lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-08-2017, 16:38   #21
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Vreau sa aud si eu din gura voastra 4-5 avantaje de a trece pe MacOS (de la W10) si de a ramane la el. Stiu ca exista dar fiecare e subiectiv si asta e..ceea ce caut.
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2017, 16:43   #22
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Avantajele ar fi:
Mentenanta putina spre deloc.
Antivirus optional.
Lipsa defragmentarii.
Experienta net superioara de utilizare.
Stabilitate in timp.
Safari nu are rival pe macOS cand e vorba de browsere. E un fel de Edge plus Chrome )
Mai putine probleme de sistem.
Ecosistem bine pus la punct, astfel daca ai mai multe deviceuri apple prin casa transferi continut cu usurinta de pe unul pe altul folosind AirDrop.
Handoff si messages. Incep o conversatie pe hackintosh si o termin pe iphone si invers.
Ocupa mai putin spatiu, nu are update-uri intrusive.
Trim nativ pe SSD-uri third party, non Apple.
Foarte bun pentru editori video / foto ce lucreaza in Final Cut Pro X ,Adobe Lightroom OpenCL-ul pe placi video AMD fiind foarte bine optimizat iar placile video destul de ieftine pe piata sh. Recomandare R9 280X. Daca se foloseste Adobe Premiere recomandarea minima ar fi GTX 1070 pentru cel mai bun raport pret/performante AP fiind CUDA based.
Foarte bun pentru creatorii de continut audio ce constuiesc hackintosh-uri DAW based pentru Logic Pro, Adobe Audition, FL Studio etc.
Personal upgradez OS-ul o data pe an la versiunea urmatoare dupa ce apar primele 2 updateuri si nu am avut nicio problema.



Dezavantaje:
E "vanilla" doar pe Intel X86, no AMD, asta daca vrei sa fie pure EFI cu kernel nativ si fara batai de cap. Compatibilitate optima cu Placi de baza Gigabyte, Asus de la Z68 pana la Z270, X79, X99.
Necesita acomodare.
Sistem de fisiere proprietar. HFS+ APFS (Scrierea pe NTFS e rezolvata folosind Tuxera NTFS). FAT32, exFAT au suport R/W nativ.
Nu toate aplicatiile de pe Windows au corespondent in macOS.
Geeky things necesita ceva cunostinte unix like (Terminal).
"Pseudo" suport pt placile video nVIDIA Pascal folosind driver oficial nVIDIA care pentru moment e functional doar pe Sierra.
Ideea de gaming inca destul de limitata dar mult mai buna decat in trecut. Blizzard spre exemplu are aproape titlurile cunoscute disponibile nativ pe platforma oficiala.
Debugging-ul si troubleshooting-ul necesita ceva experienta si ia timp daca esti incepator.
No Intel DRM 3D support "Windows like" pentru redarea BD 3D.

Un manual destul de cuprinzator care iti vine in ajutor ai aici

Stii cum se spune, try it for yourself si apoi vei vedea daca o sa-ti placa si daca vei si ramane. Eu sunt pe macOS de vreo 9 ani si folosesc Windows doar atunci cand nu am incotro sau e nevoie de Windows pentru vreun soft proprietar (DVR gen). Pe macuri reale pt instalarea nativa Windows folosim Bootcamp si nu sunt probleme. Un SSD de 128GB doar pt macOS si programe iti este suficient si mai ramai si cu destul spatiu.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 20-08-2017 at 22:37.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 02:35   #23
gg0
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 163
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Salut! In masina virtuala cam cat ram ar fi suficient sa ruleze ok?
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 12:30   #24
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,897
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

merge si pe amd
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 12:45   #25
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,146
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

In principiu merge, dar nu merge eficient.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 15:12   #26
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ba, e foarte eficient, am si power management fix ca pe un mac real.
Nu e simpla abordarea ce-i drept dar odata pus pe picioare nu mai ai treaba.

__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 21-08-2017 at 15:15.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 15:12   #27
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by gg0 View Post
Salut! In masina virtuala cam cat ram ar fi suficient sa ruleze ok?
In masina virtuala nu are sens, nu e aceeasi experienta. Aici vorbim de un OS pe care il folosesc zilnic ca pe oricare altul, non experimental.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 15:13   #28
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Pe AMD tre patchuit kernelul, stai dupa update-uri, risti stabilitatea sistemului. Repet, eu vreau vanilla, real mac like EFI.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2017, 15:22   #29
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,146
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Ba, e foarte eficient, am si power management fix ca pe un mac real.
Nu e simpla abordarea ce-i drept dar odata pus pe picioare nu mai ai treaba.


Pe Ryzen se discuta.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 00:13   #30
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

V-am inteles. Treaba e simpla: Intel vanilla sau Windows.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 00:38   #31
gg0
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 163
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
In masina virtuala nu are sens, nu e aceeasi experienta. Aici vorbim de un OS pe care il folosesc zilnic ca pe oricare altul, non experimental.
Atunci s-avem sanatate, sa muncim ca sa mai luam inca un ssd
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 00:39   #32
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

128gb sunt suficienti.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2017, 21:55   #33
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

De aveam soft-urile de la Autodesk (Inventor/Revit) disponibile pe mac os n-as fi stat prea mult pe coate
Apropo, torrent-client exista?
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 01:15   #34
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Secttor View Post
De aveam soft-urile de la Autodesk (Inventor/Revit) disponibile pe mac os n-as fi stat prea mult pe coate
Apropo, torrent-client exista?
Există.

Din experiența mea personală cu OS X, ești destul de limitat. 3D suge grav (atāt jocuri cāt și content creation), un workstation cu Windows este mult mai eficient. 2D este excelent. Content multimedia sux, nu ai ceva gen foobar, dacă ai discuri (CDuri, DVDuri, Bluray) stai și te uiți la ele, nu există bluray player pentru că #DRM. Īn general softurile costă mult pentru că dacă ai Apple clar ești făcut din bani

PCul meu principal va muri cu Windows. Ca laptop nu am găsit nimic mai fain decāt MBP, īnsă. Poate doar Razer Blade Pro, dar este o chestie prea scumpă ca să rulezi Windows pe ea
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 10:23   #35
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

La partea cu 3D-ul sunt vinovati ei ca au ales AMD si nu nVIDIA dar asta e deja alta poveste.
Toti clientii de torrent disponibili pe Windows sunt prezenti si aici.
Cum spune si @Neo, laptop mai bun decat MBP nu vei gasi, nu neaparat ca performante ci ca overall quality & experience.
Bluray Playere software exista dar sunt scumpe de achizitionat si nu-ti ramane decat sa piratezi.
Pe partea audio te poti folosi de iTunes pentru redarea materialului protejat existand chiar si un DRM remover care stim cu totii unde il poti gasi.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 23-08-2017 at 10:29.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 11:06   #36
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
La partea cu 3D-ul sunt vinovati ei ca au ales AMD si nu nVIDIA dar asta e deja alta poveste.
Toti clientii de torrent disponibili pe Windows sunt prezenti si aici.
Cum spune si @Neo, laptop mai bun decat MBP nu vei gasi, nu neaparat ca performante ci ca overall quality & experience.
Bluray Playere software exista dar sunt scumpe de achizitionat si nu-ti ramane decat sa piratezi.
Pe partea audio te poti folosi de iTunes pentru redarea materialului protejat existand chiar si un DRM remover care stim cu totii unde il poti gasi.


Al meu e cu NVIDIA (Late 2013). Tot sux

Nu am căutat gratis, am căutat pe bănuți, nu este nimic decent.

Fuck iTunes. Btw ce cumperi de acolo merge fără probleme īn foobar, parcă au făcut ceva apropos de DRMul ăla infect.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 23-08-2017, 11:41   #37
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este un tool pe net care scoate DRM-ul si problem solved.
@Neo Apropo de 2013 si problems n stuff, am nevoie neaparat de un MBP si am vazut ca sunt ok ca configuratie cu i7 16gb si ssduri de 512 cam pe la 1000E. Sa mai iau 2013?
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2017, 19:28   #38
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Este un tool pe net care scoate DRM-ul si problem solved.
@Neo Apropo de 2013 si problems n stuff, am nevoie neaparat de un MBP si am vazut ca sunt ok ca configuratie cu i7 16gb si ssduri de 512 cam pe la 1000E. Sa mai iau 2013?
Tu ce nu īnțelegi că au rezolvat deja ei cu DRMul, iei piesa din folderul iTunes și-o pui īn foobar și merge fără alte probleme

Aș căuta cu SSD de 1TB, sincer. Depinde ce-ți trebuie, al meu īncă mai merge fără probleme. Să-i testezi īnsă placa video, am avut probleme cu artefacte pentru care au schimbat deja o placă de bază cu toate cele
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2017, 11:44   #39
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Tu ce nu īnțelegi că au rezolvat deja ei cu DRMul, iei piesa din folderul iTunes și-o pui īn foobar și merge fără alte probleme

Aș căuta cu SSD de 1TB, sincer. Depinde ce-ți trebuie, al meu īncă mai merge fără probleme. Să-i testezi īnsă placa video, am avut probleme cu artefacte pentru care au schimbat deja o placă de bază cu toate cele
Got it.
Nee, m-am hotarat. Iau de 13" 2016. E de ajuns pentru nevoile mele.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2017, 04:36   #40
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Got it.
Nee, m-am hotarat. Iau de 13" 2016. E de ajuns pentru nevoile mele.
E foarte bun. Sincer eu am vrut placa dedicată pentru că am avut nevoie de 3D pe el
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,768
Threads: 18,947
Posts: 586,573
Total Online: 502

Newest Member: Dvl21

Latest Threads
- by Boggy
- by matose
- by Boggy
- by LAB501
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.