lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-10-2019, 16:11   #3161
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 399
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

un adaptor de acest tip gasesc si in romania la magazin sau olx ?
multumesc !

l.e. merge cu unul din acesta ? link
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.

Last edited by labuser; 02-10-2019 at 16:27.
labuser is online now   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 19:56   #3162
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 663
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

DFI DK X58 T3he6 - merge cu i7 920, nu merge cu X5650 (comandat de pe ebay, nu am pe ce altceva sa-l testez). Bios i-am pus ceva ce-am gasit pe net de prin 2017, care cica astupa gaurile Meltdown/Spectre sau ceva asemanator.
Ceva ajutor? @Viewstar parca si tu iti luasei unul de curand, de la tine m-am inspirat, tu pe ce l-ai pus? A mers direct fara artificii?
Multam!
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 20:00   #3163
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by labuser View Post
un adaptor de acest tip gasesc si in romania la magazin sau olx ?
multumesc !

l.e. merge cu unul din acesta ? link


Este bine să cumperi un EXP GDC. Este important să ai contacte soldered, altfel posibil să apară probleme de deconectări și de viteză din cauza linkului negociat.
Trebuie să fie compatibil și laptopul, altfel e de bibileală să īl faci să vadă placa video.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 22:19   #3164
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 360
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
DFI DK X58 T3he6 - merge cu i7 920, nu merge cu X5650 (comandat de pe ebay, nu am pe ce altceva sa-l testez). Bios i-am pus ceva ce-am gasit pe net de prin 2017, care cica astupa gaurile Meltdown/Spectre sau ceva asemanator.
Ceva ajutor? @Viewstar parca si tu iti luasei unul de curand, de la tine m-am inspirat, tu pe ce l-ai pus? A mers direct fara artificii?
Multam!
Eu l-am pus pe un Gigabye GA-X58A-UD3R rev 1.0. Nu a functionat pe default, a trebuit sa instalez ultima versiune de bios ( F8A in cazul meu ) direct din Windows ( din bios cu stick bootabil nu functiona, dadea eroare cum ca ar fi prea mare ca si capacitate versiunea de bios ) cu aplicatia Gigabyte @BIOS ( chiar asa se numeste ). Momentan il tin casual la 3.8Ghz cu 1.23v parca, alaturi de coolerul de la fostul i7-930, ceva Intel E97381. Memoriile sunt setate la 1900mhz in triple channel.

Cat despre Spectre/Meltdown, folosesc aplicatia Inspectre ( https://www.grc.com/inspectre.htm ) pentru a le dezactiva deoarece afecteaza performanta, despre care am auzit intr-un clip legat de x58 de pe Tech Yes City youtube.
Ar mai fi si varianta din registry, citat tot dintr-un clip din canalul de mai sus:

*Update Regedit manual texts to disable spectre and meltdown mitigations fully (open powershell as administrator and copy paste) (PS I am still examining the others out there, thanks for sending these in guys) -

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 3 /f

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
Viewstar is online now   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 22:55   #3165
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ori am ruginit ori nu mai sunt la moda......

am facut un sistem bazat pe x570 aorus elite
placa de retea are ca descriere - Intel® Gigabit LAN with cFosSpeed Internet Accelerator.
Nu am mai avut niciodata pana acuma un lan care sa se initieze dupa ce porneste windowsul, nu am cronometrat dar dupa 10-15 secunde, sau mai mai mult, apare reteaua.

pareri sau experiente comune ?
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 23:03   #3166
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 663
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Quote:
Originally Posted by Viewstar View Post
Eu l-am pus pe un Gigabye GA-X58A-UD3R rev 1.0. Nu a functionat pe default, a trebuit sa instalez ultima versiune de bios ( F8A in cazul meu ) direct din Windows ( din bios cu stick bootabil nu functiona, dadea eroare cum ca ar fi prea mare ca si capacitate versiunea de bios ) cu aplicatia Gigabyte @BIOS ( chiar asa se numeste ). Momentan il tin casual la 3.8Ghz cu 1.23v parca, alaturi de coolerul de la fostul i7-930, ceva Intel E97381. Memoriile sunt setate la 1900mhz in triple channel.

Cat despre Spectre/Meltdown, folosesc aplicatia Inspectre ( https://www.grc.com/inspectre.htm ) pentru a le dezactiva deoarece afecteaza performanta, despre care am auzit intr-un clip legat de x58 de pe Tech Yes City youtube.
Ar mai fi si varianta din registry, citat tot dintr-un clip din canalul de mai sus:

*Update Regedit manual texts to disable spectre and meltdown mitigations fully (open powershell as administrator and copy paste) (PS I am still examining the others out there, thanks for sending these in guys) -

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 3 /f

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
Nu ma interesa in mod deosebit de Spectre, am vrut doar sa ii fac update la ultimul si doar pe ala l-am gasit.
Am mai citit intre timp si se pare ca placa mea nu stie xeoane 6c/12t
Daca mai auzi de vreo placa la fel ca a ta de vanzare pe undeva la un pret decent, da-mi si mie un semn, te rog
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 23:19   #3167
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 360
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
Nu ma interesa in mod deosebit de Spectre, am vrut doar sa ii fac update la ultimul si doar pe ala l-am gasit.
Am mai citit intre timp si se pare ca placa mea nu stie xeoane 6c/12t
Daca mai auzi de vreo placa la fel ca a ta de vanzare pe undeva la un pret decent, da-mi si mie un semn, te rog
Sigur. La mine s-a intamplat cu placa asta, o primisem cadou de la o ruda care a schimbat platforma, am avut si eu ceva emotii ulterior cu xeonul, ca nu e oficial suportat, spre deosebire de rev 2.0 a placii de baza. Poti incerca sa postezi pe https://www.bios-mods.com/forum/Forum-Bios-Mods-Forum, poate gasesti ceva. Ai putea incerca si aici: http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=22049 Pretul cerut pe componente separat e abominabil, mai ales ca placa asta de baza e destul de simandicoasa cu ramii si setarea lor functionala in triple channel, dar pe kit cere aproape un pret decent. La un 300-350ron pe kit ar fi pretul ok, placa aia de baza nu valoreaza mai mult de 200ron, zicand asta ca posesor al uneia identice, iar procesorul il puteam lua de la acelasi user de pe ebay cu 25$ cu tot cu transport ( din Austria, nu China ).
Viewstar is online now   Reply With Quote
Old 19-10-2019, 23:39   #3168
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 663
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Am vazut anuntul, apoi am vazut ca nu e identica cu ce ai tu, e mai slaba, din start pe porturi sata/sloturi ram, n-am stat sa mai caut restul
Daca era ca a ta, sigur ma bagam.
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S

Last edited by bakhus; 19-10-2019 at 23:41.
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2019, 00:21   #3169
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 360
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
Am vazut anuntul, apoi am vazut ca nu e identica cu ce ai tu, e mai slaba, din start pe porturi sata/sloturi ram, n-am stat sa mai caut restul
Daca era ca a ta, sigur ma bagam.
Ah, da, nu am vazut ca e EX-58, citisem X58-UD3R si am zis ca e ca a mea, n-am mai dat click pe link. Clar nu merita atunci. Daca mai vad ceva, te anunt.
Viewstar is online now   Reply With Quote
Old 20-10-2019, 12:07   #3170
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 399
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Este bine să cumperi un EXP GDC. Este important să ai contacte soldered, altfel posibil să apară probleme de deconectări și de viteză din cauza linkului negociat.
Trebuie să fie compatibil și laptopul, altfel e de bibileală să īl faci să vadă placa video.


Sent from my iPhone using Tapatalk
se poate un link ?
dau o bere cand mai face Monstru un workshop.
multumesc!
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is online now   Reply With Quote
Old 20-10-2019, 15:36   #3171
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

https://www.banggood.com/Mini-PCI-E-...r_warehouse=CN

Īn principiu ce EXP GDC găsești. Chiar așa cauți pe google.
Poți să vezi alternative pe forumul techinferno.com, au o secțiune de eGPU.
Există și alternative cu thunderbolt, dar sunt scumpe, și trebuie să ai laptop cu așa ceva.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2019, 16:39   #3172
labuser
Senior Member
 
labuser's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 399
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

au asa ceva si la noi, sau doar pe banggood ?
__________________
nickname anterior: cerulliber
new Ryzen troll.
labuser is online now   Reply With Quote
Old 20-10-2019, 16:42   #3173
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,324
Mentioned: 626 Post(s)

PC-ul meu



Default

La noi nu găsești așa ceva, inițial era o firmă din china cu research pe așa ceva, apoi a aparut varianta cu exp gdc dar tot de la chinezi.
Tot ce gasesti la noi sunt chestii aduse din china cu adaos comercial semnificativ.
Sau vandute de altii ce au avut și nu le mai trebuie pe olx.

Ia din China, sfatul meu...


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 10:53   #3174
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,489
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu



Default

Postez mai mult ca informatie in caz ca mai da cineva peste problema asta.

De mult timp am crezut ca am coil whine de la placa video, cel putin asa se auzea cand aveam peste 120fps.
Am testat pe placi de baza diferite, chiar si cu alte surse. Placa video ramanand neschimbata.

In cele din urma, am scos mufa jack din monitor care are boxe integrate, iar coil whine a disparut complet. Testez cu casti legate direct la calculator, nu se mai aud interferente, whine, nimic.

Se pare ca am whine din audio de la monitor. O sa iau o pereche de boxe 2+1 sau ceva echivalent si pe viitor trec la un monitor 1440p.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 20:00   #3175
Razvan_M
Member
 
Razvan_M's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Seara buna,

Se da urmatoarea problema:

Am asamblat astăzi un calculator pentru un prieten și după o reașezare a plăcii de baza īn carcasa, sistemul a bootat, dar cānd sa ajungă īn windows a dat un blue screen si s-a īnchis.

Acum sistemul nu mai se deschide deloc - cānd apăs pe butonul de Power se aude un zgomot īn sursa - intra una dintre protecțiile sursei - și placa de baza nu primește curent.

Configuratia este:
CPU: Ryzen 2700X
MB: MSI X570 MPX X570 Gaming Plus
GPU: Gigabyte RTX 2060 Super Windforce OC
RAM: 2*8Gb HyperX 3200Mhz
PSU: Seasonic Focus GX 650W
Carcasa: Cougar Panzer
SSD: Samsung 970 EVO 250Gb
HDD: Seagate 2Tb

Am incercat un clear cmos hard - am scos bateria si am tinut surubelnita 30 de sec pe cei 2 pini destinati clear cmos, dar tot degeaba.

De precizat faptul ca inainte sa reasez placa de baza, am vrut sa scot placa video si nereusind sa deblochez holderul de la slotul pcie cu mana am apelat la o surubelnita care mi-a alunecat pe placa si a rezultat asta:

Click image for larger version

Name:	40a1e0f6-65de-4272-b2f4-81b2325a72f3.jpg
Views:	83
Size:	284.0 KB
ID:	67572

Ma gandesc ca s-ar putea sa faca un scurt aici, dar nu inteleg de ce a mers mai mult de 30 de secunde inainte sa se brick-uiasca.

Opinii?
__________________
itdojo.ro
Razvan_M is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 20:03   #3176
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 663
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Scoate-o afara si testeaz-o pe masa.
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2019, 21:38   #3177
Fallen
Senior Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 335
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate e absurd ce zic, dar ai montat distantierii placii de baza, da?
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 00:09   #3178
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,646
Mentioned: 259 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cel mai bine ar fi să faci pe ne znaiu (nu știu) și să o duci la garanție.
Probabil ai rupt o componentă foarte mică, SMD, o rezistență sau o diodă.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 09:22   #3179
Fallen
Senior Member
 
Fallen's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Bucuresti
Posts: 335
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sau poate a facut punte intre cele 2 trasee din poza.
Freaca si tu cu o scobitoare acolo intre linii ca sa te asiguri ca nu e contact intre ele.
__________________
Fost membru computergames forum.
Rating: http://forum.lab501.ro/showpost.php?...66&postcount=3
Fallen is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2019, 14:15   #3180
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,952
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Razvan_M View Post
Seara buna,

Se da urmatoarea problema:

Am asamblat astăzi un calculator pentru un prieten și după o reașezare a plăcii de baza īn carcasa, sistemul a bootat, dar cānd sa ajungă īn windows a dat un blue screen si s-a īnchis.

Acum sistemul nu mai se deschide deloc - cānd apăs pe butonul de Power se aude un zgomot īn sursa - intra una dintre protecțiile sursei - și placa de baza nu primește curent.

Configuratia este:
CPU: Ryzen 2700X
MB: MSI X570 MPX X570 Gaming Plus
GPU: Gigabyte RTX 2060 Super Windforce OC
RAM: 2*8Gb HyperX 3200Mhz
PSU: Seasonic Focus GX 650W
Carcasa: Cougar Panzer
SSD: Samsung 970 EVO 250Gb
HDD: Seagate 2Tb

Am incercat un clear cmos hard - am scos bateria si am tinut surubelnita 30 de sec pe cei 2 pini destinati clear cmos, dar tot degeaba.

De precizat faptul ca inainte sa reasez placa de baza, am vrut sa scot placa video si nereusind sa deblochez holderul de la slotul pcie cu mana am apelat la o surubelnita care mi-a alunecat pe placa si a rezultat asta:

Attachment 67572

Ma gandesc ca s-ar putea sa faca un scurt aici, dar nu inteleg de ce a mers mai mult de 30 de secunde inainte sa se brick-uiasca.

Opinii?
Daca sunt 2 layere acolo si iti garantez ca sunt mai multe din cauza asta face scurt fiindca presiunea surubelnitei a belit protectia dintre layere. Faptul ca a mers 5s sau 5 ore e irelevant, acum e in scurt si nu prea ai cum sa rezolvi asta acasa fara scule.

Daca si open bench face la fel cu cat mai putine piese in ea e clar.
Reasezarea placii ai facut-o pentru ca ?

Last edited by agarici cu pedale; 29-11-2019 at 14:46.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,448
Threads: 22,165
Posts: 663,037
Total Online: 861

Newest Member: sevrajjj

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.