lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-03-2020, 08:56   #1
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,932
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu



Default Problema mouse Logitech

Este al doilea mouse Logitech la care intampin aceasi problema:
- click stanga se executa de cele mai multe ori ca un dublu click
- daca fac o selectie (de text spre exemplu) de foarte multe ori pierd partial sau total selectia (imi ramane selectat doar o parte din text sau deloc).

Prima data s-a menifestat la un G700 dar sa zicem ca atinut vreo cativa ani dupa care s-a manifestat acest efect.
A doua oara s-a manifestat la un G502 Hero pe care il am din noiembrie-decembrie.
Suspectez si un G700s dar cred ca era abia la inceput (cand l-am schimbat cu G502).

Joc ocazional Diablo3 (2-3 saptamani de 2 ori pe an), un pic de Red Dead Redemption 2 si ceva jocuri de strategie.
Prin urmare, folosirea heavy nu este cauza.

Ar putea fi si alta cauza decat un defect basic la switch-ul click stanga?
Oare fac eu ceva gresit?
(exceptand faptul ca tot cumpar mouse Logitech )

Pare a fi o problema comuna la Logitech....
https://appuals.com/fix-logitech-mouse-double-clicking/
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica

Last edited by sammurai; 30-03-2020 at 09:19.
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 09:48   #2
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,091
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trebuie schimbat switch-ul... Mulți mouși suferă de problema asta.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 09:51   #3
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,932
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu



Default

Asa arata treaba.
Totusi dupa 4 luni de utilizare in regim relaxat? Pe vremuri mousii tineau o vesnicie. Mai am si acum mouse cu bila care nu are nici pe drq....
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 10:23   #4
faraverete
Senior Member
 
faraverete's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Cluj-Napoca
Posts: 517
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

toti mousii logitech pe care i'am avut mi'au facut problema asta (la g700 click stanga, la g402 click mijloc dar la el nu mai mergea deloc)

Trebuie schimbat switchul. Am inteles ca e destul de usor de facut, cred ca ai nevoie doar de un pistol de lipit (sper ca nu zic gresit). Eu i l'am dat unui coleg sa'l faca si a zis ca e pretty easy. Atata doar ca ori trebuie sa fii foarte atent cu pad'urile cand le dezlipesti, ori sa iei altele (aliexpress are suficiente)
__________________
The only limit is your own imagination
faraverete is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 10:29   #5
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,360
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Exact ăsta este motivul pentru care am renunțat și eu la mouși Logitech, după ce mi s-au stricat 2 bucăți G403 unul după altul, cu exact același defect. Nu mai sunt făcute ca pe vremuri.

Dacă mai ai garanție la el îți sugerez să faci un tichet la Logitech, în general sunt destul de receptivi și ți-l înlocuiesc.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 10:44   #6
sammurai
Ancient friend
 
sammurai's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Iasi
Posts: 2,932
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu



Default

Da, am garantie la emag.
Am ajuns sa stau cu mouse de rezerva...
__________________
Lenea este principalul factor de dezvoltare tehnologica
sammurai is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 10:57   #7
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,360
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bun. Nu te complica tu Emag-ul, scrie direct la Logitech.
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 11:58   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,445
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dai cu aer comprimat la butoane si o sa-si revina, curata-l periodic de jeg si piele moarta. Daca nu merge garantie.

Deathadder-ul meu model 2013 mi-a facut prin 2018 buba pe click stanga si din lipsa de butoane de schimb m-am pus pe el sa-l repar si i-am desfacut fizic butonul si indreptat o lamela si dupa aproape 2 ani nu am nici o problema cu el, nu e usor de facut dar se poate.
Acum vad ca midle-click fate fite gen double click, urmeaza sa-l repar si pe acela tot pe metoda saracului because i can.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 13:38   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,091
Mentioned: 652 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu este așa ușor dacă nu ai mai făcut operațiunea, pentru că vorbim de un switch cu 3 contacte (puncte de lipitură), nu ai timp cu un banal solder iron să treci peste toate și să scoți switchul.
Mergi la cineva care are scula potrivită și a mai lucrat pe smd-uri.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 14:32   #10
Kagyy
Member
 
Kagyy's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Iasi
Posts: 117
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Acum cateva zile am schimbat si eu switch-ul unui zowie.
Intr-adevar, e destul de dificil sa mentii o temperatura constanta pe toate cele 3 puncte de lipitura. Eu am pus o bucatica de sarma dintr-un cablu de net de-a lungul celor 3 pini ai switch-ului apoi am dat cu fludor pe el, miscand varful letconului de la un pin la altul pana cand fludorul se topea. In acelasi timp trageam de switch intr-un final reusind.

Poate mai ajuta pe cineva. E acelasi principiu, chiar daca nu e switch de mouse.

__________________
''Adevărul se găseşte întotdeauna în simplitate, şi nu în multiplicitatea şi confuzia lucrurilor.''
Kagyy is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2020, 20:56   #11
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 787
Mentioned: 19 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Domne'..io-s posesor de Logitech din tinerete si n-am avut probleme. G700 si acum MX Master 2s..nici o problema. Cred ca tine si de revizie..zic si eu
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2020, 14:50   #12
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 616
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un G700s si un G Pro ambele wireless, cu ambele am probleme, G Pro acuma imi da dublu click cand apas pe scroll, foarte enervant in special in Apex pt ca il foloseam la sistemul de ping, si putonul de lateral pt "back" da dublu click uneori. Intradevar, la pretul la care-s mousii astia cred ca e ultimul Logitech pe care-l mai iau, nu mi se pare acceptabil sa aiba asa probleme un mouse de 600lei
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2020, 15:05   #13
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 913
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am avut problema asta cu un G700, prima revizie. Am desfacut switchul, am mai tensionat tablita aia si apoi a mers ok.

Am avut problema asta si la alti 3 mousi ieftini de la logitech. 2 din ei i-am donat aici pe forum.

Acum am MX Master 2 de vreun an si inca e ok. Sper sa nu faca probleme si asta.

Ca si utilizare, nu m-am jucat cu niciunul, toti mousii au fost utilizati in regim office.

Problema e ca m-am obisnuit atat de mult cu forma si functionalitatea acestor mousi (G700 si Mx Master 2) incat mi-e foarte greu sa trec la altceva.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2020, 19:09   #14
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 616
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, pai asta ziceam si eu, ca mi se pare normal ca un mouse ieftin ca G Pro Wireless sa aiba probleme din astea... nu?
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2020, 00:46   #15
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,022
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fix aceeasi problema cu un M500 de la munca. Era sa mi-o fur cand am incercat sa fac ceva si a dat dublu click in loc de un singur click. Il aveam de vreo 4 ani totusi.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2020, 22:50   #16
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 9,058
Mentioned: 302 Post(s)

PC-ul meu

Default

G502, decembrie 2014. Inca e ok, cu media de +10h pe zi si clickuit la greu pe grafica. Am mai incercat si altele, dar tot la tembelul asta m-am intors. Urmatorul va fi un MX.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2020, 23:15   #17
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 616
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, G502 e stronk sheets, si MX, dar pt gaming nu-i optiune MX si toata lumea atata o laudat G Pro asta de zici ca l-o adus Cristos pe pamant...
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 02:38   #18
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 190
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

vreau sa cumpar un mx518? e un mouse bun pentru 2020?
Acum am un logitech g5 din 2009, fain cand era tanar
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 07:32   #19
GreuHip
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Illinois
Posts: 1,140
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu



Default

am avut si eu aceeasi problema cu 2 mousi si am incetat sa mai cumpar logitech.
Vazand topicul asta am dat search pe google si tocmai am facut comanda de:
Pack of 4 OMRON D2F-01F Microswitch SPDT Subminiature Compatible Mouse Switch
Anbes Soldering Iron Kit Electronics, 60W Adjustable Temperature Welding Tool, 5pcs Soldering Tips, Desoldering Pump, Soldering Iron Stand, Tweezers
GreuHip is offline   Reply With Quote
Old 17-04-2020, 08:40   #20
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,925
Mentioned: 620 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sper ca nu au costat mai mult decat unul nou.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,670
Threads: 22,675
Posts: 678,505
Total Online: 744

Newest Member: Kristian

Latest Threads
- by Jellfis

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.