lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-10-2011, 11:07   #1
cszrabi
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default The Challenge: PC de 400 RON :D

Salutare tuturor!

Uite ca va cer ajutorul din nou, dar pe de alta parte e si un mic challenge.
Dupa ce am reusit cu ajutorul vostru sa-mi fac PC-ul de care sunt extraordinar de multumit pana in momentul de fata, a sosit si clipa sa iau un PC pentru tatal meu. Pc-ul va fi folosit pentru editarea documentelor de la servici, aka. Word/Excel , si pentru un pic de net(citit stiri, ...) si Y!M. Atat. Nu filme,nu joace, ... .

Asa am zis din prima : PC Second Hand. Dar dupa ce m-am uitat la preturi, am fost spulberat. In 300 Ron am gasit decat PC-uri vechi gen Barton 2500+. Asa am hotarat sa incerc sa fac un PC care sa aibe componentele vitale NOI. Ma credeti ori nu, am reusit 2 sisteme , care au toate componentele noi , doar ca , fara carcasa. Eu acum va prezint 2 sisteme care mi-au iesit la pretul de fata, si sa-mi spuneti care merita mai bine, sau sa-mi dati niste alte sfaturi in a alege componentele, pot si ele chiar si SH, daca sunt optiuni mult mai bune.

PC1:
PB.: AsRock N68-S UCC
CPU: AMD Sempron Le- 140 2.7GHZ BOX (din cate am intele unele se pot debloca)
Mem.:2GB Kingston DDR3
HDD: Samsung Spinpoint 160GB
Sursa: Inter-Tech SL-500
TOTAL: 390 RON

PC2:
PB.: AsRock G41M-VS3
CPU: Intel Celeron E3400
Mem.:2GB Kingston DDR3
HDD: Samsung Spinpoint 160GB
Sursa: Inter-Tech SL-500
TOTAL: 430 RON

Sursa nu este ceva exceptional , dar cred ca va tine fara probleme. Carcasa inca nu stiu de unde sa procur unul mai ieftin care sa fie cat de cat.
Preturile nu le cautati in magazine, nu le veti gasi. Din HU iau si de data asta componentele. Dar puteti sa-mi dati orice sfat. In primul rand care PC din cele mai sus mi le recomandati mai mult ?
Eu as apleca spre AMD , deoarece chiar daca e mult in spatele E3400, platforma AM3 imi va fi poate mai rezistenta in timp si pe drivere dar si pe partea de upgrade. Peste 2,3 ani se vor ieftini Phenom 955 si un upgrade ar fi foarte usor. Pe cand LGA775 va fi deja foarte vechi(defapt, incepe sa fie deja).

Va multumesc
cszrabi is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 11:56   #2
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,381
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca cumperi din HU nu poti lua un celeron G530 SB pe socket 1155 + o placa de baza H61? Celeronul ala este mult peste variantele astea 2, se bate cu Athlon X2 chiar il cam depaseste. Platforma are viitor apar procesoare si la anu pe ea.
La noi e vreo 20 de lei mai scump ca si E3400.
http://www.pcgarage.ro/procesoare/in...530-24ghz-box/
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/h61m-p21-b3/
Sau daca gasesti Asrock mai ieftin pe acolo:
http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/h61m-vs/

PS: numai sa nu cumperi G440 ca ala e single core nu dual core.
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.

Last edited by xdan; 03-10-2011 at 11:59.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 12:40   #3
cszrabi
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prima data si eu la SB m-am gandit insa atat G530 cat si cel mai ieftin H61 sare de totalul de 500 Ron. Deci am renuntat. Oricum, H61 nu va fi compatibil Ivy cu siguranta.
La varianta AMD , ma tem de faptul sa nu il pot debloca. Sigur, ar fi de ajuns si un single core, dar totusi, in zilele noastre parca nu ti-ai mai lua Single.
cszrabi is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 12:51   #4
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,027
Mentioned: 224 Post(s)


Default

Eu am alcătuit un PC pentru socri cu următoarele componente:
- Intel Celeron Dual-Core G530 2.4GHz box ~200 RON
- Placa de baza Asus P8H67-I DELUXE ~550 RON - acum s-a scumpit infernal, este 619 RON, dar merge înlocuită cu orice mobo ieftină cu H61/H67;
- Memorie notebook Corsair 4GB DDR3 1333MHz CL9 2x2GB ValueSelect ~100 RON - chiar și RAM desktop dacă ai pune tot cam 100 RON ar fi.
- Antec ISK310-150 - ~450 RON.

Fără unitate optică sau ceva de genul, că trebe una slim SATA - dar de-astea poți găsi și SH dacă dezmembrează cineva un laptop.

În cazul meu trebuia un computer cât mai mic/slim/low-power. A ieșit ceva super silențios și capabil de 1080p playback, iar Solitaire merge super

Acum ce-aș face în locul tău:
a) suplimentezi oleacă bugetul și iei cam ce-am zis mai sus - iese ceva slim, silent și future proof - nu cred că tatăl tău va avea ever nevoie de ceva mai puternic;
b) iei ceva de genul:
- G530;
- mb 1155 cât mai ieftină (și așa nu merge overclockat);
- 2x2GB DDR3 cât mai ieftini;
- sursa... aici va trebui investit ceva, Inter-Tech sună... aiurea Cată-l pe burebista pe pisigarbaj, are un thread cu surse acolo, știe foarte bine omul ce și cum. Eu aș zice minim asta să fii sigur că nu face ceva poc pe-acolo;
- unitate optică whatevs;
- HDD - nu pune 160GB, că este o mare țeapă. Există un sweetspot la HDDuri, calculează prețul în RON per GB și vezi că rentează să iei de exemplu un 500GB cu o diferență minimă de la 160GB.
- carcasa...

Succes!


Later edit: sau așa ceva.
__________________
Nevermind.

Last edited by Neo; 03-10-2011 at 12:55.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 14:14   #5
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,992
Mentioned: 65 Post(s)




Default

Ia un sempron 145,e revizie C3 si sunt sanse mai mari(>75%( sa il deblochezi.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 16:25   #6
florin.
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 21
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
PC2:
PB.: AsRock G41M-VS3
CPU: Intel Celeron E3400
Mem.:2GB Kingston DDR3
HDD: Samsung Spinpoint 160GB
+
http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-...r/hp-400-h12s/
+
http://www.pcgarage.ro/carcase/antec/vsk-1000/
+
http://www.pcgarage.ro/ventilatoare-...e-fan-scrf-12/

ps: as pune totusi 4 gb ram pt ca sunt foarte ieftini.

merge si cu o sursa + carcasa no name, insa pt o valoare minima in plus ai asigurat un air flow bun si un sistem silentios.
Nu cred ca iti place cum suna fanurile de 80 de la case si/sau sursa no name.
florin. is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 17:46   #7
cszrabi
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
Ia un sempron 145,e revizie C3 si sunt sanse mai mari(>75%( sa il deblochezi.
Multumesc. Asta e genul de raspuns pe care il astept .
Eram nedumerit, pretul e cam la fel, dar nu vroiam sa iau 145 , pentru ca m-am temut ca acesta sa fie mai putin unlockble.

@NEO: Ceea ce mi-ai enumerat este oke. Stiu. Dar daca iau G530 + H61 + HDD mai mare + 4GB Ram crede-ma ca pretul deja e undeva la 600 RON , care e +50% peste buget. Nu ca n-as da atat pe o configuratie de genul , sigur, e oke. DAR, in privinta mea este useless. De ce sa iau 4GB ram , cand office si firefox n-au nevoie ? (nici macar eu nu prea folosesc atat desi am I5 2500K si ma joc destul de des). La HDD e la fel: Win 7 + Office + Winamp = MAX 10GB cu tot cu cateva piese. Deci si 160 e mult prea mult. Un 80GB as zice ca ar fi suficient. La Sandy ai dreptate. Si mie mi-ar placea mai mult, dar sare de buget, si sincer nu stiu daca ar fi si ala folosit la ce poate.
Punctul unde m-am clintit un pic este sursa. Da , si eu sunt constient ca nu este 80+ , nici macar inprejur . DAR , cu placa video on board si procesor cam de care imi iau , nu cred ca va consuma sistemul mai mult de 100W in Full load. In teorie si un Delux ar trebui sa fie suficient. Totusi, din cate am vazut Inter-Tech fac lucruri cat de cat oke.
Multumesc mult pentru sfat, sa ma corectezi de gresesc undeva .
@florin : crede-ma , la un config de 400RON , NOU , iti dai seama ca n-am pretentii de dead silent. Sa faca cum vrea acel cooler, nu cred sa deranjeze.
Sirtecul respectiv e foarte oke, dar nu cred sa am nevoie de 80+. In cazul in care am sa-mi pun o placa video + procesor mai oke, Da . Atunci mi-l schimb si probabil cu un sirtec de 500.

Alte sugestii ? Intel/Amd . Astept si sugestii de SH eventual. Daca credeti ca merita .
cszrabi is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2011, 21:51   #8
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,027
Mentioned: 224 Post(s)


Default

Cu sursa. Nu este vorba de cât trage sistemul, ci de calitatea componentelor. Sincer nu am pus mâna pe un Inter-tech să văd ce și cum, dar, în mare, dacă sursa are sub 1kg greutate, nu e chiar ok Vezi ce electronică/componente sunt prin ea, sapă ceva pe net, dacă sunt ok calitativ e bine.

Nici Sirtecul ăla nu cred să fie 80+, dar, după cum am spus, nu este vorba despre eficiență. Mai degrabă caută un Antec Earthwatts 380W, poate ai bulan și găsești una sub 100 RON SH, sunt excelente, dar nu le-am prea văzut separat la vânzare (decât "SH", scoase de prin carcase Antec cu care vin la pachet).

Cu HDDul, da, de acord, dar vezi poate găsești ceva SH în cazul ăsta. Nu este vorba numai de capacitate, ci și de viteză, un HDD prea lent poate încetini sistemul destul de mult. Ca exemplu, un WD Raptor 36GB SATA poate fi super rapid pentru un sistem cu Pentium 3, dar ar fi inexorabil de lent pe un sistem modern (exemplu dat din propria-mi experiență).
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 11:03   #9
cszrabi
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se pare ca incet incet am ajuns la o varianta final, va rog sa-mi spuneti de ceva nu este oke .

Pc Specs:
CPU: Intel Celeron E3400 2.6 GHZ
Placa de baza: MSI G41M P26 (pentru ca are DDR3)
Memorii: Kingston 2GB 1333Mhz (nostim de ieftini)
HDD: Samsung SpinPoint F1 160Gb 7200RPM
Sursa: Rasurbo BP-XII450 (Apocalypse Now , ce zici ? )

Este ceva in neregula ? Din ce am vazut pe net, daca ar fi in viitor sa ii adaug de ex. un HD 5670 GDD5 , ar merge chiar si jocurile de astazi oke.

Va multumesc
cszrabi is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 11:10   #10
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,044
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

La combinatia respectiva memoriile o sa-ti mearga doar la 800 mhz, eu as merge pe sempron deblocat.
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 11:32   #11
Apocalypse Now
Ancient friend
 
Apocalypse Now's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: under the bed
Posts: 2,408
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by cszrabi View Post
Sursa: Rasurbo BP-XII450 (Apocalypse Now , ce zici ? )
FSP Hexa 400 e cam cea mai ieftina sursa ce merita cumparata... sau ceva Passive PFC tot de la FSP sau Super Flower, dar pentru ~20 lei eu tot pe HEXA 400 as merge
__________________
...Indienii mei tot așa fac, mai uită o virgulă, programul crapă, eu bag buguri în sistem, viața trece, leafa merge, suntem cu toții fericiți. - Arise
Apocalypse Now is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 12:01   #12
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,089
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by sleepy_j View Post
La combinatia respectiva memoriile o sa-ti mearga doar la 800 mhz....
Asta pot sa confirm si eu. Exact placa aia de baza o am la calc de la servici. In excel si winamp nu cred sa fie mare diferenta intre 800 si 1333 Mhz la RAM.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 12:31   #13
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 20,009
Mentioned: 879 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

hai sa iti zic ce o sa se intample, pentru ca stiu de mult prea multe ori scenariul:

fiabilitate: te zgarcesti la sursa si in loc sa iei un Sirtec de 400w (130 lei) o sa iei un no name de care ai zis tu si o sa iti puste, dar nu o sa iti puste doar sursa, ca ar fi prea ieftin. iti pusca placa de baza, care si aia ai luat-o sa fie super ieftina. bineinteles ca in primul an vei mai plati pentru chestia asta. daca nu pentru ce am zis eu, ventilatorul se va strica si va trebui inlocuit si mai dai 50 lei pentru vent+manopera.

performanta: astazi utilizatorul zice ca vrea doar Word, Excel si navigare dar crezi ca la un video youtube nu vrea sa se uite? iar la video hd mai greu cu un sistem extrem. vrea sa editeze documente, dar cu 3 documente de word, 2 de excel, muzica pornit si firefoxul pornit pe un site flash, deja se complica lucrurile.

Parerea mea:
placa de baza: Intel DH61WW 250 lei
procesor: Celeron G530 200 lei
sursa: Sirtec HPC-400-H12S 136 lei
memorie: KVR1333D3N9/2G 56 lei
hdd: Samsung Spinpoint F3 250 GB 154 lei

Total:796 lei, dar macar ai un computer acceptabil si garantie 3 ani pe tot.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 13:22   #14
cszrabi
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va multumesc pentru reply-uri.

Legat de sursa, m-ati convins, Fortron Hexa 400 o sa fie.
Insa legat de memorii, da , stiu ca doar la 800 o sa mearga. Dar sincer, pentru 1-2 % performanta n-are rost sa iau ori procesor mai bun pe 775(nu se merita), sau SB, la care placile de baza low-cost sunt simtitor mai scumpe.
Posibil ca nu se va derscurca Celeronul ca si un SB i3/5, nici pe departe, DAR , pana a reda un HD pe youtube, nu cred sa faca figuri. Pana la urma , prietena mea are un Laptop cu Single Core AMD si ii merg HD.
Repet: Nu este nevoie de performanta. Aproape deloc. Doar din cauza faptului ca traim in 2011(si oricum murim peste un an toti ) am zis sa fie un Dual Core. Si din cate am citit pe net / vazut pe Youtube, nu este atat de slab acest Wolfdale, se ia la tranta chiar cu succes cu Conroe seria E6000. Am avut inainte de PC-ul meu un Conroe E6550 cu Memorii 1066Mhz si credeti-ma , mergea bine chiar si pentru mine in desktop.

Gresesc undeva ?
cszrabi is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2011, 00:31   #15
MIss1Le
Ancient friend
 
MIss1Le's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti City
Posts: 721
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to MIss1Le
Default

La cum evolueaza treaba , nu te mai uiti nici pe youtube, daca nu ai ceva resurse pe acolo. Eu ma uit la ce a scris mai sus mbc si are tare dreptate. Cand o sa aibe doua 3 ferestre deschise, moare si o face bine. Eu am un P4 la 3.0GHz la munca, dar daca deschid 2-3 programele de cautare pe care le folosesc, imi ia jumatate de ora, plus program de facturare si mozilla. Ieftin dai , ieftin iei. De ce sa nu mearga fluent ? Eu nu vreau sa vad sisteme din astea. Pentru mine... consuma curentul degeaba.
MIss1Le is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
challenge? guppster Overclocking & benchmarking 102 07-12-2010 17:28
[CHALLENGE] - 3dmark 2001 SE- Cpu low clock challenge Superclocked Overclocking & benchmarking 89 30-10-2010 21:21
INTEL P55 OC Challenge Micutzu Concursuri 319 08-05-2010 23:18
[1 - 30 NOV] - GIGABYTE and Futuremark P55 OverclocKing Challenge and 10K Challenge Monstru Competitii interne si internationale 40 04-12-2009 13:11

 
Forum Stats
Members: 7,078
Threads: 17,983
Posts: 559,634
Total Online: 358

Newest Member: DanielBrelm

Latest Threads
- by Kspic
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.