lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-02-2020, 15:23   #1
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,411
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default Laptop proiectare 3D

Recomandari de un laptop pentru proiectare 3D in 4500 lei ?

Software folosit:
-Solid works
-Autocad
-Catia
-Inventor
-Ciros studio
-Abaqus
__________________
(:ᘌꇤ⁐ꃳ~
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2020, 11:28   #2
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,739
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Presupun ca pentru facultate?
Daca da...din ce am observat eu pana acuma, placa video e suficient sa fie decenta, nu top-notch.

Zic asta, in ideea in care ar fi de preferat un hexa-core in detrimentul unei placi video mai bune.
Personal, parca m-as uita la un https://tekadvice.ro/produse/laptop-...clevo-nh55-se/
Varianta hexacore si eventual cu GPU 1650. Dar musai sa mai adaugi o placuta de 8GB de RAM.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2020, 14:28   #3
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 585
Mentioned: 15 Post(s)


Default

Salut! Si eu recomand CAT MAI MULTE CORE-uri!!! De asemenea, vezi si la ram, sa nu fie lipit / sa mearga upgradat. In rest, grija la garantie / retur, adica ai si tu grija de unde-l iei.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2020, 07:38   #4
coiotHK
Senior Member
 
coiotHK's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,411
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Merci pentru raspunsuri,
E pentru un amic laptopu, a terminat facultatea si s-a angajat in domeniu, ii trebe pentru munca/practica
__________________
(:ᘌꇤ⁐ꃳ~
coiotHK is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2020, 08:45   #5
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,815
Mentioned: 638 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se poate uita la laptopurile de pseudo-gaming. De preferat pentru așa ceva laptop-urile de gaming sau laptopurile business workstation. Dar astea nu se Óncadrează Ón buget.

Să aibă core-uri, să aibă RAM upgradabil, iar dimensiunile nu sunt importante, nu trebuie neapărat să fie subțire, important este să aibă răcirea dimensionată corect.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is online now   Reply With Quote
Old 27-02-2020, 10:33   #6
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,739
Mentioned: 85 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Asta cu dimensiunile e foarte discutabila, si tine si de preferinte, dar in bugetul ala nu putem discuta de tank-uri
Oricum, nu prea se mai fac tank-uri...trend-ul asta thin&light...

Personal, in bugetul ala as merge pe acel Clevo (i7 + GTX1650) din mai multe motive:
- poti sa il desfaci pentru upgrade/curatare fara sa pierzi garantia.
- sistemul de racire este destul de decent.
- aplicatia de fan control de la ObsidianPC (trebuie cumparata separat dar merita banii) este geniala.

In bugetul respectiv, nu poate sa aibe pretentii de build quality. Heck, eu am un Clevo P960 (care a costat mai mult) si nu prea ma incanta deloc calitatea ramei display-ului.

Oricum, la mizeriile aste de procesoare Intel, primul pas ar fi instalarea XTU, undervolt si chiar underclock (valorile alea de turbo boost sunt puse doar pentru marketing)

LE:
Trebuie sa fie putin atent si la placa video, in principiu la ce vrea el sa faca in acele softuri, mai precis partea de randare.
-Vorbesc din experienta personala (care nu este prea bogata), in SolidWorks majoritatea randeaza pe CPU by default. Pentru a randa si pe GPU se lanseaza Visualize (tot din suita Solidworks).
- Catia nu stiu cum e pe parte de randare, dar am impresia ca e la fel, fiind facuta tot de Dassault.
-Inventor-ul daca il foloseste pt factory layout, este super prost optimizat pentru "asamblari" de mari dimensiuni.
- Ciros studio, n-am auzit, dar la requirements cere GTX 1070.
__________________
Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!

Last edited by ithanium2; 27-02-2020 at 10:48.
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Proiectare birou pentru desktop alinescoo Zona libera 48 30-01-2013 09:58
Urgent sfaturi upgrade statie proiectare ingerulol Procesoare si chipseturi 12 28-03-2012 11:45

 
Forum Stats
Members: 8,544
Threads: 22,397
Posts: 671,026
Total Online: 871

Newest Member: Radu90

Latest Threads
- by Arise
- by Monstru
- by mbc
- by Micutzu

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.