lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 16-02-2018, 23:33   #2861
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Am înțeles, eu sunt prost, domnul programator șef

Quote:
Nu vorbi tâmpenii, dacă nu ştii despre ce e vorba.
Microsoft a implementat calls pentru developers de o grămadă de vreme, însă producătorii de AV au ales să folosească kernel hooks pentru că le-a fost lene să facă refactoring la cod sau au zis că "e mai ieftin" să continue o practică începută prin anii '90.
Ce tâmpenii, șef, în afară de ce debitezi tu pe aici? Adică toți producătorii de antiviruși sunt proști, nu? Inclusiv M$. LOL.




Asta cum o explici, boss?

Știi, o fi la modă să-i fuți în gură pe Microsoft, dar tu îi pupi în bot și-i iei de nevastă după ce îi fute tot internetul în gură. Nu te înțeleg.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2018, 23:55   #2862
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Menţionat, demonstrat, explicat, în sensul de "raportez această problemă".
Am mentionat niste chestii care tin de administrare, nu intelegi ca nu pot sa misc nimic fiindca nu-mi permite SO (sunt very limited user) si apoi reteaua de proxy-uri??
Inchipuie-ti ca nu pot sa insir aici toata povestea ca sa intelegi tu. Daca ajung luni munca iti fac poze la monitor, ca nu pot face printscreen, pricepaesi acu'?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 01:01   #2863
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Am înțeles, eu sunt prost, domnul programator șef


Ce tâmpenii, șef, în afară de ce debitezi tu pe aici? Adică toți producătorii de antiviruși sunt proști, nu? Inclusiv M$. LOL.




Asta cum o explici, boss?

Știi, o fi la modă să-i fuți în gură pe Microsoft, dar tu îi pupi în bot și-i iei de nevastă după ce îi fute tot internetul în gură. Nu te înțeleg.
O chestie interesantă... Tocmai am citit mai devreme un articol care explică perfect metoda ta de a discuta pe un subiect. Era un ceva, un nu-ştiu-ce, care mă frământa legat de tine de-o vreme bună încoace, nu reuşeam să-mi explic ce e în neregulă, şi articolul respectiv m-a luminat.

Pe scurt, tu aduci cafteala în duel. Şi mă dezarmezi, fiindcă nu pot să mă caftesc, nu ştiu cum.
Fiindcă nu aduci argumente pe subiect, tu faci miştouri, trolaj ieftin, de "bobor". Şi nu am cum să lupt cu aşa ceva, nu mă pricep.
Se menţionează faptul că antivirusului nu-i place de telemetry (mă îndoiesc de asta, dar fie, o iau de bună), caut şi găsesc o explicaţie pentru a contracara un mişto spus pe un ton superior, dar care nu aduce niciun argument pe subiect. Apoi se repede @kobro zicând că la fel face şi Microsoft Esentials. Foarte bine, devin curios, îl întreb dacă are date, dovezi, un link, ceva, să mă documentez. Chiar nu am văzut nicăieri să fie raportată problema asta specifică. El nu pricepe ce-l întreb, eu explic, el tot nu pricepe, apoi te înfigi matale deviind şiret discuţia, cu alt trolaj ieftin, abandonând subiectul specific (probabil fiindcă e de necâştigat), menţionând o cu totul altă problemă.
"Dacă Windows nu suge aici, atunci suge acolo, bwahaha!"

Bravos, naţiune, ai reuşit. Ai învins prin metoda românească, bait-and-switch, necivilizat şi primitiv, dar ce contează, scopul scuză mijloacele.

Acestea fiind zise îmi recunosc înfrângerea, fiindcă sunt neputincios când e vorba de cafteală. Eu mă descurc doar la dueluri, you know, alea cu reguli and stuff.

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Am mentionat niste chestii care tin de administrare, nu intelegi ca nu pot sa misc nimic fiindca nu-mi permite SO (sunt very limited user) si apoi reteaua de proxy-uri??
Inchipuie-ti ca nu pot sa insir aici toata povestea ca sa intelegi tu. Daca ajung luni munca iti fac poze la monitor, ca nu pot face printscreen, pricepaesi acu'?
Nu trebuie să înşiri nimic, man, doream doar să ştiu dacă problema respectivă a mai fost replicată pe undeva. Având în vedere cât de ciuntite sunt conturile de Windows la voi, nu mă miră defel ca aia să fie cauza multor probleme. Ceea ce ne poate duce înapoi la pătrăţica 1: e Windows de vină sau faptul că e prost configurat?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 07:58   #2864
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 583
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to doru
Default

O posibilă cauză pentru care antivirusul folosește hooks este pentru a scoate rootkit. Uite o descriere interesanta aici: https://heimdalsecurity.com/blog/rootkit/amp/
doru is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 08:14   #2865
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,029
Mentioned: 447 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci dacă antivirusul ăla stă în cu procesorul în load înseamnă că nu îi place "ceva".
Acel ceva este telemetria, și să vezi spanac, nici mie nu îmi place de telemetria asta.

Așadar am încercat să o opresc prin tot felul de metode, cu O&O Shutup și DisableWinTracking și tot felul de setări prin regiștri, startup,gpedit.msc, i-am dat rename la executabil, etc.

Ghici ce, după două restarturi și un update de la Microsoft automat este înapoi inflamându-mi antivirusul.

Deci nu antivirusul e problema aici, e Microsoftul care se încăpățânează în idioțenia asta infinită să îmi bage pe gât un proces opțional pe care nu îl vreau.

P.S. Nu doar telemetria face probleme, o să mai explic...
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:31   #2866
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,545
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Bravos, naţiune, ai reuşit. Ai învins prin metoda românească, bait-and-switch, necivilizat şi primitiv, dar ce contează, scopul scuză mijloacele.
Poate nu intelegi; deci sa-ti explic: desi Neo sta unde apa este mai calda, are comportamentul cel mai romanesc de pe aici.

Dar la vaza cu telemetria nu prea ai dreptate. O iau logic, nu tehnic:
- Win -> uraaaa
- AV -> plaaaaaa
- De ce mai AV?
- pentru ca nu-mi place telemetria win; tu vrei sa te protejez de orice iese de pe pc-ul tau, fara acceptul tau; telemetria win este fix asta: date care pelaca de la tine, fara acceptul tau
- pai vezi tu mai AV draga, eu cand am pus WinOS (ca fara el nu ai fi existat in plm), am dat accept la niste chestii scrise acolo in PUL .... pardon .... EULA
- atunci suge-o fraiere, ca eu nu eram instalat cand ai dat accept la rahatul ala

Deci atat OS-ul, cat si AV-ul au dreptate.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 17-02-2018 at 11:36.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:34   #2867
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Help!
Am un PC Haswel cu i7 4790k, Asus z97-A, cu windows 10, iar la actualizarea aplicației pentru tastatura Corsair k95 rgb nu mai boot-ează.
Click image for larger version

Name:	IMG-20180216-WA0000.jpg
Views:	61
Size:	96.7 KB
ID:	61836
A pățit cineva ceva asemănător?
Mulțumesc anticipat.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:38   #2868
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

E complicat, fiindca telemetria a fost prezentata ca o modalitate de a imbunatati SO prin politici de culegere de date.
Ori ce se intampla nu este deloc asa, iar obiceiul asta prost a fost imprumutat de foarte multe companii pentru a servi/livra ceea ce se vinde, nu pentru a imbunatati un produs.
Si cand se unesc mai mute saracii de softuri sa te suga de informatie, computerul tau o ia razna, evident.
In cazul ideal war ar avea dreptate, dar care e cazul ala ideal? Cand tu stai capra si nu ai posibilitatea de a alege sau de a modifica?
Care e beneficiul ca tu esti despuiat la propriu de date dar trebuie sa accepti numai ce doreste producatorul de soft?
Fiind in pozitie de monopol sau dominanta nu inseamna ca trebuie sa abuzeze de client. Cum ar fi ca doar cei cu pwula de peste 20cm sa fwuta, ca o au mai mare?
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:40   #2869
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Bugsy004, la mine nu mai porneste tastatura pe win 7, dar n-am avut dimp sa depanez agregatul...
Vezi ca o sa fie nevoie sa resetezi firmware-ul si sa dezinstalezi softul, dupa ce reusesti sa faci restore.

Last edited by kobro; 17-02-2018 at 11:43.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:44   #2870
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Help!
Am un PC Haswel cu i7 4790k, Asus z97-A, cu windows 10, iar la actualizarea aplicației pentru tastatura Corsair k95 rgb nu mai boot-ează.
Attachment 61836
A pățit cineva ceva asemănător?
Mulțumesc anticipat.
Windows zice ca trebuie sa schimbi computerul. E prea vechi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:46   #2871
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Windows zice ca trebuie sa schimbi computerul. E prea vechi.
E al unui copil... doar că astăzi nu știu dacă am timp să merg la el, așa că încerc de la distanță.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:49   #2872
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Windows nu tine cont

Revenind la realitate, de verificat, in ordinea asta:
1. RAM - memtest
2. HDD - HDD Test din Hiren eventual, sau alta aplicatie bootabila.

Daca RAM-ul si HDD-ul sunt ok, poti face recovery din stickul bootabil de windows 10 la cel mai recent punct de recovery.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 11:52   #2873
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu are niciun punct de recovery.
În print screen se vede ca problemă corsairbusdriver.sys
I-am spus să încerce o pornire cu altă tastatură...
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 12:06   #2874
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,538
Mentioned: 1002 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

La o adica poate scoate tastatura, dar daca driverul e problema si cu si fara tastatura conectata face figuri.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 16:09   #2875
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,545
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu am avut nevoie niciodata, dar win asta nou nu are si el un fel de safe/limp mode, in care sa nu incarce drivere si in care sa poti dezinstala chestii?
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 16:10   #2876
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,284
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

În safe mode ar trebui sa poți să-l dai jos.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 18:23   #2877
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,971
Mentioned: 77 Post(s)

PC-ul meu



Default

Safe mode sau recovery cu usb boot daca nu merge.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 19:18   #2878
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,019
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu vrea nici cu safe mode, apare la fel ca la normal boot.
Am încercat și cu hiren, cu winXP, și crapă.
I-am dat un hdd cu win10 să booteze de pe el pentru a-și salva documentele, urmând apoi să reinstaleze win pe curat.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 20:23   #2879
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,867
Mentioned: 74 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai incercat cu "last known configuration"?
Mai simplu era un live usb cu ubuntu, de exemplu.
Daca nu merge, il punem pe @war4peace sa gaseasca o rezolvare
kobro is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 21:50   #2880
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,493
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Desigur: intri de pe un Windows PE (oricare) şi redenumeşti acel .sys în altceva. Restart fără Networking şi ştergi restul de driver.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 madalin Software 1143 07-05-2018 07:31
Windows chel suzuki Overclocking & benchmarking 33 17-07-2014 12:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 15:53
Windows 7 RTM Monstru Software 119 07-11-2010 17:38
Windows 7 GOD Mod Monstru Software 8 25-01-2010 19:03

 
Forum Stats
Members: 7,694
Threads: 18,785
Posts: 583,005
Total Online: 571

Newest Member: bambusyo

Latest Threads
- by wolly
- by khrypt
- by Kebab

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.