L in vedere + sa incerc sa schimb coolerul ( aici nu am facut inca research, stiu ca exista un cooler de la HP de 65W dar este ultra scump ).

Are cineva experienta cu procesoare montate de 65W sau mai mari? Ce solutii de racire folositi?
__________________
Arcaș īn World of Warcaft

Last edited by sebid2k3; 12-06-2018 at 18:46.
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 19:06   #985
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,044
Mentioned: 189 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

De ce ai face transcode la 4K? Nu mai bine descarci o calitate inferioara? Sau, ai putea sa īți iei un player compatibil, care sa facă direct play.

Am eu 1265L cu cooler stock și e ok. Doar cānd e īn full load īncepe ventilatorul sa se tureze mai tare, īn rest e liniștit.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 20:03   #986
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 86
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am incercat inca filme 4k, dar vreau in curand.

G2020T -> Plex -> Televizor 4k.
- Ori redau 4k nativ cu HEVC, si am impresia ca o sa se inece.
- Ori upscaling content 1080p in 4k (Plex cred ca stie asta).
- Ori transcodare 4k in 1080p, neavand rost sa scad calitatea sursei.

In toate cele trei cazuri cred ca ar cadea in fund. N-am facut inca research sa vad, dar nu vad cum un dual core mic de 2.5 ar face fata.

Cred ca un Xeon quad mai puternic ar fi capabil. Sau o placa video, dar aia e alta mancare de peste.
__________________
Arcaș īn World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 20:49   #987
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,044
Mentioned: 189 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Dacă TV-ul e suficient de smart, o să-ți facă direct play la orice sursa video.

Dacă iei un film 4K, doar ca să ii faci transcode la 1080p, you're doing it wrong

Plex nu face upscale, și chiar dacă ar face, nu ai vrea sa folosești asa ceva.

Ca idee, cānd plex face transcode, de multe ori calitatea e mai slaba.

De exemplu, Xeon-ul meu nu face fata la un transcode de 4K la 1080p.

Also, transcode-ul cu accelerare hardware e disponibil doar cu Plex pass.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 21:41   #988
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,379
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Decat sa ma cacai cu 4K si surse putine si transcode mai bine iau cel mai ok OLED Full HD existent pe piata, ca daca ma uit de la 3m oricum diferenta de rezolutie e insesizabila.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 21:55   #989
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,044
Mentioned: 189 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Acum, depinde și de dimensiunea TV-ului. Eu pe 65 vad diferența īntre 1080 și 4k fără probleme, de la ~3m.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2018, 16:52   #990
nikalai
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 170
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Salutare!

A folosit careva Drive Bender, Drivepool sau Snapraid?

Folosesc de un an Storage Spaces. Am incercat sa adaug doua ssd-uri pentru tiering (probleme cu cache-ul in qbitorrent) si mi-am cam prins urechile.
Am vazut ca la Drive Bender exista "landing zone" si la Drivepool exista un plugin numit SSD optimizer.

Last edited by nikalai; 14-06-2018 at 08:15.
nikalai is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2018, 16:29   #991
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,044
Mentioned: 189 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Stie cineva care e ultima versiune de ESXi disponibila pentru Gen8 ? Preferabil cu driver corect pentru controllerul raid
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2018, 18:56   #992
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by sebid2k3 View Post
Nu am incercat inca filme 4k, dar vreau in curand.

G2020T -> Plex -> Televizor 4k.
- Ori redau 4k nativ cu HEVC, si am impresia ca o sa se inece.
- Ori upscaling content 1080p in 4k (Plex cred ca stie asta).
- Ori transcodare 4k in 1080p, neavand rost sa scad calitatea sursei.

In toate cele trei cazuri cred ca ar cadea in fund. N-am facut inca research sa vad, dar nu vad cum un dual core mic de 2.5 ar face fata.

Cred ca un Xeon quad mai puternic ar fi capabil. Sau o placa video, dar aia e alta mancare de peste.
M-am trezit si eu acum:
un TV care e capabil de 4K de regula are si un quad core pe masura care duce directplay fara sa transpire. Daca transpira rau inseamna ca e un tv 4k degeaba si cheap, neechilibrat si atunci cum zice si colgul "you're doing it wrong" si trebuie sa achizitionezi player dedicat.
Eu pe sony KDL43W808c care e un pisat de dualcore amarat la 1GHZ rulez balana iso-uri bray fara sa transpire directplay cu kodi dintr-un nas cu xpenology/synology cu o besina de HDD lent + un pentium quadcore (care defapt e atom rebranduit)... mai mult ma trage HDD_ul nas-ului in jos cand se apuca si face upload ca disperatul imi crapa rar serialul cand fac play pe TV

De o luna ma uit si eu dupa un tv si inca nu sunt convins total sa iau 4K asa ca mai astept. Nu gasesti nimib grozav sub 3500RON.

Last edited by agarici cu pedale; 06-08-2018 at 19:07.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 00:36   #993
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,379
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pana la 4K cred ca fidelitatea imaginii e mai importanta. M-am lamurit deocamdata )
Faina faza cu Kodi dar cere timp pentru setup si restul.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 00:54   #994
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nah, e plug and play pentru direct play, faci 2-3 setari maxim si mapdrive la nas, nimic mai mult. The fun part cu el e ca stie cam orice format,
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 07:37   #995
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,094
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu



Default

My home server
Am avut un raid controller marvell dar se bloca foarte des
Am prins o oferta la 9266-4i - open box la newegg si tocmai ce l-am instalat
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Server.png
Views:	72
Size:	86.1 KB
ID:	63551  

Last edited by GreuHip; 07-08-2018 at 07:40.
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 15:54   #996
sebid2k3
Member
 
sebid2k3's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 86
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
M-am trezit si eu acum
Posibil sa fie de la semnalul firless (10m, 2 pereti - el zice semnal OK) atunci, am un UE40JU6072 si desi vad ca e quad, sughita la bluray-uri directe.
Voi testa pe fir ca sa vad daca asta e problema.
__________________
Arcaș īn World of Warcaft
sebid2k3 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2018, 18:19   #997
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pe TV am lan doar 10/100 iar pe wifi am dual AC iar pe 5Ghz am viteze clar mai mari decat pe cablu dar din pacate e doar 1x1MIMO Wifi-ul AC din TV-uri in general asa ca e irelevant daca routerul e 3x3MIMO, ideal e sa penetreze bine peretii.

Pana nu am luat un router bun (mikrotik hAP AC) nu am avut performante pe masura, fie ca era pe 2.4GHz sau 5Ghz cu fostul router (TPLink Archer C2). Pe mikrotik zbarnaie chiar si printr-un perete serios mai bine decat un router de duzina.

Indiferent de situatie BRay prin Wifi si 2 pereti seriosi nu cred ca se poate fiindca are nevoie de ceva banda sa readea fluid, printr-un perete e realizabil. Fa un test de viteza cu un telefon, telefonul amplasat in spatele TV_ului si vezi ce iese.
Daca ai obtiunea de fir atunci go for it because is better pt redare, exceptie la regula e doar daca ai router-ul si TV_ul in aceeasi camera.
Cel mai simplu e sa redai de pe un HDD local pe TV si vezi daca ruleaza fin.

SCUZATI OFFTOPIC_ul.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 16:10   #998
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk, tu ai facut pe Gen8 trecerea la 6.2?

Daca merge ok, sa folosesc DS3615xs in continuare sau pot face migrare de la 6.1 DS3615xs la 6.2 DS3617xs fara sa trebuiasca install de la zero?
Am citit pe forumu lor ca ar merge mai bine xeoanele pe 17sx decat pe 15sx, desi .....
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2018, 20:41   #999
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,126
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Yes, dar am ramas pe DS3615xs, dar merge si cu upgrade pe DS3617xs fara sa instalezi de la zero, face migrare.

M3kk is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2018, 13:36   #1000
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk
Trebuie sa fac ceva in puls de standard VID/PID?
Erau niste probleme cu numarul HDD-ului si mai trebuia ceva, dar nu stiu daca e valabil la Gen8 cu DS3615xs.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 11-08-2018 at 14:01.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 14:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 05:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 17:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 13-08-2009 23:59

 
Forum Stats
Members: 7,901
Threads: 19,292
Posts: 594,868
Total Online: 361

Newest Member: Sheogorath

Latest Threads
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.