lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-02-2017, 20:31   #1
Gotul
Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 237
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default B150 sau neapărat B250 pentru OC DDR4 la 2400?

Salutare băieți,

Am 4x4GB Crucial DDR4 la 2133 de la care pornesc să-mi fac un sistem. Probabil voi cumpăra un Pentium G4560 și vreau să vă īntreb: dacă iau cea mai ieftină placă din generația anterioară (B150), īmi va permite totuși, după update de bios, să fac OC la RAM la 2400?

Am observat că la multe B250 este menționat clar OC-ul posibil la 2400, iar la B150 numai ceva de genul "Suporta Intel Extreme Memory Profile (XMP)" care nu știu exact ce īnseamnă. Uite un exemplu de placă din asta, e de ajuns? Diferența de preț īntre B150 și B250 poate fi importantă la un sistem construit din buget redus.

MSI B150M PRO-VDH
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/b150m-pro-vdh/

Mulțumesc!

Last edited by Gotul; 28-02-2017 at 20:33.
Gotul is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2017, 20:58   #2
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 574
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Chiar si H110 tine DDR 2400. Testat de mine pe modelul asta:
http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110N-rev-10#ov
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2017, 21:08   #3
Gotul
Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 237
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Artanis View Post
Chiar si H110 tine DDR 2400. Testat de mine pe modelul asta:
http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H110N-rev-10#ov
M-am gandit inițial să īntreb și de H110. dar am nevoie de 4 sloturi de RAM...
Gotul is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2017, 23:25   #4
Gotul
Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 237
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci care e răspunsul pană la urmă? Atenție, tu spui că ți-a ținut RAM de 2400, dar... RAMul era de 2400 nativ sau i-ai făcut OC manual īn bios de la 2133 la 2400 (adică chestia care mă interesează)?
Gotul is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2017, 07:07   #5
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 574
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

RAM nativ 2400, cu profil XMP selectat in BIOS. A fost nevoie de Bios update pt. a recunoaste 7th.gen CPU.
Totusi ma astept sa poti seta si manual frecventa.
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 22:04   #6
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Am cumparat recent pentru cineva fix placa aia si n-a dat semnal deloc cu un proc i7 7700 (simplu, non K). Artanis, nici la tine n-a dat semnal deloc? Sau a recunoscut procesorul ca si "unkbown cpu" sau ceva de genul?

Eu a trebuit sa returnez placa, "specialistii" de la PCGarage sunt sub orice critica, le-am descris problema si i-am intrebat daca as putea returna placa + proc + memorie si sa incerce si ei sa vada si sa faca un upgrade de BIOS daca e cazul si sa le trimita inapoi (eu nu mai am proc pe 1151 mai vechi).

Raspunsul a fost in genul unui indian dintr-un call center - trimiteti placa cu precizarea upgrade BIOS, o sa coste 30 lei + taxe transport tur-retur... WHAT??????

Last edited by RaverX; 03-03-2017 at 22:43.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 22:19   #7
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 574
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

NU face POST cu proc. 7th gen fara update. Clar merita cei 25-30 de lei sa-ti faca update de BIOS cu ceva 6th gen. Eu am avut din intamplare pe cineva cu un i3 6100...
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 22:22   #8
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 258
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Ti-au oferit o solutie adecvata problemei tale , vina iti apartine in totalitate daca nu te informezi inainte sa cumperi anumite produse si sa vezi daca sunt compatibile .
Sunt cazuri cand pe anumite platforme poate buta cu un cpu nesuportat si sa ai posibilitatea sa faci upgrade de bios sau situatii cum este cazul tau si nu buteaza deloc sistemul .
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2017, 22:38   #9
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Artanis, multumesc mult pentru confirmare, aia suspectam si eu, dar nu eram 100% sigur, putea fi placa defecta, nu aveam cum sa testez.

Nu e vorba de aia 30 lei (care ar fi fost vreo 70 lei cu transport tur-retur), cat despre principiu, cumpar de la ei un sistem pe componente, le raportez problema si in loc sa ma ajute cu un raspuns clar (macar), ei imi propun sa fac update de bios contra cost... OK.. o sa mai recomand si o sa mai cumpar de la PC Garage foarte curand (not...)

sonipooorcy - ma abtin, se vede ca n-ai inteles problema (sau poate esti "specialist" PC Garage... cine stie).

Last edited by RaverX; 03-03-2017 at 22:43.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 02:31   #10
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 258
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Artanis, multumesc mult pentru confirmare, aia suspectam si eu, dar nu eram 100% sigur, putea fi placa defecta, nu aveam cum sa testez.

Nu e vorba de aia 30 lei (care ar fi fost vreo 70 lei cu transport tur-retur), cat despre principiu, cumpar de la ei un sistem pe componente, le raportez problema si in loc sa ma ajute cu un raspuns clar (macar), ei imi propun sa fac update de bios contra cost... OK.. o sa mai recomand si o sa mai cumpar de la PC Garage foarte curand (not...)

sonipooorcy - ma abtin, se vede ca n-ai inteles problema (sau poate esti "specialist" PC Garage... cine stie).
Nu sunt specialist Pcgarage dar cu siguranta sunt mai inspirat ca tine cand fac recomandari sau asamblari de sisteme prietenilor. Daca iti faceai corect temele inainte sa faci respectiva comanda ai fi avut cel putin 3 variante :
- sa faci tu update de bios daca detineai un procesor skylake si aveai cunostintele necesare .
- sa adaugi serviciul update de bios in cosul de cumparaturi , serviciu optional care apare la orice placa de baza de pe pcgarage , costa 30 de lei si asa cum a zis Artanis merita si scapi de griji .
- sa recomanzi o placa de baza cu chipset b250 si scapai de batai de cap plus ca aveai ceva dotari in plus fata de b150 , e drept un pic mai scumpa fata de b150 .
Dar asa ai dat numai cu presupusul , si cand ai primit un raspuns corect din partea magazinul la situatia ta , tot tu te-ai suparat pe ei (...Raspunsul a fost in genul unui indian dintr-un call center - trimiteti placa cu precizarea upgrade BIOS, o sa coste 30 lei + taxe transport tur-retur... WHAT??????.....) . Nu au nici o obligatia sa-ti faca update de bios gratuit ca nu ai fost tu inspirat in alegerea unor componete , chiar daca ai luat componentele de la ei.
Mult succes in continuare .

Last edited by sonipooorcy; 04-03-2017 at 03:35.
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 13:53   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 13,907
Mentioned: 388 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai luat sistemul cu ansamblare?
Daca da, erau obligati sa faca update bios, indiferent de ansamblare aleasa.
Daca nu, well, daca ai fi primit cutia umblata la ea ai fi facut scandal ca ti-au dat produs resigilat la pret de nou.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 15:01   #12
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 258
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Din descrierea lui nu cred ca a ales serviciul respectiv .
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2017, 19:00   #13
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by sonipooorcy View Post
Nu au nici o obligatia sa-ti faca update de bios gratuit ca nu ai fost tu inspirat in alegerea unor componete , chiar daca ai luat componentele de la ei.
Evident ca nu au obligatia asta. La fel cum nici eu nu am obligatia sa cumpar de la ei pe viitor. Un restaurant nu are obligatia sa-ti serveasca mancarea potrivit de calda si corect condimentata, cat timp nu-i "stricata" e ok. Poti face "scandal", dar mai bine ii taxezi altfel (nu mai vii la ei).

Povestea a fost simpla, initial am facut sistemul cu o placa B250 si cu memorii Corsair, cu o sursa Seasonic, etc, etc. Dar mi s-a comunicat ca am depasit considerabil bugetul (deh, doar procesorul sarea de 1.500 lei, dar era "necesar"). Asa ca am taiat un pic de la sursa (una Chieftec mai slabuta), de la memorii (niste Patriot mai de buget), de la carcasa, etc, etc. Si in final a trebuit sa "tai" si de la placa de baza, dar totusi sa iau una cu 4 sloturi de memorie.

Si uite asa am inceput sa ma documentez, la MSI pe site aparea ca e compatibila cu 7700, pe diverse site-uri spuneau la fel, plus ca in unele locuri am vazut ca exista o probabilitate foarte mare ca sa vina cu ultimul BIOS. Asa ca m-am riscat si m-am ars. Dar nu-i nimic, din greseli invatam.

Va multumesc si voua pentru sfaturi, mai ales lui Artanis.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 09:52   #14
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 13,907
Mentioned: 388 Post(s)

PC-ul meu



Default

@RaverX, niciun reseller nu va desface cutiile placilor de baza pt update de win, decat daca ceri asta in mod expres si platesti serviciul.
Pentru ca pot apasrea probleme legale.
Daca nu itelegi asta ... well .... imi pare rau pentru tine.

Ca Pc Garage suge de o bucata de vreme este una, ioar ce zici tu nu are nicio legatura cu asta.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2017, 20:14   #15
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Nu trebuia sa desfaca cutia, nici nu avea cum, era deja desfacuta de mine, nu-i evident? Problemele mele au fost doua. Prima: domnul specialist mi-a trantit un raspuns "automatizat", nu mi-a spus clar daca problema e BIOS-ul sau nu.

A doua: s-a oferit sa-mi faca upgrade contra-cost, chiar daca era placa achizitionata de la ei in urma cu o zi. Evident, dupa cum s-a mai zis deja mai sus, nu erau obligati sa faca upgrade de BIOS gratis, dar (poate ma insel) eu cred ca era o chestie de bun simt.

Cand merg intr-un magazin si-mi iau haine, persoana de la casa mi le impacheteaza frumos si mi le pune intr-o punga (gratis), desi nu e obligata. Nu stiu, poate-s eu prea pretentios, dar am niste asteptari in calitate de client.

In fine, eu ma opresc acum, consider ca intrebarile mele si-au gasit raspunsul. Daca s-a inteles problema reala sau nu... nu mai conteaza.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 12:14   #16
Giovanni
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Ro
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Astia nu mai stiu din ce sa faca bani, lol.
30 lei update bios
12 lei daca platesti ramburs
inca 12 lei daca vrei optiune pentru deschidere colet la livrare.

Am comandat acum cativa ani un g3258 si un h81 de la emag si mi-au facut update de bios fara nici un cost suplimentar, din bun simt.
Giovanni is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 15:19   #17
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 13,907
Mentioned: 388 Post(s)

PC-ul meu



Default

pc garage=emag
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2017, 21:51   #18
Keyon
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 633
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sincer sa fiu, nu-s obligati sa-ti faca update.
__________________
Epic Quotes:"O sa faca manechiura si pedichiura la ursi " by Iubitel
"Eu l-am luat de pe "fraierlist"" by R2Strike
"Nu se poate inchide.Pe forumul asta topicurile sunt inchise doar de Dumnezeu. " by kretzu77
Keyon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MSI B150 Gaming M3 ? Prezentare si concurs LAB501 Articole 0 22-02-2016 14:30

 
Forum Stats
Members: 7,012
Threads: 17,781
Posts: 552,797
Total Online: 385

Newest Member: Stefan6

Latest Threads
- by Kimi
- by Bogd4n
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.