lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi video
Connect with Facebook

Placi video Zise si acceleratoare grafice


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-12-2016, 09:57   #381
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vorbeam pe threadul defunct despre fps drop datorate HDD-ului.

COD Infinite Warfare, am pornit Task Manager iar in momentul gameplay-ului cand am sesizat frame drops am dat ALT+TAB si am facut screen shoot. In momentul respectiv HDD-ul incepe sa lucreze destul de intens pentru o scurta perioada, acest lucru ducand si la caderi de fps. Nu era imediat dupa loading, nu era in timpul loadingului vreunui nivel, era efectiv in mijlocul gameplay-ului.

Sunt aleatorii aceste momente. Nu fac jocul nejucabil dar din cand in cand ma trezesc cu acest comportament enervant. De durat poate sa dureze o fractiune de secunda (resimt doar un framedrop) sau chiar cateva secunde (1-2-3).

Antivirus e doar cel default din W10, clientul de torent e oprit cand ma joc.

Joc / OS / HDD... ... care poate sa fie cauza? Nu rula in acel moment niciun alt program care sa acceseze HDD-ul (e un WD Black de 500 GB exclusiv pentru gaming)

__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro

Last edited by tphase; 04-12-2016 at 10:09.
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 10:40   #382
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

la load-ul ala nu ar trebui sa ai probleme, incearca alt cablu s-ata /alt port.
tind sa cred ca nu e de acolo.
agarici cu pedale is offline  
Old 04-12-2016, 10:59   #383
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu este de acolo, are momente cand vrea si 10 GB de memorie ram (nu vram), el are doar 8 sau nu l-a lasat sa-si faca Preloading shaders.

LE: Vad ca nici la memoria vram nu sta prea stralucit, are 7.5 GB ocupati, in cazul asta este necesar un test cu Task Manager pus pe graficul cu Memory, iar GPUZ setat la Sensor refresh rate pe 0.1 sec. si la Memory Usage pus sa afiseze valoarea maxima.

Revenind, totul pleaca de la monitoarele TN si TV-urile din generatia veche, alea reproduceau aproxmitativ 72-75% din spectrul RGB, cu timpul s-a ajuns pana la 99% reproducere din spectrul RGB. Boggy ca sa intelegi de ce se intampla asta iti dau un exemplu simplu: te conectezi prin HDMI la un monitor si nu instalezi driverul monitorului sau al TV-ului (si nici Windows-ul nu ti-a recunoscut device-ul). In cazul asta driverul Nvidia iti citeste prima data rezolutia, sa zicem ca vede 1920x1080, dupa asta are doua optiuni, te trece pe rezolutie 1920x1080 specifica Ultra HD, HD sau SD (adica TV-uri) sau pe rezolutie specifica PC-urilor (adica monitoare), in situatia asta daca nu gaseste nici o descriere (driver) a monitorului sau TV-ului ramane pe setarea initiala de 1920x1080 specifica Ultra HD, HD sau SD si Output dynamic range pe Limited, cea mai sigura pentru monitor sau TV din punctul lor de vedere, adica merge la orice. Daca gaseste descrierea monitorului sau TV-ului si acesta nu este vreo vechitura in mod sigur vei gasi Output dynamic range Full si rezolutia va fi pusa unde trebuie. Mai mult de atat in varianta 1920x1080 si TV mai are doua optiuni: pastreaza Limited daca te uiti la un film sau daca rulezi un joc te trece pe Full, acum TV-ul daca este mai destept comuta automat intre cele doua, daca este mai vechi s-ar putea sa fi nevoit sa-l opresti si sa-l pornesti ca sa beneficiezi de Full.

Quote:
Originally Posted by tphase View Post
Man, pun HDMI pe Full Range de vreo nu mai stiu cati ani...
thpase ti-o spun direct: optiunea cu Full Output dynamic range este disponibila pe driverele Nvidia de la versiunea 347.09, abia se fac doi ani de atunci, restul este vrajeala ieftina din partea ta.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 04-12-2016 at 11:41.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 12:11   #384
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 662
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca nu ma insel Full dynamic range se aplica doar la redarea de fisiere video...
Artanis is offline  
Old 04-12-2016, 12:31   #385
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este tocmai invers, filmele se vizioneaza pe Limited si restul activitatilor pe Full, daca ai un TV recent comuta TV-ul in mod Cinema si Game si o sa constati asta, imaginea devine mai palida in mod Cinema.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 13:13   #386
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
thpase ti-o spun direct: optiunea cu Full Output dynamic range este disponibila pe driverele Nvidia de la versiunea 347.09, abia se fac doi ani de atunci, restul este vrajeala ieftina din partea ta.
Serios? Ia uite thread-ul asta din 2012:
https://forums.geforce.com/default/t...-color-format/

Nu mai vorbi prosti, Dynamic Range se putea seta pe NVidia la valoarea 0-255 de ani de zile.

GPU-Z la 0.1ms... jocul crapa dupa cateva minute... dar:

__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro

Last edited by tphase; 04-12-2016 at 13:35.
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 14:18   #387
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stiam si de ala, chiar pregatisem printscreenul inainte sa postez, dar m-ai surprins placut deoarece nu credeam ca sti de el, oricum vorbim de 2012, tot nu sunt asa multi ani incat sa uiti.

Esti la limita cu toate memoriile din ce vad acolo, mai scade si tu din setari in joc. O solutie ar fi cresterea rezolutiei, jocul asta este pe invers, la 1080p mananca mai multa memorie decat la 1440p sau 4K. Tu chiar te joci pe plasma aia?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Range.jpg
Views:	78
Size:	213.2 KB
ID:	56666  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 14:27   #388
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,528
Mentioned: 95 Post(s)

PC-ul meu



Default

E de la joc, relax.
agarici cu pedale is offline  
Old 04-12-2016, 14:33   #389
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

L-am jucat pe tot cu sistemul din descriere in 2560x1080, cu absolut totul pe maxim, stiu ca este altceva fata de ce are thpase, dar mi s-a parut chiar surprinzator de cursiv totul, iar la placa video avem 8GB amandoi.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 14:42   #390
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 662
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Este tocmai invers, filmele se vizioneaza pe Limited si restul activitatilor pe Full, daca ai un TV recent comuta TV-ul in mod Cinema si Game si o sa constati asta, imaginea devine mai palida in mod Cinema.
Eu inteleg de-aici ca se refera strict la video playback.
Nu stiu daca are vreun efect insa pe DP. Eu nu (mai) am PC-ul conectat la TV.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	71
Size:	52.8 KB
ID:	56667  
Artanis is offline  
Old 04-12-2016, 14:54   #391
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

M-am lamurit, vorbim de lucruri diferite , noi am discutat despre cea de la Display. Despre ce vorbesti tu intradevar doar la filme ar trebui sa aibe efect.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Range.jpg
Views:	60
Size:	157.8 KB
ID:	56668  
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 14:57   #392
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 662
Mentioned: 22 Post(s)

PC-ul meu

Default

OK, aia e setata Full by default...
In schimb eu am setat manual si asta:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	76
Size:	6.8 KB
ID:	56669  
Artanis is offline  
Old 04-12-2016, 15:00   #393
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,919
Mentioned: 706 Post(s)

PC-ul meu

Default

@Jocker, eu inteleg ca unele nu pot sa afiseze full sRGB, dar asta nu e din cauza semnalului primit de ele (scos de GPU), ci din cauza panel-ului(sau tubului) de rahat.

Toate monitoarele insa sunt compatibile cu un output FULL, decodarea(sau mai bine zis, interpretarea semnalului) si apoi afisarea lui se face in monitor. Ca scoate 80% sau 105% sRGB e alta treaba. Nu e ca si cand pe Limited GPU-ul ar consuma mai putin, sau ar evita probleme de compatibilitate.

Repet, toate monitoarele sunt compatibile cu input FULL, 0-255 din partea GPU-ului. Ca-l trece el pe Limited sa para destept e complet degeaba imho.

Limited la video playback (16-235) ii da si un aer "cinema-like". Aici parca as intelege, cu toate ca e iarasi enervant sa nu primesti semnalul full si sa-i permiti GPU-ului sa-ti taie varfurile.

Astia cu TV-urile OLED se chinuie sa faca negrul negru si albul alb, si vine nVidia si zice

SPOILER:
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline  
Old 04-12-2016, 15:38   #394
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jocker View Post
Stiam si de ala, chiar pregatisem printscreenul inainte sa postez, dar m-ai surprins placut deoarece nu credeam ca sti de el, oricum vorbim de 2012, tot nu sunt asa multi ani incat sa uiti.

Esti la limita cu toate memoriile din ce vad acolo, mai scade si tu din setari in joc. O solutie ar fi cresterea rezolutiei, jocul asta este pe invers, la 1080p mananca mai multa memorie decat la 1440p sau 4K. Tu chiar te joci pe plasma aia?
Nu sunt man un n00b

Orice rezolutie pun, HDD-ul lucreaza aproape incontinuu... si frame drop aleatorii ca urmare.

Da:



__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro

Last edited by tphase; 04-12-2016 at 16:08.
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 18:39   #395
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa:

__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 20:05   #396
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si nu este normal daca memoria ram este plina sa caraie hdd-ul incontinuu? Am monitorizat si la mine, iar 8GB sunt depasiti destul de usor, practic 12GB sunt de ajuns. Memoria vram este plina si la mine, deci problema nu este de acolo.

Boggy tot nu inteleg ce te deranjeaza, este cat se poate de simplul, daca nu-ti vede driverul de la monitor ramane pe Limited, daca il vede trece pe Full, mai mult daca tot nu vrei sa-ti instalezi driverul il treci manual pe Full, ce este atat de greu? Asa functioneaza driverul Nvidia, eu asta am explicat. Atat driverul Nvidia, cat si AMD au exact aceleasi optiuni la setarea aia, nici driverul AMD nu este pe Full by default, ci pe YCbCr 4:4:4, doar ca acest standard este mult mai aproape de Full range decat Limited.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 04-12-2016 at 20:18.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 20:20   #397
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

Memoria VRAM e ocupata aproape 100% indiferent de cata este, pentru ca asa e engine-ul. Si MW Remastered are o optiune "fill remaining memory", deci nu are nicio legatura.

Memoria RAM nu e full, maxim a fost 7.2 Gb din 8... deci nici de acolo nu e.

Sunt 8 GB memorie RAM si 8Gb memorie VRAM. Un PS4 are liber 5.5 GB si nu exista niciun moment de acest gen... vs 16 GB RAM + VRAM adunati pe PC. Pe langa ca nu are absolut nicio logica, nu cred ca e problema la memorii.
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro

Last edited by tphase; 04-12-2016 at 20:23.
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 20:25   #398
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,233
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu este asa, eu am 16GB si de 10 GB nu am vazut sa treaca cand joc, ce naiba doar am monitorizat asta. Sfatul meu este sa-ti mai iei inca 8GB de memorie, eu am facut pasul asta din cauza lui Rise of Tomb Raider, nici acolo nu ajungeau 8 GB. Nu stiu daca Windows 10 iti permite sa umpli toata memoria ram, s-ar putea sa-si pastreze ceva si pentru el. La PS4 sunt cu totul alte setari garfice, alt engine, nu le poti compara.
__________________
Viata nu se masoara în numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 04-12-2016 at 20:32.
Jocker is offline  
Old 04-12-2016, 20:47   #399
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,237
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

La PS4 e fix acelasi engine... de acord alte setari insa... sa mearga bine pe 5.5 memorie (system + video adunata ca la PS4 e unificata memoria) si sa mearga cu sacadari si citiri de pe HDD dese pe un PC cu hard disk MULT mai rapid, cu procesor MULT mai rapid, cu 8 GB memorie RAM si 8 GB memorie video... pur si simplu nu se leaga...

Nu e singurul joc in timpul caruia se intampla citiri de pe HDD in timpul gameplay-ului, doar ca nu sunt atat de deranjante, nu cauzeaza drop-uri atat de vizibile. DOOM, Rise of TR, Black Ops 3...
__________________
Calea cea dreapta - calea upgrade-ului vesnic
http://www.pcgamingxtreme.ro

Last edited by tphase; 04-12-2016 at 20:49.
tphase is offline  
Old 04-12-2016, 21:52   #400
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,082
Mentioned: 39 Post(s)

PC-ul meu

Default

Si eu aveam probleme inainte in anumite jocuri cu memoria de sistem cand aveam doar 8Gb, chiar daca vedeam ca memoria ocupata era 7 si ceva, totusi era foarte aproape de cei 8Gb si astfel se simtea foarte tare in jocuri si nu numai, cateodata acest consum de memorie ramanea blocat chiar si daca ieseam din joc, dupa ce am mai pus inca 8Gb, nu am mai avut probleme, oricum asta am facut-o cu vreo 2 ani in urma cand memoria era inca scumpa, tin minte ca am dat vreo 300 si ceva de lei pe inca 8Gb DDR3, acum e foarte ieftina.
Danos is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 1060 vs PS4 Pro bro' tphase Gaming 8 07-11-2016 00:35
Review ? GIGABYTE GeForce GTX 1060 3GB G1 Gaming LAB501 Articole 3 24-10-2016 17:48
Nvidia VR Funhouse + HTC Vive + GTX 1060 LAB501 Articole 3 22-07-2016 08:12
Nvidia GeForce GTX 1060 se lanseaza pe 19 Iulie LAB501 Stiri 0 07-07-2016 18:10

 
Forum Stats
Members: 8,279
Threads: 21,134
Posts: 636,731
Total Online: 1237

Newest Member: vawoo

Latest Threads
- by Victor
- by Kspic
- by gg0
- by fubu

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.