lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-01-2018, 21:57   #161
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,284
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poftim
La Asus foloseste USB flashback ca sa dai flash biosului. Verifica stabilitatea jucand ceva joc sau fa un stress test la ceva si verifica in campul HWINfo64 sensors la WHEA sa nu ai erori. Daca acolo iti apar erori revino la biosul anterior. Intel a recunoscut ca au gresit implementarea in patch-ul pt broadwell si haswell si acum toti asteapta o "revizie".

Procedura de flash pe Asus:

Copy the modded and renamed BIOS file onto a FAT32 formatted empty USB Flash drive and insert it into the special "USB Flashback port".
Shut down the computer, but don't power it off.
Hit the USB BIOS Flashback button. A LED light will start blinking. Press the button for some seconds (LED light should have blinked 3-4 times).
Wait until the LED light doesn't blink anymore. This means, that the BIOS has been successfully flashed into the BIOS chip of the mainboard.
Then all is done. You can power off the computer and remove the USB Flash drive.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:03   #162
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,868
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Ai dual bios cu switch pe placa de baza ? daca da, atunci poate nu are ce sa se intample, eu am dual bios la placa de baza si tocmai ce s-a busit la un astfel de update, am dual bios dar fara switch si placa a intrat un bootloop dupa restart, nu a vrut sa-si mai revina.
Am incercat toate metodele gasite pe net pentru a forta recuperarea de pe back-up bios(B) pe main bios(M) nu vrea si pace.
Nu mai am ce-i face, luni o trimit la garantie, iar garantie, iar Evomag, iar asteptare
Ce placa zici ca ai? Vezi ca exista o procedura hard care implica scurtcircuitarea a 2 pini de pe unul dintre cele cip-uri care va forta scrierea bios-ului de back-up pe primul chip. Doar ca trebuie sa studiezi pe forumuri dedicate.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:06   #163
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Ai dual bios cu switch pe placa de baza ? daca da, atunci poate nu are ce sa se intample, eu am dual bios la placa de baza si tocmai ce s-a busit la un astfel de update, am dual bios dar fara switch si placa a intrat un bootloop dupa restart, nu a vrut sa-si mai revina.
Am incercat toate metodele gasite pe net pentru a forta recuperarea de pe back-up bios(B) pe main bios(M) nu vrea si pace.
Nu mai am ce-i face, luni o trimit la garantie, iar garantie, iar Evomag, iar asteptare
Ai încercat să bootezi cu CD-ul plăcii de bază?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:25   #164
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 753
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Ce placa zici ca ai? Vezi ca exista o procedura hard care implica scurtcircuitarea a 2 pini de pe unul dintre cele cip-uri care va forta scrierea bios-ului de back-up pe primul chip. Doar ca trebuie sa studiezi pe forumuri dedicate.
Am incercat tot ce se putea inclusiv scurcircuitarea pinilor, sunt mai multe variante, le-am incercat pe toate.
Placa este Gigabyte Z270X Ultra Gaming.

@Bugsy004, n-am incercat sa bootez cu cd-ul, pentru ca nu face nici post macar, nu se aude nici un bip, pornesc toate ventilatoarele, placa video, etc, merg vreo 10-15 secunde apoi pc-ul se opreste 2 secunde si pleaca din nou si se repeta acelasi lucru la infinit.
Bine ca mi-ai adus aminte de CD ca iar uitam sa trimit ceva si ma intarziau, placa deja am demontat-o si e in cutie, pregatita de plecare.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:43   #165
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,868
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gigabyte scrie la prima bootare pe hdd neformatat bios-ul si incearca tot timpul prima data sa caute dupa el pe hdd la recovery .
Am aflat si eu acum ceva timp pe o gigi mai veche. La mine s-a rezolvat prin rescriere BIOS, la tine e mai simplu: garantie.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:49   #166
firewind
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 137
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Am incercat tot ce se putea inclusiv scurcircuitarea pinilor, sunt mai multe variante, le-am incercat pe toate.
Placa este Gigabyte Z270X Ultra Gaming.

@Bugsy004, n-am incercat sa bootez cu cd-ul, pentru ca nu face nici post macar, nu se aude nici un bip, pornesc toate ventilatoarele, placa video, etc, merg vreo 10-15 secunde apoi pc-ul se opreste 2 secunde si pleaca din nou si se repeta acelasi lucru la infinit.
Bine ca mi-ai adus aminte de CD ca iar uitam sa trimit ceva si ma intarziau, placa deja am demontat-o si e in cutie, pregatita de plecare.
Am patit si eu asa cu un Gigabyte B75-M D3H, credeam ca e gata, insa am resuscitat-o.Procedeaza asa:
1 opreste sursa de la buton, sau scoate cablu de alimentare
2 tine apasat Power vreo 10 secunde
3 conecteaza alimentarea cu butonul power apasat
4 numara 10 secunde, elibereaza butonul Power, apoi apasa-l din nou scurt

Daca procedura a avut succes, se va opri, apoi va reporni, iti va afisa un mesaj ca biosul este corupt, si il va rescrie, apoi va reporni.
firewind is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 22:54   #167
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 753
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiu procedura, am incercat-o zilele astea de multe ori, si mai sunt 2-3 pe langa cele cu scurcircuitarea pinilor de pe main bios, oricum nu prea functioneaza, in sensul ca odata ce vreau sa tin apasat pe butonul power cele 10 secunde, pc-ul se opreste dupa 3-4 secunde, nu apuc sa tin 10 secunde, ceva s-a intamplat, probabil s-au busit ambele biosuri, altfel nu-mi explic, mi-a zis Benedict ceva la telefon dar nu prea mai retin din ce cauza a zis ca nu merge.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 23:01   #168
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 10,641
Mentioned: 643 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu merge pur si simplu sa faci rotatie de microprocesoare bios pe placa de baza? La mine se pot scoate lejereanu din sloturi.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 23:11   #169
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 753
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu, sunt soldered pe placa direct, astia de la Gigabyte se lauda cu al lor dual bios dar din nefericire, nu intodeauna functioneaza, am citit ca multi au patit acest lucru, dar la majoritatea a mers prin scurcircuitarea pinilor 1+6 sau 4+7 si au recuperat placile, la mine a fost ceva mai grav cred, nu mai iau in viata mea Gigabyte, asta e a doua placa de baza busita intr-un an de la ei, adevarul e ca m-a mancat in cor sa-i fac update de bios, trebuia sa o las asa si aia era.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 23:12   #170
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,868
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt lipite. Daca faci scurt, trebuia sa faci la unul dintre ele, nu mai stiu care. Daca nu faceai la cel potrivit se copia Bios-ul corupt pe celalalt.
Eu am filmat procedura de boot si am rulat-o cu incetinitorul, avea cateva fractiuni de secunda. Mesajul ala l-am transmis pe suportul Gigabyte de pe un forum si asa am aflat mai multe chestii, printre care si faptul ca doar rescrierea e solutia de resuscitare.
Eu consider subiectul inchis, n-are rost sa-ti bati capul .
kobro is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 23:15   #171
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 753
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, se face scurt la main bios, cel cu care functioneaza in mod normal placa de baza, nu la cel de back-up, in fine, nu-mi mai bat capul.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2018, 23:16   #172
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 6,301
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Intel Releases CPU Benchmarks with Meltdown and Spectre Mitigations - TPU
Firefox is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 00:19   #173
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,971
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Normal tu acu trebuie sa faci sa crape bios-ul crapat ca sa-si faca recovery la biosul de bkp. Ciudata e problema ca nu o face deja, am patit si eu diverse problemede genul si intr-un final si-au revenit dupa ce le-am ***** pe toate partile cu memorii diferite si cu cpu-uri diferite.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 07:57   #174
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Am incercat tot ce se putea inclusiv scurcircuitarea pinilor, sunt mai multe variante, le-am incercat pe toate.
Placa este Gigabyte Z270X Ultra Gaming.

@Bugsy004, n-am incercat sa bootez cu cd-ul, pentru ca nu face nici post macar, nu se aude nici un bip, pornesc toate ventilatoarele, placa video, etc, merg vreo 10-15 secunde apoi pc-ul se opreste 2 secunde si pleaca din nou si se repeta acelasi lucru la infinit.
Bine ca mi-ai adus aminte de CD ca iar uitam sa trimit ceva si ma intarziau, placa deja am demontat-o si e in cutie, pregatita de plecare.
Nu ai nevoie de bip sau post, știu sigur că la plăcile de bază Asus merge restabilirea BIOS ului prin pornirea sistemului cu CD-ul plăcii de bază.
Mertă încercat.
M-am chinuit destul de mult să corup un BIOS la o placă de bază Asus Z68V pro, era în garanție.
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 13-01-2018 at 07:59.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 17:13   #175
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,284
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu mai instalati update-ul KB4054022. Puneti direct KB4056892 ca il contine si pe cel pt ME FW vuln. si astfel nu se va mai corupe meniul de start.
Chrome e vulnerabil la spectre. Pentru rezolvare accesati "about:flags" si dati enable la "strict site isolation". Cu tool-ul asta va verificati browserul daca este vulnerabil.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 13-01-2018 at 17:43.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 18:03   #176
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 583
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to doru
Default

Opera browser pe Android trece testul, dar asta nu înseamnă că e protejat...
doru is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 19:35   #177
Secttor
Senior Member
 
Secttor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Brasov
Posts: 644
Mentioned: 11 Post(s)


Send a message via Skype™ to Secttor
Default

Pe care sa il iau pana la urma pt W10 1709 x64?
http://www.catalog.update.microsoft....px?q=KB4056892
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	44
Size:	81.2 KB
ID:	61399  
__________________
Draftworks
Secttor is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 19:59   #178
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

cred că ultimul, cel de 600MB
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 23:53   #179
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,887
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am toate pachetele cica si tot asa se prezinta...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	meltdown.JPG
Views:	41
Size:	84.7 KB
ID:	61401  
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2018, 23:55   #180
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,284
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Iti mai tre microcode update. Lasa-mi biosul aici sa ti-l pun.
EDIT: Vezi ca Gigabyte a intregrat deja microcode 23 pe mai toate placile https://www.gigabyte.com/Motherboard...-10#support-dl
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 14-01-2018 at 00:00.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 4317 22-06-2018 19:05
Efecte si motoare grafice poparamiro Placi video 22 12-09-2017 23:21
Comportamentul procesoarelor in jocuri poparamiro Procesoare si chipseturi 42 21-10-2009 21:58
Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM Micutzu Stiri 0 24-09-2009 08:11
Monitorizarea temperaturii procesoarelor Intel Core i7 si programe pentru testarea st Micutzu Articole 6 05-08-2009 14:06

 
Forum Stats
Members: 7,696
Threads: 18,788
Posts: 583,027
Total Online: 649

Newest Member: Mihai76

Latest Threads
- by Ncmihai
- by wolly
- by Bogd4n
- by Kebab
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.