lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-03-2018, 23:38   #1
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default Probleme VMware "Grele"

Salut,
Am intalnit azi doua probleme ale vmware-ului
1 - Nu pot descarca o imagine virtuala pe PC , primesc eroarea din poza . Am incercat si sa detasez imaginea , aceeasi problema
2 - SSD-ul din Serverul 1 nu il recunoaste in Serverul 2 (doar daca in reinitializez (implicit se pierde tot de pe el )


Daca sunt amandoua servere ESXI up , pot cumva transfera imaginea intre ele direct. Fara ca sa o mai descarc pe pc apoi sa o pun pe serverul 2


Dau "o bere" daca ma ajuta careva ?
Va multumesc anticipat!

PS :
1 amandoua ESXI sunt un evaluation time
2 Daca descarc VMware vSphere with Operations Management , trial, pot transfera imagile intre servere ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vmware.jpg
Views:	142
Size:	97.1 KB
ID:	62118  

Last edited by FeierFlorin; 24-03-2018 at 23:41.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 00:18   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,167
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Man, daca nici un print screen decent nu poti face.... Daca nu pot citi eroarea sigur nu te pot ajuta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 00:19   #3
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,802
Mentioned: 208 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Nu mă pricep mai deloc, dar eroarea aia de certificat de securitate nu arată bine. Poate te blochează browser-ul.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 00:31   #4
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc , scuze mi-a converiti-o Ios-ul (vezi pic) . Am atazsat din nou.

@war4peace
PS N#2 : Am incercat din google chome, imi descarca imaginea dar ca are cativa Kb in loc de 270GB
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0201.jpg
Views:	87
Size:	353.6 KB
ID:	62121   Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	78
Size:	45.6 KB
ID:	62122  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 00:53   #5
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc
@gogusrl
@war4peace
Problema :
Poza atasata, ii cu SSD-ul din Serverul 1 pus in Serverul 2
Il recunoaste in devices dar nu in datastore
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	57
Size:	280.1 KB
ID:	62123  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 01:02   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,122
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se referea ca printscreen-ul la desktop nu se face cu telefonul.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 13:22   #7
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,126
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Dai enable la SSH si iei fisierele cu Winscp.

Sent from my R5 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 17:48   #8
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@M3kk , merci de sfat. Am activat SSH, instalat WinScp, nu ma lasa sa ma loghez la el (vezi poza) .
I-am dat un restart acum, sa vad dupa restart.
Multumesc!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	58
Size:	431.6 KB
ID:	62124  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 18:04   #9
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@M3kk , dupa restart, am activat din nou SSH, functioneaza perfect acum. Multumesc din suflet !


Ramane problema nr 2, In serverul acesta , am adaugat un SSD Intel , care era data store in alt server. Cum pot sa fac sa fie acelasi datastore ( cu fiserele care le-o avut din celalalt server ) in serverul acesta. Vezi Pic.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SSD1.JPG
Views:	43
Size:	52.7 KB
ID:	62125   Click image for larger version

Name:	SSD2.JPG
Views:	33
Size:	90.3 KB
ID:	62126   Click image for larger version

Name:	SSD3.JPG
Views:	31
Size:	98.5 KB
ID:	62127   Click image for larger version

Name:	SSD4.JPG
Views:	35
Size:	165.1 KB
ID:	62128   Click image for larger version

Name:	SSD5.JPG
Views:	27
Size:	119.4 KB
ID:	62129   Click image for larger version

Name:	6.jpg
Views:	31
Size:	112.9 KB
ID:	62130  

Last edited by FeierFlorin; 25-03-2018 at 18:13.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 18:25   #10
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,126
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Ar trebui sa vada automat datastoreul. Daca pui inapoi in serverul vechi atunci vede datastoreul? Ce versiune folosesti? 6.5 sau 6?

Sent from my R5 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2018, 18:37   #11
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe HP folosesc 6.5 customizat pentru HP , iar pe Dell R440 , a venit cu vmware pe card micro sd 6.5 direct de la Dell ( ISDM and Combo Card Reader) .
O sa incerc sa pun ssd-ul inapoi in Dell.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SSD1.JPG
Views:	59
Size:	78.3 KB
ID:	62131  

Last edited by FeierFlorin; 25-03-2018 at 21:18.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2018, 02:21   #12
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 620
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ai optiunea right click->mount datastore?

Daca nu, atunci incearca din CLI, faci ssh pe host si urmezi instructiunile de aici:
https://www.vladan.fr/mount-vmfs-datastore/

Ar trebui sa poti sa pastrezi UUID fiindca discul provine de pe alt host si e diferit implicit, daca nu, asigneaza si un alt UUID.

Totusi de ce folosesti mizeria de esxi?
Singurul motiv pe care il inteleg e ca iti faci homelab ca sa inveti fiindca vrei sa lucrezi cu tehnologii de genul asta...altfel pentru home use ai proxmox, unraid sau...orice distributie linux din ziua de azi, toate stiu virtualizare.



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2018, 10:32   #13
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@allexb , De luni o sa imi pun proxmox pe microserver , sa il invat.

De rezolvat, am facut asta : http://adminotes.blogspot.de/2012/11...e-problem.html
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2018, 16:24   #14
slayerdaniel
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 9
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

@FeierFlorin cum merge proxmox pe microserver(G8 sau G10)?
slayerdaniel is offline   Reply With Quote
Old 26-07-2018, 15:32   #15
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@slayerdaniel , nu l-am mai instalat. Am VMware ESXI 6.7 acum.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 21:09   #16
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

UP!
Am intalnit alte doua probleme azi
1 - Am salvat datele de pe un server vechi (vmware 5.0) pe un NAS si am observat ca au cuvantul flat* ( sunt corupte) , apoi le-am uploadat pe noul server Vmware 6.7 , dar nu functioneaza.

2 - Nu ma mai pot loga de la distanta , root account locked. Si deabia luni e cineva sa il restarteze.

Ma poate ajuta cineva? dau o bere!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	flat files.JPG
Views:	24
Size:	57.5 KB
ID:	63462   Click image for larger version

Name:	user locked.JPG
Views:	21
Size:	56.7 KB
ID:	63463  

Last edited by FeierFlorin; 29-07-2018 at 21:16.
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 21:46   #17
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,126
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Flat nu inseamna corupt. Vmdk "chel" face referire la vmdk flat.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2018, 22:09   #18
FeierFlorin
Senior Member
 
FeierFlorin's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dieppe, FR
Posts: 273
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

@M3kk , functioneaza acum.
Problema cu login a a disparut ( m-am reconectat la teamviewer-ul clientului , strange rau)
Problema 2 , pe serverul vechi, am restartat imaginea , apoi shutdown, am rebootat serverul, iar acum fiserele au acel *flat, dar cand l-am importat din nou pe VMware ESXI 6.7 , functioneaza .

Deci ma las de vmware, te rupe la nervi cu erori spontane.
Sper cu noul Hyper-V de pe WS2019 sa fie misto.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ok.JPG
Views:	25
Size:	145.8 KB
ID:	63465  
FeierFlorin is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2018, 21:21   #19
slayerdaniel
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 9
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

@FeierFlorin nu stiu pe nimeni sa aibe in productie ESXi 6.7, 6.5 max recomand(anul trecut de exemplu la ultimul job, aveam ESXi 5.5 si vSphere 6.0, si nu puteam face upgrade din motive stabilitate), 6.7 mai are pana ajunge la maturitate, Hyper-V.... eu personal nu am incredere in kernel de windows pt productie(doar parea mea personala, fara hate-areala), pe partea de ESXi/vSphere tre adoptata o solutie de backup(RAID != Backup), aici cerul este limita, de la software specializat pana la script/cron job, pt a exita pb corpere date, probabilitatea sa se intample la fel si pe Hyper-w.
Per total sper sa mai dai o sansa lui VMware

Last edited by slayerdaniel; 30-07-2018 at 21:23. Reason: added info
slayerdaniel is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2018, 14:12   #20
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,167
Mentioned: 1027 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Vezi ca suportul la 5.5 se cam incheie. Noi am facut update la 6.0 la toate cele mai vechi si incepem sa facem planuri pentru hardware nou. 6.5 e stabil unde e hardware nou.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vreau sa "trimit"un telefon in garantie,"cum fac"... kppus Telefoane mobile si alte gadgeturi 17 23-07-2015 22:20
Stick USB cu "probleme" Seatpower Periferice 22 05-05-2015 16:14
[Review]Western Digital WD5000AADS sau "cel mai verde dintre verzi" iulli User test & review 12 29-11-2010 13:16

 
Forum Stats
Members: 7,914
Threads: 19,339
Posts: 595,773
Total Online: 309

Newest Member: mgdemian

Latest Threads
- by Monstru
- by Bogd4n
- by Victor

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.