lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Telefoane mobile si alte gadgeturi
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-11-2012, 16:01   #1
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,150
Mentioned: 83 Post(s)




Default Acer CloudMobile S500 - ROOT si CWM

!!!ATENTIE!!! - Efectuati aceste modificari pe propria raspundere!

Thread dedicat acestui telefon,se vor posta noutati referitoare la firmware,tips&tricks,accesorii,etc.

Voi incepe eu cu un mic tutorial pentru root:

1.Se instaleaza Java Development kit de aici:

http://www.oracle.com/technetwork/ja...s-1859576.html

2.Se downloadeaza Android SDK de aici:

http://developer.android.com/sdk/index.html

3.In folderul adt-bundle/sdk/platform-tools se copiaza cele trei fisiere de pe modaco,mai exact:

https://docs.google.com/open?id=0BwY...2JUeDJYZ1VVUW8

https://docs.google.com/open?id=0BwY...1NsX1dhRERyZm8

https://docs.google.com/open?id=0BwY...DNfNDZjc1V1VTg

4.Se conecteaza telefonul la calculator,asteptati sa isi instaleze toate driverele,activati optiunea USB DEBUGGING in prealabil,optiune pe care o gasiti in:

Settings/Developer Options

5.In folderul adt-bundle/sdk/platform-tools deschideti un command-line,tinand shift apasat + click dreapta

6. Rulati comenzile:

adb reboot bootloader

Asteptati reboot,apoi:

fastboot -i 0x0502 boot boot_s500_gcc_4.6.img

Asteptati reboot

Rulati:

adb remount
adb push Superuser.apk system/app/
adb push su system/xbin
adb shell
chmod 6755 /system/xbin/su
exit

Pentru a beneficia de OTA:

adb reboot bootloader
fastboot -i 0x0502 boot boot_s500_gcc_4.6.img

In superuser bifati temp unroot.Et voila.

Sursa - Modaco
__________________
oMU'IE inainte de toate ....

Last edited by Monstru; 21-11-2012 at 14:07.
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2012, 11:45   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,714
Mentioned: 486 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Buna treaba Iubitel.

Threadul asta ar trebui sa il pastram pentru root, rom-uri, deblocare s.a.m.d. ca sa fie usor de gasit informatia. Restul discutiilor ar trebui sa le pastram pentru threadul dedicat.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 18-11-2012, 12:23   #3
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,150
Mentioned: 83 Post(s)




Default

Vine....

__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2012, 19:54   #4
gsi16v
I am your father
 
gsi16v's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 873
Mentioned: 3 Post(s)




Default

!!!ATENTIE!!! - Efectuati aceste modificari pe propria raspundere!

CWM - custom recovery:

1. Descarcati fisierul de aici si salvati-l in acelasi folder ca cele de la pct.3 de mai sus.

2. Conectati la PC cu USB Debugging

3. Restart telefon in fastboot mode (rulati : adb reboot bootloader, ca in postul 1, cmd in folder-ul respectiv ). Asteptati reboot.

3. Rulati comanda:
fastboot -i 0x0502 boot CWM-6.0.1.5_S500.img

4. Se va restarta in CWM

Singura problema este ca de fiecare data cand doriti boot in CWM va trebui sa urmati acesti pasi, cel putin pana cand vom avea unlock bootloader.

Bafta.

Sursa - Modaco

Last edited by Monstru; 21-11-2012 at 14:07.
gsi16v is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2012, 17:00   #5
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,714
Mentioned: 486 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Bun baieti, keep'em coming...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 20-11-2012, 18:23   #6
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,150
Mentioned: 83 Post(s)




Default

http://vache-android.com/?dir=Smartphones/CloudMobile

O gramada de resurse
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 13:34   #7
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,714
Mentioned: 486 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Bun, aici se discuta despre ROOT (functioneaza) si despre rularea CWM-ului (nu instalarea lui).

Pe masura ce apar info noi va rog sa le postati aici. Nu postati aici chestii netestate!!! Cei care ati root-at telefonul folosind metoda asta sau cei care ati rulat CWM, va rog postati aici.

Threadul cu CM10 alfa si problemele aferente - aici
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...

Last edited by Monstru; 21-11-2012 at 13:53.
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 14:15   #8
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,108
Mentioned: 36 Post(s)

PC-ul meu



Default

cam nasol cu atatea thread-ui deschise pentru un telefon.
walkman is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 14:17   #9
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,714
Mentioned: 486 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Merita
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 15:31   #10
Best
Junior Member
 
Best's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ceva informatii despre deblocare retea? Pacat ca nu este in lista pe xda, erau sanse mai mari sa fie deja o rezolvare pentru toate problemele existente.
Best is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 15:50   #11
gsi16v
I am your father
 
gsi16v's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 873
Mentioned: 3 Post(s)




Default

CWM : ce putem face si ce nu cu CWM in conditiile de locked bootloader.

ATENTIE : nu sunt probleme ale CWM in sine , ci apar din cauza faptului ca momentan avem bootload-ere blocate pentru fiecare rom in parte (in cazul nostru ,Orange). Deci nu incercati bootloadere legate de alte rom-uri diferite de ale voastre intrucat se va sfarsi cu brick !!

CE NU PUTEM FACE DIN CWM:

- backup la ROM (nu se face integral - fara bootloader). Restore la ceea ce reiese in urma backup-ului realizat are toate sansele sa nu se realizeze.

- Nu incercati deblocarea bootloader . Detalii aici. Sunt developeri care deja au brick-uri la activ.

- flash-ul altor ROM-uri = brick (tot datorita bootloader)


CE FUNCTIONEAZA:

- instalare update-uri zip din sd card . NUMAI IN CAZUL IN CARE UPDATE_UL ESTE EXACT PENTRU ROM-UL VOSTRU si pentru acelasi FW. Detalii aici la Chapter.2. Acelasi rezultat il obtineti si boot-area in recovery normal.

- instalare aplicatii de tot felul . Ex : google apps.zip. Detalii aici

- wipe-urile de toate felurile (desi nu mai vad rostul lor in conditiile de mai sus)



Sursa : Modaco

Last edited by gsi16v; 21-11-2012 at 16:41.
gsi16v is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 16:39   #12
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,101
Mentioned: 46 Post(s)


Default

Usb Mount/unomnt n-a functionat la mine.. Nici la Piticu.. Deci cam pica si ala..
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2012, 16:42   #13
gsi16v
I am your father
 
gsi16v's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 873
Mentioned: 3 Post(s)




Default

Done , pana verific.

Not sent from Tapatalk
gsi16v is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 15:24   #14
apo
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: bucharest
Posts: 169
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

unroot cum se face la asta? (nu temporar)
apo is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 15:47   #15
liviubiur
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Eu am incercat "Temp Unroot" din Superuser dar mi se blocheaza aplicatia, dupa care mi se inchide (aplicatia) !
Am incercat a 2-a oara doar ca nu mi se mai inchide,in schimb dupa 2 secunde mi se debifeaza singur "Temp Unroot" !
liviubiur is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 16:17   #16
apo
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: bucharest
Posts: 169
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

pentru unroot permanent folositi asta http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1652825 downloadati programelul, instalati-l (impreuna cu drivers.msi) si apasati pe unroot si dati yes yes si gata. testat si merge perfect.
apo is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 22:38   #17
Best
Junior Member
 
Best's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Off daca ar adauga cei din la xda-forum S500 in lista ce repede ar merge treaba
__________________
www.pc-pos.ro totul pentru tine si afacerea ta!
Best is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 22:33   #18
escu
Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 54
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salutare. Posed un S500 pe care, bineînțeles că l—am rootat conform Modaco merge perfect dar am o problemă şi vreau să văd dacă e de la root sau ba. După cum ştiţi S500 nu dispune de un led care să ne arate că avem un apel/sms/mail/etc. pe care l—am ratat. Aşa că am instalat NoLed (căutați pe market ce şi cum) o aplicație ce necesită activarea în meniul de Accesibilitate (unde este si opțiunea activare Talkback). După asta s—a „buşit„ tastatura swype şi mi s—a activat şi talkback automat. Poate cineva cu şi fără root sa testeze dacă e de la mine sau e un rom bug sau root bug?

Sent from my S500
__________________
Dear peenus,
Unfortunately your registration at lab501 forum did not meet our membership requirements. Therefore your registration was deleted.Sorry,lab501 forum
escu is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 22:35   #19
ursulache
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Île-de-France
Posts: 1,833
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by escu View Post
Salutare. Posed un S500 pe care, bineînțeles că l—am rootat conform Modaco merge perfect dar am o problemă şi vreau să văd dacă e de la root sau ba. După cum ştiţi S500 nu dispune de un led care să ne arate că avem un apel/sms/mail/etc. pe care l—am ratat. Aşa că am instalat NoLed (căutați pe market ce şi cum) o aplicație ce necesită activarea în meniul de Accesibilitate (unde este si opțiunea activare Talkback). După asta s—a „buşit„ tastatura swype şi mi s—a activat şi talkback automat. Poate cineva cu şi fără root sa testeze dacă e de la mine sau e un rom bug sau root bug?

Sent from my S500

WTF?!
ursulache is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2012, 22:40   #20
[email protected]
Senior Member
 
M@nu's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 8,273
Mentioned: 135 Post(s)


Default

Semnele ii apar aiurea... Words 4 signs >>> dash "-" etc
M@nu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Acer CloudMobile S500 Review - un best buy de la Orange LAB501 Articole 693 19-04-2014 12:55
Acer CloudMobile - Probleme cu custom ROM-uri dev Telefoane mobile si alte gadgeturi 339 06-06-2013 07:47
Windows 8 e aici – Acer Aspire V5 Touch si Acer Iconia W700 LAB501 Articole 17 29-10-2012 09:44
Tutorial Root Galaxy SIII kpy_here Telefoane mobile si alte gadgeturi 5 28-08-2012 22:08

 
Forum Stats
Members: 7,625
Threads: 18,550
Posts: 578,518
Total Online: 369

Newest Member: Wrggcbsx

Latest Threads
- by Vespa

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.