lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-05-2018, 21:41   #561
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
SSH Reset si o sa-l poti adopta in controller.
https://help.ubnt.com/hc/en-us/artic...ory-Defaults#2

Schimbi inform ip din SSH
https://community.spiceworks.com/how...for-a-unifi-ap
Am facut inform-ul si nimic
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 21:42   #562
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Mai īncearcă o data . Ma gāndesc ca pui IP-ul serverului acolo, nu?
Uneori și eu trebuia sa īncerc de 1-2 ori pana apărea īn controller.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 21:50   #563
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

@kpy_here, clar ca ip-ul DSM-ului.

LE:
NOPE, nu merge
No devices.

Tu versiune ai in docker?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 02-05-2018 at 21:54.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 21:59   #564
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 272
Mentioned: 3 Post(s)


Default

daca rulezi controller-ul pe pc il vede?
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:00   #565
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

am dezinstalat de pe pc
pe pc il vedea
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:06   #566
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Mai baga un reset. La mine a mers din prima in Docker. Pe lāngă asta, īși face și update la fiecare restart
Deci se poate.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:08   #567
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,283
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca aveti firewall sau antivirus cu soluție de firewall dați-i permisive pe 8080 ca am pățit sa nu mi vadă ap-urile īn controller.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:09   #568
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,283
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by poker_x View Post
banuiesc ca odata ce a fost "adoptat" de un controller, nu mai poate fi accesat de un altul. Cred ca trebuie sa ii dai factory reset.


Da, dacă a fost deja adoptat trebuie reset pentru reconfigure.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:11   #569
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
Mai baga un reset. La mine a mers din prima in Docker. Pe lāngă asta, īși face și update la fiecare restart
Deci se poate.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
tu ce verisune de jacobalberty/unifi/ ai pus?
Tot dau reset si inform sin ssh de atunci si nimic.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:15   #570
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Ultima varianta disponibila acum ~6 luni cred. De atunci a mers excelent, cu 3 AP-uri pe el.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:16   #571
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine nu vrea man. Nu stiu ce dreac are.
Imi poti spune si mie versiunea care o ai tu?
Sa incerc si cu aia.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:17   #572
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
Daca aveti firewall sau antivirus cu soluție de firewall dați-i permisive pe 8080 ca am pățit sa nu mi vadă ap-urile īn controller.
Dacă controller-ul rulează pe server/nas nu are antivirus. Iar pe Docker setezi porturile din compose.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:18   #573
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Am luat latest version. Nu știu exact care era. Ma gāndesc ca nu aștepți suficient de mult după ce ii dai comanda din ssh.
Īți recomand să mai dai un reset, aștepți sa booteze, după care dai announce din ssh și aștepți cāteva minute.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2018, 22:20   #574
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dupa reset astept pana inceteaza sa mai clipoceasca si ramane cu solid light.
Mai devreme oricum nu pot, ca nu ma lasa sa maconectez cu putty la el.
Ce dreac sa-i fac mai mult de atat?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 03-05-2018 at 08:19.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 08:19   #575
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

E ceva cu synology-ul.
Am pus unifi-ul pe laptop si l-a vazut.
Aveti idee ce dreac as putea face in synology sa-l fac sa mearga?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 08:32   #576
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 6,994
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Ai setat porturile din Docker compose, cānd l-ai pus pe syno?

Nu stiu daca e diferit pe Synology, dar me Linux, se instaleaza asa:

sudo docker pull jacobalberty/unifi

sudo docker create --name=unifi \
restart: always
-e PGID=1001 -e PUID=1001 \
-p 8080:8080 \
-p 8443:8443 \
-p 3478:3478/udp \
-p 10001:10001/udp \
-e TZ=TZ=Europe/Bucharest \
-v ~/unifi:/unifi \


sudo docker start jacobalberty/unifi

Last edited by kpy_here; 03-05-2018 at 09:27.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 09:44   #577
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si eu tot in consola a trebuit sa intru si sa pun unifi-ul din linie de comanda.
Am facut exact ca aici si ... .... MERGE in plm

Am creat VLAN separat in routerul mikrotik si am testat un guest wifi prin acela => merge
Dar merge bine merci si crearea unui SSID quest cu setari implicite din unifi => nu ai acces in LAN si nu mai trebuie sa te complici cu VLAN-uri separate in routerul de dinaintea AP-ului (dhcp secundar, vlan ID & shit)

Deci am doua SSID-uri guest lol

LE: cred ca stiu unde era buba (Nu de la porturi, cum credeam initial).
Cand puneam unifi-ul din interfata docker a DSM, la network imi aparea "bridge 1 connected"
Dupa ce am pus unifi-ul din putty, la network imi apare acum "host 1 connected"

Are cineva vreo explicatie?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 03-05-2018 at 09:47.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 09:21   #578
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Acum ma mananca sa fac un ssis guest si pe AP-ul mikrotiki.

Am incercat tot ce era pe net si nu reusesc.
Majoritatea tutorialelor sunt pentru routerele care au wifi built-in.
Eu am un AP mtik conectat la un router mtik.

Cred ca nutiu sa fac ceva la vlan-ul/bridge-ul eferent in router. Probabil o trebui si dhcp separat pentru vlan-ul agerent guest.

Help
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 07:24   #579
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 595
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum am scris si mai sus, ai nevoie de 2 vlan-uri, 2 pool-uri dhcp, fiecare asignat pe cate un vlan, si porturi setate in trunk intre router si AP.

Apuca-te si citeste niste materiale despre networking, e clar ca nu stapanesti niate concepte de baza.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 08:42   #580
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,534
Mentioned: 481 Post(s)

PC-ul meu



Default

Damn, porturile. Asta era cred, ca nu am setat niciun port intre router si AP. Eu am un ditamai bridge-ul intre toate porturile routerului si atat.
Nu prea am timp sa citesc foarte mult pe tema asta, din pacate. Mi-ar lua luni.
Problema este ca stapanesc numai conceprte de baza din pacate. Iar experienta in retelistica este fix pix, ca nu am am avut tangente cu domeniul asta.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 08-05-2018 at 08:50.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,688
Threads: 18,772
Posts: 582,657
Total Online: 449

Newest Member: cristianu

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by Firefox

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.