lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-10-2018, 08:10   #21
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sa recapitulez>
1-Problema a survenit pe cand incercam sa setez o placa video (295x2) montata pe slotul al 3-lea in urma reinstalarii driverului video,la al 2-lea reboot parca, am primit eroarea Q-55 , am scos 295x2 si am introdus un 280x in primul slot acelasi Q-55
2-inainte de aceasta problema Nu am umblat la procesor sau memorii,coolerul cpu fiind cel stoc fara suruburi
3-Am lasat placa fara bateria de bios si deconectata total de orice cablu, periferice,sau placa video peste 22H
4-Placa de baza este Open Case,fara praf,am incercat memoriile pe rand ,fiecare pe rand in cate un slot singura diferenta este ca fara memorii apare Q-FE
5-toate led-urile , si celelalte switch-uri,fan de la 1-7 functioneaza,la fel si fan-urile de la 280x ceea ce inseamna ca placa alimenteaza video, as mai adauga ca placa Asus Maximus VII Formula are backplate metalic pe spate si o carcasa protectoare pe fata deci putin probalil sa se fii deformat in timp sub presiunea placilor video,mai ales ca sta pe o suprafata plana cu aerisire dedesubt
6-Am incercat si cu alta sursa 750w sau 850w fara nici o placa video
Acelasi Q-55


Multumesc celor care si-au dat interesul pana acum si nu numai !
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 12-10-2018 at 08:23.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 09:26   #22
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai cum sa pui procul si ramii pe alta placa de baza?
Parca imi vine greu sa cred ca e IMC-ul procului daca ai facut doar ce ai zic ca ai facut, dar cine stie.
Barem sa stii daca ti se trage de la mobo sau nu.
Eventual pune si in bios sa scoata video numai pe IGP si baga un monitor in HDMI, asa, de amorul artei.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 09:31   #23
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,336
Mentioned: 99 Post(s)




Default

Daca ai testat toate stickurile atat in channel A cat si in B si tot ai 55 atunci IMC-ul e mort si ingropat.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 09:46   #24
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

this is, EOL , go amd !
bun, nu ma crezi, asta e, placa din pacate pare sanatoasa din moment ce raporteaza diferit cu /fara memorii, buba e procesorul, de crapa acestea...de ciuda, clar nu...poti face ce au sugerat si alti pe aici , o alta placa cu soket 1150 daca cpu-ul in discutie este acel grozav i7 4770 1,12 v cand putea, era bun acum sarmanul ... nu dispera, solutii sunt, dar trebuie sa apelezi la pusculita, cand pica hardware-ul de baza...
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 10:16   #25
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

din pacate , nu mai dispun momentan de alta placa de baza 1150 ,dar mi-a trecut si mie prin minte ca poate fii ceva legat si de cpu si/sau memorii ...o sa incerc sa le probez si pe acestea ....daca cpu nu merge problem solved desii costul e pe acolo...
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 10:25   #26
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eventual pune si in bios sa scoata video numai pe IGP si baga un monitor in HDMI, asa, de amorul artei
am incercat si pe iesirea HDMI in TV dar cum am precizat Nu booteaza pt a putea intra in bios , daca boota intra automat pe tv , am mai facut asa !
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 11:34   #27
roccatsense
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 564
Mentioned: 13 Post(s)


Default

Dc ai nevoie de proba la cpu si bati drumul pa a la mine am destul placi pe 1150. Pm
Spor
roccatsense is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2018, 00:00   #28
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu ajutorul colegului roccatsense, caruia i-i multumesc si pe aceasta cale,am reusit sa probez cpu si ram care functioneaza perfect,deci cum am presupus initial buba e la MB !
Stiti cine poate repara MB ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2018, 00:03   #29
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

incearca la smartfix.ro
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2018, 00:15   #30
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 260
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Probabil va costa mai mult decat sa cauti alta placa de baza.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2018, 01:16   #31
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,322
Mentioned: 97 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ai garantia ca va merge mult timp, deci nu merita investitia unei sume prea mari in reparatie. Pe de alta parte, o placa similara costa destul de mult.
Eu as lua in calcul si un upgrade, calculele le faci tu .
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2018, 10:38   #32
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,579
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca vorbim doar de niste condensatori, iese ieftin.
Daca il poate ajuta careva de pe forum ar fi excelent.
O alta varianta mai ieftina decat un upgrade sa gaseasca un placa de baza SH. Nu ar strica un anunt de cumparare pe publicitate, poate poate.

La o cautare, am gasit la magazine SH un Asus Z97-A la 450 lei parca.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 01:15   #33
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

1. Am gasit la unul pe olx ,kitt format din CPU 4790K,si placa de baza Asus maximus VII Formula + un cooler cpu la 1550lei, nediscutabil zice el ...
2.Pe de alta parte maine vine curierul cu o placa de baza Asus maximus IX Formula la pretul de 899lei

punctul nr.1 ma incanta ca am deja ram-ul necesar si ramane spre vanzare un CPU 4770K si eventual MB daca reusesc sa o repar...

punctul nr.2 ma incanta datorita Upgrade-ului ,dar mai trebe cpu (7700K) Must be si un ram decent 16gb /3000-3200mhz

ar mai fii un mic detaliu...I am broken !

Si eu cu cine votez?! tre sa decid pana maine la h11 )
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 17-10-2018 at 01:19.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 01:39   #34
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,518
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

Broken sau broke ?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2018, 02:19   #35
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

touche !
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2018, 16:59   #36
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

in final am cumparat un kit format din cpu 4790k+cpu fan cooler ,Cooler Master fan 140mm + asus maximus VII formula ,noul 4790k cpu max. 10% perfornmanta,fan coolerul ,o trompeta pt cine are un waterblock ,dar mi-am facut damblaua cu palaca de baza !totusi daca stiti pe unde o pot repara/testa pe cea veche as fii interesat!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 21-10-2018 at 17:05.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2018, 16:56   #37
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

service placi de baza ,De Calitate , unde ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 08:34   #38
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu prea am avut Noroc nici cu aceasta a 2-a placa de baza Asus Maximus VII Formula, tot asa dupa mai multe reboot-uri succesive aceasta afiseaza Q-code 99 .
Am zis ca daca tot nu mai merge/booteaza sa incerc sa schimb integratul acela de bios cu 8 picioare de pe prima placa si sa-l pun pe cea de a doua.Surpriza acelasi q-code 55 ( se scoate usor cu mana din slot nu necesita lipituri!)
Deci inclin sa cred k problema este undeva in bios sau in acel circuit integrat de bios,am vz pe youtube ceva clipuri despre cum sa faci un flash de bios de pe un stick dar nu prea sun edificat ce varianta de bios sa iau rom. sau cap. si cum sa o pun mai exact ! Unii mai mentionau un programel de rename de bios ....
Poate va pricepeti si ma ajutati!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 29-11-2018 at 08:38.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 10:53   #39
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 588
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Talking

Happy Ending! Problema Rezolvata! Placa/Placile nu erau arse , ci doar trebuia rescris biosul cei drept ptz dificil la prima vedere cu black screen , aveti nevoie de placa de baza in sine Fara Cpu ,Fara Ram,Fara Gpu,Fara ssd,hdd etc...doar sa conectati mufa de 24pin si cea de 8 pin de la sursa (recomandabil una de calitate!) si un stick usb ! Este plin internetul de tutoriale,chiar si pe pagina Asus ,Valabil si pt placile Gigabyte! Totusi Asus cu optiunea aceasta si-a mai spalat din pacate din pct meu de vedere!
Cred ca una din placile de baza va migra spre sectiunea Publicitate a Forumului !

P.S. Nu uitati sa Redenumiti Biosul ca nu va merge!!!!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2018, 11:22   #40
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 97
Mentioned: 9 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dacă tot ai rezolvat problema, pune și tu aici procedura pe care ai aplicat-o sau dă un link la un tutorial.

Asus are un tutorial pentru plăcile care au USB BIOS FlashBack

Seamănă cu ce-ai zis tu acolo. Dar dacă n-ai opțiunea pe placa de bază (buton + port USB asignat)?

Deci, īn concluzie tu ai umblat la setările plăcii video și ți s-a bulit/corupt/whatever BIOS-ul și asta pe două plăci? Și ai rezolvat problema cu USB BIOS Flashback pe ambele?

Că asta rezultă din tot topicul.

Fiți și voi mai conciși: Cauză -> Efect -> Rezolvare.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"

Last edited by Dacus; 29-11-2018 at 11:31.
Dacus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First look ? Asus Maximus IX Code, Asus Maximus IX Formula, Asus Prime Z270-A, Asus S LAB501 Articole 17 04-12-2016 16:15
ASUS Maximus VI Formula - Prezentare LAB501 Articole 3 02-08-2013 00:52

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,901
Posts: 609,424
Total Online: 313

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by ibm390s
- by gogusrl
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.