lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-08-2018, 19:51   #56141
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,392
Mentioned: 470 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Nici cu 7zip nu o ia pe mai multe thread-uri. cbservice.exe foloseste 13-16% maxim. Sa fie cumva de la faptul ca e instalat ca service?


Ai īncercat să paralelizezi un 7zip sau rar și să vezi dacă ai un cāștig acolo? Īn multe cazuri bottleneck-ul poate fi dat de HDD/SSD/Mediul de stocare flash, degeaba ai paralelizare īn winrar dacă IOPS-ul este praf.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 20:31   #56142
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,085
Mentioned: 666 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e problema de i/o aici, chiar si facut arhiva aia pe aceeasi partitie (read+write in paralel) tot foloseste toate core-urile disponibile. Dar aici e ceva ciudat, ca in 7zip vad ca pot alege maxim 2 core-uri cand dau de proba sa fac o arhiva oarecare. Dar chiar si asa, load-ul se duce la 25% fata de 15% in Cobian.

De WinRar nu mai zic, se duce mult mai sus cu incarcarea.

Anyway, acum o sa incerc EaseUS ToDo Backup Free si vad ce pastrez.

L.E. Dupa install vad ca la free imi zice ca backup/restore speed e "SLOW" si pentru FAST trebuie PRO. Banuiesc ca de-aia sta la 25% load. Nu gasesc la niciun "magazin" de luat, asa ca o sa-l dezinstalez si raman cu Cobian. La cat de mic e folderul e ok si asta pana la urma.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 18-08-2018 at 20:43.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 18-08-2018, 21:04   #56143
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,295
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by walkman View Post
Q: Am un mouse Logitech G203 si am observat ca in momentul in care scrollez in jos, se aude un click,e ceva mai greu de explicat, ca si cum s-ar da peste cap.

Este normal? La scroll up totul este ok.
Tot g203 am, eu zic ca nu-i normal, a meu face acelasi click subtil "il simt doar" sus/jos.Doar daca dau cu viteza atunci devine audibil , chiar si asa relativ silentios.
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 15:49   #56144
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,588
Mentioned: 274 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by sammurai View Post
Recomandati un tool free sau foarte ieftin care sa permita crearea de filmulete cu diverse elemente de cosmetizare?
Vreau sa fac cateva filmulete pe baza capurilor video din concedii + foto + soundtrack + diverse efecte.
La poze este excelent cel recomandat mai jos, in folosesc si eu. As fi recomandat Sony Vegas daca il vrei din librarii, dar e nitel mai complicat. Din pacate eu nu am mai folosit vreun program de video de ceva timp.

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Photodex ProShow Producer.
Il am de ani si nu am incercat niciodata pe video. L-ai bibilit bine, se misca ok?Merge combo foto+video? Sunt curios cum merge, insa nu am momentan ceva cu care sa pot sa il testez. Ce format exporti de obicei?

Mie mi-a placut tare mult iPhoto de pe osx (la vremea aceea), in special ca poti trasa manual, prin linii, cum vrei sa directionezi slide-ul pozei.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 19:49   #56145
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,060
Mentioned: 2 Post(s)


Default

People, need help!!!

Are cineva idee de ce placa video imi ruleaza la pci 8x ??? Folosesc si receiver Thermaltake, pe care scrie clar ca duce pci express 3.0 la 16x ...
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
valinor is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 19:59   #56146
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,522
Mentioned: 1046 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Avand in vedere ca nu ne zici ce computer ai, presupun ca ai un computer cu procesor intel pe soket 115x iar acest tip de procesoare au doar 16 lane-uri PCI express, din care 8 iti merg pe placa video si 8 pe receiver.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 20:01   #56147
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,060
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Z97/ 4790K

Mersi de lamurire
@vibeup tot la fel e
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Last edited by valinor; 19-08-2018 at 21:56.
valinor is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2018, 21:00   #56148
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,133
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

Porneste un proces 3D si o sa vezi ca ruleaza la 16x
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2018, 13:14   #56149
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,025
Mentioned: 258 Post(s)


Default

Momentul ala cand un Dell Vostro de 3000 lei are capacul de aluminiu mai bun decat un MacBook Pro de 3000 euro.
Pe mac imediat se vad amprente, cand se freaca cablul (usb-c) ramane stersatura urata. Pe vostro nu se vede nimic.
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2018, 20:09   #56150
valinor
Senior Member
 
valinor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Baia Mare
Posts: 1,060
Mentioned: 2 Post(s)


Default

// edit
__________________
Recunosc ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Last edited by valinor; 20-08-2018 at 20:38.
valinor is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 00:22   #56151
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,133
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
Momentul ala cand un Dell Vostro de 3000 lei are capacul de aluminiu mai bun decat un MacBook Pro de 3000 euro.
Pe mac imediat se vad amprente, cand se freaca cablul (usb-c) ramane stersatura urata. Pe vostro nu se vede nimic.
Niste mizerii!
Treaba sta asa:
probleme cu o tasta = 300euro top cover + baterie + tastatura.
probleme cu display-ul = 400euro display + termal pad cica vin impreuna.
probleme cu ssd, ram, mb, usb c = peste 1000euro
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 10:02   #56152
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,418
Mentioned: 524 Post(s)

PC-ul meu



Default

Care din cele doua? Dell sau MacBook?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 10:06   #56153
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,522
Mentioned: 1046 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ls Macbook. La Dell e 150 lei - 200 lei o tastatura si nu trebuie sa schimbi jumate laptopul cu tastatura. In plus, nici nu se prea strica. La Dell, SSD-ul este pe M.2 deci daca ai probleme cu SSD-ul, schimbi doar SSD-ul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 10:11   #56154
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,085
Mentioned: 666 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si mie mi se par a fi iPrețuri alea.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 10:45   #56155
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 9,025
Mentioned: 258 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ls Macbook. La Dell e 150 lei - 200 lei o tastatura si nu trebuie sa schimbi jumate laptopul cu tastatura. In plus, nici nu se prea strica. La Dell, SSD-ul este pe M.2 deci daca ai probleme cu SSD-ul, schimbi doar SSD-ul.
sunt destul de sigur ca si la dell tastatura e prinsa cu nituri de plastic
poti sa schimbi doar tasatatura dar are joc
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 20:14   #56156
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 801
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

A folosit cineva cablu utp/ftp cat 6 de la PNI? Aveti idee daca e bun de ceva? In principiu traseele nu vor depasi 15m....
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 21:35   #56157
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,522
Mentioned: 1046 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E o marca ieftina, de ce nu cumperi ceva bun? In comert gasesti Schneider / LeGrand pe toate gardurile.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 22:38   #56158
gabrielpost
Senior Member
 
gabrielpost's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Ploiesti
Posts: 801
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to gabrielpost
Default

Pai de aia am intrebat aici....nu prea stiu ce marci sa caut...Ultima data am folosit cablu de duzina ce se gasea pe la magazinul de unde iau materiale,dar acum vreau sa iau cat de cat calitativ....
gabrielpost is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 23:05   #56159
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,522
Mentioned: 1046 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

In primul rand eu as lua minim Cat 6A, UTP, FFTP, UFTP, ce o fi. La producatori, eu prefer Reichle & DeMassari, dar nu gasesti asa usor si nu merita sa stai dupa comanda. Dupa aceea Schrack care de bine de rau aduc in 3 zile orice doresti. Iarasi, mai e intrebarea despre cantitate: cati metri doresti in total?

Iarasi, daca faci cablare structurata, ia cablu siamez, adica 2 cabluri lipite unul de altul, e mai putin de lucru. Si daca nu faci cablare structurata dar duci 2 trasee peste tot (cum e normal de altfel) tot siamez iti recomand.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2018, 23:43   #56160
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 635
Mentioned: 14 Post(s)

PC-ul meu

Default

Schrack nu mai vand la persoane fizice. Am avut si eu nevoie prin martie si am fost la ei dar nu au putut sa ma serveasca.
Trebuie sa cauti distribuitor schrack...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,996
Threads: 19,655
Posts: 603,883
Total Online: 342

Newest Member: serious.mike

Latest Threads
- by GreuHip
- by Ares
- by Monstru
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.