lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-01-2010, 18:22   #1
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default D-Link DIR 524 - problema de retelistica

Ogay, nu radeti, nu prea ma pasioneaza retelistica de nici o culoare. Se da urmatoarea problema:

-una bucata router D-Link DIR 524
-una bucata sistem de daily use
-mai multe bucati laptop-uri
-una bucata sistem de test, unde placile de baza se schimba ca la balamuc


Am instalat router-ul, l-am configurat p sistemul de daily, merge brici. Wireless-ul pe laptop-uri merge brici. Nici de al naibii nu vrea sa mearga pe sistemul de test. Trebuie sa ii fac ceva anume? O setare ceva pe undeva?

Mentionez ca dupa ce am schimbat sistemul de daily a trebuit sa reconfigurez router-ul, deoarece nu mai mergea.


Care e faza? Eu m-am bucurat de router, pentru ca, pe langa wireless si daily, mai am un cablu care atarna acolo si pe care il pot lega la nevoie pe sistemul de teste. Nu ar trebui sa fie plug&prey???? Trebuie sa il configurez de fiecare data cand instalez o alta placa de baza?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:43   #2
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Intrebari de baraj: ai setat DHCP pe router? Ai instalat driverele de retea de calcu nou?
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:50   #3
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Da

Ma ce oameni haini, unu' nu puteati sa spuneti ca trebe sa pun IP-ul router-ului la Gateway pe PC-ul de test. Am folosit un IP din clasa configurata in DHCP pe post de IP, pe post de Subnetmask am bagat 255, 255 bla bla, pe post de Gateway am bagat IP-ul intern al routerului, si amu am net. Asa tre sa fac de fiecare data cand schimb placa de baza pe sistemul de teste?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:54   #4
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,129
Mentioned: 51 Post(s)


Default

Daca pe router activezi DHCP Server atunci nu, o sa priemasca automat un ip fiecare placa.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:54   #5
Stefun
Senior Member
 
Stefun's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 385
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Daca ai DHCP enabled nu va trebui sa faci acest lucru de fiecare data. Atat, sper ca routerul asta sa nu fie vreun router tampit care sa aiba o tabela de macuri "allowed" si doar la alea sa le asigneze un IP prin DHCP.
__________________
"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best."
Oscar Wilde
Stefun is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:55   #6
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Daca lasi DHCP pe auto si calcu pe Obtain an IP address automatically ar trebui sa mearga ca uns. Asa am eu la munca un cablu la care leg toate ragaliile ce ajung la mine.

Filtrare pe MAC ii bagi tu. Nu exista filtrare default.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 18:59   #7
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Pai pe mama ma-sii ca asa e setat de hat, hat, da de conectat nici de al naibii nu se conecta sistemul de test (nu vedea router-ul, daca incercam sa il pinguiesc dadea ceva gen epic fail).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DHCP.jpg
Views:	367
Size:	57.1 KB
ID:	5782  
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 19:15   #8
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

La routeru asta in particular nu strica niste restarturi mai dese.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 19:15   #9
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Adica sa ii dau lui restart?..>Fuck dammit... Eu ma gandeam ca il iau pe asta si am un cablu "live" la care pot conecta oricand un PC
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 19:18   #10
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Asta e cam cel mai gisca router facut de Dlink. Ai ultimul firmware pe el?
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 19:20   #11
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Nu, am un firmware de prin 2008, 3.12 mai precis.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...

Last edited by Monstru; 14-01-2010 at 19:23.
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 14-01-2010, 20:07   #12
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Cred ca era Windows-ul ma-sii. Am bootat de pe un alt OS (Win 7 64bits) si a mers flawless...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 09:07   #13
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Banuiesc ca era de la driverul de retea, nu?
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2010, 09:15   #14
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,910
Mentioned: 507 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Habar nu am de la ce e. Pe un 7 merge pe celalalt nu.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problema Costello Cutia de sub birou 26 20-03-2013 15:38
Asamblare pc problema blackiller Cutia de sub birou 30 20-03-2013 14:40
Problema stick-uri USB funkymanu Memorii & stocare 11 12-01-2010 17:24
problema cpu superstar2k Racire 14 29-11-2009 13:49
Problema configuratie A64 :| Iubitel Cutia de sub birou 6 27-11-2009 20:34

 
Forum Stats
Members: 7,941
Threads: 19,457
Posts: 598,538
Total Online: 309

Newest Member: Matt2234

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by Monstru
- by DjLeco

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.