lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 21-04-2011, 10:03   #21
Bog
Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Busteni
Posts: 247
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Autocad-ul instalat pe laptop-uri sufera din pricina a doua lucruri: hard disk-uri lente si diversele implementari ale "virusului verde" - fel de fel de prostioare menite sa reduca consumul de curent si care mai mult incurca lucrurile de cat ajuta. 3GB de memorie este suficient pentru 2D chiar si atunci cand se lucreaza cu imagini mari inserate ca raster image si procesorul ar trebui sa duca si el fara probleme.
Eu am o petarda de Sony vaio ( VGN-NR31Z/S ) la care am schimbat HDD-ul cu un SSD slc si Vista preinstalat cu Win 7U si sant foarte multumit de cum merge Autocatul - se descurca si la modelare 3D fara prea mari probleme. Cand aveam HDD-ul de 5200rpm. in el imi venea sa-l arunc pe fereastra la cate figuri putea sa-mi faca.
Bog is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:09   #22
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

1. Balustrada : in varianta unui path in forma de L imi reuseste dar ceva mai complex de atat se finalizeaza cu rezultatul pe care ti l-am si atasat. Orice informatie mi-ar fi utila.
- Nu stiu la ce alt format sa apelez pentru a fi compatibil cu SW2010.. am ales tot prima varianta part, poate ai trecut la 2011 intre timp.

2. Pozitionare profile : ma intereseaza conform schitei daca pot pozitiona cele 2 profile ca punctele sa coincida, in genul comenzii move din autocad (endpoint > quadrant) ( sau sunt restrictionat de cadrul initial?)

Nu le pot trimite prin mail, le considera suspecte cred datorita extensiei.
Balustrada SLDPRT
Potrivite Profile SLDPRT

Mersi
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Balustrada.JPG
Views:	100
Size:	38.5 KB
ID:	18012   Click image for larger version

Name:	01.png
Views:	86
Size:	64.0 KB
ID:	18013   Click image for larger version

Name:	02.png
Views:	95
Size:	141.9 KB
ID:	18014   Click image for larger version

Name:	A.png
Views:	104
Size:	171.9 KB
ID:	18015   Click image for larger version

Name:	B.png
Views:	85
Size:	94.1 KB
ID:	18016  
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:16   #23
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Cel mai ok e sa iei SW2010 si asa nus probleme. In poza a treia nu ai trei cercuri ci doar unu la inceputul liniei. Tu "tragi" cercul dupa acel path, path-ul trebuie sa fie, e recomandat sa fie la centrul cercului.

In a treia poza, aia cu patratul, nu poti face ce vrei tu. La tine profilul are coltul rotunjit si din cuaza asta nu ai cum, daca l-ai lasa patrat atunci ar coincide linia cu coltul.
Ai folosit chamfer sau direct din schita? In schita fa-l patrat iar apoi ii dai chamfer si iti rotunjeste si placa de sus, fiind acelas part.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:31   #24
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

-Path-ul este/trece prin centrul cercului.
- Cele 2 cercuri suplimentare le-am construit ulterior si tot la L se opreste, vroiam sa il fac pe bucati dar nu reusesc. Cred ca nu pot selecta intreg path-ul dintr-un click si asta e problema, rubrica de path e pt. o sg. selectie.
- Am inteles limitarile SW, e specializat pe mecanica. Profilele in cazul de fata sunt predefinite oricum.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	78
Size:	25.5 KB
ID:	18019  
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:34   #25
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Acum am vazut ca tu ai acol 3d-sketch. Poate fi o problema. Daca te uiti la fisierul facut de mine ieri poti observa ca am creat un plan suplimentar pe care am desenat path-ul. El trece prin Cnetrul cercului si este paralele cu un plan de referinta.

Poti crea tu profile, nu e neaprat sa iei predefinite. La acea placa/masa, dai un chamfer la colturi egal acu radiusul de la picior.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:39   #26
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Iata confirmarea.. daca reusesti acasa sa ma anunti si pe mine.

LE: am reusit intr-un final prin bifarea paralel pt. planul creat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	98
Size:	116.0 KB
ID:	18020  

Last edited by Secttor; 22-04-2011 at 16:52.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 16:44   #27
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Voi incerca deseara cand ajung acasa.

Incearca sa modifici path-ul de la fisierul care l-am trimis ieri.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 22-04-2011, 20:04   #28
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Super. Am atasat un exemplu, se vad planele si tot.

Sterge extensia de pdf de la capat.
Attached Files
File Type: pdf balustrada.SLDPRT.pdf (484.0 KB, 72 views)
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 14:11   #29
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Am nevoie de cateva sugestii in SW. Doresc sa realizez un mirror pt. acel extrude-cut si pentru asta am nevoie de un plan de referinta pe care nu il pot construi, am incercat un 3Dsketch pt. a sectiona dar nu pot selecta midpoint (in planul yoz).
E un capitol cu care nu ma prea inteleg.. orice idee e apreciata.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	102
Size:	233.6 KB
ID:	18298   Click image for larger version

Name:	Untitled2.png
Views:	95
Size:	312.3 KB
ID:	18301  

Last edited by Secttor; 04-05-2011 at 14:19.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 15:24   #30
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Poti face un plan intre laturile lungi ale muntelui(cutiei de chibrit, numi vine numele stiintific), acel plan il folosesti pentru simetrie.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 17:33   #31
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Nu imi permite sa selectez planul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	100
Size:	572.7 KB
ID:	18316  

Last edited by Secttor; 04-05-2011 at 20:40.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 22:14   #32
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ca sa creezi un plan nou mergi pe features is reference geometry, acolo selectezi ce ai nevoie. Nu in sketch!
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 08:21   #33
Andrei
Member
 
Andrei's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Raiu' Dambovitean
Posts: 191
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Andrei Send a message via Skype™ to Andrei
Default

Quote:
Originally Posted by Micutzu View Post
Imi scuzati semi-offtopicul, dar pentru ca lucrati zilnic cu Autocad am si eu un scenariu si o intrebare: laptop cu i3 350M, 3GB RAM, HDD 500GB 5400rpm si Autocad MEP 2011 folosit pentru proiectare instalatii electrice, apa, incalzire etc in constructii. Are sens un upgrade la mai mult RAM si/sau SSD sau procesorul e problema ?
Cauza principala este partea video deoarece foloseste arhitectura GeForce, potrivita pentru gaming nu pentru CAD.
Pentru asemenea aplicatii, mai ales in fisiere foarte complexe (multe layere, hatch-uri, fill-uri ...) sunt indicate arhitecturi Quadro / Quadro FX.
Procesorul este OK, cantitatea de RAM este acceptabila.
Deoarece si viteza partii de stocare are ceva importanta, un SSD ar fi indicat.
__________________
Andrei is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 16:35   #34
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Question

Hellfish.. stiu ca te-am innebunit dar iti cer din nou ajutorul
Doresc prin extrude-cut sa elimin aceste entitati create prin Linear Pattern.. doar ca nu imi ofera nici o fereastra la apelarea comenzii.. mesajul de eroare cred ca e corelat cu faptul ca LP-ul se duce mult mai jos decat solid-ul de baza.

Mersi pt. sugestie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	01.jpg
Views:	89
Size:	442.8 KB
ID:	18537   Click image for larger version

Name:	02.jpg
Views:	89
Size:	117.2 KB
ID:	18538   Click image for larger version

Name:	03.jpg
Views:	84
Size:	65.6 KB
ID:	18539   Click image for larger version

Name:	04.jpg
Views:	87
Size:	540.2 KB
ID:	18540  

Last edited by Secttor; 10-05-2011 at 16:40.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 16:45   #35
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Am observat ca vrei sa faci cooleru de la AC. Ti-as recomanda sa faci doar una din acele multe planuri de la heatsink si apoi intr-un assambly sa le dau pattern, sau daca vrei sa faci un bloc fa un plan, adica o lamela si dai pattern al aia, apoi poti taia dupa cum doresti gauri si adauga material.
Metoda asta este mai usoara si mai putin probabil sa dee erori. Am acasa titan fenrir facut de mine. Daca imi dau un buzz cand ma vezi on til pot trimite sa vezi ce si cum ii ala.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 16:46   #36
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Exclamation

In regula.. creez o lamela si dau pattern dar cum ajung sa realizez si inclinatia de 6^ ? (fig.2) .. sa nu mai zic de extrude-cut-ul de la baza cu inclinatia de rigoare. sper ca ai si randat titan fenrir

Last edited by Secttor; 10-05-2011 at 17:24.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2011, 16:59   #37
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Da il am si randat. Inclinatia aia ii zice cred-ca draft. Cand selectezi marimea extrudului ai mai jos o optiune pe nume draft, asta iti modifica inlinatia(teoretic)
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2012, 23:42   #38
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Vin cu o nedumerire ceva mai complexa:
Incerc initial printr-o metoda ceva "mai rudimentara" (2*pi*r/4) sa aflu lungimea utila in desfasurata a acestei flanse simpliste fiind luat in calcul unghi drept si raza de interior(ulterior exterior si de divizare) similar procedurii folosite de program. Exista o diferenta de valori care imi scapa si sunt curios daca in alte soft-uri exista valori diferite pt. aceleasi date. Formula folosita de Inventor e atasata..nu-i neg/subestimez precizia.Sunt interesat doar lungimea acelui arc de cerc in interpretarea data de program.
Rezultat exterior (r=1): 1.5707963267948966192313216916398

Dwg ; Catia Part
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	01.png
Views:	45
Size:	57.1 KB
ID:	25594   Click image for larger version

Name:	02.png
Views:	46
Size:	127.8 KB
ID:	25595   Click image for larger version

Name:	03.png
Views:	44
Size:	70.1 KB
ID:	25596  
__________________
Draftworks

Last edited by Secttor; 07-03-2012 at 23:58.
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 07:58   #39
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,175
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Imi da o eraore la deschiderea fisierului dwg.
Din cate tin minte in SW puteai selecta acel arc si iti zicea lungimea lui.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2012, 22:24   #40
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

In inventor prin comanda loop length ma lasa sa selectez doar contur inchis (profilul practic) in cazul de fata. Daca SW ajunge la acelasi rezultat/apropiat ca si cel de foaie ma va face sa imi reintorc privirea.
- e o tabla cu grosime de 0.5, flansa la 90 grade.

*ipt.

Si inca o treaba explicabila pana la urma.. am un pattern in sketch urmat de extrudare. Doresc ulterior sa reduc nr. entitatilor(editand pattern-ul)..revin in model si primesc eroare. Orice modificare de cote/forma a entitatilor cat si crestere a lor ca si nr. e in regula.
Pattern-ul aplicat in model nu ridica nici un fel de prob.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	57
Size:	42.0 KB
ID:	25618  
__________________
Draftworks

Last edited by Secttor; 08-03-2012 at 22:57.
Secttor is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alegere notebook pentru autocad scipio Notebooks & netbooks 15 10-03-2011 11:12

 
Forum Stats
Members: 7,761
Threads: 18,921
Posts: 585,971
Total Online: 495

Newest Member: tallman

Latest Threads
- by Monstru
- by Gotul

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.