lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-07-2020, 18:52   #3941
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 425
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Momentan e ok, mi-a pus page file de 4gb desi era disabled pe versiunea veche, iar cpu-z imi arata voltajul la procesor eronat, gen 0.88v chiar si in stress test ( aida64 il arata bine, 1.14v). In rest, totul pare in regula, am pus si setat ultima versiune de O&O ShutUp10, am sters cateva apps preinstalate, ceva services disabled si cam asta e.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 27-07-2020, 16:41   #3942
Viewstar
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 425
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se pare ca Gpu scheduling on in cazul meu are efect invers, in Star Wars Battlefront 2 am observat ca desi aveam 70fps cap, se simtea de parca aveam 30 real, iar in Firestrike pierd cam 1400puncte, de la 15k la 13.6k. Disabled ramane, la fel ca si game mode.
Viewstar is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2020, 08:08   #3943
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,587
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

eu am avut aceeasi versiune de windows 1903 timp de 1an, in ultimile 2 luni am schimbat de pe socket Z170 pe Ryzen B450, pe Z390 si in final am ramas pe socket Z490, de 2 saptamani am upgradat fortat la 2004 si merge fara bsod sau alte nebunii
am prieteni care la orice schimbare de hardware baga windows fresh... prostie maxima
PSS is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2020, 10:11   #3944
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,510
Mentioned: 292 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am pus și eu ieri ultima versiune, 2004, și mi-a corupt fișiere la WoT cred că mai sunt jocuri care trebuie reinstalate. Configurația e cea din semnătură.
__________________
Folosește voucherul S18AZ8IG și primești un discount de 1% la pcgarage.ro
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2020, 10:44   #3945
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,972
Mentioned: 239 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cum ti-ar corupe windows-ul fisierele de wot? nu vad legatura cu update-ul.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2020, 10:55   #3946
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,510
Mentioned: 292 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu știu cum, înainte de update jocul mergea. Ieri am făcut update la 2004, iar aseară când am dat click pe play... mi-a dat eroare și am verificat instalarea, apoi a urmat rebuild.
__________________
Folosește voucherul S18AZ8IG și primești un discount de 1% la pcgarage.ro
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2020, 11:16   #3947
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,363
Mentioned: 41 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pun aici sa-l vada si cei ce au windows. Desi articolul se concentreaza pe GRUB (un bootloader open source), gaura de securitate afecteaza toate sistemele indiferent de bootloader si sistem de operare:
https://eclypsium.com/2020/07/29/the...e-in-the-boot/

LE: My bad, se pare ca doar sistemele ce folosesc grub2 sunt afectate! Am citit un paragraf scos din context

Last edited by doru; 30-07-2020 at 11:31. Reason: corectie sisteme afectate
doru is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 10:44   #3948
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by PSS View Post
eu am avut aceeasi versiune de windows 1903 timp de 1an, in ultimile 2 luni am schimbat de pe socket Z170 pe Ryzen B450, pe Z390 si in final am ramas pe socket Z490, de 2 saptamani am upgradat fortat la 2004 si merge fara bsod sau alte nebunii
am prieteni care la orice schimbare de hardware baga windows fresh... prostie maxima
prietenii au ramas cu traume de pe vremea XP
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 19:26   #3949
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,177
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sau nu ne doare capul pentru 20 de minute cat dureaza o instalare de Windows. Eu il reinstalez cam o data la un an, chiar daca nu am schimbat platforma. Si il reinstalez de fiecare data cand schimb platforma.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 20:26   #3950
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 202
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

2004 imi tranteste niste blue-screen mai ceva ca pe xp.Mi-a zis de toate si de drivere de chipset si de video si de page file, abia astept sa-mi fac timp de clean install. Singurul joc pe care l a iertat Wot!, restul please reinstall.., dll..am jurat de atatea ori ca nu mai fac upgrade fara clean.. dar stim cine moare ultima...de ar fi doar windows-ul de reinstalat ....
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 21:55   #3951
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,255
Mentioned: 771 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by droopy_ro View Post
Sau nu ne doare capul pentru 20 de minute cat dureaza o instalare de Windows. Eu il reinstalez cam o data la un an, chiar daca nu am schimbat platforma. Si il reinstalez de fiecare data cand schimb platforma.
La mine dureaza 2-3 zile de readus sistemul la setarile initiale + repus toate programele de grafica/video, etc. Sunt niste setari acolo care trebuie bibilite la fiecare in parte.

Tocmai de-aia ma feresc si de dracu si am backup la 2 zile cu Acronis True Image in doua locatii diferite externe RAID. Intampla-s-ar orice si in 20min am totul inapoi ca acum 2 zile sau acum o luna. M-a scos din rahat de nenumarate ori. BSOD-uri, update-uri, diverse probleme... Daca preconizez ca-mi ia mai mult de 5-10 minute sa rezolv prefer sa fac restore direct.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2020, 22:50   #3952
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,177
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu

Default

Normal ca difera de la user la user.
Dar ori ai departament IT si rezolva ei(sau nu), ori ca afacere mica ar trebui sa faci cum zici tu, backupuri dese si sa te feresti sa experimentezi cu PCul ala, fara update-uri.
Eventual nici nu il conectezi la net, daca poti face asta cu workflow-ul tau.

Pentru oamenii obisnuiti, de stau pe forumuri, social media, youtube, Netflix, ziare si jocuri. O reinstalare dureaza cateva zeci de minute, restul de setari le poti face in timp iar jocurile moderne isi stocheaza in cloud salvarile si chiar setarile video in unele cazuri.

Imi aduc aminte cum era inainte cu Windows 7, XP sau primul meu sistem de operare 98 Second Edition. Pai dura ore in sir sa schimbi dischete si CDuri doar ca sa instalezi Windowsul si driverele(asta daca nu aveai probleme cu IRQ si altele).
Acum e asa de simplu cu Windows as a service + SSDuri pentru majoritatea userilor care au habar sa faca un reinstall.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2020, 10:19   #3953
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,594
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

BSOD_urile sunt 90% din cauzuri de la driveri sau de la un update.
rezolvarea e aproape intotdeauna simpla, pui driver-ul care trebuie (de regula e un dongle BT sau o placa de sunet mai old si ai rezolvat) in schimb cand e de la Micromoale update atunci ca homeuser inseamna ca trebuie sa opresti update-urile o vreme si-l scoti pe cel cu buba.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2020, 01:05   #3954
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 204
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

am nevoie de ajutor
am amd 3900x cu asus strix e .
Am instalat windowsul pe nvme s ata gigabyte aorus si am in sistem si un samsung evo, la boot priority in bios imi arata evo, de ce nu imi arata ssd m2?
boot manager e ssd evo. cum e posibil?
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2020, 08:19   #3955
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,526
Mentioned: 1283 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E posibil pentru ca ala iti era selectat ca primary boot si windows nu e in stare sa manage-uiasca calumea treaba cu bootul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T14 AMD, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 8 madalin Software 1143 07-05-2018 07:31
Windows chel suzuki Overclocking & benchmarking 33 17-07-2014 12:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 15:53
Windows 7 RTM Monstru Software 119 07-11-2010 17:38
Windows 7 GOD Mod Monstru Software 8 25-01-2010 19:03

 
Forum Stats
Members: 8,714
Threads: 22,995
Posts: 687,056
Total Online: 1056

Newest Member: Cypress187

Latest Threads
- by Arise
- by GRIP
- by Otman
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.