lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-03-2019, 19:25   #1161
mikiii
Junior Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Ares View Post
Am routerul Kaon de la RDS, din cele 4 porturi functioneaza 3 , oare ii pot face ceva sau sa cer altul ?

Multumesc.

P.S. Ce router pentru RDS 1Gbps, recomandati ? Mentionez ca pana acuma wireless nu merge in tot apartamentul blocuri de beton armat.
hAP ac MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT
Īl dețin și prind semnal din parcare. Stau la parter.

Trimis de pe al meu BLA-L29 folosind Tapatalk
mikiii is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 20:26   #1162
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Costa dar e cea mai buna solutie, antenna design does everything!
De la drone am īnvățat că cea mai bună antenă este cea de tip dipole quarter wavelength.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 20:26   #1163
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,286
Mentioned: 263 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Ares View Post
De la RDS mi-au spus ca un port e rezervat pentru IP TV si nu se poate modifica in firmware.
Atunci pregateste schema si bugetul )
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 08-03-2019, 23:55   #1164
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,418
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Nu inteleg cum de se reseteaza complet la tine, e ilogic asa comportament.
La mine n-are o treaba. Actualizeaza-ti Unifi Controllerul si reincearca.
@Arise Pe suprafete mari te iradiezi inutil cu router wireless si AP. Iei un router fara wireless si un AP gen Uibuqiti AC-LR, daca sunt probleme mai pui unul si ai rezolvat problema.
Costa dar e cea mai buna solutie, antenna design does everything!
Eu l-am avut pe canada dar facea probleme... cel mai bine folosesti pe tara in care esti sau tara de unde ai luat deviceurile (telefon, laptop....)
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi sau cumperi un produs EVGA si participam la extragere cu nus ce premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 02:59   #1165
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,004
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Oameni buni, de ce nu pot accesa hdd-ul extern atasat la portul usb3 al routerului nou cumparat Asus RT-AC1300G, imi da mesajul din poza.


Am incercat toate setarile posibile, am cautat si solutii pe net si nimic nu a mers.

Deci mediaserverul merge, pot vedea filme de pe acel hdd legat la router pe tv prin wi-fi fara probleme, problema e ca nu pot face transfer de fisiere de pe PC pe HDD-ul legat la router, invers functioneaza de pe HDD pe PC, dar doar daca accesez iconita routerului care apare in my computer.




Am reusit sa -l fac sa mearga prin ftp dar de ce nu-l pot accesa normal din retea !

Last edited by Danos; 15-03-2019 at 03:01.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 08:18   #1166
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,299
Mentioned: 130 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

te duci la programs & features, add/remove windows features si bifeaza SMB 1.0 client
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 08:37   #1167
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,723
Mentioned: 251 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

SMB 1.0 feature removal.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 10:38   #1168
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,004
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
te duci la programs & features, add/remove windows features si bifeaza SMB 1.0 client
Nu merge, am bifat de ieri si SMB1, degeaba.
O fi Windows-ul bușit ?
Il am cam de mulți ani instalat si la ultimele upgrade-uri nu am mai facut fresh install.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 10:52   #1169
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

SMB 1.0 ... ce "cutie cu viermi"
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 11:14   #1170
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,418
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incearca ip\destinatia
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi sau cumperi un produs EVGA si participam la extragere cu nus ce premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 15:28   #1171
wormboy
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: South of Heaven
Posts: 17
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Seteaza credențialele (user/parola) īn Control Panel\All Control Panel Items\Credential Manager\Add a Windows Credential. Trebuie să ai SMB 1.0 bifat.
wormboy is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 16:30   #1172
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,004
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am avut si user/parola si SMB1.0 bifat, tot degeaba, nu functiona.

Cred ca e ceva de la acel hdd extern pentru ca am incercat cu 2 stik-uri de memorie si asa merge, deci pot face transfer in ambele sensuri si de pe router pe Pc si invers direct in retea, pe acel HDD care e un Samsung de 500GB mai vechi pe sata 2 merge transferul doar prin FTP.
N-am alt hdd extern sa fac test sa vad daca ar merge cu altul.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 16:40   #1173
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

fa-i update routerului. Daca ultimul update e mai vechi de 2 ani... e nasol.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 17:51   #1174
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,004
Mentioned: 37 Post(s)

PC-ul meu

Default

I-am facut update de la prima pornire de cand l-am luat, nu e asta problema.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2019, 20:07   #1175
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,574
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poveste grea cu SMB 1.0 la device-urile entry sau ceva mai vechi, care nu mai fac upgrade la variantele 2 sau 3 de SMB.
https://www.tenforums.com/tutorials/...l-windows.html
kobro is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 18:47   #1176
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pierdut cateva ore aiurea si tot nu am reusit sa transform un hap ac2 in repeater wireless. PLM, nu ar trebui sa fie asa dificil...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ftl2.jpg
Views:	23
Size:	331.8 KB
ID:	65582  
ktf is online now   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 18:54   #1177
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Defineste repeater wireless. Din start ai pornit cu stangul.

Nu vrei sa il faci access point? Ajungi cu cablul la el sau vrei sa ia wireless si sa il dea mai departe?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 22-03-2019 at 18:58.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 19:12   #1178
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu vreau access point, ca e configurat pentru asta default. Sunt la socri si vroiam ce am zis , repeater wireless, ca vreau sa acopere o parte din curte si nu am cum sa ajung cu cablu acolo. Am facut toate tutorialele, l-am resetat de cateva ori, citit pe forum, etc.. raman blocat in mizeria de DNS.

Mai stau doar 2 zile aici , mi-e ciuda ca am pierdut atata timp aiurea. Acasa o sa fie unul router, altul acces point pe fir. In fine....

Last edited by ktf; 22-03-2019 at 19:19.
ktf is online now   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 21:22   #1179
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,239
Mentioned: 1095 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai de ce nu ai intrebat dinainte?

Eu nu am experienta in ceea ce zici tu pentru ca e lucru romanesc si incerc sa stau departe de asa ceva, dar logica mea zice ca acel repeater trebuie sa fie format din 2 echipamente. Unul sa fie client, adica sa se conecteze la wireless-ul existent si al doilea sa fie noul AP, evident, pe o frecventa diferita. Aceste 2 echipamente stau unul langa altul si sunt legate cu cablu. Cel putin asa vad eu chestiile astea. REPET: NU AM FACUT ASA CEVA PANA ACUM.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2019, 21:46   #1180
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,220
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

E relativ simplu tehnic : se face o interfață virtuala wireless slave la cea fizica, cea fizica se conectează la un alt router pe wireless și aia e. Routerele consumer fac asta din interfață īn 2 minute. La Mikrotik... Teoretic se poate, dar sunt chestii care probabil īmi scăpa.

Sent from my A0001 using Tapatalk
ktf is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,187
Threads: 20,554
Posts: 623,479
Total Online: 313

Newest Member: Radic01

Latest Threads
- by Monstru
- by Miru
- by Iubitel

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.