lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-04-2018, 11:45   #1
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 669
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Question WD My Cloud - Fara acces in browser

Salutare. Se da un wd my cloud (2TB) cu care nu am avut nici cea mai mica problema. Nici in prezent nu am exceptand faptul ca nu ii pot accesa interfata (dashboard) in browser pe baza ip-ului default (192.168.1.103). A functionat o perioada, nu i-am mai dat importanta si cand sa mai arunc un ochi drept peste te miri ce firmware updates..nu pot. De ce oare..mă nene măă

Da..incerc cu chrome si edge dar nimic.
Ceva idei ? Multumiri si sanatate.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	74
Size:	24.2 KB
ID:	62215  
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2018, 14:27   #2
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,578
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Poate trebuie cu https?
Parca aveau eu un utilitar care il rulai si ti-l gasea in LAN.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2018, 15:30   #3
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,250
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intra in panoul routerului si vezi ce adresa i-a atribuit el, poate 103 era ocupata si i-a dat alta.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 07-04-2018, 19:25   #4
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 669
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Ai avut mare dreptate Boggy ..si totusi, de ce i-o fi atribuit alta nu stiu. Ar fi ok sa ii setez IP static ?
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2018, 20:14   #5
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,250
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din router trebuie sa poti da ce ip vrei tu unui anumit MAC. La mine pe TpLink e in sectiunea DHCP, "address reservation". Tot la DHCP, dar in client list vezi si mac-urile conectate, sa vezi care-i al WD-ului.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2018, 15:31   #6
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 669
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Am putut. mersi!
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2018, 16:38   #7
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,701
Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sau din CMD poti vedea ce ai activ cu arp -a in cazul in care nu stii care este, unde este.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2018, 17:40   #8
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,683
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

@Secttor: pentru Windows tool-ul ăsta īți spune multe chestii.
https://www.advanced-ip-scanner.com

Pe router am definită listă de IP-uri pentru DHCP, am un range de la 150 la 250.

Pentru anumite calculatoare/NAS/imprimante prefer să le pun IP static.

Telefoanele le setez cum face Boggy, īn funcție de ce MAC au routerul le dă un anumit IP.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 01:03   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,264
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

IP Fix bro pentru orice in router, 10 min iti ia totul, nici o bataie de cap.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 02:24   #10
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,701
Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu

Default

Programul menționat de @Arise cred ca īl folosesc de vreo 20 de ani. Bun și acum.

Altfel, mai comod, cauta o aplicație precum Fing (iOS).
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 16:12   #11
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,578
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am IP-uri fixe la tot (de la server la telefoane si gadget-uri).
Pentru reteaua wifi guests nu am nimic fix setat
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 16:15   #12
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 669
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Priceput.
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 16:16   #13
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,683
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu este ok sa dai IP fix la tot pentru că ajungi cu telefonul sau tableta īntr-o rețea străină și acolo nu ai cum să īți folosești IP-ul fix, mai mult īncurcă.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 00:58   #14
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,264
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Nu este ok sa dai IP fix la tot pentru că ajungi cu telefonul sau tableta īntr-o rețea străină și acolo nu ai cum să īți folosești IP-ul fix, mai mult īncurcă.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Scuza-ma cu exprimarea de balta, prin IP fix ma refer la rezervare prin mac in router la orice device din casa, nu la inserare manuala de ip fix pe device (nu face nimeni asta/se facea inainte cand nu exista routere sau dhcp server inhouse).
Asta recomand oricand la orice ora oriunde.

Last edited by agarici cu pedale; 10-04-2018 at 01:00.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 10:44   #15
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,683
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Scuza-ma cu exprimarea de balta, prin IP fix ma refer la rezervare prin mac in router la orice device din casa, nu la inserare manuala de ip fix pe device (nu face nimeni asta/se facea inainte cand nu exista routere sau dhcp server inhouse).
Asta recomand oricand la orice ora oriunde.
Se folosește īn continuare "tehnica" cu IP fix īn diferite scenarii, este de preferat să pui un IP fix atunci cānd ai o rețea mai măricică cu multe noduri care pot pica la un moment dat. Nu este ok ca tot sistemul de IP-uri să fie ținut de un router, pentru că dacă acel router pică (sau se īntrerupe cablul pānă la acel router) o să ai o rețea īntreagă care nu prea mai știe ce IP are.

In practică folosesc un mix, am IP-uri fixe setate direct pe device, IP-uri pe bază de MAC in serverul DHCP și IP-uri dinamice atunci cānd nu mă interesează ce IP are...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 10:47   #16
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,578
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Nu este ok sa dai IP fix la tot pentru că ajungi cu telefonul sau tableta īntr-o rețea străină și acolo nu ai cum să īți folosești IP-ul fix, mai mult īncurcă.
Cred ca toata lumea se refera la IP fix din DHCP (router) in functie de MAC. Nu selectat manual din device-uri.
Iar daca pica acel router, nu prea mai ai nici LAN, nici internet. Ce mai conteaza daca device-urile nu stiu ce ip au? Ca oricum l-ar avea degeaba. Daca nu ai DHCP, device-ul isi va lua ip-ul pe care si l-ar lua si daca nu ar fi setat in router deloc (pe MAC)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 10-04-2018 at 10:56.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2018, 16:53   #17
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,701
Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu

Default

IP fix e bun la ce ai acasă. Eu fac filtru de mac. Nu am guests networking. La mine se sta la povesti, se socializează live, se bea țuica live nu jpg și nu se stă pi tilifoanii.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 02:28   #18
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,701
Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
... se bea țuica...
Recomand, lumea zambeste mai mult si e mai primitoare. Mai ales daca e acompaniata de un gulas bun
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 12:04   #19
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,683
Mentioned: 491 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu este așa... există viață și fără internet. Se cheamă intranet.
Ca să vezi un film pe rpi sau pe televizor ai nevoie să știi IP-ul de pe care īți iei filmul, dacă ai fișiere partajate īn rețea, trebuie să știi IP-ul, vrei să listezi la o imprimantă trebuie să știi IP-ul, etc... Dacă nu ai internet pentru că are routerul tău o problemă nu īnseamnă că nu ai ce face īn acea rețea.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-04-2018, 16:12   #20
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,264
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incepem sa o dam in diverse sooner or later si ne departam de subiect.Preferintele si cazurile sunt subiective de la om la om.

In mediul SOHO un singur DHCP tine fara greata tot indiferent de numarul de device-uri in casa, daca pica cablul WAN - ramane lan-ul UP (intranetul), daca pica router-ul (nod-ul principal si singurul) nu mai ai nimic indiferent de cum faci tu rezervarile, daca ai si alte echipamente de retea cu sau fara management e alta macare de peste dar atunci e posibil sa ai si intranet total sau partial sau deloc.

Putem sa o transformam in TLDR dar n-are nici un rost.
Organizarea IP-urilor se face simplu,tine de vointa si de gandire si este subiectiv totul, nu are nici o legatura daca ai 10 imprimante , 5 pc-uri si 10 tablete, clasa de IP si de regula faci asa primele 10 ip-uri sunt pt echipamente si retele (sau ultimele 10) si alea trebuiesc sa fie fixe, intre 11 si 20 alte echipamente de retea (printere si alte balarii) iar mai departe cum vrei tu, e irelevant asta.
E logic ce zici tu si obvios, la fel ca si ce zic eu.

Dar o retea cu multe noduri care pica nu e o retea, if you know what i mean si trebuie fix-uri.

Last edited by agarici cu pedale; 10-04-2018 at 16:18.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Voi ce browser folositi? Jellfis Zona libera 350 21-11-2018 16:36
Browser Benchmarks for 2.3 forward [email protected] Telefoane mobile si alte gadgeturi 6 23-09-2012 18:11
City Ville PC vs Browser kytionut Open discussions 6 24-11-2011 16:04
Un sistem fara monitor si fara carcasa pana in 2000 RON puya4puya Zona libera 9 08-02-2011 17:45

 
Forum Stats
Members: 8,056
Threads: 19,890
Posts: 609,192
Total Online: 313

Newest Member: SBU

Latest Threads
- by Monstru
- by Steve-o
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.