lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-04-2011, 16:12   #1
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Question Sprijin in Autocad/Solidworks

Va salut. Doresc conform schitei sa extrudez acest cilindru respectand path-ul ilustrat; marea problema ar fi sectorul de arc ce nu poate fi concluzionat (ca si segmentele de dreapta) prin comanda Revolve, orice sugestie e binevenita.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	01.PNG
Views:	173
Size:	17.0 KB
ID:	17360   Click image for larger version

Name:	02.PNG
Views:	205
Size:	84.9 KB
ID:	17361  

Last edited by Secttor; 04-05-2011 at 14:23.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 09:31   #2
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Acol ai avea nevoie de un sweep. Grosime 0? sau ce grosime ar trebuii sa aibe?

Nu ai cum sa faci acel segment prin comadna revolve, doar prin sweep.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager

Last edited by hellfish; 04-04-2011 at 10:04.
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 15:48   #3
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 247
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu poti sa dai revolve la un arc de cerc dupa un ax de rotatie perpendicular cu planul in care este arcul de cerc pt. ca ar rezulta un punct. Trebuie sa-ti desenezi un cerc in capatul cilindrului ( o sa trebuiasca sa schimbi UCS-ul pt asta ) si sa-i dai revolve 90 de grade dupa un ax de rotaie perpendicular pe planul desenului 2D si care trece prin cenrtul unuia din cele trei arce de cerc desenate de tine.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2011, 23:03   #4
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Quote:
Acol ai avea nevoie de un sweep. Grosime 0? sau ce grosime ar trebuii sa aibe?

Nu ai cum sa faci acel segment prin comadna revolve, doar prin sweep.
Daca faci referire la grosimea peretelui ~ variabila/nu are importanta. Am incercat si comanda sweep dar rezultatul e acelasi precum se observa; e posibil sa nu selectez ceea ce se cuvine.

Quote:
Nu poti sa dai revolve la un arc de cerc dupa un ax de rotatie perpendicular cu planul in care este arcul de cerc pt. ca ar rezulta un punct. Trebuie sa-ti desenezi un cerc in capatul cilindrului ( o sa trebuiasca sa schimbi UCS-ul pt asta ) si sa-i dai revolve 90 de grade dupa un ax de rotaie perpendicular pe planul desenului 2D si care trece prin cenrtul unuia din cele trei arce de cerc desenate de tine.
Principiul il inteleg (si conform acelui preview) dar nu reusesc.. atasez si fisierul..poate ma puteti lumina; as aprecia nespus.

Balustrada : link
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled 1.png
Views:	148
Size:	40.7 KB
ID:	17461   Click image for larger version

Name:	Untitled 2.png
Views:	167
Size:	40.5 KB
ID:	17462   Click image for larger version

Name:	Untitled 3.png
Views:	165
Size:	69.6 KB
ID:	17463  

Last edited by Secttor; 05-04-2011 at 23:06.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 09:17   #5
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 247
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ti-am editat fsierul si am facut acel cot cu comanda revolve ( dupa ce am mutat cercul in capatul arcului din mijloc ). Am mai inlocuit si acele suprafete 3D cu solide ( util daca vrei sa unesti toate obiectele cu union ).
Comenzile folosite la editare ( in AutoCAD2008):
Code:
Command:
Command:
Command: _vscurrent
Enter an option [2dwireframe/3dwireframe/3dHidden/Realistic/Conceptual/Other] 
<X-Ray>: _2 Regenerating model.

Command: op
OPTIONS
Command:
Command: viewres

Do you want fast zooms? [Yes/No] <Y>:

Enter circle zoom percent (1-20000) <1000>: 20000
Regenerating model.

Command: ucs
Current ucs name:  *NO NAME*
Specify origin of UCS or [Face/NAmed/OBject/Previous/View/World/X/Y/Z/ZAxis] 
<World>:
Specify point on X-axis or <Accept>: _qua of
Specify point on the XY plane or <Accept>:
Command: c CIRCLE Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan 
radius)]:
Specify radius of circle or [Diameter]:
Command: ucs
Current ucs name:  *NO NAME*
Specify origin of UCS or [Face/NAmed/OBject/Previous/View/World/X/Y/Z/ZAxis] 
<World>: w
Command: co COPY
Select objects: 1 found

Select objects:

Current settings:  Copy mode = Multiple
Specify base point or [Displacement/mOde] <Displacement>: Specify second point 
or <use first point as displacement>:
Specify second point or [Exit/Undo] <Exit>:

Command: l LINE Specify first point:
Specify next point or [Undo]: _cen of
Specify next point or [Undo]: @0,0,+35

Specify next point or [Close/Undo]:

Command: revolve

Current wire frame density:  ISOLINES=10
Select objects to revolve: 1 found

Select objects to revolve:

Specify axis start point or define axis by [Object/X/Y/Z] <Object>:
Specify axis endpoint:
Oblique, non-uniformly scaled objects were ignored.
Specify angle of revolution or [STart angle] <360>: -90


Command: di DIST Specify first point:  Specify second point:
Distance = 70.0000,  Angle in XY Plane = 90,  Angle from XY Plane = 0
Delta X = 0.0000,  Delta Y = 70.0000,   Delta Z = 0.0000

Command: extrude
Current wire frame density:  ISOLINES=10
Select objects to extrude: 1 found

Select objects to extrude:

Specify height of extrusion or [Direction/Path/Taper angle]: 70


Command:
Command: *Cancel*

Command: e ERASE
Select objects: 1 found

Select objects:

Command: ucs
Current ucs name:  *WORLD*
Specify origin of UCS or [Face/NAmed/OBject/Previous/View/World/X/Y/Z/ZAxis] 
<World>:
Specify point on X-axis or <Accept>: _qua of
Specify point on the XY plane or <Accept>:
Command: c CIRCLE Specify center point for circle or [3P/2P/Ttr (tan tan 
radius)]:
Specify radius of circle or [Diameter] <30.0000>:
Command: extrude
Current wire frame density:  ISOLINES=10
Select objects to extrude: 1 found

Select objects to extrude:

Specify height of extrusion or [Direction/Path/Taper angle] <70.0000>: -70


Command: e ERASE
Select objects: 1 found

Select objects:

Command: ucs
Current ucs name:  *NO NAME*
Specify origin of UCS or [Face/NAmed/OBject/Previous/View/World/X/Y/Z/ZAxis] 
<World>: w
Attached Files
File Type: zip Balustrada_exemplu~v2007.zip (48.0 KB, 110 views)
Bog is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 09:27   #6
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Quote:
Originally Posted by Secttor View Post
Daca faci referire la grosimea peretelui ~ variabila/nu are importanta. Am incercat si comanda sweep dar rezultatul e acelasi precum se observa; e posibil sa nu selectez ceea ce se cuvine.
Ok, sa speram ca te-a ajutat Bog. Eu in acest program imi prind urechiile. Daca era altul te ajutam mai usor:P.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 12:30   #7
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Am inteles si reusit intr-un final, multumesc mult pt. sprijinul si timpul acordat.
Solidworks ar fi mai indicat pt. astfel de operatiuni/mai complexe? Ma mai pot gandi la inventor caci variante de genul Maya/3Dmax/Catia nu prea imi sunt la indemana.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	147
Size:	58.7 KB
ID:	17470  
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 12:37   #8
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Solidworks chiar ii usor de folosit si invatat. Pot sa te ajut cu SW sau catia sau proe sau inventor(asta se aseamana cu SW).
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 13:02   #9
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

As fi tare incantat de unele sfaturi; Catia este cerut intens in momentul actual desi cu SW sunt familiarizat intens.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 13:21   #10
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ce sfaturi? Intreaba exact ce te intereseaza.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 22:04   #11
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Ma rezum momentan la generalitati si o recomandare privind varianta cat si simplitatea procedurilor ar fi multumitoare. M-ar interesa partea de shape design (pentru propriile orgolii ) dar si mechanical design + rendering. Ce avantaje aduce Catia pe aceasta arie comparativ cu SW.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2011, 07:08   #12
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Pe partea de design nu prea aduce avantje, nici pe rendering. Aici esti mai ok cu SW. Insa in SW nu am reusit sa fac o roata dintata doar cu formule, in catia am reusit. In catia te poti baza mai mult pe formule, pe relatii. In SW e ceva mai incurcata treaba cu relatii si formule. Daca ai de gand sa faci ceva redering atunci mai bine mergi pe SW.
Shape design trebuie sa invat si eu. Am mai gaist ici colo un tutorial dar nu prea m-am omorat cu el inca. Ce a trebuit sa fac am reusit cu variatna de parametrii.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 14:45   #13
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 666
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Hellfish, am ajuns si la capitolul SW.. si ceva totusi imi scapa; nu pot determina axa pentru arcul de cerc ; sugestii ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	151
Size:	205.7 KB
ID:	17921  

Last edited by Secttor; 19-04-2011 at 16:30.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2011, 16:42   #14
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ce vrei tu sa faci nu merge facut. Cel mai bine il faci din 2 bucati sau prin alta metoda. Dami un add pe mes si vb mai exact ce si cum.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 13:19   #15
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,088
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Butonez si eu de cateva zile SW. Intrebare de noob (nu trageti in pianist :P ): se da un cub cu latura de 20 si un paralelipiped dreptunghic de 20x20x200. Pe 3 laturi ale cubului vreau sa atasez trei paralelipipede. Cum fac sa fie match perfect? Se poate face manual, dar rezultatul este unul relativ. Ma poate lumina cineva?

LE. Am mai butonat 5 minute, am inceput sa ma prind cum merg lucrurile!

Last edited by xplaur; 20-04-2011 at 13:33.
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 16:02   #16
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Selectezi o latura a cubului, dai sketch, apoi ai acol un buton cu un patrat cu laturi negre si albastre "convert edge" dai clock pe el si apoi slectezi laturile care le doresti convertite. El iti ia laturle, le "baga" in sketchul actual dar raman cu coincidentele de la alturile cubului, deci daca ii dai un extrude de 200 vei avea un perfect match.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 17:57   #17
xplaur
Senior Member
 
xplaur's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ville de Boisbriand
Posts: 1,088
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc, m-am prins intre timp. Mai revin cu intrebari daca ma prinde microbul si mai tare, pana acum e interesant!
xplaur is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 23:07   #18
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

Imi scuzati semi-offtopicul, dar pentru ca lucrati zilnic cu Autocad am si eu un scenariu si o intrebare: laptop cu i3 350M, 3GB RAM, HDD 500GB 5400rpm si Autocad MEP 2011 folosit pentru proiectare instalatii electrice, apa, incalzire etc in constructii. Are sens un upgrade la mai mult RAM si/sau SSD sau procesorul e problema ?
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 23:13   #19
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

momentan se misca greu? Depinde mult de amploarea proiectului. Cu cat este mai mult de randat/socotit cu atat va merge mia greoi. Ai putea sa incerci sa ii pui rami in plus si sa vezi ce se intampla, apoi si un ssd. ASta ar fi cea mai ok varianta.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2011, 23:25   #20
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

Da, se plange ca se misca greu uneori, sper sa fie de la ram, momentan i-am zis sa fie cu ochii pe task manager. Apropo, totul e multithreaded in MEP 2011, foloseste cpu la maxim ?

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
Micutzu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alegere notebook pentru autocad scipio Notebooks & netbooks 15 10-03-2011 11:12

 
Forum Stats
Members: 7,909
Threads: 19,325
Posts: 595,446
Total Online: 345

Newest Member: cube

Latest Threads
- by blajik
- by Kebab
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.