lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-05-2020, 23:23   #801
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 883
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai si ce e atata de modat la sursa aia de xbox? Ii pui un switch intre 2 fire sa o pornesti/opresti si o mufa xt60 sau ce ai zis tu...

Daca se gasesc dirt cheap, go for it, altfel ia ceva mai nou care are condensatori noi, alea de xbox fac pariu ca nu mai au multa viata in ele


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 07:48   #802
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default Electronica - Sfaturi, Proiecte DIY

Nu știam că trebuie doar să legi firele de 5v între ele.
Credeam că trebuie să pui ceva load pe ele.
Mă rog, acum mă gândesc că dacă le legi, practic chiar ăla e load-ul.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 20:42   #803
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Sursa merge si fara nici un fel de "load".

Pe acelasi PCB sunt practic 2 surse independente fiecare avand tranformator propriu - singura parte comuna efiind etajul de filtrare AC, puntea redresoare si condesatorul de filtraj (220uf 400V).
La punerea sub tensiune a sursei, aceasta nu-ti livreaza decat tensiunea de 5V (firul rosu) - o tensiune de stand-by pt consola.

Firul albastru e un fir de "semnal'' care porneste partea de 12v a sursei cand e alimentat cu 5V. "Load-ul" pe linia de 5V ca sa tii partea de 12V activa e sub 5mA.
Pe placa consolei Xbox cele 2 fire (rosu si albastru) sunt "conectate" printr-o rezistenta SMD de 100 Ohmi, deci nu as recomanda legarea lor directa pt a porni linia de 12V.

Prin modificarea/adaungarea unor componente tensiunea de pe linia de 12V se poate marii pana la 14V fara a afecta functionarea sursei. Un exemplu

Sursa e un model Delta Electronics, iar condesatoarele de pe ea sunt de calitate, nu e o chinezarie gen Delux.

Doar cablul de alimentare la unele versiuni e ciudat, nu merge cel de la sursele ATX. Link
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 21:39   #804
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Păi chiar în poza pe care ai pus-o exemplu, el a legat firul roșu la firul albastru.

Nu vreau mai mult de 12V, prefer să o folosesc la mai multe chestii, inclusiv alea care vor 12V "ficși". Dar ideea e bună, o să pun un cap low ESR mai baban pe ieșire, dacă o să pot, că nu mă doare mâna.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 22:36   #805
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 13,142
Mentioned: 768 Post(s)

PC-ul meu

Default

E stabilizat brick-ul de XBOX? Pastreaza voltajul stabil in load sau are vDrop? Nu e rau pretul.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 27-05-2020, 22:40   #806
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Eu am vrut sa "reproduc" partea de electronica pentru actionare care e in consola, am luat-o ca pe o masura de singurata sa fiu 200% sigur ca nu vor fi probleme. Va merge si fara acea rezistenta.

Consesatorul de filtraj de pe linia de 12 V e de 4700uf/16V - se poate inlocui cu 6800uF/16V, mai mare nu e loc - aveam de 10000 uF/16V disponibil.
Inlocuirea e insa dificila ca trebuie demontat un radiator + componentele (3 diode) racite de acesta.

Daca nu vrei sa te complici bine mai adaugi un 2200 sau 3300uF/16V la exterior si aia e.

LE: Tensiunea de iesire e stabilizata, (optocuplor intre primar si secundar, "current shunt", fir de feedback cu tensiunea de 12V livrata la mufa).
Nu are stabilizarea unei surse ATX, insa vDrop-ul e cam 170 - 200mV la ~10A.

Last edited by Bobby; 27-05-2020 at 22:52.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 11:56   #807
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Are cineva o mufă de tipul 5525 ca cele de aici?:
https://www.ebay.co.uk/itm/10Piece-5...-/333177340639

Mă interesează varianta aceasta cu cleștișor/clemă la interior, nu vreau varianta cu tub gol.

Plătesc cât face și transportul pe curier.

L.E. Pentru referință: https://forum.digikey.com/t/measurin...m-vs-2-5mm/401
__________________
Using your brain is good for you.

Last edited by Arise; 28-05-2020 at 16:42.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 13:33   #808
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am schimbat mufa de la cablul pentru TS100. Muncă de migală, mi-a luat vreo 2 ore de manoperă.

Mufele de DC5525 sunt chiar complicate și rare se pare, iar din cauza construcției se impune să fie calitative.

Mufa inițială cu care a venit cablul cheapo de pe Aliexpress se pare că era mai mare de 2.5mm, clar în toleranțe, dar când mișcam de cablu se întâmpla să se reseteze TS100, se răcea și nu înțelegeam de ce nu mai lipește.

Mufa nouă a fost luată de pe tme.eu intră mult mai fix și pare “japan” pe bune, micuță, finuță, exact ce trebuie.

Încep să apreciez chestiile “japan”, comparativ cu china clasic astea miros a calitate.





Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 20:29   #809
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Nice, insa de obicei in cazuri de genul asta imi caut prin targul de vechituri un incarcator care are mufa ce-mi trebuie si cablul potrivit si aia e.
Is lamurit cu mufele china made unde pinul cental e nituit de lamela metalica de catre trebuie sa cositoresc firul.

In cazul tau acolo ai ceva amperaj pe mufa aia deci ai nevoie de contact cat mai ferm sa nu incalzesti si altceva decat varful letconului.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 21:58   #810
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cablul este cu dedicație, full silicone, ceva scurt, cam 50cm, să mă pot lega direct la un lipo. Acum am baterii de 3S și 4S. Mă tot uit poate mă lipesc de un 5S sau un 6S bușit pe undeva.


Așa... pentru orice situație merge și mufa de la laptop, 19V, contact solid. Dar cablul ăla nu e flexibil, nu se așează cum trebuie... îmi dă peste mână, etc.
Motivul pentru care am trecut la TS100 este confortul și comoditatea, deci vreau să iasă artă...

Mufa asta e ce trebuie, dar ca să nu risc am lipit cu acid, nu cu fludor. Este nituită, dar contactul este ireproșabil. Poți să pui însă un vârf de fludor chiar pe nit, dar eu nu am considerat necesar.

Oricum față de mufa anterioară asta nouă “japan” este mult mai fixă, aia veche clănțănea prea ușor când mișcam de ea. Dacă nu a luat nimic foc cu aia veche, clar nu are ce probleme să aibă cu asta nouă.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 22:12   #811
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 473
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

domnilor un adaptor exact cu aceste specificatii unde pot gasi?
parca am mai intrebat dar nu sunt sigur!
se poate adapta asa ceva cumva?
va multumesc!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	adaptor aa1.jpg
Views:	65
Size:	234.2 KB
ID:	69456  

Last edited by ZorracK; 04-06-2020 at 22:17.
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 22:35   #812
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

Adaptoare de 5.1V mai rar se găsesc. Chargerul de la iPad-uri parcă era de 5.1V și alimentatorul de la Streamerul Valve avea tot 5.1V.

Dar totuși... eu cred că orice de 5V ar putea să meargă fără probleme, important este să nimerești mufa (sau să o tai și să o pui pe cea veche) și amperajul să fie măricel.

De la ce este alimentatorul?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 22:49   #813
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,785
Mentioned: 146 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu trebuie sa taie. Ori are surub, ori are clipsuri. forteaza cu atentie si face swap la tot cablul.
Am ceva asemanator, de la o rama foto si de la alta dracarie. Au 5,1 respectiv 5,5V , dar amperaj 1A sau mai putin.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2020, 23:19   #814
ZorracK
Ancient friend
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 473
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Adaptoare de 5.1V mai rar se găsesc. Chargerul de la iPad-uri parcă era de 5.1V și alimentatorul de la Streamerul Valve avea tot 5.1V.

Dar totuși... eu cred că orice de 5V ar putea să meargă fără probleme, important este să nimerești mufa (sau să o tai și să o pui pe cea veche) și amperajul să fie măricel.

De la ce este alimentatorul?



Sent from my iPhone using Tapatalk
De la o tastatura Logitech G19s
ZorracK is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2020, 00:25   #815
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Oricum față de mufa anterioară asta nouă “japan” este mult mai fixă, aia veche clănțănea prea ușor când mișcam de ea.
Fix la alea ma refeream eu... aveam una pe aici care la ~ 4A arata ca lovita de traznet.

Quote:
Originally Posted by ZorracK View Post
domnilor un adaptor exact cu aceste specificatii unde pot gasi?
parca am mai intrebat dar nu sunt sigur!
se poate adapta asa ceva cumva?
va multumesc!
In principiu orice incarcator decent de 5V min 2.5 A e OK, nu trebuie musai 5.1V

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Nu trebuie sa taie. Ori are surub, ori are clipsuri. forteaza cu atentie si face swap la tot cablul.
Am ceva asemanator, de la o rama foto si de la alta dracarie. Au 5,1 respectiv 5,5V , dar amperaj 1A sau mai putin.
Cam greu de desfacut pentru ca de obicei astea sunt lipite prin sudura cu ultrasunete, rar gasesti unul cu suruburi sau clipsuri - de obicei sunt modele vechi de incarcatoare.
Tai mufa de la cel vechi cu o bucata de fir corespuzatoare si il lipesti la alimentatorul nou si tragi peste zona cu lipituri tub termocontractant si aia e.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2020, 22:11   #816
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 15,375
Mentioned: 662 Post(s)

PC-ul meu



Default

O recomandare pentru un ștecher de băgat în priză cu protecție la apă (uz exterior) și care să nu fie imens?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 04:15   #817
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

Iti trebuie ceva cu grad de protectie minim IP44 sau IP66 daca vrei sa fii 200% safe, - pe asta din urma il poti stropii cu furtunul si nu are nimic.

Din pacate cam toate sunt "King size", greu de recomadat ceva.
O varianta (IP44) ar fi acesta.

Oricum stecherele care vin din fabrica "prinse" de cablu (turnate in matrita) ofera o protectie ceva mai buna fata de unul din comert la care carcasa se desface sa montezi tu cablul.

Pentru ca protectia sa fie complecta trebuie sa ai si priza de exterior (min IP44) ca altfel nu ai facut nimic.
Bobby is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2020, 19:34   #818
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,798
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default


Care ar fi cauza miscarii "sacadate"? Miscarea ar trebui sa fie cu turatie constanta. Nu reusesc sa ii dau de cap.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2020, 21:49   #819
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,237
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Unde gasesc asa ceva, sau cu ce pot inlocui? E ok si daca nu o sa fie variabil. E dintr-un ventilator cu senzor de umiditate, si asta era potentiometrul pentru a regla umiditatea.

Multumesc.

PS: Am incercat fara, sau sa leg punctele, ca sa simulez ca e dat pe maxim/minim, dar se pare ca are nevoie de o rezistenta anume. Fara merge non stop, daca leg piciorul 1 cu ala din mijloc merge fara sa se opreasca, daca leg piciorul 2 cu cel din mijloc nici nu porneste.

Sent from my ONEPLUS 6 using Tapatalk
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2020, 22:06   #820
Bobby
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 339
Mentioned: 7 Post(s)


Default

E un potetiometru semireglabil (SMD din ce vad) de 470 kohm.
Incearca sa-l gasesti pe plan local, ca altfel vei da pe transport de cateva ori mai mult decat pe componenta in sine.

Nu astiu ce dimensiuni are cel din poza ta, insa pare destul de mic. O varianta ar fi asta.

Last edited by Bobby; 11-06-2020 at 22:10.
Bobby is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electronica si volt-moduri Monstru Modding 263 18-01-2020 09:58
Cutiuta muzicala electronica Seby_s Zona libera 7 25-06-2012 13:13
Placa sunet-proiecte\productie audio\muzica Luca Periferice 8 18-04-2012 10:01
Electronica sursa Koby Carcase si surse 24 18-08-2011 19:33
Proiecte interesante (ale altora) Monstru Modding 3 28-01-2010 10:32

 
Forum Stats
Members: 8,692
Threads: 22,849
Posts: 683,192
Total Online: 1123

Newest Member: Mrerror

Latest Threads
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.