lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 20-09-2020, 15:50   #1
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 7,590
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default Inlocuire cabluri Seasonic

Salutare! As vrea sa schimb cablurile sursei Seasonic TX850(pentru noul pc) cu ceva mai estetic (cele cu care a venit sunt urate rau). Credeti ca cele de la CableMod PRO ModMesh RT-Series sunt ok?
In descrierea celor de la shop4pc e trecuta PRIME Ultra 850 W Titanium. Cred ca e aceeasi sursa numai ca mai nou Seasonic a schimbat abrevierea, nu?
A schimbat cineva cablurile cu cele de la CableMod, merita?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	000.jpg
Views:	103
Size:	1,003.0 KB
ID:	70414  
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 15:52   #2
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,552
Mentioned: 646 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Am folosit cabluri CableMod pentru Seasonic, sunt foarte ok. Dar trebuie sa fi sigur ca este acelasi pin-out la surse...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 15:54   #3
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 7,590
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Aici m-ai prins in ofsaid. Stiam ca trebuie sa fiu atent la ceva insa cum nu ma pricep am zis sa intreb.
Mai bine sa stau linistit decat sa-mi prind urechile?

Last edited by Firefox; 20-09-2020 at 15:57.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 16:40   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,092
Mentioned: 244 Post(s)

PC-ul meu



Default

Trimite o intrebare la Seasonic sau CableMod.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 17:41   #5
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 205
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am un Seasonic care a fost schimbat pe garantie.
Cablurile de la cea veche nu se potriveau la cea noua.
Adica exact acelasi model, dar alta versiune v.1 vs. v.4.
Deci mare atentie la ce pin-out are sursa.
Stecheru is online now   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 18:06   #6
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,066
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca am si un voucher cu procent reducere daca iei de la ei , daca te intereseaza
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 18:51   #7
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,092
Mentioned: 244 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Stecheru View Post
Eu am un Seasonic care a fost schimbat pe garantie.
Cablurile de la cea veche nu se potriveau la cea noua.
Adica exact acelasi model, dar alta versiune v.1 vs. v.4.
Deci mare atentie la ce pin-out are sursa.
O firma de kkt atunci... mersi de info.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 19:00   #8
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 7,590
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Quote:
Originally Posted by Stecheru View Post
Eu am un Seasonic care a fost schimbat pe garantie.
Cablurile de la cea veche nu se potriveau la cea noua.
Adica exact acelasi model, dar alta versiune v.1 vs. v.4.
Deci mare atentie la ce pin-out are sursa.
Si cum imi dau seama eu ce pin-out are sursa daca eu nu ma pricep? De aceea v-am intrebat pe voi aici.
Kobro merci de intentie insa pana nu ma lamuresc ce si cum cu pin-out nu are rost sa-l stricam.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 19:04   #9
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 7,590
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Trimite o intrebare la Seasonic sau CableMod.
Am trimis si la ei. Sper sa nu raspunda doar asa ca sa le cumpar produsul.
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 19:38   #10
Stecheru
Member
 
Stecheru's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 205
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Firefox View Post
PRIME Ultra 850 W Titanium. Cred ca e aceeasi sursa numai ca mai nou Seasonic a schimbat abrevierea, nu?
[...]
Si cum imi dau seama eu ce pin-out are sursa daca eu nu ma pricep?
Ok, sefu'. Mura-n gura.
Pin-out la sursa vezi in poza de pe site-ul lor. (Vezi atasat.)

Pe de alta parte, pe site-ul CableMod la compatibilitati, sunt listate si seriile Ultra si TX separat, dar variantele de cabluri oferite sunt aceleasi pt. ambele.
Tot pe CableMod poti sa selectezi ce variante de cabluri sunt compatibile cu TX 750. Nu e TX 650 scris negru pe alb la ei pe site, dar cum pe site-ul Seasonic poza mufelor e aceeasi pt. 650 ca si pt. 750, eu zic ca e ok.

Aici lista cu compativilitati: https://cablemod.com/compatibility/
Aici lista cu cabluri compatibile pt. TX 750: https://cablemod.com/products/?filte...rt-series-asus
Iar in aceasta ultima lista se regaseste si versiunea de cabluri cu terminatia "-NKKR-R".

Concluzia mea: Sunt compatibile.

LE: Pana la urma ar trebui sa ofere si shop4pc retur-ul legal de 10 zile lucratoare pentru cumparaturi on-line. Le comanzi, iar daca nu se potrivesc le dai retur. Pierderea e in timp pierdut si bani blocati, dar macar stii o treaba.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Clipboard01.jpg
Views:	248
Size:	198.4 KB
ID:	70415  

Last edited by Stecheru; 20-09-2020 at 19:42.
Stecheru is online now   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 20:01   #11
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,552
Mentioned: 646 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
O firma de kkt atunci... mersi de info.
Muti des cablurile intre surse? Ti-a livrat cineva sursa fara cabluri in pachet? Ca pe mine unu nu ma mananca sa fac imperecheri ampulea intre cabluri si surse, desi am destule cabluri in plus...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 20:50   #12
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6,092
Mentioned: 244 Post(s)

PC-ul meu



Default

Toti merg pe trend-ul asta in care fac la fiecare model nou o mica schimbare sa nu poti folosi un kkt de cablu. Stiu ca pare exagerat dar m-am lovit zilele astea de tipul asta de business, daca aduce o imbunatatire toata treaba cu pozitia pinilor atunci take my money. Ca exemple ce am intalnit zilele astea:
Am vrut sa schimb o usa la un dulap ikea masurat intrat pe site... stai boss ca acum marimile sunt 175,5mm in loc de 170mm;
Am vrut sa schimb furtunu la masina de spalat zic ii standard ... ala in magazin da ii standard, cand ajung acasa era alta dimensiune si pe langa asta singura varianta in care as putea schimba furtunl de evacuare era sa dau cuva afara sa pot desface un colier de la pompa de apa.
Am vrut sa schimb sifonul de la bucatariece sa vezi fiecare magazin avea cu totul alta dimensiune si nici una nu se potrivea cu ghiveta franke sau evacuarea din casa, traiasca adaptoarele si struto camila facuta de mine)
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 21:22   #13
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,552
Mentioned: 646 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ai dreptate cu modelul de business, la majoritatea chestiilor. Dar NICIODATA nu a fost recomandat sa utilizezi cabluri de la o sursa la alta. Folosesti cablurile din pachet, cabluri compatibile de la third part, cum ar fi CableMod, sau ti le faci singur daca te pricepi.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2020, 22:49   #14
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 222
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hai mai oameni buni...In functie de pinul in care se infige cablul deduci ce tensiune vine pe el.Urmaresti firul pana la sursa si deduci ce pini trebuie sa schimbi in mufa.Mai ales cu cablurile astea imbracate individual e cam mura-n gura. Mai distractiv e cand mesh-ul imbraca toate cablurile gramada si sant toate negre.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 10:47   #15
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 19,596
Mentioned: 646 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si cum urmaresti tu firul, daca e sleeved si nu vezi? Tai sleev-ul? Si pe urma faci altul? Pai de ce ai mai luat cabluri noi in cazul asta?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 10:58   #16
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 16,130
Mentioned: 695 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cu un multimetru?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 16:23   #17
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 222
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu un aparat de măsură,ii dai pe rezistenta și vezi care are continuitate

Trimis de pe al meu POT-LX1 folosind Tapatalk
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 17:32   #18
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4,066
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se referea la faptul ca afli valorile de tensiune pe pini, mai important decat continuitatea.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 21:17   #19
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,445
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Se referea la faptul ca afli valorile de tensiune pe pini, mai important decat continuitatea.
el se referea sa verifice daca pinul 1 de la sursa , duce tot in pinul 1 de la mufa ... asata e si mai important .

Cu aparatul de masura se verifica usor. dar na asta dupa ce le-ai cumparat
__________________
1: AMD R5 2600, Gigabyte AORUS B450M, 16 GB DDR4 Crucial 3200 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2020, 23:18   #20
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,414
Mentioned: 162 Post(s)

PC-ul meu

Default

EVGA cu Seasonic si cu Enermax, 3 chestii diferite, testate de mine, era sa ard un SSD, noroc ca am zis ca hai sa masor inainte!

Cablul EVGA S-ata sau Pheripherals, desi intra identic si in sursa Seasonic, NU este la fel cu cablul de Seasonic, asa era sa ard SSD-ul, noroc ca am zis, hai sa masor inainte incepind de la cheita: +3,3V apoi masa, +5V apoi masa si ultimul pin, +12V, tensiunile erau total aiurea!!!

Cablul PCI-E de la Seasonic merge la EVGA (de exemplu), nu si invers pentru ca Seasonic au facut mufe comune atit pentru PCI-E cit si pentru CPU, pe exact acelasi format: 4 pini in linie +12V si 4 pini in linie, masa.
La seasonic un pin de la mufa spre sursa (a cablului) este "in aer", iar 2 fire de masa (+2 pin fata de mufa de 6 pin), sint luate ambele din celalalt pin de masa (2 in 1).

Se stie ca mufa CPU 8 pini are 4 fire de masa si 4 fire de +12V.

Mufa PCI-E 6+2 pini are 3(+2 pini) de masa si doar 3 pini de +12V, dintre care 1 pin de masa (la mufa de 6) sau 2 pini (la mufa de 8) sint folositi pentru "sense".

Mie personal imi pare cea mai mare IDIOTENIE sa concepi ca standard mufa PCI-E cu 8 pini in care sa ai doar 3 pini de +12V si 5 pini de masa (3+2), cind puteau face imparteala egala (ca la CPU 4 de +12V si 4 de masa) si sareai de la 150W pe o mufa de 8 pini la 200W.

Absolut nefolositori acei 2 pini in plus pentru masa, daca amperajul pe +12V este livrat tot pe 3 pini ca la mufa de 6!!!

IDIOTI!!! Cu majuscule! Puteau implementa altfel "mesajul" ca placa video nu e alimentata pe mufele PCI-E, nu cu "sense" sa foota 2 pini USELESS ca power needed.


Ca sa folosesc alimentarea unei 2080Ti Extreme (placa trage si 380W cu power limit la +50%) pe o sursa Seasonic Prime, trebuie sa folosesc 2 seturi de cabluri cu 8 pini (2 mufe de 8 pini din sursa), (STIU ASTA) pentru ca daca pun doar un cablu in sursa (8 pini) si la placa video folosesc cele 2 mufe de 6+2 pini pentru placa video, in 30 minute topeste mufa din sursa.

Un amic de-al meu e stan patitul cu o Radeon VII, fiind mai necunoscotor si dorind cit mai putine fire prin carcasa.

Asa ca am luat cabluri serioase de la EVGA, 8 pin sursa 8 pin placa video, (2 cabluri) si i-am dat placii juce de la 2 mufe din sursa, nu mai am nicio problema.

Dar am reusit asta, dupa o modificare!

ATENTIE, mare atentie, un fir de masa de la mufa PCI-E care intra in sursa (de la cablul EVGA), trebuie TAIAT, altfel baga un pin de +12V al mufei de PCI-E in scurt si sursa NU pleaca! Apoi trebuie unit la mufa PCI-E care intra in placa, cele 2 fire de masa (+2 pin), intre ele sa se inchida circuitul senzor de 8 pin connection, altfel placa video nu pleaca!

Noroc ca le am cu electronica de peste 30 ani, ca altfel...

Pe scurt, nu folositi decit cablurile ORIGINALE cu care a fost livrata sursa, sau de la una absolut identica si ca model si ca revizie, daca nu vreti surprize NE-placute!
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,33V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Aorus RTX2080Ti Extreme WB & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB+2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case Win 10

Last edited by DjLeco; 22-09-2020 at 10:26.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cabluri Seasonic SGX 650W lucassp Carcase si surse 1 17-07-2019 12:26
Inlocuire condensatori rodarkone Placi de baza 22 08-08-2018 09:41
Inlocuire sursa Decebal Carcase si surse 17 25-02-2014 16:03

 
Forum Stats
Members: 8,803
Threads: 23,288
Posts: 695,863
Total Online: 1638

Newest Member: axendig

Latest Threads
- by Monstru
- by Arise
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.