lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2016, 19:37   #421
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,788
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

SSD-ul meu de games are 1 TB şi mai am vreo 150 GB liberi. Asta în condiţiile în care am dezinstalat mai multe jocuri mari (GoW4, Doom) ca să fac loc altora.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline  
Old 05-12-2016, 19:40   #422
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 520
Mentioned: 14 Post(s)


Default

Eu am si ssd de 240gb si hdd,unele jocuri,mai ales mmorpg le am pe ssd,cele singlepalyer pe hdd.Cred totusi ca 16gb ram e mai safe today,8gb sunt cam putintei.
one111 is offline  
Old 05-12-2016, 20:33   #423
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 927
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am preferat sa merg pe 4x 250GB SSD (mai ieftine) in raid0, decat sa mai stau pe HDD crap. HDD-ul e bun doar pt. storage pt. mine personal. FPS drop in jocuri ? Nici vorba !!

Azi am fost pe la PCGarage sa iau un cooler pe apa si inca un GTX 1060 insa versiunea de 3GB pt. un prieten, care dorea sa isi ia un RX 470. I-am zis ca diferenta de pret era mult prea mica intre ele, ba chiar a iesit cu 50 de lei mai ieftin. Si mai bine se scoate cu un GTX 1060 3GB decat cu un RX 470 4GB. Mai ales ca el o rupe pe CSGO, LOL, Dota... din astea de pustan. )

Si ce am mai aflat la GTX 1060 G1 Gaming-ul meu... placa e rev 1.0 si e facuta fix pe acelas PCB ca si GTX 1070 sau 1080, big lol. Nu se mai fabrica rev 1.0 din pacate, ca acum au trecut pe rev 2.0 cu PCB speciala si mai mic de GTX 1060. Avantajul la rev 1.0 fiind ca pot sa-i montez cooler de GTX 1070 G1 sau 1080 G1, ca se potriveste la fix.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 05-12-2016 at 20:40.
R2Strike is offline  
Old 05-12-2016, 21:53   #424
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,203
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Da, te poti juca ok in Full HD cu un sistem cum ar fi Toolcase, dar daca ai pretentii atunci un SSD de 480 GB pe care sa instalezi cele mai jucate jocuri este obligatoriu, 16GB RAM sunt obligatorii iar placa video de la care incepi sa te uiti se numeste GTX 1070. Daca pentru tine asta nu se numeste mainstream este pentru ca locuiesti in Romania... Surpriza... nu pentru Romania sunt gandite preturile.
Man, sumele alea nici pentru americani nu sunt considerate mainstream. Un PC cu 16 GB memorie, SSD de 480GB si GTX 1070 costa cat 3 x PS4 Pro minim sau vreo 6 x PS4 normale... Asta nu e mainstream oricum am lua-o...
__________________
IMAWO Inc - aplicatii la cerere pentru Android (smartphone / tablet), solutii software personalizate, consultanta in IT:
https://www.facebook.com/imawo.inc/
tphase is offline  
Old 05-12-2016, 22:01   #425
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,876
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Un PC mainstream a costat intotdeuna >1000 USD, sau cat doua - trei console. Acum 22 de ani Playstation I costa 299 USD, iar un PC cu Pentium I si 8MB Edo-RAM, fara accelerator 3D, ca nu aparusera inca, era fix 999 USD, adica de 3 ori mai mult.

PS4 500 GB avea MSRP 349.99.... cu 1050 USD iti faci PC cu SSD, 16 GB Ram si GTX 1060.... Cu 1200, adica 3x PS4 PRO iti pui si 1070... Nimic nou, nici dupa 22 de ani.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...

Last edited by Monstru; 05-12-2016 at 22:03.
Monstru is offline  
Old 05-12-2016, 22:06   #426
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,178
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va repet am jucat tot Call of Duty: Infinite Warfare pe sistemul de la PC-ul meu cu absolut totul la maxim, jocul nu are nici o problema, merge superb, instalat pe un raid 0 de doua hdd-uri de 500GB, dar jocul vrea mai mult de 8GB, cam 10-11 GB, aveti prinstcreen cu memoria ocupata, daca nu ma credeti uitati-va la film, de la minutul 4.34 aveti Task managerul din Windows 10, in review gasiti si FPS-urile, de la minutul 3.48 sunt 23 de placi video testate, nici macar minim FPS-ul nu ridica nici o problema, apropo de asta RX 480 8GB merge mai bine ca GTX 1060 6GB. Maximul de FPS-uri in jocul asta sunt 125 si GTX 1070 le atinge in mare parte din el, in cele mai ale dracului scene nu l-am vazut sa coboare sub 70 FPS, jocul are FPS Counter, activati-l si vedeti ce se intampla.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=pIqzulkWTS4&t=312s[/yt]

rage fuury cum ai fost obraznic ingurgiteaz-o si pe asta (al doilea printscreen), iar in 2/3 situatii GTX 1060 i-o trage urat lui Fury X, oare a cata oara?

Boggy nu cred ca iti poate raspunde cineva la intrebarea DE CE decat din stuff-ul Nvidia.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Cod Infinite Warfare.jpg
Views:	93
Size:	265.9 KB
ID:	56685   Click image for larger version

Name:	Dishonored 2.jpg
Views:	78
Size:	51.4 KB
ID:	56686  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 05-12-2016 at 22:11.
Jocker is offline  
Old 05-12-2016, 22:15   #427
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 520
Mentioned: 14 Post(s)


Default

Deci e clar,ramane lipsa ram-ului,exact cum a zis jocker de la inceput.In film atinge si 11gb ram usage din 32gb cat are ala in sistem.Solutia este simpla,mai pune 2x4gb sau iei un kit 2x8.

LE:Maine cred ca trag si eu jocul cand vin de la munca,sa vad cum merge pe hdd il pun,nu pe ssd,i5 6500,16gb ddr4 2666 si xfx 480.Chiar m-a facut curios tphase cu problemele intampinate.

Last edited by one111; 05-12-2016 at 22:23.
one111 is offline  
Old 05-12-2016, 22:20   #428
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,178
Mentioned: 98 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu chiar am scos un stick de memorie, am ramas cu 12 GB si m-am jucat vreo ora, absolut nici o problema.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 05-12-2016, 23:32   #429
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 927
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu am jucat Call of Duty: Infinite Warfare cu toate la full pe sistemul meu fara nicio problema, ba chiar mi se pare mai slab la grafica decat versiunea Modern Warfare "redesenata".
Bine eu am 16GB la memoria RAM, probabil ca din cauza asta n-am simtit nicio figura din partea jocului daca ziceti ca haleste si 11GB. Insa pt. 2016 mi se pare logic sa ai 16GB la RAM, acum apar tot mai multe jocuri care recomanda lucrul asta, mai ales cele open world.
__________________
- USER OFFLINE -
R2Strike is offline  
Old 05-12-2016, 23:40   #430
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,876
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Cred ca am aratat diferenta intre 8 si 16 GB chiar in cazul lui GTA V, nu-i asa ?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline  
Old 06-12-2016, 00:06   #431
R2Strike
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 927
Mentioned: 26 Post(s)

PC-ul meu

Default

Prima oara GTA 5 l-am jucat pe 8GB RAM si a mers bine cu aproape toate la maxim, fara setarile avansate (la umbre si distanta). Dar mai aveam scapari de FPS-uri, rare, dar apareau. Dupa aia cu 16GB n-am mai avut. Eu cred ca haleste si ala in unele momente, faze din joc peste 8GB. Eu cred ca minim e 8GB RAM pentru jocuri, insa 16GB RAM e recomandat pentru smooth gameplay.

In schimb am observat ca multa lume se plange pe internet, pe forum-uri, pe unde apuca, ca primesc ecrane negre (black screen) cu RX 480. Nu ca ar fi placile de vina, nu zic asta, insa din cate am citit, problema ar fi de la noile drivere Crimson. O problema des intalnita la AMD de cand au renuntat la Catalyst. O aveam si eu cu R9 290. Eu chiar mi-am vandut placa din motivul asta. Prima oara am crezut ca am placa defecta. Dar dupa aia mi-am dat seama ca e de la driverele Crimson. Pentru ca n-am luat niciun black screen, niciodata, inainte cand foloseam vechile drivere Catalyst. Cel putin in cazul meu n-am gasit nicio solutie, rezolvare, pt. R9 290, primeam random black screen din cauza driverelor Crimson. Si nici la Catalyst nu ma puteam intoarce, fiind prea vechi. Multa vreme am crezut ca e placa defecta, dar mi-am dat seama ca saraca nu avea nimic. Insa prea tarziu, se duse... din pacate. Oricum nu aveam ce sa-i fac in cazul asta. Iar problema insita si mai mult la cei care fac OC.

A mai patit cineva asa ceva, sa primeasca black screen la AMD ? Sunt doar curios, nu insinuez nimic.
__________________
- USER OFFLINE -

Last edited by R2Strike; 06-12-2016 at 02:27.
R2Strike is offline  
Old 06-12-2016, 08:00   #432
Jim Beam
Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 203
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Offtopic:^sa inteleg ca tu ti-ai vandut placa cand credeai ca e defecta? Cumparatorul stia?
Jim Beam is offline  
Old 06-12-2016, 08:20   #433
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,203
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
Offtopic:^sa inteleg ca tu ti-ai vandut placa cand credeai ca e defecta? Cumparatorul stia?
Evident ca da. Evident ca nu. E singurul care face dinastea? E mai usor sa vinzi decat sa trimiti in service si sa stai dupa Depanero & altii cu zilele / saptamanile. De obicei placile nu sunt defecte doar manifesta bug-uri de software care pentru un pretentios sunt inacceptabile. Iar service-ul nu acopera problemele generate de driveri. Ai 30 de zile de retur, daca nu ti-ai dat seama ca driverii sunt praf intr-o luna si ca placa manifesta probleme, sa o poti returna, ai doua alternative: sa o arunci la gunoi sau sa o vinzi mascand problema. Iar daca clientul se plange de probleme ii pasezi pisica cu man placa merge, driverii sunt de vina, nu eu ca ti-am vandut un produs cu probleme in deplina cunostinta de cauza...

In realitate toti face la fel. Tu ce crezi ca produsele returnate se arunca? Daca eu returnez o placa grafica fara sa specific ca are probleme (dar adevaratul motiv este ca driverii sunt praf si imi cauzeaza black screen green screen shit screen) crezi ca vor arunca placa aia la gunoi sau o vor ambala frumos si o vor revinde de buna si de noua?
__________________
IMAWO Inc - aplicatii la cerere pentru Android (smartphone / tablet), solutii software personalizate, consultanta in IT:
https://www.facebook.com/imawo.inc/

Last edited by tphase; 06-12-2016 at 08:22.
tphase is offline  
Old 06-12-2016, 09:39   #434
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,788
Mentioned: 205 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Din păcate, nu e singurul care face de-astea.
Mi se pare o mizerie dar în acelaşi timp înţeleg că societatea aşa este.
Ergo: nu cumpăraţi de la oameni în care nu aveţi încredere.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline  
Old 06-12-2016, 09:42   #435
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,114
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Una e sa dai retur si alta e sa vinzi o placa fara sa specifici problemele.

Black screen pe 280X am primit doar la lansarea lui Windows 10 cand au lansat crymson-ul prima data, dupa 2 update-uri de driver n-am mai primit nici un black screen.

Problema vine din alta parte, tu ai tras de sliderele de voltaje la maxim peste tot unde ti-a permis ca asa e mai jmecher OC-ul, fiecare chip are un sweet spot in care merge mai bine decat cu OC maxim si voltaj maxim, chiar ai afirmat pe forum prostia asta. Fiind si o placa calda ai facut-o fi mai fierbinte, mai fierbinte = probleme. Oh well. Urat overall.

Last edited by agarici cu pedale; 06-12-2016 at 09:44.
agarici cu pedale is offline  
Old 06-12-2016, 10:42   #436
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,665
Mentioned: 30 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post

rage fuury cum ai fost obraznic ingurgiteaz-o si pe asta (al doilea printscreen), iar in 2/3 situatii GTX 1060 i-o trage urat lui Fury X, oare a cata oara?
Joker, eu cred ca e o obraznicie sa numesti pe cineva obraznic pentru simplul fapt ca are alta opinie, asa ca, pentru asta, o sa primesti raspunsul pe care il meriti!

Intotdeauna am considerat ca atitudinea cu "sa moara si capra vecinului" e jalnica, insa tie ti se potriveste, dupa cum o sa arat in continuare. Ti-am spus ca ocupatia ta principala e sa te masturbezi la grafice (atunci cand dreptunghiurile verzi sunt mai lungi decat cele rosii), si nu faci decat s-o confirmi. "Dishonored 2" is broken, jucatorii cu placi NVidia si AMD se plang ca au "rau de mare"si dureri de cap, ca jocul are acelasi frame-rate si cand schimba rezolutia la 720p, ca in anumite zone le scade fps-ul in mod inexplicabil, s.a.m.d. O tona de probleme tehnice asadar, probleme atat de serioase incat nici nu se stie daca vor putea fi rezolvate vreodata! Insa nimic din astea nu te intereseaza pe tine, important e sa se creeze conditiile necesare ( adica "1060 sa i-o traga lui Fury X" ) ca tu sa ai o erectie (... si cum asta se intampla foarte rar- o data de doua ori pe an cel mult, esti mai mereu incruntat, nervos si artagos aici pe forum). Noroc cu Dishonored 2.

Te rog sa nu dai click pe urmatoarele link-uri, fiindca risti sa ratezi cele una-doua secunde de fericire pentru care te-ai pregatit atat de intens ():
http://forum.lab501.ro/showpost.php?...6&postcount=20
http://www.polygon.com/2016/11/10/13...s-bethesda-fix
https://www.extremetech.com/gaming/2...t-problems-pcs

So... enjoy yourself ( ) Joker, cu ochii la graficele din Dishonored 2 (!)

L.E: Si un banc adaptat situatiei....
Un tip merge la psihanalist. Psihanalistul ii arata niste desene cu dreptunghiuri verzi si il intreaba pe acesta ce vede in desenele respective.
Tipul: Mi-a jena sa va spun...
Psihanalistul: Ei, haideti totusi, sunteti la medic...
Tipul: Ok, daca insistati.... Vad femei goale!
Psihanalistul schimba desenele cu alte desene cu dreptunghiuri verzi.
Psihanalistul: Dar acum, ce vedeti?
Tipul: Pai, vad femei goale domnule doctor, v-am mai spus....
Urmeaza alte desene cu alte dreptunghiuri verzi, acelasi raspuns.
...
Psihanalistul: Cred ca aveti o problema legata de sexualitate.
Tipul: Eu am probleme legate de sexualitate? Dumneavoastra aveti, din moment ce mi-ati aratat toate obscenitatile alea!
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 06-12-2016 at 14:22.
rage fuury is offline  
Old 06-12-2016, 11:22   #437
one111
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 520
Mentioned: 14 Post(s)


Default

r2 nu am avut blackscreen nici pe 2 placi msi r9 390,nici pe anterioara xfx 7950 sau actuala xfx rx480.
Cred ca la tine era ceva hardware,nu mai generalizati,ca daca ai la o placa bube toate sunt praf.
Oricum,urat gest sa vinzi o placa cu bube ca pe una buna.

Intre placile astea am incercat si gigibyte r9 290 windforce,vanzatorul mi-a GARANTAT ca e placa neumblata,perfecta tralala.
Am tinut-o zi in teste si dupa ce atingea 88C cu ventilatoarele 100% si blackscreen zic hai sa schimb pasta ca sigur s-a uscat,doar e cea originala.

Desfac placa si gasesc pe gpu curcubeu,padurile de pe vrm erau gaurite de atatea montari,pe vrm 2 nu mai avea deloc paduri termice etc ,vreo 3 modele,cel putin,de paste(alba-cred ca ceramique,gri=probabil-mx si una neagra-aia habar nu aveam ce era).I-am pasta noua si retur la vanzatorul ce o avea de originala.Motivul returului,nu-mi place placa ca design


Eu cand vand ceva sh spun tot istoricul,daca am facut ceva la bios,pasta etc,de multe ori imi zice si sotia ca se mai mira cum reusesc sa vand ceva la cate detalii dau.Asa mi se pare normal,dar traim vremuri anormale.

Last edited by one111; 06-12-2016 at 11:30.
one111 is offline  
Old 06-12-2016, 11:52   #438
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,121
Mentioned: 509 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt singurul care as interzice orice postare legata de placile video macar doua saptamani?
Sau nu are lumea bani de porc de Craciun si vrea sa-si umple frigiderul cu ajutorul forumului?

Cu exceptia lui @Firefox si a ariilor de OC, desigur.

0.02$
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline  
Old 06-12-2016, 12:51   #439
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,203
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video ...

da esti singurul.

placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video placile video

GTX 1060 3 way SLI



RX 480 vs GTX 1060 vs Intel HD:

__________________
IMAWO Inc - aplicatii la cerere pentru Android (smartphone / tablet), solutii software personalizate, consultanta in IT:
https://www.facebook.com/imawo.inc/

Last edited by tphase; 06-12-2016 at 13:06.
tphase is offline  
Old 06-12-2016, 13:06   #440
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,876
Mentioned: 504 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Epic-Facepalm.jpg
Views:	129
Size:	34.9 KB
ID:	56688  
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 1060 vs PS4 Pro bro' tphase Gaming 8 07-11-2016 00:35
Review ? GIGABYTE GeForce GTX 1060 3GB G1 Gaming LAB501 Articole 3 24-10-2016 17:48
Nvidia VR Funhouse + HTC Vive + GTX 1060 LAB501 Articole 3 22-07-2016 08:12
Nvidia GeForce GTX 1060 se lanseaza pe 19 Iulie LAB501 Stiri 0 07-07-2016 18:10

 
Forum Stats
Members: 7,902
Threads: 19,293
Posts: 594,877
Total Online: 269

Newest Member: tosacu

Latest Threads

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.