lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-09-2019, 17:34   #61
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu era vorba sa garanteze un anumit comportament a fost destul de clar "incearca", mai sus se vede ca am pe moment un 2600x pe o placa de baza x570.... da poate poate.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 20:14   #62
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

a venit 3600x
memoriille cu xmp au luat 4000 din start - pana aici bineeee
daca ne uitam la rezultate nu mai e bine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2019-09-17.jpg
Views:	41
Size:	479.7 KB
ID:	67025  

Last edited by walterescuq; 17-09-2019 at 21:22.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 21:53   #63
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by walterescuq View Post
a venit 3600x
memoriille cu xmp au luat 4000 din start - pana aici bineeee
ca ne uitam la rezultate nu mai e bine
Da, la memory chiar e dezamagitor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	captură de ecran.png
Views:	35
Size:	462.2 KB
ID:	67027  
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 22:09   #64
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

walterescu - ia incearca tu 3600 cu latente stranse si vezi cum e
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 22:52   #65
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am incercat
3200 - 14-14-14-36
3600 - 16-16-16-36 (2T setat arata un cpuz 1t, 1,4v in bios arata 1.428) - cel mai bun rezultat la read = 51xxx
4000 - xmp activat 1,4 v de fapt 1,428 - cel mai bun rezultat la copy 50xxx

problema e de ce am valoarea asa de mica la write, i-mi vine sa pun la loc 2600x

EDIT
huh daca nu citesc tot cu atentie.......procesoarele bazate pe un singur CCD au performante de doua ori mai mici, sunt pe acolo cu rezultatele

Last edited by walterescuq; 17-09-2019 at 23:02. Reason: habarnist dar tenace
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 23:05   #66
Abaddon
Ancient friend
 
Abaddon's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucureşti
Posts: 39
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to Abaddon Send a message via Yahoo to Abaddon Send a message via Skype™ to Abaddon
Default

Care e faza?
Abaddon is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 23:08   #67
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Abaddon View Post
Care e faza?
- firul verde/galben este firul de protectie/impamantare
- firul albastru este NUL-ul
- firul maro este FAZA

in rest ma chinui degeaba
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 23:28   #68
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

E normal sa ai 2xxxx la write cu un procesor cu un singur ccd, ai jumate din cat au cele cu 2 ccd-uri

Ce te intereseaza aici e latenta. Seteaza 3733 1:1 sau 3800 1:1 daca poti, acolo vei avea max perf, nu la 4000.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2019, 23:37   #69
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 130
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by walterescuq View Post
am incercat
3200 - 14-14-14-36
3600 - 16-16-16-36 (2T setat arata un cpuz 1t, 1,4v in bios arata 1.428) - cel mai bun rezultat la read = 51xxx
4000 - xmp activat 1,4 v de fapt 1,428 - cel mai bun rezultat la copy 50xxx

problema e de ce am valoarea asa de mica la write, i-mi vine sa pun la loc 2600x

EDIT
huh daca nu citesc tot cu atentie.......procesoarele bazate pe un singur CCD au performante de doua ori mai mici, sunt pe acolo cu rezultatele
La placa mea are un tab in bios "memory interleaving",cu vreo 5 optiuni, performantele cele mai bune sant pe"channel", "auto" sau "none" duce in cap cifrele in read si write. Pentru cr 2T trebuie "Gear Down Mode-disabled",command rate ramane pe auto,altfel no boot. Acuma na,fiecare placa,chipset cu damblalele lui, dar as mai sapa macar pentru aia 15% imc .
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2019, 00:08   #70
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by bebe_sorin30 View Post
La placa mea are un tab in bios "memory interleaving",cu vreo 5 optiuni, performantele cele mai bune sant pe"channel", "auto" sau "none" duce in cap cifrele in read si write. Pentru cr 2T trebuie "Gear Down Mode-disabled",command rate ramane pe auto,altfel no boot. Acuma na,fiecare placa,chipset cu damblalele lui, dar as mai sapa macar pentru aia 15% imc .
mai sap, nu sunt prea priceput dar am inceput sa ma uit lung la vechea MSI din cutie, avea un bios super usor de inteles.

pana acuma la 3600 - 16-16-16-16-36 e cel mai bine
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cachemem.png
Views:	27
Size:	91.5 KB
ID:	67028  

Last edited by walterescuq; 18-09-2019 at 00:11.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2019, 00:20   #71
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

VEzi daca merge 3733 sau 3800 1:1 (trebuie sa setezi manual in bios)
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old Today, 02:29   #72
sonipooorcy
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brasov
Posts: 456
Mentioned: 4 Post(s)


Default

Eu asa ceva am reusit pe placa de baza ca a ta si ryzen 3600
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aida 3800.jpg
Views:	3
Size:	420.1 KB
ID:	67037  
sonipooorcy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memorii Ryzen BogdanR Memorii & stocare 10 27-03-2017 17:01
Review AMD Ryzen 7 1700 & AMD Ryzen 7 1700X ? CPU + Gaming LAB501 Articole 6 06-03-2017 11:27
Alegere memorii bench Samsung mihaim1980 Memorii & stocare 5 30-01-2015 22:01
Problema alegere memorii - va rog ajutor! alexutzuro Memorii & stocare 4 28-11-2010 19:10
Alegere Memorii pls help MazuX Memorii & stocare 21 10-11-2010 11:01

 
Forum Stats
Members: 8,314
Threads: 21,446
Posts: 644,394
Total Online: 407

Newest Member: alexsharky

Latest Threads
- by Monstru
- by Boggy
- by LAB501
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.