lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-04-2013, 15:48   #21001
anarhistor
Senior Member
 
anarhistor's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Where Sky is Blue
Posts: 609
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Genial fratilor. Da-s prost rau de tot!
@Chipicao, ai dreptate. Acum incarc telefonul pe usb din mufa eSATA si merge bine. Deci e eSATAp, da si curent.
@iulli, aia-i frate! M-am uitat pe conectica dar m-am incurcat in mufe. Teoretic un SSD il duce lejer la curent.
@Bugsy, ala din el e foarte bun. Problema e alta. E company laptop, super securizat, cu encriptare pe disk, nu poti rula nimic, etc. Vreau sa fac bypas la sistemul lor pentru ca am acces la bios si sa bootez de pe el in interes personal (a se citii "interes personal" ca sa "am pornauri si fb cand sunt in delegatie si sa nu mai car un laptop pentru mine " )

N-am nici cablu, nici SSD. Deci daca vinde cineva, cumpar!

Merci fain la toti!
anarhistor is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 15:55   #21002
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Numa' pentru net cred ca poti pune linistit si un HDD clasic de 2.5 sau ceva SSD mititel tare. Desi daca-i strict doar pentru net, cea mai economica solutie e un Linux live de pe un stick.

LE: Vezi ce s-a mai discutat si aici, mai pe la sfarsitul threadului: http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=1163
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.

Last edited by iulli; 09-04-2013 at 16:06.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 16:01   #21003
anarhistor
Senior Member
 
anarhistor's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Where Sky is Blue
Posts: 609
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmmmm, interesant ce zici tu iulli.
Nu ma pricep la linux dar caut pe net.
anarhistor is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 16:10   #21004
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,396
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

In delegatie pleci cu secretara?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 16:19   #21005
anarhistor
Senior Member
 
anarhistor's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Where Sky is Blue
Posts: 609
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu, ca e deja acolo si cand ajung eu ea vine inapoi.
Lucreaza la mai multi, nu e numai a mea.
Poate mai prind ceva "operatoare", sa vedem...
In rest nasol, plec in Maroc vre-o 6 saptamani, beutura este da' altceva nu prea.
anarhistor is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 17:41   #21006
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 817
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by iulli View Post

@Chipicao: Stiu, au o gramada de cabluri/adaptoare foarte dubioase si greu de gasit. De comandat n-am comandat nici de la conectica, nici de la edata, nu stiu cum e cu stocurile/livrari/etc.
Am luat eu de la conectica.ro si se misca repede daca au pe stoc. Mie mi-a ajuns comanda de pe o zi pe alta.
codpin is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 17:49   #21007
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 425
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Quote:
Originally Posted by Random View Post
Ar trebui sa ai niste pini pt reset de bios. Cauta pe placa 2 sau 3 pini langa care scrie clear CMOS sau CLR CMOS. Uita-te in manualul placii daca nu ii gasesti.

Sent from my S500
Am incercat sa reanimez BIOS-ul si cu mutarea jumper-ului de pe pinii CLRTC 1-2 pe 2-3 si punerea la loc dupa 10 secunde, cum scrie la manual, scotand bateria in prealabil. Mai exista sub acestia un jumper pe 2 pini negasibili in manualul lui Asus P5QL PRO iar CMOS nu am vazut scris nicaieri. Reiau pe scurt simptomele pentru cine mai are vreun sfat: LED aprins normal pe MB, pornesc PC-ul, se urnesc toate vent-urile si nu se mai intampla nimic, nici beep de buzzer, nici vreo licarire pe ecran. Doar ventilatie buna la vara. Toate componentele (mai putin CPU) au fost verificate pe alt PC si sunt ok. Am dedus ca ar putea fi MB nu CPU fiindca in ultimele saptamani, desi utilizat rar, au mai fost restarturi la 2-3 secunde dupa apasarea butonului de pornire, boot-area a fost ff lenta, dar apoi PC-ul a rulat normal.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 21:56   #21008
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,186
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

http://support.asus.com/Troubleshoot...AX&os=&no=1723

http://www.tomshardware.com/reviews/...re,2110-4.html



asta e jumperul daca nu ma insel la tine.

ai incercat pc-ul cu alti rami sau alta sursa ? sau simplu fara nimic pe el , doar mobo-ul si cpu-ul sa vezi daca face error beep pt rami si altele ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 22:13   #21009
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,582
Mentioned: 274 Post(s)

PC-ul meu

Default

MS renunta la XP.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 23:33   #21010
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 425
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post

asta e jumperul daca nu ma insel la tine.

ai incercat pc-ul cu alti rami sau alta sursa ? sau simplu fara nimic pe el , doar mobo-ul si cpu-ul sa vezi daca face error beep pt rami si altele ?
Acela e un jumper care in manual are denumirea USBpw1112. Cel pentru CLRTC este situat mai in dreapta, aproape de coltul de jos. Am incercat fara RAM si alte componente cuplate la MB, dar obtin un semnal intermitent in buzzer doar cand acesta lipseste. D-aia inca mai sper ca nu e pregatita pentru tomberon.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 23:37   #21011
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vezi poate nu-i jumperu' de la CLRRTC in pozitia buna, parca asa facea.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2013, 23:46   #21012
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 425
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Am verificat, sta cum trebuie... dar sub el mai e unul de care pomeneam mai sus si nu scrie nicaieri la ce foloseste, insa are pozitie fixa (adica nu poate fi mutat alaturi). Incep sa cred ca e posibil sa fie trosnit procesorul, dar nu am altul compatibil placii la indemana ca sa verific.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 00:00   #21013
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ala e jumper-ul pentru USB standby power, adica sa ai porturile USB alimentate in sleep (e.g. sa-l poti "trezi" de la tastatura si nu doar din butonul de power), n-ai treaba cu el.

Vezi poate a crapat ceva fizic pe ea, uitate dupa arsuri, condensatori umflati etc.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.

Last edited by iulli; 10-04-2013 at 00:13.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 03:01   #21014
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,018
Mentioned: 217 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Trebuie să întreb: cu altă sursă ai testat?
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 03:03   #21015
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,098
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

A testat. A spus ceva mai in urma...
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 08:03   #21016
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 425
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

Nu am vrut sa deschid thread separat pentru povestea asta fiindca am considerat ca o rezolv repede. In plus, acest PC e doar o rezerva de lucru, pensionata acum 3 ani, si tinut dosit (controlat prin remote si cuplat la un tv prin hdmi). Ma deranjeaza mai mult ca depozitam in el destui Tb de multimedia iar acum trebuie sa apelez la PC-ul din semnatura pentru a le transfera.
@iulli - MB nu are urme de suferinta, am cercetat cu lupa in lumina puternica. Speram sa aflu exact daca e MB sau CPU ca sa nu cumpar alta MB si sa descopar ca trebuia CPU.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 12:08   #21017
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,098
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Este un thread cu probleme harware. Pe offtopic se posteaza tot felul de chestii si mai sare lumea peste unele.
Poate cu testatul CPU+Mobo te ajuta vreun forumist. Cred ca Pasatoiu mai are LGA775.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 13:58   #21018
fanE3d
Senior Member
 
fanE3d's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bucuresti
Posts: 425
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to fanE3d
Default

@Random - Multumesc pentru ghidare. Am postat aici ca e mai frecventata zona asta. Voi cauta pe cineva cu un CPU sau un MB compatibile ca sa mai fac niste verificari inainte de a cumpara ceva. Oricum, nu e un subiect foarte fierbinte pentru mine.
__________________
-----------------------------------------------
"Nimic nu e firesc, firesc ar fi să nu fie nimic"
fanE3d is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 14:45   #21019
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,186
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Threadul cu probleme are prioritate
Cere ajutor acolo , vezi daca are cineva vreun CPU 775 si te poate ajuta, eventual si un mobo.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2013, 16:29   #21020
DeDeRa
Începător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,480
Mentioned: 201 Post(s)

PC-ul meu

Default

__________________
DeDeRa este pt. orice forum românesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, când vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Blog cu si despre nutritie, antrenament si suplimente www.ergogeneza.ro
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,994
Threads: 19,646
Posts: 603,599
Total Online: 430

Newest Member: Adrenaline

Latest Threads
- by Steve-o
- by Monstru
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.