lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-10-2018, 16:59   #2941
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,261
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Am incercat cu 2 cabluri diferite usb to sata... si pare mort. Incerc diseara si direct pe calculator. Ma gandesc ca a fost pus in raid 0 si nu a stiut sa faca TRIM dar slabe sanse. Tipic cand se termina garantia moare
Chiar daca n-a facut TRIM, dupa 9TB nu se moare din cauza asta.

Vezi ca Parted Magic bootabil are optiune de Secure Erase.

https://partedmagic.com/secure-erase/
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2018, 21:25   #2942
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,320
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://hddguru.com/software/2005.10.02-MHDD/
Faci flashdisk bootable si citesti din documentatie. E foarte simplu sa-l detectezi daca mai e ceva viata in el.
MHDD acceseaza hdd/ssd chiar daca nu este vazut de bios.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 11:52   #2943
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timișoara
Posts: 9,128
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Nasol sa pice SSD-ul brusc
au calculat perfect aia 3 ani de garantie
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 13:07   #2944
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aseara n-am avut prea mult timp am incercat sa-l pun la pc si la bootare biosul incearca sa-l initializeze cam 1-2 minute apar 2 porturi folosite dar in final doar hdd-ul unde am os-ul. A doua oara l-am connectat in timp ce windows-ul boota si prin minune a aparut in disk management dar nu m-a lasa sa-l initializez, ca gpt era o eroare de genul size is to small si ca mbr disk not found sau ceva de genu. Am zis sa dau reboot sa vad daca este vazut in bios... de aici n-am mai reusit sa-l vad. O sa incerc varianta lui kobro daca am timp diseara.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 13:11   #2945
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,744
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca sa-l bagi singur pe PC si sa bootezi ceva SO virtual de pe un stick.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 11-10-2018, 22:31   #2946
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,198
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

Am avut Kingston V300 128GB luat cu 99lei la BF acum 6 ani. L-am schimbat acum 1 an dupa vreo 22TB scrisi. Functiona la fel de repede/lent precum atunci cand l-am luat. L-am schimbat cu un MX300 275GB si acum cu un 960PRO 512GB . De fiecare data diferentele au fost la fel de vizibile, dar de picat SSD pana acum nu am patit . S-o fi dus controlerul, e chip si mai pica si ele , dar doar ca ai fost tu mai ghinionist. Recomand SSD-uri de cand au devenit mai accesibile (acum vreo 3-4 ani in orice rabla de calculator ce trebuie reimprospatata). Indiferent de utilizare nu am auzit plansete.

Ce am observat din pers XP . Daca il umplii la max, si il folosesti asa mereu ,scade vertiginos lifetime, vertiginos insemnand ~5-7 ani in conditii grele. In conditii decente si incarcare 60% se prelungeste la varste veritabile - majorat .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2018, 23:24   #2947
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,690
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Am montat un nvme pe o placa de baza Msi X370 Gaming Pro si in prima faza nu a mai vazut nimic pe sata. Dupa upgrade la ultima versiune de bios am reusit sa vad pe sata un hdd notebook de 500 (cu ceva delay), insa hdd-ul de baza WD 6TB Red se incapataneaza sa fie detectat. Hdd-ul functioneaza in configuratie cu Samsung 830 sau montat in alt calculator.
Am resetat bios la setari default, uefi si fara uefi nici o schimbare.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2018, 00:23   #2948
andrei80
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Barlad
Posts: 356
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

L-ai inițializat mai întâi din Disk management, presupun. Până nu am creat partiție, nici eu nu am văzut noul 860 evo. A fost destul de stresant
__________________
The fun: i5 3570K+Ninja rev. B; Asrock H77 Pro4/M; 16GB TG [email protected]; Sapphire Radeon RX480 4GB Nitro+; Samsung 850EVO 240GB+2x500; Zalman Z3; CM SilentPro M600
The working 1: Laptop HP HDX18 + Intel 1500 Pro 180GB
The fun&working: Subaru Forester SG 2.5 XT
andrei80 is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2018, 00:31   #2949
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,690
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Samsung-ul e vazut si merge fara probleme. Nelamurirea mea e de ce nu mai vad hdd-ul WD pe sata.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2018, 03:54   #2950
andrei80
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Barlad
Posts: 356
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din câte am citit, x370 pare să piardă din porturile sata când se instalează ceva in M2. Poate scrie ceva in manual.
__________________
The fun: i5 3570K+Ninja rev. B; Asrock H77 Pro4/M; 16GB TG [email protected]; Sapphire Radeon RX480 4GB Nitro+; Samsung 850EVO 240GB+2x500; Zalman Z3; CM SilentPro M600
The working 1: Laptop HP HDX18 + Intel 1500 Pro 180GB
The fun&working: Subaru Forester SG 2.5 XT
andrei80 is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2018, 15:10   #2951
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 269
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ha! Dupa aproape 10 ani threadul meu supravietuieste inca
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 26-10-2018, 15:49   #2952
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,744
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by andrei80 View Post
Din câte am citit, x370 pare să piardă din porturile sata când se instalează ceva in M2. Poate scrie ceva in manual.
Quote:
Originally Posted by scutyjunior View Post
Samsung-ul e vazut si merge fara probleme. Nelamurirea mea e de ce nu mai vad hdd-ul WD pe sata.


Citeste atent in manualul placii, la conectarea de device pe port M2, automat da disable la port(uri) S-ata (cite 2 parca) per M2 instalat.
Scrie clar care M2 da disable la care port(uri) S-Ata, fiind shared.

Si eu trebuie sa "ma joc" cu treaba asta pe o Z390, trebuie sa reusesc sa folosesc 2 porturi M2, fiecare cu cite un NVMe, unul de 256GB pt sist de operare, unul de 512GB pentru jocurile instalate (pe viitor poate unul de 1TB) si un Raid 1 din 2 SSD de 2TB, pentru imagini de jocuri si ceva kituri.

Teoretic ar trebui ca cele 2 M2 sa "omoare" 4 din cele 6 porturi S-Ata din Z390, iar cele 2 ramase sa le ocup cu cele 2 SSD pentru Raid 1.
Placa mai are inca 2 S-ata cu un controller Asmedia, caruia ii voi da disable din bios, nu-mi plac third party controllers, au performante mai slabe.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 26-10-2018 at 15:54.
DjLeco is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 16:39   #2953
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,707
Mentioned: 283 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au trecut aproape 3 luni de cand ma plangeam ca am prea multi Tb scrisi pe SSDul de sistem.

Solutia nu am gasit-o, insa am renuntat la Chrome. Rezultatul? Doar 0.5-0.7 Tb scrisi in toata perioada asta pe hddul de SSD-ul de sistem in conditiile in care aveam mai mult de aproximativ 20Gb scrisi saptamanal.

Ceea ce imi lipseste la Mozilla e translate-ul pe care il are Chrome, mai ales ca stau pe siteuri in limba germana.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 19:10   #2954
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,261
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

20gb saptamanal inseamna fix nimic, ajungi la 1TB/an, ceea ce e infim. Eu zic ca-ti faceai griji degeaba.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 19:16   #2955
andrei80
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Barlad
Posts: 356
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Au trecut aproape 3 luni de cand ma plangeam ca am prea multi Tb scrisi pe SSDul de sistem.

Solutia nu am gasit-o, insa am renuntat la Chrome. Rezultatul? Doar 0.5-0.7 Tb scrisi in toata perioada asta pe hddul de SSD-ul de sistem in conditiile in care aveam mai mult de aproximativ 20Gb scrisi saptamanal.

Ceea ce imi lipseste la Mozilla e translate-ul pe care il are Chrome, mai ales ca stau pe siteuri in limba germana.
Page Translate addon pentru Firefox
__________________
The fun: i5 3570K+Ninja rev. B; Asrock H77 Pro4/M; 16GB TG [email protected]; Sapphire Radeon RX480 4GB Nitro+; Samsung 850EVO 240GB+2x500; Zalman Z3; CM SilentPro M600
The working 1: Laptop HP HDX18 + Intel 1500 Pro 180GB
The fun&working: Subaru Forester SG 2.5 XT
andrei80 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2018, 10:56   #2956
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 585
Mentioned: 28 Post(s)




Default

Merge dar nu merge, pentru ca-ti deschide o noua pagina. Pe Chrome face fix in pagina aia, si o face sa arate ca si cum asa a fost de la mama ei, cu translate-ul in orice alt browser e durere.

Mai ales cand ai site-uri care nu au aceeasi functionalitate daca-i tradus. Stiu ca pare dubios, da ori de la scripturi ori de la ... nu stiu, dar nu-i aceeasi mancare de peste. Asta fiind pentru mine singurul motiv pentru care folosesc chrome.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2018, 11:47   #2957
andrei80
Senior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Barlad
Posts: 356
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine apare o bara cu Google translate si optiuni si traduce in acelasi tab. Merge ca in Chrome.
Sorry de offtopic, dar a fost o problema majora si pentru mine faptul ca Firefox nu putea sa traduca pagini si majoritatea addonurilor traduc doar text selectat.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	27
Size:	94.6 KB
ID:	64415  
__________________
The fun: i5 3570K+Ninja rev. B; Asrock H77 Pro4/M; 16GB TG [email protected]; Sapphire Radeon RX480 4GB Nitro+; Samsung 850EVO 240GB+2x500; Zalman Z3; CM SilentPro M600
The working 1: Laptop HP HDX18 + Intel 1500 Pro 180GB
The fun&working: Subaru Forester SG 2.5 XT

Last edited by andrei80; 09-11-2018 at 12:51.
andrei80 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2018, 11:49   #2958
Victor
Senior Member
 
Victor's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Timisoara
Posts: 269
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intradevar chrome foloseste enorm de multe date, eu am re-inceput sa folosesc Opera acu vreo 3 luni, am fost un dedicat utilizator ani de zile dar am renuntat pentru ca aveau numeroase probleme de performanta in special in video si streaming dar acum problemele s-au rezolvat si au introdus niste sisteme noi care imi plac mult cum ar fi sidebar-ul pentru messenger/whatsapp. Pe langa asta, are addon care traduce pagina
__________________
Old troll...
Victor is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2018, 23:46   #2959
fubu
Senior Member
 
fubu's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: San Jose, Praga
Posts: 2,552
Mentioned: 49 Post(s)

PC-ul meu

Default

S-au mai echilibrat lucrurile in cazul Chrome vs FireFox VS Opera
__________________
Voucher pcgarage: E9GNLDM6
fubu is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2018, 15:53   #2960
mirciusx
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,707
Mentioned: 283 Post(s)

PC-ul meu

Default

@andrei80 mersi! Le tot schimb intre ele browserele, in functie de ce fac sau stare. Acum am revenit pe Iron, mi-a placut de cand a aparut, trebuie sa caut un add on de translate si pentru el

LE. Am instalat pentru Iron - Google page translator addon. Pare sa mearga okish pentru germana.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 15-11-2018 at 15:55.
mirciusx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,899
Posts: 609,394
Total Online: 352

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by gogusrl
- by the1zmc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.