lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-04-2019, 13:43   #3081
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 398
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am luat asa ceva SilverStone TP02-M2 : https://forum.lab501.ro/showpost.php...47&postcount=9

Si merge bine fara sa dezlipesc folia de pe ssd.

Miniradiatoarele alea de cupru direct pe chip-uri nu as pune, pentru ca trebuie lipite bine ca sa iti cada si sa atinga placa de baza / video si sa faca scurt.
Si eviti si eventuale probleme de garantie de la dat folia jos. (pentru ca nu stii cum ies)

Last edited by dangrig; 29-04-2019 at 13:46.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 02:09   #3082
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 179
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incercati si alt slot m.2 daca aveti mai multe la placa de baza. La al meu e o diferenta de 5 grade intre cel de deasupra placii video si cel de sub placa video.
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 09:53   #3083
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,623
Mentioned: 37 Post(s)




Default

Quote:
Mi-am luat recent 970 evo plus pe M.2 , am constatat ca merge foarte incins.

In idle sta in 50. In gaming 60, transfer fisiere intre 70 si 80 de grade.
Nu ai case ventilat, și/sau l-ai pui lāngă ceva cald!

Eu am varianta fara +, 30+ idle.. 50-60 load! Dar īl țin īn nzxt phantom 620, cu 4 ventilatoare! Nu am placa video!
Colegu meu are ssd la fel.. īntr-o carcasă noname, și tot 80+ C in load! Și-a luat ceva adaptoare pe pciex! Ii mai ok
bmf is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 13:02   #3084
blajik
Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 179
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Degeaba e un pic mai rapid Samsung daca face throttle. WD Black ftw!
__________________
blajik is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 13:15   #3085
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 398
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine nu facea throttle.

In HW Monitor arata doar unul din senzori, ala cu temperatura mai mica.
Dar in HW Info am vazut ca sunt 2 senzori, iar pe un senzor imi arata ~90+ grade.

Si nici nu am gasit cu ce / unde masoara acei senzori si nici cu ce se ocupa.

Asa ca ma cumparat acele radiatoare SilverStone si cu asta basta.

SPOILER:
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 16:30   #3086
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 530
Mentioned: 17 Post(s)

PC-ul meu

Default

www.youtube.com/watch?v=vnST5rA64Oc
__________________
"You want me to fly in the back of a little tiny fighter aircraft with a crazy fighter pilot who thinks he's invincible, home in on a SAM site in North Vietnam, and shoot it before it shoots me, you gotta be shitting me!"
- Captain Jack Donovan
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 16:55   #3087
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 162
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma gandesc sa fac upgrade la SSD-ul SATA din Lenovo T440.
Initial voiam un WD Blue 3D 500GB la 309lei parca, apoi am vazut acest model:
https://www.emag.ro/solid-state-driv.../pd/DX5FFFBBM/

Din ce am gasit pe Internet, se pare ca Silicon Power A55 au cache RAM in ele, cel putin modelul de 256GB: https://www.enostech.com/silicon-pow...gb-ssd-review/
Sa cumpar Silicon Power 1TB sau sa ma rezum la WD Blue de 500GB? Bugetul este pe acolo: dau fara probleme 300lei pe un SSD 500GB bun (sa aibe cache RAM, MLC sau 3D TLC), dar parca as plati 525lei pentru 1TB dar model fara multe recenzii pe Internet si nu stiu exact daca are RAM sau nu in el.
Sau aveti o recomandare de SSD 960GB-1TB cu 3D TLC si cache RAM care sa coste 500-550lei?

Last edited by dic1; 30-04-2019 at 16:58.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 30-04-2019, 17:14   #3088
crissbm
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Baia Mare
Posts: 80
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu au ram cache . Au SLC Cache Technology .
" SLC cache is the primary method adopted in speeding up read/write of TLC SSD. The name "SLC cache" implies that it is not true SLC NAND Flash. SLC NAND Flash outperforms MLC and TLC in read/write speed because its cells can save 1 bit of data. SLC cache employed by TLC SSD changes the I/O speed of SSDs by reserving some space in the TLC NAND Flash and saving only 1 bit of data in each cell. "
crissbm is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2019, 11:30   #3089
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 162
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

In poza apare un modul de RAM, nanya1713 NT5CC128M16IP-DI.
Ce a scris in review acolo e o prostie, nu e folosit pentru SLC, este modul de RAM 128MB:
https://www.datasheets360.com/part/d...8849576150949/

Ca o paranteza, cum functioneaza cache-ul SLC pe memoriile flash TLC? Din poze nu sunt integrate separate. Ma gandesc ca ori fac parte din acelasi integrat (fiecare modul flash are un cache mic SLC, apoi TLC mare) ori controllerul emuleaza cumva SLC in memoria TLC (scrie 000 sau 111 direct si cumva mapeaza acea locatie ca fiind in modul SLC). Astfel ca ocoleste poate toata corectia/detectia de nivele de tensiune si flash-ul TLC se comporta ca un SLC (ca viteza, nu stiu daca si ca anduranta). Dar consuma 40GB TLC pentru 10GB de SLC (se pierde capacitatea de 4 ori).
Uite un exemplu de review de la SSD dramless (adica nu are cache RAM), dar care are cache SLC (nu apar alte integrate de flash in plus, nici modul de RAM).
poze cu SSD-ul: https://www.anandtech.com/show/13421...ata-ssd-review
teste de cache SLC: https://www.anandtech.com/show/13421...a-ssd-review/5

Intreb pentru ca nu stiu si nu am gasit ceva concret pe internet: cum functioneaza cache SLC pe un flash TLC?
Mai corect, unde apare acel cache SLC: este integrat in chipul flash, este integrat in controller, este trecuta o parte din TLC in mod SLC?

Last edited by dic1; 01-05-2019 at 11:39.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2019, 12:09   #3090
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,607
Mentioned: 1119 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am la serviciu un SSD Toshiba de 256 cu 1700 TB scrisi care acum da erori ca trebuie schimbat. Deci da, cam atata tine un SSD Daca va faceti griji cei cu 10 TB scrisi, nu e cazul.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ssd toshiba.PNG
Views:	96
Size:	60.3 KB
ID:	66138  
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2019, 08:26   #3091
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,659
Mentioned: 53 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Eu am un Intel 520 de 120Gb, cu 1000+ zile de funcționare, 25Tb write, e la 99% health.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.PNG
Views:	42
Size:	43.0 KB
ID:	66145  
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2019, 08:02   #3092
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,436
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by dic1 View Post
Ma gandesc sa fac upgrade la SSD-ul SATA din Lenovo T440.
Initial voiam un WD Blue 3D 500GB la 309lei parca, apoi am vazut acest model:
https://www.emag.ro/solid-state-driv.../pd/DX5FFFBBM/

Din ce am gasit pe Internet, se pare ca Silicon Power A55 au cache RAM in ele, cel putin modelul de 256GB: https://www.enostech.com/silicon-pow...gb-ssd-review/
Sa cumpar Silicon Power 1TB sau sa ma rezum la WD Blue de 500GB? Bugetul este pe acolo: dau fara probleme 300lei pe un SSD 500GB bun (sa aibe cache RAM, MLC sau 3D TLC), dar parca as plati 525lei pentru 1TB dar model fara multe recenzii pe Internet si nu stiu exact daca are RAM sau nu in el.
Sau aveti o recomandare de SSD 960GB-1TB cu 3D TLC si cache RAM care sa coste 500-550lei?
am eu modelul de 256GB are real 238GB si am dat 25.99 lire pe el ,136 lei la curs valutar BT.
ocupat 60-70% din el cu jocuri



https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,262
Threads: 21,046
Posts: 634,037
Total Online: 605

Newest Member: cati

Latest Threads
- by Monstru
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.