lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-03-2019, 01:32   #1
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 195
Mentioned: 11 Post(s)


Default X99 - single channel

Intrebare de incepator: stie cineva daca placile X99 (in general) merg in "single channel"? Mai exact, placa este MSI X99A Sli Plus, am de test un singur modul de memorie HyperX Black 2133, functional (ultima data cand l-am testat).

In manualul placii de baza am diagrame doar pentru dual channel, triple channel si quad channel. Am incercat cu memoria in slotul 1, dar nimic, adica primesc 3 beep-uri lungi de fiecare data.

Pe "net" n-am gasit nimic sigur, unii isi dau cu parerea ca "ar trebui sa mearga", dar n-am vazut nicaieri pe nimeni sa zica - am testat eu - merge / nu merge.

Please help a noob
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 02:04   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,418
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ar trebui sa mearga, vezi sa nu ai memorie ecc.
https://www.msi.com/Motherboard/supp...#support-mem-0
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi sau cumperi un produs EVGA si participam la extragere cu nus ce premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 02:14   #3
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 195
Mentioned: 11 Post(s)


Default

E memorie normala, pe o placa Z270 a mers perfect. Pe ce anume te bazezi cand spui ca "ar trebui sa mearga". Exact posturi din astea am gasit si pe alte forumuri, dar as vrea sa stiu mai mult.

Mi-ai dat un link de la placa, dar nu stiu ce anume sa verific, am descarcat si manualul (pdf) si la fel vad si acolo, ghidul sugereaza sloturile doar pentru dual channel triple channel si quad channel.

Presupun ca DIMM1 ar fi optiunea pentru single channel, dar, din nou, presupun doar, nu am nimic concret. Am incercat in toate sloturile, dar nimic. Poate sa fie procesorul, desi nu cred ca ar "bipai", dar cine stie... Sau poate fi placa de baza, din pacate sunt prea multe necunoscute momentan.

Daca s-a confruntat cineva cu problema asta... orice sugestie e binevenita.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 02:16   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,418
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da un clear CMOS.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi sau cumperi un produs EVGA si participam la extragere cu nus ce premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 02:31   #5
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 195
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Da un clear CMOS.
Eh, sunt eu mai noob, dar nici chiar asa, primul lucru a fost sa scot bateria si sa scurtcircuitez bornele. Oh, well, o sa cumpar un kit dual channel ieftin si sper sa fie memoria problema. Din pacate mi-am pierdut seara deja, bine ca mi-am luat maine zi libera.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 02:46   #6
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 336
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Eh, sunt eu mai noob, dar nici chiar asa, primul lucru a fost sa scot bateria si sa scurtcircuitez bornele. Oh, well, o sa cumpar un kit dual channel ieftin si sper sa fie memoria problema. Din pacate mi-am pierdut seara deja, bine ca mi-am luat maine zi libera.
Comanda eMăgari > testat > retur
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 08:26   #7
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,723
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Ca deținător de X99 confirm că sistemul funcționează bine-mersi și cu un singur DIMM. Problema pe care o ai nu e de acolo.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 11:14   #8
roccatsense
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 660
Mentioned: 14 Post(s)


Default

ramul e defect ori problema de compatibilitate.
x99 merge fara probleme cu 1 sau 3 module montate
roccatsense is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2019, 15:17   #9
RaverX
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 195
Mentioned: 11 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by dangrig View Post
Comanda eMăgari > testat > retur
Nu fac asa ceva, o sa caut pe olx ceva kit cat mai ieftin, daca nu, cumpar dintr-un magazin si gata. Fiecare face exact ce vrea, dar sa nu ne miram apoi ca avem probleme la garantii sau ca primim produse resigilate in loc de noi.

Quote:
Originally Posted by roccatsense View Post
ramul e defect ori problema de compatibilitate.
x99 merge fara probleme cu 1 sau 3 module montate
Multumesc pentru informatie. O sa fac rost de un alt modul de memorie (mai bine zis un kit) si mai incerc.
RaverX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare HDD 2TB single platter Bennedict Memorii & stocare 10 18-07-2016 23:52
5970 single & CF dorubm Placi video 96 25-05-2010 17:51
Dual Channel vs Triple Channel whispers Memorii & stocare 18 02-04-2010 10:49

 
Forum Stats
Members: 8,187
Threads: 20,554
Posts: 623,479
Total Online: 324

Newest Member: Radic01

Latest Threads
- by Monstru
- by Miru
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.