lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-02-2016, 13:57   #61
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

L-am salvat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ScreenHunter_31 Feb. 10 13.55.jpg
Views:	201
Size:	38.7 KB
ID:	52246  
Attached Files
File Type: txt syslog.txt (41.6 KB, 394 views)
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:16   #62
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,336
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ping pare ok, in log nu am vazut mare lucru, jumatate e chineza pentru mine. O sa compar diseara cand ajung acasa. Asta daca nu are altcineva idei mai bune.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:24   #63
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,335
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai un motiv evident pentru care ții IPv6? Dacă nu poți seta pentru rețeaua locală doar IPv4.

127.0.0.1 este IP-ul calculatorului de pe care rulezi comanda ping, nu are rost să faci asta pentru că în mod normal el poate să se pinguie singur.
Același lucru cu numele PC-ului tău.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:27   #64
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,335
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce apare în sylog e puțin dubios, când august, când februarie. Poți încerca să faci un clear log și să repostezi conținutul nou în momentul în care reapare problema.

Ce device are IP-ul acela 192.168.1.201 ?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 14:45   #65
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Am dat un clear log si revin daca reapare problema. IP-ul 192.168.1.201 e TV-ul. De ce intrebi?
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 16:36   #66
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,335
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

Există mai multe metode de a "asigna" IP-uri, dar cel mai ok mi se pare să aloci adresele IP din router prin DHCP în funcție de ce MAC Address are fiecare. Este puțin de muncă, dar ajută enorm când apar probleme în viitor, în felul ăsta știi exact ce device ce ip are păstrând în același timp și "compatibilitatea" cu alte rețele.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 16:45   #67
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Aici deja vorbesti pentru mine limbi straine. Pana ieri nu am avut contacte cu routerele. Am fost mai traditionalist...cablu direct in pc. Acum s-au inmultit in casa consumatorii de net si deja au aparut problemele.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 16:54   #68
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,027
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

In interfata router-ului poti sa asignezi ca serverul DHCP sa asigneze acelasi IP unui device, in functie de MAC-ul lui. Asta e ca sa nu trebuiasca sa setezi un IP fix de pe fiecare calculator / tv / telefon.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2016, 19:27   #69
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,336
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

M-am uitat, modeul meu RT-AC56U, partea cu IP de la TV e dubios, dar nimic deosebit. Data e aratata aiurea doar cand pornesti routerul. Opreste IPv6, nu ai nici un avantaj la o retea mica. Vezi daca fara hard/usb extern mai face probleme.

Poate poti imprumuta un router pentru test cateva zile, asa macar izolezi cauza(PC/router/ISP).
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2016, 00:03   #70
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Am pus firmware-ul acesta AsusWRT-ul original cu cateva imbunatatiri (lista) si limitele wireless impuse de FCC pentru piata americana scoase. Pana acum nu am mai avut probleme.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2016, 21:20   #71
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Problema a reaparut .
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2016, 14:17   #72
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,027
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pana la urma cand iti apare mesajul ala ? Cand te conectezi la router si lasi pagina deschisa sau cand faci browing aiurea pe net ? Si care e URL-ul exact , atunci cand iti da eroarea aia ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2016, 14:58   #73
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

La un gugal rapid:
Quote:
For those using Chrome, apparently you can
Open the following URL: chrome://appcache-internals/
Look for your (router related) application and click “Remove”
http://www.snbforums.com/threads/set...46/#post-87470
http://brablc.com/2013/11/13/after-r...s-not-go-away/
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.

Last edited by iulli; 13-02-2016 at 15:26.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2016, 16:16   #74
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,588
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Pana la urma cand iti apare mesajul ala ? Cand te conectezi la router si lasi pagina deschisa sau cand faci browing aiurea pe net ? Si care e URL-ul exact , atunci cand iti da eroarea aia ?
Computerul e deschis insa nu intreprind nici o activitate la el. Cand revin la el si vreau sa accesez ceva am deja mesajul ala + binecunoscutul triunghi galben .

@ iulli - am facut ca aici...sunt curios daca mai apare mesajul

Last edited by Firefox; 13-02-2016 at 16:38.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:05   #75
cristisgm
Member
 
cristisgm's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)


Default

N-am vrut sa deschid alt thread...
E normal UP>DOWN ?
Pe wireless ,daca asta conteaza...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	net viteza.png
Views:	160
Size:	315.8 KB
ID:	52333  
cristisgm is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:11   #76
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,231
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si noi de unde sa stim ce abonament ai?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:31   #77
cristisgm
Member
 
cristisgm's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Si noi de unde sa stim ce abonament ai?

Scuze . FL 300 RDS.

Nu ma refeream la vitzele efective , ci la faptul ca Viteza/UP e mai mare decat viteza/DOWN .

Last edited by cristisgm; 16-02-2016 at 22:33.
cristisgm is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:40   #78
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,231
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru 300, nu e bine. Ca uploadul este mai mare decat downloadul, se intampla destul de des in liniile shared simetrice pentru ca mai multa lume face download decat upload.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:50   #79
cristisgm
Member
 
cristisgm's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 177
Mentioned: 0 Post(s)


Default

OK . Mersi .Ma gandeam sa nu fi bulit eu setarile din router , acum cateva zile cand am umblat prin el.

Despre vitezele efective nu-mi fac griji pt. ca routerul nu stie "Giga" si testul a fost facut cu un dongle DWA-140/USB. Pe "fir", din router pornind, vitezele sunt normale(zic eu) cam 98 jos si 88 sus.

Imi tot face asta cu ochiu'

http://www.emag.ro/asus-2-4ghz-600mb...221562-1v9f6i2
cristisgm is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2016, 22:56   #80
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,963
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Go for it. E cel mai tare router non-AC, pe cablu fiind uneori ma bun şi decât AC68U.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,946
Threads: 19,462
Posts: 598,649
Total Online: 341

Newest Member: Zburatorul123

Latest Threads
- by DjLeco
- by korby
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.