lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-02-2014, 22:16   #1
razvy_10
Senior Member
 
razvy_10's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 820
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default upgrade CPU laptop

Salut, am un Acer 5750G cu un i5-2410M, Sandy Bridge, Socket 988B rPGA si vreau sa ii schimb procesorul cu un i5-3360M, Ivy Bridge, Socket 988B rPGA.

Se poate face aceasta schimbare, vad ca unul este Sandy iar altul Ivy, dar totusi au acelasi Socket?
razvy_10 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 22:23   #2
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,913
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Vezi la Acer daca a fost model cu acel CPU, pe platforma ta, ai o placa de baza, posibil sa nu initializeze un alt CPU, e dificil la laptop, acolo upgrad-ul de baza ramane SSD si memorie, nu prea ai ce face...esti limitat, mai trage de el 1 an sau vinde-l si cumpara-ti cu diferenta ceva pe Ivy/ haswel...Spor

Sent from my S500 using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 22:36   #3
razvy_10
Senior Member
 
razvy_10's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 820
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu am gasit modelul meu de laptop cu acel procesor, dar am gasit cu i7-2630QM
am vazut totusi ca acest model de Acer (5750) vine cu mai multe variante de procesor, i3, i5 si i7, deci ma gandesc ca placa de baza suporta mai multe variante
razvy_10 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 22:47   #4
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,913
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Depinde de versiune, implementarea Bios, nu prea merita sa te risti, daca poti avea unul de test inainte , merita incercat, nu numai cpu-ul e important, aduce maxim 15% performanta, pune un ssd si memorie si vei iesi mai castigat

Sent from my S500 using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 22:51   #5
razvy_10
Senior Member
 
razvy_10's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 820
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

memorie am 8GB, consideri ca este rentabila trecerea la 16GB? ~800lei
iar ca HDD am un Seagate SSHD Thin 500GB, cica un hibrid SSD + HDD
razvy_10 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2014, 22:55   #6
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,913
Mentioned: 60 Post(s)


Default

Pune ssd de 256 si lasa-l asa, mai tine-l ~ 1 an jumatate si fa-i valiza, e diferenta mare intre hdd clasic / ssd hyvrid, si un ssd nativ memorie nu merita sa mai pui, aduce maxim 3% performanta!

Sent from my S500 using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 20:23   #7
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,710
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si eu zic ca castigi mai mult cu un SSD de 250 decat cu schimbatul de procesor.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 21:16   #8
GENiEBEN
Senior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 3,673
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi ca nu poti schimba cpu mobile intre generatii diferite, chit ca sunt G2 amandoua.
GENiEBEN is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 21:26   #9
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,378
Mentioned: 628 Post(s)

PC-ul meu



Default

De ce nu? Din cauza BIOS-ului?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2014, 02:42   #10
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si chipset-urile suportate sunt diferite.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2014, 14:07   #11
razvy_10
Senior Member
 
razvy_10's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 820
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

gata, l-am pus la vanzare, trec pe desktop
dupa ce il dau revin cu intrebari pentru recomandare piese PC
razvy_10 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2014, 14:10   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,710
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

nu mai bine citesti in gramada de recomandari deja existente?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrade PC Dany Cutia de sub birou 28 17-04-2011 21:25
Upgrade Procesor pe Laptop ! nightmare Procesoare si chipseturi 12 23-01-2011 23:21
Un upgrade? Sorin Cutia de sub birou 12 12-10-2010 21:25
upgrade teo1961 Placi video 3 05-08-2010 18:47

 
Forum Stats
Members: 8,454
Threads: 22,200
Posts: 663,827
Total Online: 579

Newest Member: teomihail1987

Latest Threads
- by Micutzu
- by Kspic
- by Arise
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.