lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-03-2020, 10:07   #1
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,455
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default VPN - ce sa stie si VOIP

Salutare ,

Odata cu pandemia aceasta, la firma unde lucrez suntem nevoiti sa cautam o solutie sa lucram de acasa. (6 pc-uri maxim in total cu windows 10)

Se da o retea locala de birou , cu ip FIX .. cu un server cu un program de gestiune / ofertare si o centrala telefonica ce preia apelurile de pe numerele nostre de telefon si le trimite catre aplicatia noastra de centrala prin VOIP. (Voice over IP)

+ vreo 5-6 siteuri de la furnizori prin care ne logam cu ip-ul fix.

Caut solutie sa luam pc-urile / laptopurile acasa si sa ne functioneze normal inclusiv centrala telefonica ... Ce am testat pana acum nu ne permite VOIP.. sa luam apeluri.

Daca stiti sau ati testat o solutie de genul si functioneaza ... astept un raspuns

Multumesc.
__________________
1: AMD R5 3600X, MSI B550 Tomahawk, 16 GB DDR4 G.Skill 3600 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB

Last edited by [Wanted]; 23-03-2020 at 12:05.
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2020, 10:34   #2
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 16,735
Mentioned: 725 Post(s)

PC-ul meu



Default

Habar nu am ce zic aici și ce implică, dar mă gāndesc că pentru a funcționa chestia asta trebuie să ai port forward implementat corespunzător.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2020, 13:51   #3
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,390
Mentioned: 256 Post(s)

PC-ul meu



Default

VPN care sa includa subnetul ala de voip.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 23-03-2020, 14:37   #4
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,890
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi daca Wireguard te ajuta.

https://www.reddit.com/r/WireGuard/c...irewall_rules/
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2020, 14:54   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,936
Mentioned: 135 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cred ca tine de serverul si centrala voastra telefonica cel mai mult si apoi de routing-ul intern care nu cred ca are nici o legatura din moment ce intern functioneaza sooo ... vpn-ul trebuie sa comunice cu toate clasele interne.

Ideea e ca noi cu OpenVPN si cu PC-ul acasa de la callcenter functioneaza perfect.
Aplicatia de callcenter se conecteaza in continuare la serverul intern.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2020, 22:44   #6
Flopp
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Cluj-Napoca
Posts: 133
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Ideea e ca noi cu OpenVPN si cu PC-ul acasa de la callcenter functioneaza perfect.
Aplicatia de callcenter se conecteaza in continuare la serverul intern.
Si la noi situatie similara tot cu OpenVPN.

Pentru simplitate puteti seta VPN sa aloce IP-uri din aceeasi clasa ca si cum ar fi calculatorul in birou, pt. a evita alte complicatii de conexiuni intre clase sau setari suplimentare pe centrala.
Flopp is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2021, 23:54   #7
iceman2k7
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)


Default

a folosit careva zentyal?foloseam mai demult ca si server VPN
iceman2k7 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2021, 00:12   #8
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, Romānia
Posts: 2,847
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, l-am folosit eu mai demult. Worked like a charm, VPN pentru VoIP īn diferite ţări, routing şi tot ce trebuie.
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2021, 00:50   #9
himself
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 251
Mentioned: 5 Post(s)


Default

OpenVPN dar numai cu AES-256-CBC. Daca clientul/serverul negociaza in mod automat AES-256-GCM in TLS, rezulta o penalizare foarte mare a traficului in retea.
himself is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tinerii intreprinzatori - stie cineva de programul asta? DeDeRa Zona libera 13 25-05-2014 22:37
Stie cineva cand apare GTX 485? pme Placi video 27 14-10-2010 01:02
Cine stie sa faca editare video? - si e din Constanta ? sevenrulz Zona libera 0 13-09-2010 23:13
Recomandare placa de baza ieftina cu chipset 78g care sa stie sa deblocheze level 3 Decebalus Placi de baza 14 02-03-2010 13:25
Intel P45 stie SLI? Baubaul Placi de baza 15 06-11-2009 15:03

 
Forum Stats
Members: 9,007
Threads: 24,063
Posts: 715,698
Total Online: 1705

Newest Member: Cristian Radut

Latest Threads
- by Monstru
- by Iubitel
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.